Kirjoitukset avainsanalla Fazerin suklaakakku

 

Bongasin Me Naisten Facebook-sivulta, että tänäänhän vietetään suklaakakkupäivää. Sen kunniaksi ajattelin uudelleenjakaa herkullisen suklaakakkureseptini syksyltä. Kakku todellakin sulaa suussa ja vie kielen mennessään! Kannattaa ottaa resepti talteen ja kokeilla.

Meillä tämä kyseinen suklaakakku on se kakku, jota tehdään silloin kun halutaan takuuvarmasti hyvää suklaakakkua. Välillä toki on kiva kokeilla jotain uutta ja erilaista, mutta tämä kakku ei petä koskaan ja lautanen on tyhjä hetkessä.

 

 

Fazerin suklaakakku Kumpulan tapaan

alkuperainen ohje täällä

Pohja
kookoshiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

Täyte ja kuorrute
2 dl kuohukermaa
300 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Koristelu
100 g Fazerin Sininen -maitosuklaata

 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele vuoka rasvalla ja leivitä se kookoshiutaleilla, mikäli ne ovat mieleesi. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa ja lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunissa 40-50 minuuttia.

Jäähdytä kakku hyvin ja valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto sekä tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää joukkoon sula suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi kermavaahto.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin sekä loput kakun pinnalle. Koristele kakun pinta rouhitulla suklaalla ja kakku on valmis viemään kielen mennessään!

 

 

En itse ole varsinaisesti kakkuihmisiä, mutta suklaakakku on ihan eri asia. Se toimii kyllä aikalailla aina ja todellakin ansaitsee oman päivänsä!

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Monelleko tästä kakusta mahtaa riittää? Jos väkeä on enemmän niin riittääköhän, että tuplaa kaikki aineet🤔

Sirkku
2/6 | 

Heissan, enpä ole koskaan suklaakakkupäivästä kuullutkaan, MUTTA eilen juurikin rupesi suklaakakkuhammasta kolottamaan ja tein vanhan luottoreseptin mukaan suklaakakun. Lisäyksenä kaakao (tummaan sellaiseen)- jauheella varustettuun kakkuun sulatin noin 150 grammaa tummaa suklaata, ja oli muuten hyvää. Taitaa tulla siis perinne tuosta uudesta löydöstä. Suklaakakku maistuu aina, kiitos muistutuksesta!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

En ollut minäkään ennen kuullut suklaakakkupäivästä! 😊 Ja totta, suklaakakku maistuu aina.

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Nyt on pakko jakaa meillä viikonloppuna vietettyjen (ja vietettävien) 8-vuotissynttäreiden kunniaksi maailman parhaan suklaakakun ohje. Kakku on niin suussa sulavaa ja herkullista kuin olla voi eikä tässä todellakaan kaloreita laskeskella. Meidän tämänkertaiseen kakkuun lisättiin vielä ripaus kookostakin makua antamaan, mutta toki kakku toimii ilman sitäkin.

 

Fazerin suklaakakku Kumpulan tapaan
alkuperainen ohje täällä
 

Pohja

kookoshiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

 

Täyte ja kuorrute

2 dl kuohukermaa
300 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

 

Koristelu

100 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele vuoka rasvalla ja leivitä se kookoshiutaleilla, mikäli ne ovat mieleesi. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa ja lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada taikina kakkuvuokaan, Paista uunissa 40-50 minuuttia.

Jäähdytä kakku hyvin ja valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto sekä tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi ja joukkoon sula suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi kermavaahto.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin sekä loput kakun pinnalle. Koristele kakun pinta rouhitulla suklaalla ja kakku on valmis viemään kielen mennessään!

 

 

Tämä on aivan ehdottomasti kakku, jota kannattaa kokeilla, jos suklaakakkua on leipomassa - ja vaikkei olisikaan! Kakku on ihanan kosteaa ja suklainen tuorejuustotäyte vie todellakin kielen mennessään.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat