Kirjoitukset avainsanalla omenasorvi

 
 
Meidän omppupuista tulee kamalan paljon omenoita tänä syksynä! Niistä on yleensä tehty hieman hilloa sekä muutamat omppupiirakat ja  -paistokset. Toki omenoita syödään ihan sellaisenaankin kyllä, mutta on pakko myöntää, että omppuja tulee ihan liikaa. Vieraat saavat kantaa niitä pussitolkulla mukanaan, jos vain haluavat.
 
Meidän täytyy ihan ehdottomasti ensi kesänä harventaa omenapuita reilusti, jotta ne eivät olisi näin tiheitä kuin nyt. Me olemme myös pohtineet talon laajentamista ja voi tietenkin olla, että ainakin tämä isoin puu voi joutua väistymään laajennuksen tieltä. No, ei ehkä vielä ensi keväällä, mutta ainahan kannattaa toivoa ja suunnitella!
 
 
 
 
Granitin  Ratinan myymälässä oli puoleen hintaan tälläinen omenasorvi, jolla saa omenoista kuoret pois ja jäljelle jää spiraaliksi leikattu omppu ilman kotaa. Superkätevä muuten, mutta meillä ainakaan imukuppi ei jaksa pitää sorvia pöydässä kiinni ja siihen täytyy keksiä joku toimiva puristin vaikkapa.
 
Kuten videolta näkyy, ihan toimiva peli ja säästyy aikaa sekä vaivaa melko paljon kun ei tarvitse kuoria ja pilkkoa. Omenoista tulee niin ohut spiraali, että sen voi käsin taitella palasiksi. Älkää välittäkö pikkupojan höpötyksestä videon taustalla. Yritin kyllä saada niitä pois ja musaa tilalle, mutta en tainnut onnistua!
 

 

Testailimme omenasorvia ja rupesi yhtäkkiä tekemään mieli omenakaurapaistosta. En niinkään ole omppupiirakan ystäviä, mutta omenakaurapaistosta voisin syödä vaikka kuinka paljon! Meillä kun niitä omppuja nyt löytyy puusta ja muitakin aineksia kaapista, niin ruvettiin hommiin. Omenakaurapaistoksen alkuperäinen resepti löytyy täältä ja meidän versio tästä alta.

 

Omenakaurapaistos
 
n.10 pikkuomppua
1 tl kanelia
100 g Oivariiniä
1 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja

Kuori ja pilko omenat voideltuun uuninkestävään paistovuokaan haluamasi kokoisiksi ja ripottele päälle kanelia. Kuten yksi lukija kommentoikin, oman puun omput voi jättää myös kuorimatta! Sulata Oivariini, sekoita jauhot, fariinisokeri sekä kaurahiutaleet omassa kulhossaan ja lisää sekaan sulatettu rasva. Sekoita hyvin ja levitä seos omenalohkojen päälle.

Kypsennä paistosta 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Omenakaurapaistos on minun mielestäni parasta joko vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa nautittuna, mutta kyllä se aika herkkua on ihan sellaisenaankin!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Oli muuten hyvää! Kannattaa muistaa omenakaurapaistos nyt syksyn tullen kun on se paras omena-aika. Se on tosi helppo tehdä varsinkin kun kuoriminen ja pilkkominen helpottuu sorvin avulla.

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

 

-R

 

 

Kommentit (6)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Meillä jää lapsilla omppupaistos syömättä, jos omenoissa on kuoret. Vain siitä syystä! 😊

-R / Koti Kumpulassa

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Mulla varmaan menis kuorineen, mutta lapset ei tykkää kuorista. Ja siis kyllähän se totta on, että ne kuoret jää koviksi ja tarttuu hampaiden väliin ym. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän seitsenvuotias tyttärensä, kolmevuotias pikkuveli, yksivuotias pikkusisko sekä karvainen koirakaveri.

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat