Kirjoitukset avainsanalla diy deodorantti

Itsetehty deodorantti on tehokas ja palamuotoisena erittäin helppo käyttää.
Itsetehty deodorantti on tehokas ja palamuotoisena erittäin helppo käyttää.

 

Joululahjavinkeillä jatketaan ja vuorossa on ohjeet myrkyttömiin, luonnollisiin, mutta kuitenkin tehokkaisiin deodoranttipaloihin! Nämä kyseiset deodoranttipalat tosin tein itselleni, mutta miksei sellaisia voisi joululahjaksikin tehdä? Varsinkin luonnonkosmetiikan ystäville deodoranttipala on varmasti mieluisa lahja.

Olen ollut tällä samaisella ohjeella tehtyyn deodoranttiin tosi tyytyväinen. Tämä on nyt kolmas kerta kun tätä ohjetta sovellan, mutta muutama aine siinä on aina pysynyt samana - ruokasooda, arrowjuurijauhe ja sheavoi. Muut aineet ovat hieman vaihdelleet, mutta tehokkaana deodorantti on silti pysynyt.

 

 

Tehokas deodoranttipala

2 rkl mangovoita
2 rkl sheavoita
1 rkl mehiläisvahaa
1,5 rkl arrowjuurijauhetta
1 rkl ruokasoodaa
25 tippaa eteerisiä öljyjä

Sulata kiinteät aineet (shea, mehiläisvaha ja mangovoi) kulhossa tai pienessä kannussa vesihauteessa. Kun ne ovat täysin sulaneet, laita liesi pois päältä tai ota vesihaudekattila pois liedeltä, mutta älä ota kannua tai kulhoa pois vesihauteesta.

Sekoita joukkoon huolellisesti arrowjuurijauhe sekä ruokasooda ja lisää eteeriset öljyt. Minä käytin tällä kertaa palmarosan, ruusugeraniumin ja teepuun eteerisiä öljyjä yhteensä noin 25 tippaa.

Sekoita hyvin ja kaada deodorantti puhtaisiin, kuiviin, silikonimuotteihin. Anna jäähtyä kunnolla ennen muoteista irroittamista.

 

 

Säilytän deodorantteja puhtaissa astioissa sekä ylä- että alakerran kylpyhuoneissa ja levitän deodoranttia aina puhtaalle iholle. Joidenkin ihoa ruokasooda tuppaa ärsyttämään, mutta minulle se on sopinut mainiosti.

Myös tämä palamuotoinen deodorantti on vaikuttanut melko toimivalta ja helpommalta sekä siistimmältä käyttää kuin voidemainen deodorantti. Se levittyy kainaloihin suhteellisen hyvin ja mahdolliset sattumat saa helposti levitettyä sormin, jos on tarve.

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Olen tainnut vuoden verran käyttää itsetehtyä deodoranttia ja tätä kyseistä ohjetta on tullut käytettyä aina hieman muunneltuna puolisen vuotta. Tämä ohje sisältää soodaa, joka joillakin ärsyttää kainaloita, mutta minulla se on jo puolisen vuotta toiminut aivan moitteettomasti, joten joillekin se siis myös todistetusti sopii. Toivon niin ainakin!

Aloin tehdä deodoranttini itse luettuani deodoranttien sisältämistä myrkyistä ja varsinkin epäilyistä, että deodorantti voisi jopa aiheuttaa rintasyöpää. Päätin kokeilla tehdä sitä itse ja yllätyin positiivisesti sen tehosta enkä sittemmin ole enää kaupasta deodoranttia ostanut. Tosin minä en ole kova hikoilemaan, joten deon ei tarvinnut olla kovin vahvaa ikinä aiemminkaan.

 

 

Voidemainen deodorantti

2 rkl kookosöljyä
1,5 rkl sheavoita
1,5 rkl mehiläisvahaa
1,5 rkl arrowjuurijauhetta
1 rkl ruokasoodaa
25 tippaa eteerisiä öljyjä (esim. laventeli, sitruuna, teepuu, lime, greippi, sitruunaruoho)

Sulata kiinteät aineet (shea, mehiläisvaha ja kookosöljy) kulhossa tai pienessä kannussa vesihauteessa. Kun ne ovat täysin sulaneet, laita liesi pois päältä tai ota vesihaudekattila pois liedeltä, mutta älä ota kannua tai kulhoa pois vesihauteesta.

Sekoita joukkoon huolellisesti arrowjuurijauhe sekä ruokasooda esimerkiksi puutikulla ja lisää eteeriset öljyt. Minä käytin tällä kertaa limen, teepuun ja sitruunaruohon eteerisiä öljyjä yhteensä noin 25 tippaa ja tuoksusta tuli ihanan raikas.

Sekoita hyvin ja kaada deodorantti puhtaaseen sekä kuivaan säilytysrasiaan. Anna jäähtyä kunnolla ennen käyttöönottoa.

 

 

Käytän deodoranttia aina puhtain sormin puhtaalle iholle, mutta suositeltavaa olisi ottaa tuotetta purkista esimerkiksi puhtaalla pikkulusikalla. Silloin käyttöikä pitenee, sillä purkkiin ei pääse käsistä likaa ja sitä myöden ikäviä bakteereita.

Omat aineeni olen tilannut eteerisiä öljyjä lukuun ottamatta Limepop:sta. Eteeriset öljyt taas tilaan suoraan ranskalaiselta Florihanan tislaamolta, mutta esimerkiksi myös Limepop myy niitä kyllä. Joskus olen tehnyt deon myös deodoranttihylsyyn, mutta koen, että purkista saa deon käytettyä ihan loppuun asti. Hylsyyn tuppaa aina jäämään deodoranttia, jota ei pysty sieltä enää käyttämään.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen käyttänyt jo pitkään tällä ohjeellä tekemääni deodoranttia ja halusin nyt kokeilla, tehdä sitä niin, että lisään deodoranttiin myös ruokasoodaa tehostamaan sen toimintaa. Pari viikkoa olen tätä soodadeodoranttia käyttänyt eikä vielä ainakaan ole ilmaantunut ihottumia. Toki niitä voi helposti vielä ilmaantua, mutta nyt ainakin vaikuttaa hyvältä!

Sooda siis ärsyttää osalla ihoa ja saa aikaan inhottavaa kutinaa ja ihottumaa kainaloissa. Toivon, että minä en olisi niin herkkäihoinen, sillä tämä deodorantti on kyllä toiminut vieläkin paremmin kuin se, jota käytin ennen.

 

 

Tätä deodoranttia varten tarvitaan kookosöljyä, sheavoita, mehiläisvahaa, arrowjuurijauhetta sekä ruokasoodaa. Lisäksi vielä suosittelen käyttämään muutamaa tehokasta eteeristä öljyä, jotta deo toimii parhaimmalla mahdollisella tavalla. Öljyt voi jättää toki pois, jos haluaa tehdä tuoksuttoman deodorantin.

 

Voidemainen deodorantti

2 rkl kookosöljyä
1,5 rkl sheavoita
1,5 rkl mehiläisvahaa
1,5 rkl arrowjuurijauhetta
1 rkl ruokasoodaa
20 tippaa eteerisiä öljyjä (esim. laventeli, sitruuna, teepuu, greippi, sitruunaruoho)

Sulata kiinteät aineet (shea, mehiläisvaha ja kookosöljy) kulhossa tai pienessä kannussa vesihauteessa. Laita liesi pois päältä tai ota kattila pois liedeltä, mutta älä ota kulhoa tai kannua pois vesihauteesta. Sekoita joukkoon arrowjuurijauhe sekä ruokasooda esimerkiksi puutikulla ja lisää eteeriset öljyt. Sekoita hyvin. Kaada deodorantti säilytysastiaan ja anna jäähtyä ennen käyttöönottoa.

 

 

Itse yritin tehdä deodorantin deodoranttihylsyyn, mutta deo jäi mielestäni ihan liian voidemaiseksi siitä käyttää. Kaavin siis voiteen ulos hylsystä ja laitoin purkkiin. Siitä sitten levittelen kainaloihin puhtailla käsillä ja vielä parempi olisi käyttää esimerkiksi spatulaa tai vaikkapa lusikkaa.

 

 

Tein itse kaksinkertaisen annoksen, sillä tarvitsin pari deodoranttia ja käytin teepuun, sitruunan ja sitruunaruohon eteerisiä öljyjä. Teepuuta taisin laittaa 20 tippaa ja loppuja sitten kymmenen kumpaakin. Deosta tuli raikkaan sitruksen tuoksuinen ja sitä saa tosi helposti levitettyä kainaloihin, sillä se jää niin pehmeäksi ja voidemaiseksi.

 

 

Toivottavasti minulle ei tosiaan mitään ihottumia tästä enää tule. Olen lukenut, että monille on sooda sellaista aiheuttanut, mutta monille se on kyllä sopinutkin. Ehkä minä kuulun jälkimmäisiin!

 

-R

 

Kommentit (4)

Torey

Oo! Itse en ole vielä ruvennut tekemään, mutta siirryin jo kaupan tavarasta luonnollisempaan suuntaan ja hankin Ben&Annan deodorantin, joka on vegaaninen ja alumiiniton.
Tykkään kovin! Mun ostama tuoksuu mandariinille, ja vaikka kalliimpaa onkin, niin mielummin maksan kuin laitan kasan myrkkyä kainaloon!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kuulostaa hyvältä! 😊 👍🏼 Ja kyllähän yleensä noi deodorantit kestää aika kauan, että se hinta ei ehkä tunnu niin pahalta kun ei tarvi olla kokoajan ostamassa uutta. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Hupu

Hei,

Tähän kysymykseen löytyisi varmaan vastaus, jos tarpeeksi lukisi blogiasi. Ajattelin silti kysyä, että saako näitä deon tekemiseen tarvittavia aineita tilattua esimerkiksi jostai nettikaupasta niin, että kaikki saisi samasta kaupasta, eikä tarvitsisi selailla useiden nettikauppojen sivuja? En ole itse vielä pahemmin mitään tuotteita tehnyt eli tämä on minulle täysin uusi maailma. 

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moikka! Mä itse tilaan melkein kaiken Limepopista (www.limepop.fi) ja sieltä löytyy kyllä kaikkea ihan purkeista ja puteleista aina raaka-aineisiin asti. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat

Instagram