Kirjoitukset avainsanalla lounas

 

Tässä supernopea, helppo ja herkullinen lounasvinkkini, joka minulla ainakin pelastaa arjessa ne lounaat kun lapsille on ruoka valmiina, mutta itselle ei. Tiedättekö kun jauhelihakastiketta riittää vain heille, mutta itse jäät ilman eikä ole aikaa ruveta omaa lounasta sen enempää kokkailemaan?

Tomaatti-rapukeitto valmistuu todella nopeasti ja helposti sekä kaikki ainekset löytyy lähikaupan hyllystä. Keitto on myös tosi herkullista varsinkin tuoreen leivän kanssa ja jos haluaa, voi keiton päälle laittaa vaikkapa nokareen creme fraicheä. Minulle keitto maistui tänään ihan sellaisenaan ja halusin jakaa ohjeen myös teille. Mielestäni helppoja arkiruokavinkkejä ei voi olla liikaa!

 

 

Keittoa varten tarvitaan esimerkiksi chilillä ja yrteillä maustettua paseerattua tomaattia, ruokakermaa ja katkarapuja. Ravut voi toki jättää myös pois ja kerman korvata esimerkiksi "kaurakermalla" tms. Tomaattimurska sekä kerma kiehautetaan kattilassa ja jäiset ravut huuhdellaan siivilässä sillä aikaa kylmällä vedellä. 

Kun keitto on kiehahtanut, joukkoon lisätään ravut, mutta niitä ei kannata kuumentaa liikaa tai niistä tulee ihan kumisia. Sitten kun ravut ovat lämmenneet, ei muuta kuin keitto kulhoon ja syömään! Itse tykkään syödä keiton pehmeän, tuoreen leivän sekä voin kanssa ja ruokajuomana toimi tänään vichy.

 

 

Tykkään tulisesta ja mausteisesta ruuasta, joten omaan keittooni sopii loistavasti tuo chilimausteinen paseerattu tomaatti, mutta sitä löytyy myös ihan pelkästään yrttimaustettuakin, jos chili ei houkuttele tai haluaa itse lisätä sopivasti chiliä. Kerman ja tomaatin suhteen voi määritellä ihan itse oman maun mukaan, joten kannattaa maistaa keittoa ennen rapujen lisäämistä.

Tällä siis karkotetaan nälkä usein silloin kun on lounasaikaan kiire ja joskus minun tekee mieli keittoa ihan vaikka ei olisi kiirekään.

 

-R

 

Kommentit (2)

Torey
1/2 | 

Voisko tätä saada kotiin toimitettuna? Meil on sairastupa pystyssä pitkästä aikaa ja voimat niin loppu et eilen mentiin nakit&ranet tarjoilulla. Senki pistin miehen tekemään kun en ite päässy edes sängystä ylös! Nyt vois lämmin keitto maistua.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Ou nou! Kuulostaa kurjalta ja keitto tosiaan olis varmasti paikallaan. Koittakaa parantua!!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram