Kirjoitukset avainsanalla sotku

 

Kirjoittelin aiemmin, että rupean pitämään huolen siitä, että laitan kaikki käsissä ja lattioille pyörivät tavarat paikoilleen. Näin ollen keittiön tasoilla on ihanan paljon tilaa ja yleisilme kotona säilyy siistinä. No, mitenkäs se sitten menikään?

Nopeasti vilkaistuna...

 

... keittiön saareke on törkyä täynnä. Siellä on ainakin toppi, pariton sukka, pupu, muotilehtiö, laskuja, lehtiä, limaa, hyllyn lisäosa, parillisia sukkia, kaulakoru, kala, korurasia, lankaa, hiuslenkki, aurinkorasvan korkki, antibiottipaketti (minulla on poskiontelotulehdus) ja hiuspinni.

 

... saarekkeen baarijakkaroilla on miehen vaatesäilytys ja lattialla pari säkillistä vaatteita. Lasten matkalaukut, joita en ole saanut purettua viikonlopun yökyläilyn jälkeen, lojuvat edelleen keskellä ruokailutilaa vaikka nyt on jo keskiviikko.

 

... keittiötasolla on vaikka mitä. Löytyy mehujäämuotti, vehnäjauhopussi, bbq-kastikepullo, hiusharja, lasten Burana (käytetty viimeksi monta viikkoa sitten), rypsiöljypullo, sokeripussi, aikuisten Buranaa (poskiontelotulehdus), hillopurkki sekä puoliksi syöty viinirypälerasia. 

 

... olohuoneen tuolilla on pieneksi jääneitä vaatteita ja tuolin alla pojan lippalakki. Sohvapöydältä löytyy hiusharja, pyyhe, sortsit, mainoksia ja haavan desinfiointiainetta.

 

Todellakaan ei siis olla tavoitteeseen päästy, mutta aion jatkaa yrittämistä. Minua nimittää ahdistaa välillä kamalan paljon kun tavarat lojuvat siellä täällä ja kotona on sotkuista eikä missään mahdu tekemään mitään. Kesällä tämä kaikki vielä kororstuu kun ollaan ulkona suurin osa päivästä, joten kotona vain pyörähdetään ja tavarat jätetään minne sattuu.

Minulla oli ennen keittiön tasolla törkykori, jonne sai luvan kanssa laskea kaiken käsissä pyörivän. Teoriassa tavarat eivät päätyneet pöydille vaan siellä korissa, mutta siihenkin liittyi yksi ongelma. Kukaan ei ikinä siivonnut tavaroita korista paikoilleen, joten se oli loppujen lopuksi täynnä ja tavarat päätyivät sitten edelleen niille pöydille.

 

 

Muutenkin nyt kesällä tuntuu, että kotona on tosi sotkuista. Siivoan kyllä kunnolla kerran viikossa, mutta terassin ovi on ihan kokoajan auki, joten sieltä tulee mukana hiekkaa ja vaikka mitä muuta roskaa. Mutta en todellakaan valita - kesä on parasta aikaa ihan ehdottomasti! Rakastan niin paljon tätä lämpöä ja toivon, ettei se loppuisi ikinä.

Täytyy taas olla armollinen itselleen eikä ahdistella liikaa näiden sotkujen kanssa. Tälläistä tämä välillä on ja tavarat laitetaan paikoilleen sitten kun tulee sopiva väli! Turha sitä on ihanaa kesäpäivää pilata sisällä siivoamalla. Kyllä sitä taas kerkiää!

 

-R

 

Kommentit (4)

Torey
1/4 | 

Siis meillä keittiössä sivutaso on sellanen tavaran kerääjä, et se on jotain käsittämätöntä. :D Samoin olkkarissa nurkassa olevat hyllyt. Mutta, olen antanut olla. Raivaan tasasin väliajoin niitä, mutten aio ottaa stressiä. Aina on joku paikka mikä kerää tavaraa.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Joo, ihan turha stressata! Mä kans yritän niitä paikkoja säännöllisesti tyhjentää ja päätän, että nyt kyllä rupeen laittaan kaikki romut samantien paikoilleen. Sit menee päivä ja taas sama tilanne noissa törkypaikoissa! ;)

-R / Koti Kumpulassa

Olkihattutäti
2/4 | 

Muista tavaroista ei niin kannata stressiä ottaa, mutta lääkkeet laittaisin kyllä aina lääkekaappiin lasten ulottumattomiin. - Ilmava olotila on niin mukavaa siihen verrattuna, että jotain tehdäkseen joutuu aina ensimmäisenä raivaamaan ja siirtämään jotakin. Tavaroitten laittaminen käytön jälkeen paikalleen kyllä säästää paljon aikaa siivoukselta ja vähentää stressiä. Ja se on tapa, jonka voi oppia. Ehkä moni oppii jo lapsena siihen, että "joku muu" siivoaa aina jäljet ja sitä huonosta tavasta pois-oppimista joutuu sitten aikuisena punnertamaan ja jumppaamaan erikseen. Lasten kanssa kannattaisi aloittaa aikaisin, teini-ikäisen kanssa aloittaminen on turhan vaivalloista. Perheessä on hyvä oppia, että jokaisella on omat pienet hommansa ja tehtävänsä, oikeuksien ja vapauksien vastapainona.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Se on aivan totta, että lääkkeiden paikka on lääkekaapissa lukkojen takana! Minulla on tosi huono tapa laittaa käytössä lääkkeet pöydille niin, ettei pienin lapsi yllä niihin, mutta kyllähän esimerkiksi kiipeämällä tuolille saattaisi niihin yltää ja huonolla tuurilla saada jotain suuhunsakin.

Olen ihan samaa mieltä, että lasten kuuluu todellakin opetella siivoamaan omat jälkensä ja meillä tosiaan he sitä joutuvat tekemäänkin monta kertaa päivässä. Ihan vielä eivät ole ilman pyyntöä sitä oppineet tekemään, mutta käskystä kyllä siivoavat omalla tyylillään ja minä sitten illalla vielä viimeistelen paikat sellaiseksi kuin itse haluan.

Ja olen myös sitä mieltä, että lapset osaavat kyllä tehdä niitä kotitöitäkin jonkin verran eikä se kuulu pelkästään aikuisille! Ne on myös hyvä oppia lapsena, ettei sitten aikuisena tule shokkina. ;)

Meillä me aikuiset olemme syyllisiä tuohon pöydille hamstraamiseen! Lapsilla tavarat jää yleensä lattialle ja siitä tulee nostettua (tai takavarikoitua) ne pöydälle vaikka voisi yleensä viedä yhtä hyvin paikoilleenkin saman tien. Yleensä kerran päivässä sitten tyhjennän tavarakaaoksen ja päivittelen, että miksi on niin kovin vaikeaa laittaa kaikki heti paikoilleen kun kaikella kuitenkin on paikkansa! 

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram