Kirjoitukset avainsanalla sisustusinspiraatio

 

Kirjoittelin aiemmin, että olen keväisen sisustusinspiraation kourissa ja kodissa on taas tapahtunut vaikka mitä. Siihen sisältyy myös, että tein itselleni pienen kirjoitusnurkkauksen olohuoneeseen. Vielä en osaa sanoa, onko tämä toimiva ratkaisu vai ei, mutta alkunsa se sai siitä kun ostin uuden läppärin.

Läppäri pyöri muutaman päivän milloin milläkin pöydällä ja tuntui olevan joka paikassa tiellä. Ja tottakai pelkäsin, että se putoaa jostain pöydän kulmalta tai että sen päälle kaatuu pannullinen kahvia.

 

 

Keksin, että teen itselleni pienen työpisteen olohuoneen vanhalle ja kuluneelle retropöydälle. Tuolikin löytyi keittiöstä, sillä neljästä ruokapöydän tuolista yksi ei mahtunut syöttötuolin takia pöydän ääreen ja on ollut vähän hassusti penkin päässä ruokailutilan nurkassa.

Siirsin retropöytää vähän eri paikkaan, lähemmäs ulkoseinää ja korituolin sen toiselle puolelle. Siirsin myös pöydällä olleet tavarat diffuuseria ja tuikkulyhtyä lukuun ottamatta muualle ja läppärin niiden tilalle pöydälle. Nyt kuitenkin korituoli pistää silmääni tosi pahasti eikä se minun mielestäni enää oikein sovi olohuoneeseen.

 

 

Jännä juttu kuinka olen tähän asti ollut ihan mielissäni korituolista, mutta nyt tämän muutoksen jälkeen se ei enää miellytä silmääni ollenkaan! Periaatteessa tykkään siitä, mutta en tykkää siitä tässä kohtaa kotia. Sama juttu tuon ihanan, pyöreän, lyhdyn kanssa. Se on ihana, mutta ei oikein istu tähän juuri nyt.

 

 

Pöydällä olevat tavarat ovat minulle tärkeitä ja merkityksellisiä (samoin kuin matolla oleva traktori peräkärryineen ja kivineen). Kalenterin olen saanut lahjaksi äidiltä, joogapatsas sekä lasinaluset ovat tuliaisia isältäni maailmalta. Kirja on ihana sekä inspiroiva lahja siskoltani, tuikkulyhty tuliainen tytöltä ja mieheltä kauppareissulta ja difuuseri meillä on kovassa käytössä.

Tuoli on ehkä suhteessa pöytään nähden vähän iso ja pöytä itseasiassa onkin tavallista matalampi. Minulle tämä tuolin korkeus verrattuna pyödän korkeuteen on ihanteellinen eikä kirjoittaminen tässä rasita hartioitani vaan kädet tulevat sopivalle korkeudelle nappäimistölle.

Eihän tämä missään nimessä mikään ergonominen työpiste ole, mutta eipä tässä nyt kovin kauaa tule päivässä istuskeltua. Iltaisin tulee aika tehokkaasti käytettyä tuota divaania ja siinä on mukava kirjoitella tai käsitellä kuvia.

 

 

Kuten tästä yllä olevasta kuvasta näkee, korituoli on aivan jättimäinen tuossa pöydän vierellä! Kokeilin sitä pöydän toisellekin puolelle, mutta silti se on valtava eikä sovi tuohon nyt kyllä yhtään. Kaikki muut muutokset sain aikaiseksi siirtelemällä vanhoja tavaroita ja huonekaluja, mutta tähän meillä ei taida olla valmiina mitään tuolia.

Täytyy katsella, josko keksin jotain tai sitten ostan sopivan tuolin kun jostain oikeanlainen tulee vastaan. On kuitenkin hyvä, että tässä kohtaa olohuonetta on tuoli niin siihenkin mahtuu istumaan vaikka kyllä meidän isolle sohvallekin aika monta mahtuu.

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Milla - Sukhimatot

Teillä on kyllä kaikin puolin kaunis ja kiva koti, ja on aina mukava lukea tavaroista, joilla on merkitystä ja joihin liittyy muistoja. Erityisesti niiden suokin olevan esillä. Mukavaa viikonloppua!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Se on melko varmasti kevät nyt! Tämän voi arvata siitä, että kotona sisustus uusiutuu ihan kokoajan, ehkä jopa kiivaammin kuin yleensä. Kuten jo aiemmin kerroin, ruokailutilan matto sai lähtöpassit ja siirtyi eteiseen. Ja nyt ihan oikeasti tuntuu siltä, että ruokailutila on ihana ilman sitä liian tummaa mattoa. 

 

 

Minusta tuntuu, että pääsen nyt miljoona kertaa helpommalla pöydän alustan siivoamisen kanssa kun siellä ei ole mattoa. Edes koira ei onnistunut putsaamaan kaikkea kolmen lapsen murustamaa ruokaa, joka matolle monta kertaa päivässä päätyi ja tuntui, että matto oli kokoajan tosi likaisen näköinen. Eikä siis vain näköinen vaan likainenhan se oli! Nyt ilman mattoa siivoaminen on paljon helpompaa.

 

 

Eikä ruokailutila nyt hassumalta näytäkään ilman sitä mattoa. Alkuun ajattelin, että se on varmasti kovin kylmä, jos siellä ei ole lainkaan mattoa, mutta en ole kyllä huomannut, että olisi. Tuolit liikkuvat kevyesti lattialla kun laitoin huopatassut alle ja ruokailutila on paljon valoisampi kuin tumman maton kanssa.

Halusin pöydän alle alkujaan jonkun vaalean maton, mutta sehän olisi ollut ihan katastrofi. Sen verran sotkuinen tämä meidän elämänvaiheemme tällä hetkellä on, että se olisi vain tuonut lisää stressiä siivoamisesta tai siististi syömisestä, että parempi näin. Ehkä sitten joskus, jos vielä siltä tuntuu!

 

 

Pöydästä tykkään kovasti edelleen ja lapset tykkäävät jostain syystä istua paljon mielummin penkillä kuin tuolilla. Jopa ennen kuin heillä oli tämä pehmeä penkki, he istuivat mielummin puupenkillä kuin tuoleilla. Pienin vielä istuu syöttötuolissa, mutta kaksi isompaa vierekkäin penkillä, joka on säilynyt ihmeen siistinä.

Metallituolit miellyttävät silmääni edelleen myös ja siirsin itseasiassa jo tuon yhden tuolin tuolta nurkasta pois kun tein itselleni pienen kirjoituspisteen olohuoneen puolelle. Tuoli pääsi sinne. Ja sehän johti sitten sellaiseen ongelmaan, että olohuoneessa oleva korituoli pistää silmääni! Eikä lainkaan hyvällä tavalla. Ja mattokin on jotenkin huono.

Pöytäliina sai myös lähtöpassit kun pesun jälkeen se kipristyi enkä ole jaksanut sitä silittääkään. Kuvat on siis otettu eilen, joten melkomoista myrskyä täällä sisustusrintamalla taas pitelee.

 

 

Että se taitaa tosiaan olla kevät kun tämä sisustusinspiraatio iski jälleen! Itse kuitenkin pyrin tyynnyttämään inspiraationi mukana tuomat tuskat mahdollisimman vähillä hankinnoilla. Yritän vaihdella kotona jo olevia tavaroita, tekstiilejä ja huonekaluja keskenään sekä kantaa tavaraa edestakaisin autotallin, saunarakennuksen ja kodin välillä. Aina kun ei tarvitse olla uutta!

Mutta tosiaan, minä jatkan täällä olohuoneen mullistamista seuraavaksi ja mietin, että miten saisin kirjoituspisteeni sopimaan sinne. Voi, ihana kevät!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat

Instagram