Kirjoitukset avainsanalla herkku

 

Minulle iskee aika ajoin akuutti herkkuhimo. Silloin on pakko saada jotakin hyvää ja makeaa! Tällä kertaa herkkuhimon taltuttamiseen käytettiin banaania. Ihan pelkkä banaani ei riittänyt, vaan maustoin sekä paistoin sen ja söin sitten maustamattoman jugurtin kanssa.

Paistettu banaanihan on todella makeaa, joten jugurtti sopi sen kanssa hyvin. Olisin halunnut syödä herkkuni Juustoportin Hyvin- mangojugun kanssa, mutta meillä ei sitä ollut, joten ei auttanut muu kuin tyytyä maustamattomaan. Hyvin -jugurtit ovat ihan huippuhyviä eikä niihin ihan oikeasti ole lisätty sokeria eikä toisaalta myöskään makeutusaineita!

 

 

Paistetut banaaniviipaleet

1 annos

1 banaani
1 rkl intiaanisokeria
0,5 tl kanelia
Oivariiniä paistamiseen

Sekoitin intiaanisokerin ja kanelin laakeassa astiassa. Viipaloin banaanin neljään osaan ja pyörittelin viipaleet kaneli-sokeriseoksessa.

Paistoin viipaleita pannulla Oivariinissä kunnes ne olivat sopivan kullanruskeita. Söin tosiaan banaanit maustamattoman jugurtin kanssa ja makeanhimo todellakin sai kyytiä!

 

 

Paistetut banaaniviipaleet eivät meillä maistu lapsille, mutta minun makuuni ne kyllä ovat! Ne ovat myös oiva tapa käyttää hyödyksi tummuneet banaanit, joita meillä ainakin silloin tällöin hedelmäkorista löytyy.

Ihanaa joulunaikaa jokaiselle!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Meidän pihassa on kolme vanhaa omenapuuta, joista tulee joka syksy ainakin jonkin verran omenoita. Tänä vuonna sato ei ole mitenkään kovin suuri, mutta onneksi kuitenkin muutamat omppupiirakat ja -paistokset saamme tehtyä.

Lapset keräsivät eilen omenoita ja tehtiin niistä sitten omenapiirakkaa. Piirakka maistui jostain syystä tavallista paremmalle enkä oikein tiedä johtuiko se omenapiirakan pehmeän kuohkeasta pohjasta, ruokosokerista vai siitä, että omenat olivat omasta puusta ja lasten keräämiä. Vai johtuiko se kenties siitä, että oli kaunis, lämmin, elokuinen lauantai.

Joka tapauksessa ajattelin jakaa ohjeen muillekin, sillä se oli niin herkullista. Toki se tarjoiltiin vaniljavaahdon kanssa, eikä se ole koskaan huono juttu se! Alkuperäinen ohje on Valion sivuilta, mutta ohjetta muokattiin hieman matkan varrella.

 

 

Syksyillat kruunaava omenapiirakka

alkuperäinen ohje löytyy täältä

Pohja
200 g voita
2,5 dl ruokokidesokeria
4 kananmunaa
400 g kermaviiliä
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Päälle
800 g omenalohkoja
2 rkl ruokokidesokeria
1 rkl kanelia

Tee näin
Lohko omenat ja laita ne kulhoon. Sekoita piirakan päälle tarkoitetut sokeri sekä kaneli keskenään. Lisää sokeri-kaneliseos omenalohkojen sekaan ja hiero seos omenoiden joukkoon. Myös tavallinen sokeri käy, mutta me käytimme ruokokidesokeria, joka toi piirakkaan ihanan mauan.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja samalla vatkaten. Kananmunien täytyy olla myös huoneenlämpöisiä, jotta ne vaahtoutuvat kunnolla. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.

Lisää taikinaseoksen joukkoon kermaviili ja kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä kuitenkin turhaa sekoittamista.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunivuoalle. Me emme käyttäneet leivinpaperia, vaan voitelimme vuoan vain huolellisesti. Asettele pohjan päälle sokeri-kaneliset omenalohkot.

Paista piirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 25 min. Tarjoa vaniljakastikkeen, -vaahdon tai -jäätelön kera.

 

 

Ihanaa kun vielä on ollut niin lämmintä ja aurinkoista vaikka jo elokuun loppupuolella mennäänkin. Minun mielestäni kesä oli niin kovin lyhyt, joten tämä kaunis js lämmin syksy on kyllä enemmän kuin tervetullut. Nautitaan siis siitä!

Mukavaa sunnuntaita!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Minun yksi lempparijälkkärini on ehdottomasti banoffee. Se on niin hyvää, että on pakko rajoitella itseään kun sillä herkuttelee! Banoffee on lisäksi aivan superhelppo ja nopea tehdä eikä se vaadi kovinkaan montaa raaka-ainetta. Meillä jopa yksi lapsista omien sanojensa mukaan vihaa banaania, mutta banoffee maistuu kyllä.

Banoffee ei ole mikään kevyt herkku, mutta olen sitä mieltä, että välillä saa mennä vähän överiksikin. Gluteiinittoman kakusta voisi varmasti tehdä vaihtamalla kandisokerikeksit gluteiinittomiin kekseihin. Me käytimme Pirkka Elise kandisokerikeksejä, jotka siis eivät olleet gluteiinittomia.

 

 

Herkullinen ja nopea Banoffee

Pohja:
260 g kandisokerikeksejä (esim. Pirkka Elise)
n. 70 g voita

Täyte:
397 g kondensoitua ja karamellisoitua maitotiivistettä (esim. Dovgan)
2 isoa banaania
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
hieman kandisokerikeksin murusia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja viipaloi banaanit. Murustele keksit ja sulata voi. Ota hieman keksimurusia sivuun koristelua varten.

Lisää loppujen keksimurusten joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi. Painele keksipohja vuoan pohjalle.

Kaada maitotiiviste tölkistä kulhoon ja sekoita se paremmin levittyväksi. Levitä se keksipohjan päälle ja lado sitten vielä banaaniviipaleet maitotiivisteen päälle.

Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto banaanikerroksen päälle ja koristele banoffee vielä keksinmurusilla.

Voit käyttää koristeluun lisäksi vaikkapa banaaniviipaleita, mutta kannattaa muistaa, että ne muuttuvat melko nopeasti ruskehtaviksi.

Anna banoffeen olla jääkaapissa kelmulla peitettynä hetki ennen tarjoilua.

 

 

Banoffee on tosiaan yksi minun lemppareistani ja sen voi tehdä jääkaappiin hyvin vaikka jo edellisenä päivänä. Me jätimme meidän banoffeesta osan ilman banaaniviipaleita kun yksi lapsista ei tosiaan ole banaanin ystävä. Kävi kuitenkin niin, että hänelle maistui hyvin myös ne kohdat, joissa sitä banaania oli.

Rentouttavaa sunnuntaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Miehellä oli syntymäpäivä ja teimme lasten kanssa synttärikakuksi suussa sulavan herkullisen Pavlovan  eli pehmeän marenkikakun. Pavlova on sellainen kakku, jota voisin syödä todennäköisesti samalta istumalta koko kakun. Banoffee  on muuten toinen, mutta siitä ehkä sitten joku toinen kerta! Nyt on Pavlovan vuoro.

Pavlovan salaisuus on marenki. Pohja on yksinkertaisesti marenkia ja päällinen kermavaahtoa. Me kevensimme ja raikastimme täytettä (tai päällistä) hieman laittamalla kermavaahdon sekaan maitorahkaa ja lopputulos on aivan mahtava!

 

Pavlova Kumpulan tapaan
Alkuperäinen ohje täällä

Pohja
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl perunajauhoja (tai maissitärkkelystä)
1 tl vaniljasokeria
1 tl etikkaa

Päälle
2,5 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g pehmeää maitorahkaa (esim. Valio Luomu)
n. 1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tuoreita pensasmustikoita
tuoreita vadelmia

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi. Vaniljasokeri ja perunajauhot sekoitetaan sokerin kanssa ja seos lisätään valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan edelleen vatkaten. Lopuksi joukkoon vatkataan vielä etikka.

Marenkiseos levitetään leivinpaperin päälle uunipellille pyöreäksi levyksi (halkaisija n. 25 cm) niin, että se on reunoilta hieman korkeamppi kuin keskeltä. Marenkia paistetaan 125 asteessa 1,5 tuntia.

Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuin lisäät päälle täytteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla ja vatkaa kunnolla sekaisin. Levitä kermavaahto kakulle ja koristele tuoreilla marjoilla.

 

 

Pavlova vie ihan oikeasti kielen mennessään ja sitä voisi tosiaan syödä koko kakun kerralla! Maitorahka keventää sekä raikastaa Pavlovaa mukavasti ja pensasmustikat sekä vadelmat sopivat kakkuun täydellisesti.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram