Kirjoitukset avainsanalla seinäkoriste

 

Innostuin tekemään ruokailutilan ja keittiön väliselle seinänpätkälle seinäkoristeen terassiovella aiemmin olleen verhon tilalle. Otin terassioven edestä verhon pois ja seinä tuntui kovin tyhjältä kun siinä ei yhtäkkiä ollutkaan enää mitään.

Tein aiemminkin makuuhuoneeseen seinäkoristeen ja sen tekeminen oli todella mukavaa ja terapeuttista. Tykkään näistä melko yksinkertaisista seinäkoristeista ja jotenkin minua miellyttää tuollainen rento ja hieman ehkä boheemikin lopputulos. Makuuhuoneen seinäkoristeesta löytyy lisää täältä ja täältä.

 

 

Kieputin kahden erikokoisen renkaan ympärille pitsiä ja sitten vain solmin niihin valkoista sekä tummanharmaata lankaa. Isomman renkaan ympärille kieputin luonnonvalkoista pitsiä ja pienemmän ympärille valkoista. Isompaan renkaaseen solmin sitten valkoista lankaa ja pienempään tummanharmaata. Laitoin tummanharmaaseen lisäksi vielä yhden solmun valkoista pitsiä.

Solmin renkaat vielä yhteen tummanharmaalla langalla ja leikkasin sopivaan muotoon koristeen roikkuessa paikoillaan. Epäsymmetrinenhän koko koriste on, mutta ei se mitään! Se ehkä jopa lisää rentoa ja boheemia fiilistä, jota haeskelinkin.

 

 

Seinäkoriste sopii meidän ruokailutilaan aika hyvin värien ja muunkin tunnelman puolesta. Nyt seinänpätkä ei ole enää tyhjä, mutta ei kuitenkaan liian täynnä tavaraakaan. En vieläkään ole saanut aikaiseksi hankkia jalustaa kameraan ja sen huomaa heti ruokailutilaa kuvatessa. Kuvat ovat osittain tosi piemeitä, vaikka siis ruokailutila ei itsessään pimeä olekaan.

Sellaista siis sisustuspuolella tänään. Lapset pyysivät tekemään heidänkin huoneeseen jonkun seinäkoristeen. Ainoa ongelma taitaa vain olla siinä, että siellä ei hirveästi tuota seinätilaa ole vapaana! Mutta lupasin yrittää jotain keksiä. Tänään teimme kuitenkin kylpypommeja, joiden sisään piilotimme pienia leluja. Niistä lisää myöhemmin!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kerroin hurahtaneeni seinäkoristeiden tekoon ja nyt sain vihdoinkin tämän ensimmäisen tekeleeni laitettua paikoilleen makuuhuoneen seinälle. Paikka löytyi ikkunan vierestä keinulampaan sekä koristeoksan yläpuolelta ja minun mielestäni se näyttää kivalta siinä makuuhuonetta koristamassa.

Hääkuvakaan ei enää näytä niin yksinäiseltä kun sai seuraa viereiselle seinälle. Makuuhuone kyllä kaipaa vielä hieman lisää kodikkuutta sekä pehmeyttä ja tämä seinäkoriste on taas askel kodikkaampaan suuntaan.

 

 

Puinen unisieppari sängyn päässä, ikkunan alla, on edelleenkin aivan ihana. Lasten makuuhuoneessa on toinen samanlainen sekä vielä pari pikkuruista unisiepparia, jotka poika halusi ehdottomasti ostaa. Tykkään niistä itsekin kovasti!

Unisieppariarvonta on muuten päättynyt ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitokset kaikille arvontaan osallistuneille ja onnea vielä voittajalle!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen monesti kertonut, että rakastan unisieppareita, mutta nyt rakkauteni on laajentunut myös seinäkoristeisiin. Olen kuolannut kuvia lähinnä Pinterestissä  ja päätin tehdä itse omani. Homma vei ihan mukanaan ja haluaisin tehdä näitä lisää ja lisää. Ainoa vaan, että seinät loppuu pian kesken!

Langat tai kuteet, mitä ne nyt ovatkaan, hankin Tammer Outletista, juuttinaru sekä keppi löytyivät kotoa. Pää on ihan täynnä kaikkia ideoita ja rupean haalimaan kaikenmaailman tarvikkeita sekä metsästä että varmaankin myös kaupasta. Yritän aina ensin hyödyntää kaikkea kotoa tai takapihan metsästä jo valmiiksi löytyvää ja sitten vasta suuntaan ostoksille.

 

 

Minä en toki ole meidän perheessä ainoa, joka hurahti seinäkoristeiden tekoon. Tyttö haki keittiön kaapista grillivartaan ja rupesi myös hommiin! Enkä ihmettele, että hän innostui, sillä näiden tekeminen on aivan ihanaa näpertämistä.

 

 

Paikka seinäkoristeelle on vielä vähän auki, mutta kaavailin sitä mielessäni meidän makuuhuoneeseen. Aion myös opetella tekemään kaikkia ihania solmuja, mutta jotenkin tämä tämmöinen modernin rento, boheemi ja solmuton makramee -tyylinen seinäkoriste juuttilankoineen sekä letteineen puhutteli nyt minua kovasti.

Mukavaa viikonloppua kaikille! Minä aloitan seuraavan seinäkoristeen suunnittelun.

 

-R

 

Kommentit (4)

Annukka2
1/4 | 

Kivoja seinäkoristeita, mutta mikä tossa on makrameeta? Ei mikään! Makrameella tarkoitetaan solmintaa, tossa on pelkkiä lettejä. Esim. wikipedia: "Makramee tai makramee-solmeilu (engl. macramé) on käsityötekniikka, jossa solmuja käyttämällä saadaan aikaan koristeellisia nyörejä tai pintoja."

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Ilmeisen herkkä aihe tämä, pahoittelut. Muutin otsikkoa niin, että siinä lukee makramee -tyylinen seinäkoriste. Toivottavasti kukaan ei enää pahoita mieltään solmujen puutteesta ja makramee -nimen väärinkäytöstä. Tosiaan esimerkiksi Pinterestistä kun hakee diy macrame -hakusanoilla tulee ihan noita solmuttomiakin makramee -seinäkoristeita (tai siis makramee - tyylisiä seinäkoristeita).

Mukavaa viikonloppua! 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram