Kirjoitukset avainsanalla aurinkosuoja

 

Käytän lapsille aurinkovoidetta, jossa on on suojakerroin 50, vaikka itselläni kerroin on ollut yleensä 20 tai 30. Otan lasten ihon kanssa varman päälle rasvauksen suhteen, sillä he eivät suostu pitämään pitkähihaisia vaatteita tai olemaan varjossa. Varjossakin täytyy muistaa toki rasvata ihoa, mutta auringossa sitäkin enemmän.

Ostin alkukesästä lapsille Ey! -aurinkosuojasuihkeet, joista toisessa oli SK 50 ja toisesa SK 20. Parikymppistä olen käyttänyt iltapäivällä ja illalla, mutta sitä viisikymppistä päivän ajan. Ey!:n suihkeet sopivat meidän kolmesta lapsesta kahdelle erinomaisesti, mutta yhden ihoa se kuivatti aivan järkyttävän paljon!

Vaikka ihan samanlailla kaikilta kolmelta pestiin joka ilta voide pois iholta ja muistettiin käyttää iholla kosteusvoidetta pesun jälkeen, yhdelle Ey!:n aurinkosuoja ei vain sopinut. Iho kuivui aivan rikki ja näytti siltä, että se olisi ollut suomuilla. Jatkoin siis sopivan aurinkovoiteen etsintää ja otin kokeiluun Eco Cosmetics Neutral Aurinkoemulsion.

 

 

Tein lapsen rikkinäiselle iholle itse voiteen, jolla sain ihon kuntoon ja kokeilimme Eco Cosmeticsin emulsiota. Valitsin Neutral-sarjan hajusteettoman ja herkälle iholle suunnitellun emulsion, jossa on myös suojakerroin 50. Emulsio muodostaa iholle auringon säteitä heijastavan mineraaliaurinkosuojan, on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa sekä turvallinen vesieliöstölle ja riutoille.

Muutenkin suosin enemmän voidemaisia kuin suihkemaisia aurinkosuojatuotteita, sillä suihkutettavat tuotteet menevät jonkin verran kuitenkin henkeen eikä se ole hyvä juttu se. Aurinkovoiteiden, oli sitten fysikaalinen tai kemiallinen suoja, ainesosat eivät missään nimessä ole tarkoitettu hengitettäviksi. Lisäksi suihketta tulee helposti laitettua liian vähän kun sitä suihkii iholle.

Itse suihkutan suihkeita aina omalle kädelleni ja vältän hengittämästä samaan aikaan, mutta ihan varmasti hiukkasia leijailee hengitykseeni siltikin. Suihkutuan suihketta reilusti ja levitän siitä vasta joko omalle tai lasten iholle. Annostelen suihketta omalle kämmenelleni runsaasti eli suurinpiirten saman verran kuin annostelisin tuotetta, joka on tuubissa tai pumppupullossa.

 

 

Eco Cosmetics Neutral Aurinkoemulsio antaa välittömän aurinkosuojan kun sitä levittää iholle. Se ei sisällä mineraaliöljyperäisiä ainesosia, silikonijohdannaisia, sinkkioksidia, PEG:iä, synteettisiä säilöntä- tai väriaineita eikä hajusteita tai parabeeneja. Se on hiilidioksidineutraalisti tuotettu, vegaaninen ja geenimuuntelematon.

Emulsiossa ei käytetä nanoteknologiaa tai nanopartikkeleita eikä tuotetta tai sen raaka-aineita testata eläinkokein valmistajan tai kolmansien osapuolien toimesta. Neutral-sarja on kehitetty juuri herkälle iholle ja sisältää aurinkosuojan lisäksi ihoa hoitavia ja ravitsevia ainesosia.

Emulsio on näppärässä 100 ml:n pumppupullossa, josta sitä on helppo pumpata pienempikin määrä esimerkiksi kasvoille levitettäessä. Kerroin, että itse käytän ihollani Atopikin aurinkospraytä, joka levittyy iholle aivan täydellisesti eikä jätä jälkeensä valkoista kalvoa. Tämä Eco Cosmeticsin emulsio tulee kyllä tässä asiassa hyvänä kakkosena ja se levittyy iholle myös hyvin.

 

 

Ihan yhtä hyvään lopputulokseen ei Eco Cosmeticsilla päästä kuin Atopikin suihkeella, mutta hyvin levitettynä tämäkään ei jätä valkoista kalvoa iholle. Toisaalta on kuitenkin parempi, että tuote ei ole suihke ja on myös tärkeää, että emulsio sisältää suojakertoimen 50 kun käytän sitä lapsille. Atopikissa on SK 30, joka passaa omalle iholleni kyllä, mutta miinusta tulee suihkemuodosta.

Eco Cosmeticsin emulsio on aika paksua, mutta yllätyin siitä, että se levittyikin iholle helposti. Joskus näitä fysikaalisen suojan voiteita saa oikein kunnolla hangata iholle kun ne ovat niin tahmaisia, mutta tämä aurinkoemulsio ei onneksi kuulu niihin. Meillä lapset ainakin vihaavat, jos voide levittyy huonosti ja sitä täytyy hangata iholle.

 

 

Eco Cosmetics Neutral Aurinkoemulsio on toiminut meidän herkkäihoisimmallakin lapsella todella hyvin. Se oli meillä mukana Kroatian lomallakin ja suojasi ihoa palamiselta tehokkaasti. Oman emulsioni olen tilannut Greendealiltä enkä itseasiassa tiedä saako sitä muualta. Hintaa voiteella on normaalisti 25,75 euroa ja nyt se näyttäisi olevan tarjouksessa (20,00 euroa).

Jos olet hyvää luonnonkosmetiikan erittäin korkeaa aurinkosuojaa vailla, kannattaa testata tämä!

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
*) tuotteet saatu

 

Atopik  oli kyllä nimenä minulle entuudestaan tuttu, mutta tuotteita en ollut koskaan testaillut. Yhdistin nimen apteekkikosmetiikkaan ja niinhän asia onkin. Atopik on kotimainen sertifioitu luonnonkosmetiikkamerkki, jota myydään vain apteekeissa. Se on kehitetty suomalaisten herkälle iholle ja sen hoitavina raaka-aineina toimivat luomumustikka sekä luomukaura.

Minä valitsin testattavakseni SPF 30 Spray -aurinkosuojasuihkeen*, Itseruskettavan kasvoveden*  sekä Sensitive Hoitobalmin*. Valitsin sellaiset tuotteet*, joille minulla oli juuri nyt tarvetta vaikka valikoimissa olisi ollut kaikkea mielenkiintoista ja olisi tehnyt mieli testata melkeinpä kaikkia tuotteita. Kannattaa käydä Atopik:n sivuilla katselemassa - sieltä löytyy kaikki tuotteet!

 

 

Tuotteita herkimmällekin iholle

Atopik-tuotesarja sisältää laajan valikoiman tuotteita vartalon ja kasvojen ihonhoitoon. Tuotteet ovat yleisesti hyvin siedettyjä ja niiden pitäisi sopia kaikista herkimmällekin iholle. Tuotteet ovat vegaanisia sekä gluteiinittomia ja Atopik:n sivuilta löytyy lista tuotteiden raaka-aineista. Sieltä voi lukea mitä ovat esimerkiksi C12-20 Alkyl Glucoside ja C14-22 Alcohols, jos incit ihmetyttävät.

Atopik-tuotteet sisältävät kauraöljyä, joka kosteuttaa sekä rauhoittaa ihoa tuomalla siihen ihon kaipaamia lipidejä ja keramideja luonnollisessa muodossa unohtamatta tietenkään luonnollisia vitamiineja. Lipidit suojaavat ihoa kosteuden liialliselta haihtumiselta ja keramidit pitävät huolen ihon kosteustasapainosta.

Atopikin sivuilla kerrotaan, että tuotteiden ihoidenttiset ja ihoa rauhoittavat raaka-aineet vähentävät kuivan sekä herkän ihon reagointia kosmetiikalle. Atopik-tuotteet tukevat ihon luonnollista toimintaa, joten kuiva iho saa apua niiden käytöstä. Tuotteiden sisältämät luonnolliset öljyt sekä ihoidenttiset raaka-aineet kosteuttavat ihoa tehokkaasti ja täyttävät pintakerroksen välisiä rakoja.

Atopikin sivuilla on kerrottu hyvin kuivasta sekä herkästä ihosta ja sen toiminnasta, joten kannattaa käydä lukemassa, jos asia kiinnostaa.

 

 

Suomalaisen perheyrityksen kehittämä, valmistama ja pakkaama

Naviter Oy  on nopeasti kasvava kotimainen perheyritys, joka kehittää ja valmistaa ihon- sekä hiustenhoitotuotteita Helsingissä. Tuotteet kehitetään, valmistetaan sekä pakataan Helsingissä ja lähetetään sieltä suoraan jälleenmyyjille. Naviter on erikoistunut ammattikosmetiikkaan, luonnonkosmetiikkaan ja medikaaliseen kosmetiikkaan sekä herkälle iholle soveltuviin tuotteisiin.

Naviter kehittää ja valmistaa tuotteita myös muiden brändeille. Atopikin lisäksi Naviterin kaksi muuta brändiä ovat BTB13  sekä Ekopharma, joka on minulle itselleni entuudestaan tuttu. Tuotteita en ole ikinä testannut, mutta nimi vilahtee usein varsinkin Facebook:n  luonnonkosmetiikkaryhmissä. 

"Naviterin toiminta on saanut alkunsa sen perustajan Anni Linnavirran omista ihon ongelmista. Kosmetiikkatuotteet aiheuttivat hänelle ihoreaktioita. Sopivia tuotteita oli vaikea löytää ja tyypillisen herkkäihoisen tapaan kylpyhuoneen hyllyihin kertyi tuotteita, joita ei vain voinut käyttää. Lääketeollisuustausta antoi Annille hyvät eväät tutkia kosmetiikkatuotteiden sisältöä ja raaka-aineita. Pian ajatus omasta, hyvin siedetystä ja erittäin tehokkaasta ammattisarjasta alkoi itää."

Naviterin tarina; http://atopik.fi/yritys/

 

 

Saatavuus ja kokemukset tuotteistani*

Atopik-tuotesarjaa myyvät apteekit löydät tämän linkin takaa ja ainakin meidän lähiapteekki niitä näyttää myyvän. Hintahaarukka näillä minun valitsemillani tuolleilla* on siinä parinkympin molemmin puolin, tarkemmin ottaen 18,00-28,00 euroa eli aikalailla normaalin hintaisesta, laadukkaasta, luonnonkosmetiikkasarjasta on kyse.

Kirjoittelen kokemuksiani näistä minun valitsemistani tuotteista* sitten omissa postauksissaan. Ainakin itseruskettava kasvovesi* ja hoitobalmi* ovat vaikuttaneet erinomaisilta. Odottelen tässä vielä aurinkoisia päiviä, jotta pääsemme testailemaan aurinkosuojasuihkettakin*. Toivottavasti niitä on vielä luvassa!

*) tuotteet saatu

 

-R

 

Kommentit (2)

Vierailija

Harmillisesti Atopik pumpsautti pintaan perioraalidermatiitin. Kasvovesi teki ihon kyllä kerrostettaessa loistavan tuntuiseksi ja puhdistusaine taikoi meikit menemään. Tuotteina hyvät, mun nahka ei tykännyt ilmeisemmin luonnonkosmetiikassa käytettävästä säilöntäaineesta benzyl alcohol.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Voi ei!! Tiedän mitä on taistelu podin kanssa! Minullakin on ollut se - hormonaalisena tosin munasarjakystan seurauksena. Toivon kovasti, että itseruskettava kasvovesi ei saa sitä minulle uudestaan aikaan ja toivottavasti sinä saat omasi pian paranemaan!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Muutamana kesänä olen käyttänyt vain fysikaalisen suojan antavia aurinkovoiteita itselläni ja lapsilla. Omat valintani ovat luonnonkosmetiikkaa, mutta ainakin apteekeista löytyy tuotteita, joissa on fysikaalinen suoja kemiallisen suojan sijaan. Marketeista löytyy osasta tuotteista sekä kemiallinen että fysikaalinen suoja, mutta suurimmaksi osaksi ne omaavat kemiallisen suojan.

Luonnonkosmetiikan voiteet ovat toki luonnollisempia kuin apteekkien fysikaalisen suojan omaavat ja siksi niitä suosin. Haluan välttää aurinkovoiteiden kemiallisia UV-suoja-aineita, parabeeneja, synteettisiä hajusteita, PEG-yhdisteitä, petrokemian ainesosia sekä eläinkokeita ja näistä syistä luonnonkosmetiikkaa suosinkin. Luonnonkosmetiikkaa löytyy onneksi jo marketeistakin!

Haluan myös, että aurinkovoiteemme ovat turvallisia merien koralliriutoille ja eliöille - toisin kuin synteettiset voiteet. Haluan myös, että voiteemme eivät sisällä hormonihäiritsijöitä tai muita synteettisiä aineita, joita kemiallisen suojan voiteet ovat pullollaan.

 

 

Lapsille tilasin tänä vuonna Greendealiltä Ey! -aurinkosuojasuihkeet.  Toisessa suihkeessa on suojakerroin 20 ja toisessa 50. Korkeamman suojakertoimen omaavaa suihketta käytän lapsilla päivisin ja sitten illalla olen lisännyt matalamman kertoimen omaavaa. Aurinkosuihkeet sisältävät fysikaalisen suojan ja ovat sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa.

Ey! -suihkeiden teho perustuu kasviöljyihin ja mineraalipigmentteihin. Ne eivät sisällä nanopartikkeleita tai nanoteknologiaa eivätkä mineraaliöljyperäisiä ainesosia. Suihkeet antavat välittömän suoja, joten levittämisen jälkeen ei tarvitse odotella voiteen imeytymistä ihoon toisin kuin kemialliseen suojaan perustuvien voiteiden kanssa täytyy.

Suihkeet ovat miellyttäviä levittää, tuoksuvat ihanalle ja yksi suihkaus riittää melko laajalle ihoalueelle. Suihkeet ovat siis riittoisia ja helppoja levittää. Niistä jää hieman valkoinen kalvo iholle, jos suihketta ei levitä huolellisesti. Kunnolla levitettynä suihke kyllä häviää iholle eikä jätä sille tahmaista pintaa.

 

 

Itselleni ostin YA Egolta Biosoliksen aurinkoöljyn,  sillä tykkään öljymäisistä aurinkosuojista itselläni. Aurinkoöljy sisältää karanjaöljyä, joka on iholle hyvin levittyvä kuivaöljy. Biosoliksen aurinkoöljy kosteuttaa, suojaa ja hoitaa ihoa sekä sisältää suojakertoimen 20. Öljystä jää iholle hieman helmiäinen pinta, mutta ei missään nimessä liian kimaltava kuitenkaan,

Biosolis on myös sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa, joten senkin suoja on fysikaalinen eikä sekään sisällä ns. pahiksia. Aurinkoöljy on myöskin turvallinen vesieliöille ja koralleille. Tuotteen ainoa miinuspuoli on tuoksu. Se on kovin voimakas ja mielestäni ehkä sellainen pistävän pähkinäinen. Onneksi tuoksu kyllä haihtuu iholta aika nopeasti.

Aurinkoöljy ei jätä ihoa öljyisen tai tahmaisen tuntuiseksi varmaankin juuri sisältämänsä kuivaöljyn ansiosta. Se on iholla hyvin miellyttävä ja helppo levittää. Ainoa miinus tosiaan on sen tuoksu, mutta kyllä sen kanssa onneksi pärjää ja minun mielestäni se muuttuu paremmaksi kun on hetken iholla.

Nyt vain toivotaan, että aurinkoiset ilmat jatkuisivat. Ihanaa kun on kesä vihdoinkin!

 

-R

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat

Instagram