Kirjoitukset avainsanalla munakahvi

 

Minä rakastan kahvia. Varsinkin tummapaahtoista, vastajauhetuista pavuista keitettyä, kuumaa kahvia! Yleensä juon kahvini iKaffen kanssa ja espresso on myös ehdoton suosikkini varsinkin kesällä. Unohtamatta cappuccinoa, jonka yleensä tilaan esimerkiksi ravintolassa jälkkärin kaveriksi.

Muutama vuosi sitten testasin ensimmäistä kertaa munakahvia. Kyllä, kuulitte oikein, munakahvia. Kyseinen viritys kuulosti aivan kamalta, mutta näytti niin hyvältä, että sitä oli pakko kokeilla. Ja kyllä kannatti, sillä minun tulee sitä tehtyä itselleni aina kun kaipaan vaihtelua kahvihetkiini.

 

 

Munakahvi tehdään siis blenderissä vastakeitettyyn kahviin. Minä jauhan kahvipavut sähköisellä kahvimyllyllä ja keittelen niistä sitten tummaa ja vahvaa kahvia. Munakahvi on tosi nopea ja helppo tehdä eikä siinä tarvita minkäänlaisia baristan taitoja. Kunhan osaa keittää kahvia ja käyttää blenderiä.

 

Munakahvi

2 dl kuumaa kahvia
1 kananmuna
1 tl kookosöljyä
1/3 tl vaniljasokeria
teelusikan kärjellinen kanelia

Kuuma kahvi kaadetaan blenderiin ja sekaan laitetaan kookosöljy sekä vaniljasokeri ja kaneli. Joukkoon rikotaan kananmuna ja mahdollisimman nopeasti surautetaan sekaisin, ettei kananmunasta ehdi tulla munakasta. Muutama surautus lisää ja valmista.

 

 

Kannattaa kyllä kokeilla, jos tykkäät kahvijuomista! Munakahvi ei siis maistu millään tapaa kananmunalle vaan ehkä sellaiselle laten tyyliselle, täyteläiselle, erikoiskahville ja sen voi maustaa juuri oman maun mukaan.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram