Kirjoitukset avainsanalla kasviöljyt

 

Oletko kuullut ihon öljypuhdistuksesta?

Minä törmäsin siihen vasta aivan hiljattain kun etsin iholleni hellävaraista putsaria. Puhdistusvaahdot tuntuivat kuivattavan ihoani aivan liikaa ja siitä perioraalidermatiittini ei pitänyt alkuunkaan. Aloin siis etsiä hellävaraista, mutta tehokasta tapaa puhdistaa kasvot meikistä ja muusta liasta iltaisin.

Luin öljypuhdistuksesta ja ihastuin ajatukseen siitä, että öljyllä puhdistettaessa iholta ei hinkata sen omia öljyjä ja suoja-aineita pois. Öljypuhdistus puhdistaa ihon tehokkaasti, mutta on silti sille hellävarainen eikä kuivata sitä niin kuin yleensä putsarit tekevät.

Tiedättekö sen tunteen kun iho on niin puhdas, että kasvoja kiristää? Öljyputsarilla tätä tunnetta ei tule.

 

 

Tein itse oman öljyputsarini iholleni sopivista öljyistä - vehnänalkio-, risiini-, manteli- sekä kehäkukkaöljyistä. En käyttänyt lainkaan eteerisiä öljyjä, sillä kuten aiemmin kerroin, kärsin perioraalidermatiitistä eli suunympärysihottumasta enkä uskalla ärsyttää sitä millään.

Vehnänalkioöljy ravitsee, suojaa ja uudistaa ihoa. Siinä on runsaasti A, D ja E -vitamiinejä sekä proteiinia ja lesitiiniä. Se sopii hyvin kuivalle ja aikuiselle iholle hoitaen sitä tehokkaasti.

Risiiniöljy on koostumukseltaan todella paksua sekä tunkeutuu syvälle ihohuokosiin ja imee iholta likaa sekä meikkiä itseensä. Se sisältää runsaasti risinoleiinihappoa ja kuuleman mukaan risiiniöljy tuhoaa erilaisia sieniä, bakteereita ja hiivoja.

Makea manteliöljy koostuu kertatyydyttymättömistä rasvoista, öljyhaposta ja linolihaposta. Se sisältää runsaasti A- ja E-vitamiineja sekä esimerkiksi Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja. Manteliöljy imeytyy ihoon nopesti, sillä se on hyvin kevyt. Se soveltuu kaikille ihotyypeille ja tekee ihosta kimmoisan sekä joustavan.

Kehäkukkaöljy on hyvä öljy herkälle iholle, sillä se hoitaa vaurioitunutta ja halkeilevaa ihoa sekä rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Se on ihoa uudistava öljy ja imeytyy ihoon hyvin. Kehäkukkaöljy suojaa ihoa, edistää verenkiertoa ja stimuloi ihon luontaisia toimintoja.

Kehäkukkaöljy on uutettu auringonkukkaöljyyn, joka sisältää runsaasti linolihappoa. Se parantaa ihon kosteuspitoisuutta ja vahvistaa ihon suojakerrosta. Auringonkukkaöljy sisältää myös runsaasti E-vitamiinia.

 

 

Sekoitan öljyt tyhjään, puhtaaseen 100 millin pulloon suurinpiirtein näin:

30 ml risiiniöljyä
30 ml manteliöljyä
20 ml kehäkukkaöljyä
20 ml vehnänalkioöljyä

 

Öljyä levitetään ja hierotaan kasvoille puhtailla käsillä hellävaraisesti ja sitten kasvot hierotaan varovasti lämpimään veteen kastellulla kasvopyyhkeellä. Lika ja meikki tarttuu pyyhkeeseen, jonka heitän sitten aina joka ilta pyykkiin. Jotkut pesevät pyyhkeen käsin saippualla, mutta meillä tulee pyykkiä niin paljon, että olen heittänyt pyyhkeen suoraan pyykkikoriin.

Tähän tarkoitukseen on olemassa erilaisia kasvopyyhkeitä, mutta minä olen käyttänyt superpehmeitä vauvan harsoja, joita meillä riittää yllin kyllin. Ne ovat toimineet hyvin ja antaneet iholle ihanan hellän kuorinnan samalla kun öljy putsaa ihon.

Iho jää todella pehmeäksi eikä ollenkaan kiristeleväksi saati hilseileväksi.

 

-R

 

Kommentit (2)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Minä olen tilannut omani Limepopista (www.limepop.fi) niin en valitettavasti osaa sanoa löytyisikö ihan marketista. 🤔 Mutta Limepopia voin ainakin suositella todella lämpimästi! 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Olen kirjoittanut monesti, että olen pahasti koukussa vartalon suolakuorintaan.

Kuorinnan teen itse muutamasta aineesta - joskus vähän useammastakin. No, tällä kertaa kuorintaan pääsi suolan lisäksi myös kahvia ja voi kuinka ihanaa siitä tulikaan!

 

 

Sekoitin kuppiin pohjaöljyiksi makeaa manteliöljyä, vehnänalkioöljyä sekä oliiviöljyä. Lisäsin greipin, sitruunan, sypressin ja muskatellisalvian (clary sage) eteerisiä öljyjä sekä sopivasti ruususuolaa (Himalajan suola). Sekoitin ja lisäilin suolaa kunnes koostumus oli sopiva kuorintaa varten.

Täältä voit lukea enemmän manteliöljystä, ruususuolasta, oliiviöljystä ja käyttämistäni eteerisistä öljyistä.

Vehnänalkioöljyn valitsin, sillä se on ravitseva, suojaava ja ihoa uudistava. Se sisältää runsaasti lesitiiniä, proteiinia sekä A, D ja E -vitamiinejä. Vehnänalkioöljy sopii loistavasti kuivalle iholle ja hoitaa sitä tehokkaasti. 

 

 

Lisäsin vielä hieman kahvinpuruja kahvimyllystä ja sekoitin hyvin. Käytettyjä kahvinpuruja ei kannata käyttää, jollei kuorintaa käytetä heti. Käytetyt purut ovat olleet tekemisissä veden kanssa, joten ne alkavat pilaantua nopeasti.

Kuorinta tuoksuu aivan ihanalle ja on todella tehokas sekä ihanan virkistävä ja hoitava.

Kuorinta saa nesteet sekä kuona-aineet liikkeelle ja jättää ihon kosteututeksi. Kuten olen monesti kirjoitellut, minun ihoni ei tälläisen kuorinnan jälkeen lisäkosteutusta enää tarvitse.

 

 

Ruususuola ja eteeriset öljyt laittavat nesteet sekä kuona-aineet liikkeelle ja kahvi tuo siihen oman lisänsä.

Kuorinta laittaa ihon pintaverenkierron hyvin liikkeelle ja saattaapa siitä olla apua myös selluliitin kanssa taisteluun, jos sellaista on tekemässä.

Kuorinta säilyy hyvänä muutaman kuukauden kunhan purkkiin ei pääse vettä. Kuorintaa siis kannattaa ottaa purkista tarvitsemansa määrä vaikkapa puhtaalla lusikalla ja sulkea kansi. Näin purkkiin ei pääse kosteista käsistä vettä.

Jos kaapista ei löydy muuta kuin oliiviöljyä, ruususuolaa ja kahvia niin nekin riittävät ihan loistavasti. Kannattaa kokeilla!

 

-R

 

Kommentit (4)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Useat kyllä sopii! Ainakin nuo kasviöljyt pitäisi sopia, mutta sitten eteerisiä öljyjä en ehkä lähtisi heti kaikkia testailemaan. Niistäkin varmasti löytyy kyllä atoopikoille sopivia, mutta oma tietoni ei riitä siihen, että uskaltaisin suoraan sanoa. 😊

Sama juttu tuon kahvin kanssa! En ehkä uskaltaisi kokeilla, jos kahvikuorintaa ei ole aiemmin käyttänyt. 🤔

Ruususuolasaippuasta olen lukenut monen atoopikon saaneen apua, mutta voisin kyllä kuvitella, että kirvelee aika ikävästi!

Näissä itsetehdyissä tuotteissa on se etu, että ei tule lisättyä mitään lisä- ja säilöntäaineita, jotka herkistävät ihoa entisestään. 👍🏼

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram