Kirjoitukset avainsanalla vihersisustus

 

Edellisessä postauksessa kirjoittelin meidän ruokailutilan kasviviidakosta ja nyt olisi olohuoneen vuoro. Olohuoneessa meillä ei ole ihan yhtä montaa kasvia kuin ruokailutilassa, mutta muutama sieltä löytyy kuitenkin. Olohuoneesta löytyy myös kolme suurinta kasviani - peikonlehti, flamingonkukka  ja jukkapalmu.

Flamingonkukan olen saanut isältäni synttärilahjaksi muutama vuosi sitten - jukkapalmu ja peikonlehti ovat taas äitini antamia. Jukkapalmu on muistaaksi äidin vanha ja peikonlehden hän taisi ostaa minulle ihan tuosta Kumpulan K-Marketista  joskus. Ne ovat mielestäni aivan ihana kolmikko ja on mahtavaa katsella kuinka ne kasvavat melkein silmissä.

 

 

Yksi olohuoneen lemppareistani on kasvitikkaat, jotka olen saanut mieheltä ja pojalta tuliaisiksi kauppareissulta. Niihin olen laittanut saviruukkuihin pienempiä kasveja ja yksi purkki on pyhitetty valojen sekä ilmalämpöpumpun kaukosäätimille ja peliohjaimelle. Tykkään myös metallisesta, valkoisesta, kasvitelineestä, jossa flamingonkukka saa saviruukussaan kasvaa.

Tikkaiden viereisellä apupöydällä kasvava aloe vera  on myös jo muutaman vuoden vanha ja kasvanut ihan hurjasti! Yritän kovasti malttaa olla kastelematta mehikasveja liikaa, mutta aika monet niistä olen saanut tapettua liikakastelulla. Mehikasveista ja kaktuksista tykkään kyllä kovasti ja niistä taisi itseasiassa tämä minun kasvi-innostukseni saada aikoinaan alkunsakin.

 

 

Olohuoneessa on tällä hetkellä myllerrys käynnissä kun mies erehtyi sanomaan, että pitäisiköhän meidän laittaa se meidän vanha kulmasohva takaisin olohuoneeseen. No, minähän tietenkin innostuin heti ja sohva kannettiin melkein siltä istumalta takaisin olohuoneeseen. Flamingonkukka joutui hieman vaihtamaan paikkaa tässä rytäkässä, mutta toivottavasti se ei ole moksiskaan!

Palailen olohuoneen tunnelmiin vielä myöhemmin lisää kun saan kaikki apupöydät ja muut tavarat paikoilleen sekä kattovalaisimen paikan siirrettyä. Rakastan kannella huonekaluja ympäriinsä ja miettiä, että minne ne sopivat parhaiten!

 

-R

 

Kommentit (2)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Tykkään ihan mielettömästi kukista, mutta harmikseni ne kerkeevät aina kuolla kupsahtaa käsittelystäni. En tiiä, mitä teen väärin? Vaikka kuinka olis hyvät ohjeet en saa niitä pysymään kauniim vehreinä. Siksi meillä käytetään tekokukkia. Kauniilta näyttävät nuo asetelmat ja tykkään kodistasi 🤗

Helena Kekkonen

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! ❤️ Mulla kanssa alkuun kuoli kaikki, mutta nyt tosiaan oon vähän jo oppinut. 😊 Kukat ja kasvit on kyllä ihania ja piristävät kotia kummasti!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Vaikea uskoa, että jokin aika sitten meidän kodissa ei ollut ainuttakaan kasvia! Nyt niitä meiltä onneksi löytyy enkä voisi enää kuvitellakaan sisustusta ja kotia ilman kasveja. Ne tuovat meille ihan oman tunnelmansa ja tekevät kodista persoonallisemman sekä lisäksi vielä parantavat kodin ilmanlaatua.

Ruokailutilassa minulla on pari metallihyllyä, jotka ovat saaneet kasveja kantaakseen ja tykkään, että erilaiset ruukut näyttävät hyllyillä aika kivoilta. Lisäksi kukkatelineestä, pikkutuolilta, apupöydältä ja saarekkeelta löytyy omat kasvinsa eikä ruokailutilaan kovin montaa kasvia mielestäni enää mahtuisikaan.

 

 

Alkuun en saanut kasveja pidettyä hengissä kovin montaa viikkoa, mutta nyt olen onneksi jo hieman kehittynyt kasvien hoidossa. Enää en ihan heti tapa kasveja kastelemalla niitä liikaa ja toisaalta taas muistan kastella niitä silloin kun ne sitä tarvitsevat. On ihanaa nähdä kun kasvit kasvavat ja tykkäävät olla meillä!

Kasvien nimistä en osaa sanoa mitään ja olen kasvit ostanut sillä periaatteella, että ostan sen mikä miellyttää minun silmääni ja sopii meille. Toki täytyy kiinnittää huomiota myös siihen, että millaiset valo-olosuhteet kasvi tarvitsee, jotta pysyy hengissä. Minun tulee nykyään jopa lannoiteltua kasvejani ja sitä en ole koskaan ennen tehnyt!

 

 

En vielä itseäni miksikään viherpeukaloksi kutsu, sillä edelleen ihmettelen esimerkiksi miksi ihmeessä yksi saviruukku muuttui vaaleaksi ulkoapäin? Olenkohan ylikastellut kasvirukkaa? Moni muukin kasviasia mietityttää ja olisi ihan mahtavaa, jos saisin nämä kasvini pidettyä elinvoimaisina pitkään enkä tappaisi niitä typerillä virheillä.

Eipä tätäkään sovi ottaa liian vakavasti enkä aio stressata kasvien hoidosta. Kunhan vain yritän kastella sekä lannoitella niitä sopivasti ja nautin niiden tuomasta tunnelmasta!

 

-R

 

Kommentit (4)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 😊 En siis ole ihan täysin mokannut mitään. 😅 Ja tuokin ruukku on muuten Ikeasta. 🤔

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olohuoneen niin sanottu kasvinurkkaus tv-tason vieressä on saanut myös päivitystä osakseen tässä sisustusmyllerryksessä. Sain lapsilta ja mieheltä todella ihastuttavat kookospähkinöiden kuorista tehdyt rasiat, joihin ihastuin aivan välittömästi! Ne ovat mielestäni todella ihastuttavat ja tuovat kotiin juuri sitä persoonallisuutta, josta niin kovasti sisustushommissa tykkään.

Nurkkaus sai myös valkoisen, metallisen, kukkatelineen, jonka yksi lapsista osti lähi-Cittarin Kristyle -sisustusliikkestä. Hän oli aiemmin saanut oman kasvin, jota nyt innokkaasti hoitaa sekä kasvattaa ja sehän tottakai pääsi uuteen kukkatelineeseen. Kukkateline on kyllä minunkin mielestäni hieno ja sopii olohuoneeseen hyvin rosi hyvin!

 

 

Jukkapalmun kori on ehkä palmulle liian pieni ja ostinkin sille uuden terrakottaruukun, johon se pitäisi istuttaa. Nyt se on pienessä muoviruukussa tuolla korin sisällä. Täytyy miettiä, josko vähän jäjestelisi kasvien koreja uudestaan ja saisi jukkapalmullekin hieman isomman korin.

Olen nimittäin kovasti tykästynyt näihin isompiin kasveihin koreissa. Ruokailutilan peikonlehtikin on tosi kivan näköinen omassa korissaan ja mietinkin, että vaihtaisin sen sekä tämän olohuoneen jukkapalmun korit keskenään. Täytyy hieman testailla kunhan saan ensin tuon palmun ruukun ja mullan vaihdettua.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olohuoneen sisustuksessa on nyt tapahtunut ja paljon! Ikeasta  löytyi täydellinen lisä meidän Lisabo Sohvapöytään  kun ostin sieltä HAY:n  suunnitteleman Ypperlig Sohvapöydän  ja laitoin sen meidän varsinaisen sohvapöydän alle. Pikkupöytä on hyvä lisä sohvapöydän kaveriksi, sillä se toimii kaukosäätimien ja lehtien säilytyksessä vähän kuin laatikkona sohvapöydän alla.

Pikkupöydälle mahtuu hyvin muutama kirja, kaukosäätimet sekä kosteuspyyhepaketti. Kaukosäätimet sekä peppupyyhkeet ovat piilossa ja esimerkiksi sisustuskirja saakin hieman näkyä ja kutsua lukemaan. Tykkään Ypperligistä todella paljon, sillä minun mieleeni on juuri tuo massiivikoivun ja teräksen yhdistelmä. HAY iskee minuun muutenkin ja tämä pöytä kyllä oikein kunnolla!

 

 

Sain äidiltä meille juuri täydellisen, neulotun, viltin, jossa yhdistyy hyvin näitä meidän olohuoneen värejä. Se on ihanan muhkeaa neulosta ja sopii kyllä meidän olkkarin sohvalle kuin nenä päähän. Sohvakuumekin on muuten jo hellittänyt hieman eli ehkä nämä minun pienet uudistukseni ovat tuottaneet toivottua tulosta, sillä edelleen on Söderhamn  talossa!

 

 

Sain muuten tuon kaktusjulisteenkin kehystettyä vihdosta viimein ja jopa kiinnitin sen paikoilleenkin. Nyt minullakin on oma kasvitaulu kasvitikkaiden päällä. Tikkaat kaipaavat vielä muutaman kasvinalun, mutta onneksi äiti lupasi antaa pistokkaita. Täytyy vain valita sellaisia kasveja, jotka eivät tarvitse paljonkaan valoa, sillä hieman pimeähän tuo paikka on kasveille. 

 

 

Tosiaan, muutama kasvi lisää niin alkaa näyttää jo kodikkaalta! Tykkään kovin paljon kasvien tuomasta tunnelmasta sisustuksessa. Ne tuovat aivan ihanasti eloa kotiin ja toki myös tekevät hyvää huoneilmalle. Meillä myös keskimmäinen lapsista tykkää kovasti kasveista ja viimeksi tänään muistutti, että kukkia pitäisi varmaan taas kastella sekä antaa vähän lannoitettakin.

 

-R

 

Kommentit (10)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Munkin mielestä se on aivan ihana! Moni muukin kyseisen malliston tuotteista miellyttää mun silmää tosi paljon, mutta meilläkään ei nyt ole oikein tarvetta millekään muulle. Ruokapöytä esimerkiksi on sellainen, jonka voisin ihan hyvin ottaa meille! ;)

-R / Koti Kumpulassa

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos paljon! :) Ehkä matto vielä jonain päivänä teillekin sopii. ;)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän seitsenvuotias tyttärensä, kolmevuotias pikkuveli, yksivuotias pikkusisko sekä karvainen koirakaveri.

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat