Kirjoitukset avainsanalla ruokakomero

 

Meidän keittiössä ei ole lainkaan kuivauskaappia. Joskus kyllä oli, mutta sitten vesivahinkorempan jälkeen uusittiin laatat ja päätin, että kuivauskaappia ei enää tarvita. Keittiö on ihanan kevyt ilman sitä. 

Olenko siis jäänyt kaipaamaan kuivauskaappia ja toimiiko keittiö ilman sitä? Miten kuivaan astiat ja kuinka kaappitila riittää ilman kuivauskaappia?

 

 

En ole kaivannut kuivauskaappia kertaakaan. Ihan oikeasti, en ikinä. Silloin kun meillä kuivauskaappi oli, täyttyi se aina kaikenmaailman kipoista ja kupeista. Nyt kun sitä ei ole, kaikki kuivattavat astiat täytyy kuivata ja laittaa paikoilleen. Ei huono juttu ollenkaan!

Meillä ainakin kuivattavia astioita tulee todella harvoin, sillä yleensä kun astianpesukone on valmis, avaan luukun ja laitan astiat paikoilleen vasta kun ne ovat kuivia. Astiapyyhkeellä kuivattavaa pyykkiä - eli siis sitä, jota laittaisin astiakaappiin - ei tule oikeastaan ikinä.

 

 

Käsin tiskattavia ja sitten kuivattavia astioita meillä ei juurikaan ole ja jos on niin kuivaan ne sitten heti pesun jälkeen astiapyyhkeellä ja laitan paikoilleen. Olenkin siis ollut erittäin tyytyväinen valintaani jättää kuivauskaappi pois.

Meillä on keittiössä aika niukasti kaappitilaa, mutta ruokailutilassa on hyvän kokoinen komero, jossa säilytetään astioita, joita tarvitaan harvoin sekä niiden lisäksi myös jauhoja ym. kuivatarvikkeita. Se on ollut todella loistava lisä säilytykseen!

 

 

Vastakkaisella puolella meillä on kyllä yläkaapit alakaappien lisänä, joten käyttöastiat ja makaronit, riisit ym. mahtuu niihin. Kaappitilaa (työtasoista puhumattakaan) voisi varmasti olla aina lisää, mutta meillä tosiaan ruokakomero on pelastanut paljon! Jos sellainen vain on mahdollista järjestää - suosittelen ehdottomasti!

 

 

Kuten sanottu, meidän käytössämme keittiö ilman kuivauskaappia toimii aivan mahtavan hyvin emmekä ole edes hoksanneet kaivata koko kaappia!

 

-R

 

Kommentit (2)

A-M
1/2 | 

Minulla ei ole ollut kuivauskaappia moneen vuoteen. Otin kuivauskaapin ovet pois ja tein avohyllyillä säilytyspaikan kupeille ja kulhoille. Maalasin hyllyt ja reunustin listat koristeteipillä. 

Töissä eivät olleet uskoa korviaan kun kerroin. "Missä sinä sitten astiat kuivaat!!!!!" Sanoin, että pesen, kuivaan ja laitan astiat saman tien oikealle paikalleen kaappiin, aivan kuten sinäkin. Eikä niitä käsin tiskattavia montaa ole. Aina voi kyseenalaistaa vanhoja (pinttyneitä) tapoja ja ratkaisuja!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kyllä! 😊 Ja kaikki ei sovi kaiklle. Ihan mahtavaa kun voi tehdä asiat juuri omalla tavalla!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram