Kirjoitukset avainsanalla meikinpoisto

 

Kerroin, että totuttelen elämään ilman ripsipidennyksiä ja käyttämään taas pitkästä aikaa ripsiväriä. Kuulostaa säälittävältä - tiedän! Se itseasiassa olikin juuri se suurin syy pidennyksistä luopumiseen. Siis se, että muka en pystyisi elämään ilman niitä. Se, että olin niin koukussa johonkin enkä koskaan ripsien kanssa oikeasti ollut ilman ehostusta. En edes yöllä.

Mutta tosiaan, omat ripseni ovat todella suorat ja melkeinpä alaspäintaipuvat, joten niitä täytyy taivuttaa ja lisäksi vielä ripsarin täytyy olla vedenkestävä, jotta taivutus pysyy. Tässä kohtaa en vielä ole löytänyt luonnonkosmetiikan saralta toimivaa ripsaria näille minun piikkisuorille ripsilleni, joten vedenkestävällä Lumenella  mennään. Ehkä se kuitenkin on parempi kuin ripsiliima!

Vedenkestävä rispsari vaatii omat poistoaineensa, mutta siihen olen löytänyt luonnollisen ja tehokkaan ratkaisun. Ratkaisun nimi on risiiniöljy. Sitä loraus kasvopyyhkeeseen ja meikit lähtevät ripsistä sekä luomilta todella tehokkaasti ilman yltiöpäistä hankausta. Öljystä jää tosin melko öljyinen fiilis, mutta sen saa pyyhkäistyä luomilta pois esimerkiksi misellivedellä.

 

 

Ripsiin risiiniöljyä saa jäädäkin yöksi, sillä se auttaa ripsiä kasvamaan ja vahvistumaan. Aamulla sitten puhdistan risiiniöljyn jämät ripsistäkin, mutta tosiaan, yön se saa vaikuttaa ripsissäni. Ehkä ne siitä vielä kasvavat ja vahvistuvat! Oman risiiniöljyni olen tilannut Limepopista, mutta ainakin apteekit ja luontaistuoteliikkeet myyvät sitä myös.

Vanulaput olen korvannut kokonaan kasvopyyhkeillä tai oikeastaan lasten vauva-ajoilta jääneillä harsoilla. Niitä pesen sitten pesukoneessa aina käytön jälkeen ja ne ovat toimineet tosi hyvin! Minulla on varmaan parikymmentä harsoa käytössäni, joten niitä pystyy huolella koneessa pesemään eivätkä puhtaat lopu kesken.

Harsot ovat myös ihanan isoja, joten samalla pyyhkeellä saa käytettyä risiiniöljyä sekä misellivettä. Kannattaa testata! Toki myynnissä on ihan kasvopyyhkeitäkin, jos kotoa ei harsoja satu löytymään, mutta niistä minulla ei ole kokemusta. Harsot sen sijaan ovat ihanan pehmeitä ja juuri sopivia kasvoillekin.

 

-R

 

Kommentit (2)

Hilsen fra Oslo
1/2 | 

Hei, hieman myøhæstynyt viesti...kokeilin Iglow nimistæ ripsienpidennys seerumia ja se todella toimi, jouduin jopa leikkaamaan ripsiæ hieman kunsisaksilla kesællæ! Kokeilin myøs Talika merkkistæ mutta se ei vaikuttanut yhtææn🤔🤔🤔. Hauskaa syysillan jatkoa, kiva aina pistæytyæ tæællæ sun blogissa! Sori kirjaimet en saanut vaihdettua suomen aakkosia😂😂😂

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

No aika mahtavaa, että joutuu jopa leikkamaan ripsiä! Wau. :) Kiitos ihanasta kommentistasi ja mukavaa syysillanjatkoa sinne myös!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Ennen kuin aloin käyttää kasvoilleni ihon öljypuhdistusta  (ohjeet täällä) sekä kasvopyyhkeitä, minulla kului vuorokaudessa vähintään kolme vanulappua. Yksi aamulla kasvoveden levittämiseen sekä yksi illalla silmämeikin poistoon ja toinen taas sille kasvovedelle.

Meikkiähän on edelleen aivan yhtä paljon poistettavana, mutta vanulappujen käyttö on loppunut  kasvopyyhkeiden käytön myötä. Se on tosi hyvä juttu ensinnäkin ympäristöä ajatellen ja toisaalta kyllähän tämäkin muutaman pennosen vuositasolla säästää.

Öljyputsarin käytön aloitin tosin niin, että levitin sen illalla ensin iholle ja sen jälkeen kostealla harsolla hieroin kevyesti sen sekä meikin pois. Todella toimiva puhdistus iholleni, mutta ripsipidennyksille öljy ei käy, joten jatkoin edelleen silmämeikin poistoa vanulappujen kanssa.

Sitten yhtäkkiä sain ahaa-elämyksen.  Eihän minun tarvitse käyttää vanulappua siihen silmämeikin poistoon vaan voin käyttää sitä samaa harsoa eri kohdasta! Kuinka hölmö sitä voikaan toisinaan olla kun on niin kovin kaavoihinsa kangistunut?

 

 

Nykyään kaadan ensin misellivettä  kaksinkerroin taitetun harson kulmaan ja todella kevyesti putsaan sillä silmänaluset sekä yläluomet ja kulmakarvat. Sitten hieron öljyputsarin  iholle ja sillä samalla, lämpimään veteen kastellulla, harsolla hieron kasvot puhtaaksi. Kuivaan ihon vielä harson kuivalla kohdalla ja heitän harson pyykkikoriin.

Aamulla ja illalla käytän iholleni suihkutettavaa kasvovettä,  joten enää en sen kanssa tarvitse vanulappuja. Suihkutan kasvoveden iholleni ja taputtelen sen puhtailla käsillä ympäri kasvoja. Sitten levitän kosteille kasvoille ihoöljyn,  joten vanulappu on täysin turha. Peitän ripsipidennykset yleensä toisella kädellä ja sitten siinä taputteluvaiheessa taputtelen kasvoveden myös silmäluomilleni.

 

 

Vanulappujen käyttö on siis totaalisesti romahtanut.  Enää ei tule käytettyä kuin todella satunnaisesti kynsilakan poistoon, mutta muuten pärjään ilman. Meillä on lasten vauva-ajoilta harsoja niin paljon, että ne eivät käyttämällä lopu ja pesukonekin on melkolailla kokoajan käynnissä, joten näistä kahdesta harsosta per päivä ei ole ollut minkäänlaista lisätyötä.

Tähän tarkoitukseen on myynnissä paljon erilaisia kasvopyyhkeitä ja -liinoja,  mutta minä päätin hyödyntää kotoa löytyvät harsot,  joita on lasten vauva-ajoilta jäänyt kaappeihin. Näin ollen ei tarvinnut ostaa mitään uutta. Jotkut myös virkkaavat ja toiset hurauttavat saumurilla pienempiä lappuja käyttöönsä. Ihan huippujuttu ja ympäristökin kiittää tästä pienestä eleestä ihan varmasti!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram