Kirjoitukset avainsanalla meikkivoide

 

Meikkasin eräänä aamuna ja onnistuin töhrimään vedenkestävällä ripsarilla nenänvarteen mustan läiskän. Meille opetettiin koulussa helppo, tehokas ja nopea keino putsata tälläiset töhryt, olivatpa ne sitten nenänvarressa tai silmäluomilla. Jos tämä keino ei ole sinulla vielä tiedossa ja käytössä, niin kannattaa napata se talteen!
 

1. Ensin painetaan pumpulipuikko töhryn päälle ja otetaan enimmät värit sillä näin pois. Ei kannata hieroa puikkoa vaan painaa se pelkästään töhrykohdan päälle.

 

 

2. Laitetaan pienen pieni pisara meikkivoidetta (tai bb-voidetta, mitä vain on käytössä) pumpulipuikkoon ja painetaan se töhryn päälle. Edelleen kannataa olla hieromatta töhryä kamalasti suuremmaksi kuin se on vaan ennemmin keskittyä siihen, että vaurio pysyy mahdollisimman pienenä.

 

 

3. Pumpulipuikolla kevyesti putsataan töhry pois ja korjataan meikkipohja, jos siihen on tarvetta. Jos meikkivoidetta tuli liikaa, kannattaa töpötellä liiat pois pumpulipuikolla ja toisaalta taas lisätä sitä, jos tarve vaatii.

 

 

Tämä on oikeasti superhelppo ja tehokas tapa putsata ripsarin aiheuttamat sotkut niin, että muu meikki ei sotkeennu! Meikkivoide poistaa töhryn, mutta kuitenkin meikkipohja säilyy suht siistinä eikä sitä yleensä tarvitse sen enempiä enää korjailla. Toisin on, jos meikinpoistoaineella samaa yrittää. Silloin iholta lähtee ihan kaikki muukin meikki ripsarin lisäksi ja jäljelle jää aikalailla korjailtavaa.

Vanupuikkojakin muuten löytyy nykyään muovittomina ja jopa biohajoavina! Minun puikkoni ovat muovittomia ja olen ostanut ne Class Ohlsonilta, mutta esimerkiksi täältä löytyy biohajovia puikkoja ja täältä taas luomupuuvillasta tehtyjä. Valinnanvaraa siis löytyy perinteisten muovivartisten tilalle! Ja se on hyvä juttu se.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Voisin ehkä sanoa niin, että nyt vihdoinkin minulta pääsi loppumaan synteettisen kosmetiikan meikkejä ja sain ostaa tilalle luonnonkosmetiikkaa. Tarkanmarkan naisena halusin löytää tuotteita, jotka eivät maksa maltaita, mutta kuitenkin ovat laadukkaita. Aikani selailin ja päädyin tilaamaan Avril:n  meikkituotteita, jotka ovat täyttä luonnonkosmetiikkaa.

Avril:n kynsilakat ja käsisaippuat ovat olleet minulla entuudestaan käytössä ja ne ovat olleet niin laadukkaita, että päätin uskaltautua kokeilemaan merkin meikkijäkin. Tilasin pari luomiväriä, bb-voiteen sekä peitevärin ja hinnat näillä oli mielestäni erittäin kohtuulliset. Toki usein mietityttää, että voiko edullinen olla laadukasta, mutta monesti olen kyllä löytänyt edullisesti laadukkaita luottotuotteita.

 

 

Luomivärit olivat ehkä sellaiset tuotteet, joita en aivan välttämättä juuri nyt olisi tarvinnut, mutta ajattelin, että näistä voisi saada monikäyttöisiä luottotuotteita. Valitsin luomivärit huolellisesti niin, että ruskea väri ei sisältänyt lainkaan helmiäistä ja oli sävyltään kylmähkö sekä niin, että tumma luumu oli sopiva niin rajauksiin kuin luomillekin. Ajattelin, että ruskeaa väriä voisi kokeilla myös kulmaväriksi.

Tykkään siitä, että meikkituotteet ovat monikäyttöisiä. Toki osa meikeistä on sellaisia, ettei niitä voi käyttää kuin siihen yhteen tarkoitukseen, mutta kaikki mitä pystyy moneen tarkoitukseen käyttämään, on aina plussaa. Silloin ei purkkeja ja puteleita tarvitse kovinkaan paljoa ja rahaakin säästyy.

 

 

Avril Mineraaliluomiväri
sävy: Terre
hinta: 6,28 euroa (norm. 7,85 euroa)

Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joka sopii myös vegaaneille. Sävyltään Terre on mattaruskea eikä se sisällä helmiäistä. Sävy soveltuu hyvin myös kulmakarvoille ja sitä on erittäin helppo levittää. Luomivärissä on runsaasti pigmenttiä ja väriä tulee siveltimeen helposti ilman hankaamista.

 

Avril Mineraaliluomiväri
sävy: Prune Irisé
hinta: 7,85 euroa

Myöskin Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joka sopii vegaaneillekin. Sävyltään Prune Irisé on tumma luumuliila ja se sisältää hieman helmiäistä. Sävy soveltuu hyvin myös rajaukseksi ripsien tyveen ja sitä on erittäin helppo levittää. Myös tässä luomivärissä on runsaasti pigmenttiä ja väriä tulee paletista siveltimeen helposti.

 

 

Avril Peitevoide
sävy: Porcelaine
hinta: 9,95 euroa

Ecocert -sertifioitua vegaanista luonnonkosmetiikkaa, jonka luonnollisten raaka-aineiden osuus on 100 prosenttia. Porcelaine on toiseksi vaalein sävy ja sopii mainiosti minun vaalealle iholleni. Koostumus on miellyttävä sekä helppo levittää ja tuote sopii niin tummille silmanalusille kuin esimerkiksi näppyjenkin peittoon. Peitevoiteen peittävyys on hyvä ja riittänyt minulla mainiosti.

 

 

Avril BB-voide
sävy: Claire
hinta: 10,90 euroa

Ecocert -sertifioitu ja vegaaninen BB-voide kosteuttaa ihoa, sävyttää sitä kevyesti tekemättä siitä maskimaista, puhdistaa ihoa, antaa suojaa ympäristön haittoja vastaan ja sisältää aurinkosuojakertoimen 10. Voide on melko juoksevaa sekä kevyttä ja levittyy sekä imeytyy iholle helposti. Voide jättää ihon mattapintaiseksi ja pysyy paikoillaan todella hyvin. Sävy Claire on melko vaalea ja sopii minun iholleni hyvin.

 

 

Avril:n meikkituotteet vaikuttavat todella laadukkailta sekä edullisilta ja voin kyllä ihan rohkeasti suositella niitä kokeilemaan. Minulla on pian hankinnassa myös ripsiväri ja ajattelin testata Avril:n ripsaria, josko siitä olisi korvaamaan Lumenen vedenkestävä ripsari. Minun ongelmani ovat piikkisuorat, melkeinpä alaspäintaipuvat, ripset, jotka taivutuksesta huolimatta suoristuvat ripsarin levityksen jälkeen ja Lumene on ollut ainoa, joka toimii niissä.

Minä olen Avril:n tuotteet tilannut Greendeal:n  nettikaupasta. Jokaisen yllä esittelemäni tuotteen nimi toimii linkkinä tarkempiin tuotetietoihin, jos ne kiinnostavat!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt kasvojen ja vartalon ihonhoidossa jo pitkän aikaa, mutta luonnonkosmetiikan meikkivalikoimaan olen päässyt tutustumaan vasta hiljattain. Luonnonkosmetiikan meikeistä olen kokeillut vasta muutamia eri peitevoiteita ja yhtä meikkivoidetta, joten tosi alussa tässä hommassa ollaan.

Luonnolliset meikit ovat minulle aivan uusi juttu.

Haluan kuitenkin siirtyä luonnonkosmetiikkaan myös meikeissä sitä mukaa kun nykyiset, synteettiset, meikkituotteeni loppuvat. Toivon kovasti, että pystyn korvaamaan kaikki käyttämäni tuotteet luonnonkosmetiikan puolelta, mutta varmasti se vaatii monta hutiostosta ennen kuin suosikit sieltä pikkuhiljaa löytyvät. Aivan sama juttuhan se on synteettistenkin tuotteiden kanssa.

Kaikki tuotteet eivät vain toimi tai sovi kaikille.

 

 

Ensimmäisenä minulta pääsi loppumaan synteettisistä meikeistä peitevoide.

Päätin kokeilla luonnonkosmetiikkavalmistaja Laveran nestemäistä peitevoidetta, jota löytyi lähimarketista. Minulle siinä ei kuitenkaan ollut läheskään tarpeeksi pigmenttiä, joten se ei päässyt jatkoon vaan jatkoin etsimistä.

 

 

Seuraavaksi ostin Vire -messuilla tarjouksessa olleen Zuii Organic Concealer Pencil -peitekynän. Sen sävy on minulle sitten kuitenkin ehkä liian vaalea enkä liioin pidä siitä, että se on kynä. Olen kokenut tosi hankalaksi levittää sitä silmänalusille, mutta yksittäiset näpyt sillä kyllä saisi näppärästi peitettyä, jos sävy olisi oikea.

Tällä hetkellä se lähinnä korostaa näppyjä ja itseasiassa kynää voi hyvin käyttää kasvoilla korostamiseen!

Silmänalusille aion kyllä vielä Zuiin kynän käyttöä harjoitella, sillä silmänalusilla peitevoiteen sävy saakin olla hieman vaaleampi kuin muualla. Silmänaluset kuitenkin kaipaavat valoa ja jos vain opin tuotteen huolellisesti häivyttämään, uskon, että se voisi sävynsä ja peittävyytensä osalta kyllä toimia minulla. Mitään valkoisia rinkuloita silmien ympärille en kuitenkaan halua!

Zuii Organics on luomusertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja usean kansainvälisen sertifiointitahon tunnustama. 

 

 

Tilasin GreenDealiltä pesuaineita ja niiden sekä täydellisen kynsilakan lisäksi tilaukseeni tiensä löysi Sante Camouflage Concealer -peitevoide. Se on osoittauttunut erittäin positiiviseksi yllätykseksi eikä todellakaan ole hinnalla pilattu. Tällä hetkellä sen hinta näyttäisi olevan GreenDealillä 5,99 euroa, joka minun mielestäni ei ole paljoa.

Santen peitevoiteessa on mukavasti pigmenttiä ja vaalein sävy on näin talvella toiminut minun ihollani hyvin.

Tykkään kun tuote on pehmeän voidemainen, joten se on helppo taputella iholle kevyesti sormin. Itse käytän aina meikin kiinnittämiseen irtopuuteria ja sen kanssa peitevoide on pysynyt hyvin paikoillaan.

Santen peitevoide on NaTrue -sertifioitu eli se on myöskin luotettavaa luonnonkosmetiikkaa. Peitevoide sisältää luomulaatuisia jojoba- sekä manteliöljyä ja mikro-ionisoituja mineraaleja. Se on dermatologisesti testattu ja vegaaninen.

 

 

Seuraavana pääsi meikkivoide loppumaan ja ostin Cittarista Lavera Natural Mousse Make-Up vaahtomeikkivoiteen. Se on hyvin kevyt ja jättää ihon todella mattapintaiseksi, mutta jos en levitä sitä heti kosteusvoiteen päälle, kuivattaa se ihoani todella paljon. Iho jää kiristävän tuntuiseksi ja kuivan näköiseksi.

Kun levitän vaahtomeikkivoiteen heti kosteutuksen perään, olen tykännyt lopputuloksesta paljon.

Kovin peittävä tämä meikkivoide ei tosin ole, mutta silloin kun iho on hyvässä kunnossa, on se ihan riittävä ja iho jää luonnollisen näköiseksi. Silloin kun iho on huononpana ja peitettävää löytyy enemmän, tarvitsee peitevoidetta levitellä meikkivoiteen päälle vielä erityisen paljon.

Tykkään kuitenkin siitä, että iho jää kuultavaksi ja vaahto on helppo levittää. Taidan vielä ostaa lisäksi jonkun peittävämmän voiteen niille päiville kun iho on huonossa kunnossa ja käyttää tätä muulloin. En tykkää, jos meikkivoide jättää iholle maskimaisen lopputuloksen vaan tykkään juuri tästä luonnollisuudesta, jonka vaahtomeikkivoide iholle jättää.

Kuitenkin huonoina ihopäivinä pääsen helpommalla peittävämmän meikkivoiteen kanssa.

Laveran vaahtomeikkivoide on myös NaTrue -sertifikoitua eli se on aitoa luonnonkosmetiikkaa ja myöskin vegaaninen. Hinta GreenDealillä on muuten edullisempi kuin esimerkiksi tuossa meidän lähi-Cittarissa eli sieltä tilaan seuraavan kerran tätäkin.

 

 

Miksi siis suosin luonnonkosmetiikkaa?

Ihan yksinkertaisesti siksi, että en halua iholleni ylimääräisiä kemikaaleja, säilöntä- ja lisäaineita. Haluan, että tuotteet ovat puhtaita ja turvallisia. Toki kestää ennen kuin omat suosikit ja sopivat tuotteet löytyvät, mutta minusta on ihana, että luonnonkosmetiikan ostaminen onnistuu ihan yhtä helposti kuin synteettisenkin.

Oletko sinä löytänyt omat meikkituotteesi luonnonkosmetiikan saralta?

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram