Kirjoitukset avainsanalla hiusten värjäys

 

Sain viikolla ex-tempore -idean leikata hiukseni. Ajatus iski ihan puskista ja laitoin toissailtana viestiä kampaajalleni, että onnistuisiko millään ja tottakai minulle tyypillisesti, halusin päästä kampaajalle nopeasti. Ihana kampaajani tarjoutui tulemaan sunnuntaiaamuna aikaisin töihin leikkaamaan tukkani ja niinhän sitä sitten tehtiin!

Minun hiukseni ulottuivat lapaluiden alle ja toivoin saavani sellaisen long bob -tyylisen pitkähkön polkkatukan ja pyysin, että väriä myös korjailtaisiin hieman. Alla on kuva hiuksistani aamulla ennen leikkausta ja kuva antaa kyllä ihan väärän kuvan hiusten kunnosta. Oikeasti ne olivat melko käsitellyt ja latvat olivat tosi kuivat. Myös väri oli tosi epätasainen.

 

 

Yksi syy, miksi halusin leikata hiukseni, oli se, että niistä kasvaa sitten parempikuntoiset kun leikkaa kuivat pois. Minun ei myöskään tullut ikinä laitettua hiuksiani mitenkään vaan aina ne olivat joko ponnarilla tai sotkunutturalla. Jospa nyt lyhyen tukan kanssa tulisi vaikka pidettyä tukkaa aukikin!

Hiuslaatuni on melko itsepäinen. Päässäni on monta pyörrettä ja hiukseni taipuvat juuri sinne minne tahtovat. Nähtäväksi jää kuinka tämä malli asettuu hiuksiini ja vaatiiko se kovasti suoristelua tai muuta toimenpidettä. Toivon, että malli toimisi hyvin ja olisi helppohoitoinen, sillä tiedän, että minun ei kuitenkaan tule sitä suoristeltua!

 

 

Tykkään mallista ja väristä paljon! Tukka tuntuu nyt terveemmältä ja paksummalta vaikka kuvissa se ehkä oikein käy ilmi. Täytyy ottaa parempia kuvia tässä joku päivä kun olen omaksunut uudet hiukseni. Kerron sitten, miltä uusi malli tuntuu ja pärjäänkö sen kanssa kuinka. Alkuun tuntuu aina hassulta kun yhtäkkiä onkin täysin erilaiset hiukset!

Minun hiukseni ovat melko hentoisia, mutta niitä on päässäni todella paljon! Minulla itseasiassa on edessäni uuden shampoon sekä hoitoaineen metsästys, joten jos teillä on Santen  tilalle jotain suositella niin antaa tulla! Shampoo saisi olla hyvä tälläiselle hentoiselle, mutta runsaalle tukalle ja hoitoaine saisi olla hyvin hoitava. Ja luonnonkosmetiikkaa, kiitos!

Täältä voit lukea, mitä tein hiuksille, jotka minulta leikattiin:

Hiukset hyväntekeväisyyteen

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Mitäs sanotte, voiko hiusten värjäys kotona onnistua? Olen pitkään käynyt hiusteni kanssa kampaajalla, mutta nyt jostain syystä teki mieli tarttua väripurkkiin ja laittaa väri päähän ihan itse.

Syynä varmasti oli malttamattomuus, sillä kun kipinä iskee niin on toimittava. Silloin ei ole aikaa odotella aikaa kampaajalle vaan suuntana on Prisman  hiusväriosasto.

 

 

Minulla oli siis vaalennettua raitaa hiuksissa yllin kyllin ja tyvikasvunakin melko paljon omaa, tummaa väriä. Arvelin, että väri tarttuu juuri sinne tyveen, jossa on omaa, värjäämätöntä, hiusta ja latvat jäävät haaleiksi. Ja niinhän siinä kävi ensimmäisellä kierroksella.

Levitin ensin hiuksiin pari pakettia Garnier Olian  sävyä Violet Red  ja tosiaan, väri tarttui voimakkaasti tyveen, mutta latvat jäivät melko hailakoiksi.

Eli siis uudestaan kauppaan ja tyveen ihan perus, keskiruskea Scwarzkopf Natural & Easy  väri. Sävy oli muistaakseni kastanja, mutta ehdin jo hävittää paketin, joten ihan varmaksi en osaa sanoa. Valitsin ihan vain ruskea ilman mitään vivahteita, sillä epäilin violetin loistavan läpi kaikesta.

 

 

Tarkoituksenani oli levittää ruskea väri vain tyveen niin pitkälle kuin hiukseni olivat liian violetit. Tavallaan siis tehdä liukuvärjäys niin, että tyvi on ruskea ja latvat punertavan violetit. Ajattelin värjätä latvoja kevytvärillä tai muulla sellaisella, jos (tai kun) siihen tulee myöhemmin tarvetta.

Levitin ruskean värin siis hiuksiin niin, että koko tukka oli jaettu pieniin osiin. Siitä sitten osio kerrallaan levitin väriä tyveen niin ja niin pitkälle latvoihin kuin oli tarve. Yritin harjata värin Tangle Teazerillä  kunnolla liukumaan, mutta minulla on tukkaa niin paljon, että välillä olin ihan hukassa niiden kanssa. Olin varma, että lopputulos on katastrofi, jota seuraa itkuinen puhelu kampaajalleni.

 

 

Lopputulos on kuitenkin melko tyydyttävä. Hiukset punertavat juuri sopivasti ja tyvi liukuu aika mukavasti latvoihin. Kaikki violetti on aikalailla poissa, mutta punapigmenttiä jäi juuri sopivasti. Latvoihin voin sitten lisätä mieleni mukaan väriä, mutta nyt juuri hiukset tuntuvat sopivan tummilta ja punaisilta.

 

 

Hiukset ovat kiinnikin ollessa kivan näköiset ja olen kyllä aika tyytyväinen lopputulokseen. Säästin sievoisen summan rahaa, mutta huono omatunto soimaa siitä, että en käyttänyt luonnonkosmetiikkaa. Olen kerran värjännyt tukkani luonnonväreillä ja se ei todellakaan vakuuttanut minua.

Uskon kuitenkin, että ekokampaamossa lopputulos olisi ollut mahtava, mutta aikoja ei ollut tarjolla minun aikautauluuni (eli heti). Päätin siis pitää tasapainoa yllä ja värjätä kunnon myrkyillä ja sitten hoitaa ihoani sekä hiuksiani muuten luonnonkosmetiikalla.

Mukavaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (10)

Maria(is)Strong

Kivan näköiset hiukset!Silloin kun värjäsin hiuksia (eli ainakin 13 vuotta) ei ollut vara käydä kampaajalla kuin puolen kymmentä kertaa koko aikana. Värjäsin aina itse kotona - tein isoimmat värimuutoksetkin itse ja jopa pari värinpoistoa. Luonnonkosmetiikat niissä kyllä oli kaukana. 

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 😊

Yllättävän hyviä kyllä kaupan väritkin taitavat olla, mutta tosiaan luonnonkosmetiikkaan ei voi edes verrata!

-R / Koti Kumpulassa

Torey

Hyvä tuli! Kyllä se onnistuu kotonakin! Kuten mulla, joka käytin pullasutia ja siskon värjäysharjaa. Se on tullut joskus jonkun värjäyspaketin mukana. Tosi kätevä!

Mä kävin monta vuotta pääosin kampaajalla, mut nyt en oo jaksanut aina varata aikaa. Kotona värjäämällä säästää monia kymmeniä euroja. Ja ajattelin, että voi käydä aina isoja muutoksia varten kampaajalla ja ne väli värjäykset tehdä itse. 😊

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitti! Se sun postaus ja onnistunut lopputulos oli just se rohkaisu, jota tarvin kun mietin ne violetit hiukset päässä, että uskallanko koittaa "liukuvärjätä" itte siihen päälle vai meenkö kampaajalle. Sit katoin kans muutaman videon ja ostin värin. Että kiitos! 😅

Ja siis mä veikkaan, että meidänkin hiuspehkojen kanssa säästö rupee oleen jo satasissa, jos ne välit värjää itte! 😎

-R / Koti Kumpulassa

Torey

Riippuu paikasta. Turun keskustassa säästö on reilun satasen ainakin. Kauempana oleva pienempi paikka velottaa vähemmän, mut siinäkin säästää silti hyvin! Mä maksan mielelläni ammattilaiselle, en mä sitä. Mutta jos välit voi tällai itse hoitaa ni säästän mielelläni myös rahaa. 😄

Ja hyvä, oot jo toinen sitten joka on alkanu mun postauksen jälkeen miettiä itse saman toteuttamista. 😄

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Sama juttu. Kyllä ammattilainen on aina ammattilainen, mutta välillä voi värjätä ittekin. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Anna Mariella

Ihan kiva lopputulos, mutta omasta kokemuksesta (mutta ei toki tarvitse sinulle tapahtua) hiukset muuttuvat kuiviksi ja silleen "halvaksi värisävyksi" hieman noloa kun kampaaja sanoi minulle "totuuden" pari viikkoa sitten💇. Leikkautin bobin ja värjäytin hiukset ihan vaaleiksi, on tullut paljon positiivisia palautteita. Luulen että kampaamossa käytettävät öljyt tekee väristä ja hiuksista kivat. Itse otin lisäksi ola hoidon. Kiitos että jaat kivoja vinkkejä! Ihana blogi

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Joo, se voi hyvin olla kyllä! Ja musta tuntuu, että mun latvat on kyllä muutenkin tosi kuivat eli saksia kaipaavat siis kun siihen ei oikein muu auta. 😢 Onneksi näissä on varaa leikatakin ja seuraava kampaajakin on varattuna parin kuukauden päähän. 😊

Kiitos kivasta kommentista ja mahtavaa viikonloppua!

-R / Koti Kumpulassa

Torey

Ja hei tosta kampaajan varaamisesta. Mulla on kaksi luottokampaajaa. Toiselle pitää nykyään varata 2-3kk ennen aika (heitä on 4 kampaajaa ja ovat parissa vuodessa saaneet kampaamon perustettua ja sen buukattua täyteen). Toisellekkin täytyy muutamaa viikkoa ennen varata aika jos haluaa muuta kuin otsatukan leikkuun. Eli extemporeen ei mitään toteuteta!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Just niin! Mun kampaajalle tarttee kanssa varata aika ainakin sen kk etukäteen. Ja nää mun jutut tulee aina nopeella aikataululla enkä millään malta odottaa kun jotain keksin. 🙈

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat

Instagram