Kirjoitukset avainsanalla Siivouspäivä

 

Heräsin lauantaiaamuna ihan yksin. Ei lapsia kotona ja mieskin oli jo herännyt ennen minua. Kello oli puoli kymmenen ja pyöriskelin hetken aikaa sängyssä selaillen puhelinta. Kyselin lasten kuulumisia mammalasta ja nousin ylös. Laitoin vähän pyykkiä koneeseen ja menin yläkertaan.

 

 

Mies lähti parturiin ja asioille - minä keitin kahvia. Aamu ei käynnisty millään ilman kupillista kunnon kahvia ja lasillista raikasta vettä.

Katselin ympärilleni hetken aikaa ja oli aika selvää, että talo tarvitsi kunnon siivousta. Jokainen huone oli sekaisin ja kaikki tavarat aivan hujan hajan ympäri taloa, joten ei auttanut muu kuin ruveta hommiin. Ensin tavarat paikoilleen ja sitten imurointi, lattioiden pesu ja pölyjen pyyhintä unohtamatta vessanpesua.

Mies tuli kotiin ja ennen siivousta tarvittiin lisää kahvia ja vähän aamupalaa.

 

 

Siivouksen jälkeen on aina niin ihana fiilis kun kotona tuoksuu puhtaalle ja raikkaalle. Kaikki tavarat ovat hetken aikaa paikoillaan ja sisäinen perfektionistini on hetken aikaa tyytyväinen. Mietin siinä siistiä kotia katsellessani, että vitsit, jos aina olisi kaikki tavarat paikoillaan ja keittiön tasot tyhjät, olisi niin paljon helpompi tehdä ruokaa tai ihan mitä niillä sitten haluaa tehdäkään.

Otan siis taas tavoitteekseni laittaa tavarat paikoilleen eikä vain laskea niitä käsistä jonnekin. Se tuntuu kyllä aika mahdottomuudelta, mutta yritetään ainakin! Ja kun huomaan, että tavaroita lojuu pöydällä, laitan ne silloin heti paikoilleen. Ehkäpä sitten ei kerääntyisi niitä tavaravuoria ympäriinsä.

Tällä kertaa järjestelin lastenhuoneenkin oikein ajan kanssa ja sain senkin hetkeksi taas jotenkin edes toimivaksi. Meillä on leluja ja sun muuta tavaraa niin paljon, että säilytystilasta on jatkuvasti puutetta, mutta aina kun vain jaksaisi vaikka kerran viikossa järkätä huoneen kunnolla niin tavarat ehkä pysyisivätkin paremmassa järjestyksessä.

 

 

Minä järkkäilin vielä lastenhuonetta kun mies lähti hakemaan esikoista mammalasta ja viemään häntä kaverin synttäreille. Mies tuli takaisin kotiin, söimme lounasta ja minä aloin kirjoittaa. Mies lähti taas hakemaan tyttöä synttäreiltä ja viemään takaisin mammalaan.

Minä sain blogijutut tehtyä, leikkihuonekin oli siistitty, akvaarion vesi vaihdettu ja muutenkin kaikki kotona kunnossa, joten menin suihkuun. Mies tuli kotiin meidän vieraidemme kanssa ja meillä oli luvassa illanviettoa hyvässä seurassa. Söimme alkupalat meillä, jatkoimme matkaa ravintolaan ja siitä sitten vähän yöelämäänkin.

Ihan mahtava vapaapäivä siis ja edellisestä kerrasta oli vierähtänyt se pari kuukautta, joten tarpeeseen tuli tämä hengähdystauko. Nyt olen vapun jäljiltä ihan maanantaissa vaikka onkin keskiviikko. Sama homma varmasti monella muullakin, mutta ihanaa kun on tälläinen lyhyt viikko! Tuntuu vähän jopa lomalta.

Mukavaa loppuviikkoa!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram