Kirjoitukset avainsanalla suklaakakku

 

Nyt on pakko jakaa meillä viikonloppuna vietettyjen (ja vietettävien) 8-vuotissynttäreiden kunniaksi maailman parhaan suklaakakun ohje. Kakku on niin suussa sulavaa ja herkullista kuin olla voi eikä tässä todellakaan kaloreita laskeskella. Meidän tämänkertaiseen kakkuun lisättiin vielä ripaus kookostakin makua antamaan, mutta toki kakku toimii ilman sitäkin.

 

Fazerin suklaakakku Kumpulan tapaan
alkuperainen ohje täällä
 

Pohja

kookoshiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

 

Täyte ja kuorrute

2 dl kuohukermaa
300 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

 

Koristelu

100 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele vuoka rasvalla ja leivitä se kookoshiutaleilla, mikäli ne ovat mieleesi. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa ja lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada taikina kakkuvuokaan, Paista uunissa 40-50 minuuttia.

Jäähdytä kakku hyvin ja valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto sekä tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi ja joukkoon sula suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi kermavaahto.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin sekä loput kakun pinnalle. Koristele kakun pinta rouhitulla suklaalla ja kakku on valmis viemään kielen mennessään!

 

 

Tämä on aivan ehdottomasti kakku, jota kannattaa kokeilla, jos suklaakakkua on leipomassa - ja vaikkei olisikaan! Kakku on ihanan kosteaa ja suklainen tuorejuustotäyte vie todellakin kielen mennessään.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Meidän pääsiäisen jälkkärinä toimi aivan törkeän hyvä suklaa-suolakaramellipiirakka,  jonka ohjeen bongasin Pirkka 4/2018 -lehdestä  (löytyy myös täältä). Tässä piirakassa ei sitten kyllä kaloreita lasketa, sillä melko tuhti tapaus on kyseessä. Mutta eipä se niin vaarallista ole, jos joskus hieman herkuttelee kunhan ei joka päivä kuitenkaan!

Minun suuhuni suolainen-makea -yhdistelmä  sopii paremmin kuin hyvin ja rakastan esimerkiksi tummaa suklaata, jossa on merisuolaa seassa. Ihanaa, että nyt on kaupoissa myynnissä paljon kaikkea herkkuja juuri tällä yhdistelmällä. Usein vaan minun makuuni niissä ei ole tarpeeksi suolaa, mutta tähän piirakkaan sitä saa laitettua juuri niin paljon kuin mieli tekee!

 

 

Suklaa-suolakaramellipiirakka (8-10 palaa)

Pohja

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
125 g voita
1 kananmuna
1 rkl kylmää vettä


Täyte

2 prk (à 397 g) kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
tai kondensoitua maitotiivistettä, joka on valmiiksi karamellisoitu

Kuorrute

2 dl kuohukermaa
2 levyä (à 100 g) tummaa leivontasuklaata (70%)


Päälle

sormisuolaa

Valmistus

Valmista ensin täyte.  Kaada maitotiiviste uunivuokaan ja peitä foliolla. Laita uunivuoka isompaan uunivuokaan tai uunipannulle vesihauteeseen ja paahda 200 asteessa 2 tuntia. Maitotiivistettä paahdetaan kunnes se paksuuntuu ja saa hieman väriä. Paahdetun tiivisteen annetaan jäähtyä ja se vatkataan pallovatkaimella tasaiseksi.

Meidän kakussa käytettiin täytteenä kondensoitua maitotiivistettä, joka oli valmiiksi karamellisoitua.  Skippasin siis suosiolla täytteen valmistusvaiheen ja kaadoin purkillisen (397 g) valmista tavaraa kakun täytteeksi. Meidän vuokaan tosiaan riitti purkillinen kondensoitua maitotiivistettä, joka oli valmiiksi karamellisoitua.

Valmista pohja.  Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Paloittele voi ja lisää se kuivien aineiden joukkoon. Nypi voi ja kuivat aineet sekaisin. Lisää kananmuna sekä vesi ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikina tiiviisti ja anna sen tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

 

 

Painele taikina  piirasvuokaan (Ø 28 cm). Pistele pohjaa haarukalla ja laita päälle leivinpaperi. Laita leivinpaperin päälle painoksi kypsentämätöntä riisiä ja paista pohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Ota leivinpaperi sekä riisit pois ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kaada täyte  jäähtyneen piiraspohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa kelmulla peitettynä noin puoli tuntia.

Valmista kuorrute.  Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada se suklaarouheen päälle. Anna suklaan sulaa ja sekoita seos sitten kuohkeaksi. Levitä suklaakuorrute piirasvuokaan karamellitäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa vielä 1-2 tuntia.

Ripottele  päälle sormisuolaa oman maun mukaan.

 

 

Lupaan, että piirakka on aivan törkeän hyvää!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat