Kirjoitukset avainsanalla diy huulipuna

 

Teimme esikoisen kanssa eilen itse huulipunaa. Tai itseasiassa minulle teimme huulipunan ja tytölle pari huulikiiltoa tai oikeastaan sävytettyä huulirasvaa. Tyttö halusi lisäksi myös meikin, jota hän voisi laittaa luomille, joten teimme yhdessä sinisen, voidemaisen, värin samalla reseptillä kuin huulituotteet.

Meillä tyttö ei todellakaan vielä meikkaa, mutta minusta on parempi, että hän saa luvan kanssa välillä testata minun meikkejäni. Yhdessä valitsemme tai teemme hänelle parit omat meikit, joilla voi kotona leikkiä. Toivon, että näin ollen meikeistä ja meikkaamisesta ei ainakaan kehity kielletty hedelmä, sillä en halua, että tyttö joutuisi testailemaan meikkejä minulta salaa.

 

 

Huulipunan tekeminen on tosi helppoa eikä se poikkea huulirasvan tekemisestä muuten kuin värin ansiosta. Vesihauteessa sulatetaan saman verran kaakaovoita, mehiläisvahaa, sheavoita ja kookosöljyä. Kun ne ovat sulaneet, joukkoon lisätään väriaineet ja sekoitetaan huolellisesti. Kaakaovoista ja sheasta tulee huulipuniin aivan ihana tuoksu!

Me käytimme väriaineina mica-värejä, jotka olen tilannut Limepopista.  Kosmetiikkakäyttöön tarkoitetut mica-värit on erityisen tarkasti puhdistettuja, joten niitä on turvallista käyttää esimerkiksi juuri huulilla. Mica-värit ovat värijauheita, jotka syntyvät, kun muskoviittikiillehiutaleita päällystetään korkeassa lämpötilassa rautaoksidilla, ultramariinilla tai väriaineilla. Niin kerrotaan täällä.

 

 

Väriä sai laittaa huulipunaan yllättävän paljon ja alkuun laitoin liian vähän eikä huulille jäänyt oikeastaan muuta kuin kiiltoa. Tytölle se kiilto oli juuri sopiva, mutta omaan huulipunaani halusin voimakkaan värin. Sulatin oman huulipunani uudestaan vesihauteessa ja lisäsin siihen enemmän väriä.

Omaan huulipunaani laitoin väriksi micaa, jonka sävy oli tumma kirsikka  ja tytölle sekoittelimme eri sävyjä keskenään, jotta saimme sellaiset huulikiillot kuin hän halusi. Micat maksavat Limepopissa alkaen 1,90 euroa (5 g), joten olen niitä raskinut tilata muutamia eri sävyjä ihan testimielessä.

Huulipunani on kuvissa aika sotkuisen näköinen kun onnistuin pudottamaan sen lattialle ja katkaisemaan sen. Onneksi sitä vielä vähän jäi hylsyynkin ja tosiaan, uuden tekeminen on helppoa. Vanhan hylsyn voi käyttää uudestaan kun puhdistaa sen liottamalla kuumassa vedessä.

 

 

Micoja olen käyttänyt huulituotteiden lisäksi saippuan värjäyksessä. Niitä voi käyttää saippuan ja huulipunan lisäksi esimerkiksi kylpytuotteissa sekä muissakin mineraalimeikeissä kuten luomiväreissä, poskipunissa ja silmänrajauksissa. Micoja voi tosiaan sekoitella keskenään ja näin kehitellä omia sävyjä.

Minulla on suunnitelmissa kokeilla tehdä poskipunaa ja aurinkopuuterin tapaista varjostusväriä sitten kun tämänhetkiset joskus loppuvat. Irtopuuteria olen tehnyt jo pitkään ja täällä jaoinkin juuri ohjeeni sen tekoon. Tosin puuterissa en käyttänyt värinä micaa, mutta ehkä sitäkin voisi kokeilla.

 

 

Hauska kokeilut oli kyllä taas tämä ja lopputuloskin oli onnistunut! Aion ehdottomasti tehdä itse huulipunaa jatkossakin, vaikka en mikään huulipunan suurkuluttaja olekaan. Muutama hyvä sävy kun löytyy meikkilaatikosta niin niillä pärjään arjessa ja juhlissa.

Mukavaa sunnuntaita!

 

-R

 

Kommentit (2)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017
2/2 | 

Kiitos! :) Sama täällä, silloin harvoin kun laittaa niin on kyllä jotenkin hieno olo. 

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram