Kirjoitukset avainsanalla sisustusinspiraatio

 

Jos hiusväri vaihtuu minulla vuodenaikojen mukaan niin kyllä vaihtuu sisustuskin! Taas iski inspiraatio ja olohuone sekä eteinen myllerretiin ihan totaalisesti uusiksi. Kaatuipa jopa pikkupätkä seinääkin. Seinää, joka oli rakennettu pari vuotta sitten samaisen inspiraation iskiessä.

Olohuoneen sisustus meni tosiaan ihan kokonaan uusiksi. Tai oikeastaan kaikki huonekalut vaihtoivat paikkaa, mutta mitään uutta ei kuitenkaan tarvinnut ostaa. Sisustustetris onnistui jo olemassa olevilla huonekaluilla ja pikkuhiljaa kaikki palaset loksahtelivat paikoilleen.

Tai itseasiassa, ostinhan minä seinälle pari pyöreää lautasta ja kultaisen sulan sekä pikkupöydälle suolakivilampun. Suolakivilamppu tosin ei liittynyt tähän myllerrykseen mitenkään, sillä olen sitä ihaillut jo kauan. Nyt sellaisen rohkenin ostamaan ja se on aivan ihana!

 

 

Tosiaan, olohuoneessa kaikki huonekalut vaihtoivat paikkaansa ja sohvakin päätyi paikkaan, jossa meillä ei vielä koskaan ole sohvaa ollutkaan. Olohuone on nähnyt tosi monta erilaista järjestystä, mutta tälläistä ei vielä koskaan. Sohva on vähän kuin keskellä huonetta ja sen takana, valokuvien alla, on kasveja omilla pöydillään.

Kynttilöitä meillä on paljon. Kaikki ovat erilaisia ja eri värisiä, sillä meillä lapset tykkäävät tehdä niitä itse minun kanssani ja tietenkin, mitä värikkäämpiä niistä tulee, sitä parempi. Lapset tykkäävät myös kun kynttilöitä poltetaan, mutta silloin on kyllä huomioitava paloturvallisuus todella tarkasti!

Telkkaritaso on uudessa olohuoneessa siellä, missä sohva oli ennen, ja tason vieressä on lisää kasveja jalkalampun alla. Pikkupöytä, jolla suolakivilamppunikin on, on telkkaritason toisella puolella ja sen vieressä on pieni nojatuoli. Nojatuolin yllä on pyöreitä seinäkoristeita ja lamppu, joka ennen oli hyllyllä sillä seinällä, joka purettiin.

Seinää purettiin olohuoneen ja eteisen väliltä, sillä minun työpisteeni siirtyi meidän niin sanottuun ulkorakennukseen, jossa meillä on mm. saunakin. Sain sinne ihan oman toimistoni, joten olohuoneessa ei enää ollut tarvetta työpöydälle. Työpöytänä olohuoneessa ollut kapea taso siirtyi eteiseen ja seinä purettiin.

 

 

Suolakivilamppu on aivan ihana! Sen valo on jotenkin todella rauhoittava ja rentouttava. Näyttää se kyllä kivalta ihan ilman valoakin, mutta valon kanssa se lämmittää olohuoneen tunnelmaa ihanasti. Suolakivilamppu on tunnelmansa lisäksi luonnollinen ilmanpuhdistin ja se saattaa helpottaa allergioista sekä astmasta kärsivien oloa.

Suolakivilamppu vapauttaa lämmetessään ilmaan negatiivisia ioneita, jotka sitoutuvat ilman epäpuhtauksiin. Epäpuhtaudet ovat positiivisesti varautuneita hiukkasia, joten kohdatessaan negatiivisesti varautuneen hiukkasen, ne yhdistyvät. Tästä seuraa, että pölyhiukkasen massa kasvaa ja se alkaa pudota nopeammin eli ilma siis puhdistuu. (Lähde: Suolalamppu.net)

Jotain kumman rauhoittavaa tuossa suolakivilampussa on ja mielestäni se sopii ihanasti meidän uuteen olohuoneeseen. Olen muutenkin tosi tyytyväinen olohuoneen nykyiseen järjestykseen. Olohuoneessa on nyt jotenkin tosi hyvä ja kodikas tunnelma!

 

-R

 

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 | 

Aika tavalla sälää pitkin seiniä ja tasoja, mutta pääasia että itse olette tyytyväisiä.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Nimenomaan! Ilman sälää, jota on aika tavalla pitkin seiniä ja tasoja, en todellakaan olisi tyytyväinen. 😊 Ihanaa alkuviikkoa sinulle! 🧡

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija
2/11 | 

Tavaroiden ripotteluun ympäri-ämpäri mulla ei ole sanottavaa, kukin tavallaan,  mutta kynttilät pois lattioilta ja matalilta tasoilta kun huoneistossa on lemmikkejä. Kamalaa välinpitämättömyyttä eläinten ja naapuriston turvallisuuden suhteen.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Ole huoleti, kynttilät eivät pala koskaan valvomatta. Talossa on myös lemmikin lisäksi lapsia, joten todellakaan välinpitämättömiä ei täällä olla varsinkaan ihmisten, eläinten eikä naapurustonkaan suhteen! Toivottavasti jokaiselle on selvää, että kynttilöitä ei saa polttaa missään (ei edes korkealla) ilman jatkuvaa valvontaa! Ihanaa alkuviikkoa myös sinulle. 🧡

-R / Koti Kumpulassa

KM
5/11 | 

Sohvanne väri on se, johon syksyisin aina itse ihastun kaiken lehtien värikirjon kontrastina. Jotenkin sen rauhoittavuutta saatava omaan sisustukseen aina mukaan. Terrakottaruukut sopivat tähän kauniisti. Kaunis on myös ideasi ja toteutus tuo valokuvaseinä juuri tuossa sohvan takana. Ihanan henkilökohtaiselta ja varmasti itsellesi merkityksiä täynnä olevalta sisustukselta näyttää minun silmissäni teidän koti. Siitä merkityksellisyydestä pidän minäkin. Valoisaa syksyn jatkoa ja lisäinspiksiä sinulle!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos, ihanasti sanottu! Olet aivan oikeassa, merkityksellinen ja henilökohtainen sisustus on minulle tosi tärkeä juttu. Kodin täytyy olla meidän näköinen eikä kenenkään muun. Jokaisella tavaralla täytyy olla joku tarina ja noista valokuvista en raskisi luopua ikinä! :) Tosin en tiedä, mihin valokuvaseinää jatkan sitten, kun tämä seinä täyttyy! ;)

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija
6/11 | 

Hei 1. kommentoija, laitapa rohkeasti kuvia omasta kodistasi, niin arvostellaan porukalla..

Kumpulassa on (edelleen) viihtyisän näköistä ja aivan upea nahkasohva! Olen niin kyllästynyt kangassohvaan, missä koko ajan oltava peitto suojaamassa iltanapostelulta :) Itsekin tykkään aina välillä veivata huonekaluja uusille paikoille. Välillä kyllä jo heti tajuaa, ettei tämä tähän voi lopullisesti jäädä. Kuitenkin muutokset aina piristää.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos kauniista kommentistasi! Viihtyisyys on minulle tärkeää ja tietenkin jokaisen koti pitää olla juuri sellainen, jossa itse viihtyy. :)

Meillä oli myös kangassohva, mutta tällä kokoonpanolla päällisiä sai olla ihan kokoajan pesemässä. Onneksi oli irroitettavat! Mutta siis ymmärrän, että kangassohva voi olla hankala. Minua myös piristää ihan hirveän paljon kun vähän edes vaihtaa huonekalujen tai muiden esineiden järjestystä. Taas tuntuu hetken ihan uudelta ja erilaiselta!

Kaunista viikkoa sinulle! :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kirjoittelin aiemmin, että olen keväisen sisustusinspiraation kourissa ja kodissa on taas tapahtunut vaikka mitä. Siihen sisältyy myös, että tein itselleni pienen kirjoitusnurkkauksen olohuoneeseen. Vielä en osaa sanoa, onko tämä toimiva ratkaisu vai ei, mutta alkunsa se sai siitä kun ostin uuden läppärin.

Läppäri pyöri muutaman päivän milloin milläkin pöydällä ja tuntui olevan joka paikassa tiellä. Ja tottakai pelkäsin, että se putoaa jostain pöydän kulmalta tai että sen päälle kaatuu pannullinen kahvia.

 

 

Keksin, että teen itselleni pienen työpisteen olohuoneen vanhalle ja kuluneelle retropöydälle. Tuolikin löytyi keittiöstä, sillä neljästä ruokapöydän tuolista yksi ei mahtunut syöttötuolin takia pöydän ääreen ja on ollut vähän hassusti penkin päässä ruokailutilan nurkassa.

Siirsin retropöytää vähän eri paikkaan, lähemmäs ulkoseinää ja korituolin sen toiselle puolelle. Siirsin myös pöydällä olleet tavarat diffuuseria ja tuikkulyhtyä lukuun ottamatta muualle ja läppärin niiden tilalle pöydälle. Nyt kuitenkin korituoli pistää silmääni tosi pahasti eikä se minun mielestäni enää oikein sovi olohuoneeseen.

 

 

Jännä juttu kuinka olen tähän asti ollut ihan mielissäni korituolista, mutta nyt tämän muutoksen jälkeen se ei enää miellytä silmääni ollenkaan! Periaatteessa tykkään siitä, mutta en tykkää siitä tässä kohtaa kotia. Sama juttu tuon ihanan, pyöreän, lyhdyn kanssa. Se on ihana, mutta ei oikein istu tähän juuri nyt.

 

 

Pöydällä olevat tavarat ovat minulle tärkeitä ja merkityksellisiä (samoin kuin matolla oleva traktori peräkärryineen ja kivineen). Kalenterin olen saanut lahjaksi äidiltä, joogapatsas sekä lasinaluset ovat tuliaisia isältäni maailmalta. Kirja on ihana sekä inspiroiva lahja siskoltani, tuikkulyhty tuliainen tytöltä ja mieheltä kauppareissulta ja difuuseri meillä on kovassa käytössä.

Tuoli on ehkä suhteessa pöytään nähden vähän iso ja pöytä itseasiassa onkin tavallista matalampi. Minulle tämä tuolin korkeus verrattuna pyödän korkeuteen on ihanteellinen eikä kirjoittaminen tässä rasita hartioitani vaan kädet tulevat sopivalle korkeudelle nappäimistölle.

Eihän tämä missään nimessä mikään ergonominen työpiste ole, mutta eipä tässä nyt kovin kauaa tule päivässä istuskeltua. Iltaisin tulee aika tehokkaasti käytettyä tuota divaania ja siinä on mukava kirjoitella tai käsitellä kuvia.

 

 

Kuten tästä yllä olevasta kuvasta näkee, korituoli on aivan jättimäinen tuossa pöydän vierellä! Kokeilin sitä pöydän toisellekin puolelle, mutta silti se on valtava eikä sovi tuohon nyt kyllä yhtään. Kaikki muut muutokset sain aikaiseksi siirtelemällä vanhoja tavaroita ja huonekaluja, mutta tähän meillä ei taida olla valmiina mitään tuolia.

Täytyy katsella, josko keksin jotain tai sitten ostan sopivan tuolin kun jostain oikeanlainen tulee vastaan. On kuitenkin hyvä, että tässä kohtaa olohuonetta on tuoli niin siihenkin mahtuu istumaan vaikka kyllä meidän isolle sohvallekin aika monta mahtuu.

 

-R

 

Kommentit (2)

Milla - Sukhimatot
1/2 | 

Teillä on kyllä kaikin puolin kaunis ja kiva koti, ja on aina mukava lukea tavaroista, joilla on merkitystä ja joihin liittyy muistoja. Erityisesti niiden suokin olevan esillä. Mukavaa viikonloppua!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Se on melko varmasti kevät nyt! Tämän voi arvata siitä, että kotona sisustus uusiutuu ihan kokoajan, ehkä jopa kiivaammin kuin yleensä. Kuten jo aiemmin kerroin, ruokailutilan matto sai lähtöpassit ja siirtyi eteiseen. Ja nyt ihan oikeasti tuntuu siltä, että ruokailutila on ihana ilman sitä liian tummaa mattoa. 

 

 

Minusta tuntuu, että pääsen nyt miljoona kertaa helpommalla pöydän alustan siivoamisen kanssa kun siellä ei ole mattoa. Edes koira ei onnistunut putsaamaan kaikkea kolmen lapsen murustamaa ruokaa, joka matolle monta kertaa päivässä päätyi ja tuntui, että matto oli kokoajan tosi likaisen näköinen. Eikä siis vain näköinen vaan likainenhan se oli! Nyt ilman mattoa siivoaminen on paljon helpompaa.

 

 

Eikä ruokailutila nyt hassumalta näytäkään ilman sitä mattoa. Alkuun ajattelin, että se on varmasti kovin kylmä, jos siellä ei ole lainkaan mattoa, mutta en ole kyllä huomannut, että olisi. Tuolit liikkuvat kevyesti lattialla kun laitoin huopatassut alle ja ruokailutila on paljon valoisampi kuin tumman maton kanssa.

Halusin pöydän alle alkujaan jonkun vaalean maton, mutta sehän olisi ollut ihan katastrofi. Sen verran sotkuinen tämä meidän elämänvaiheemme tällä hetkellä on, että se olisi vain tuonut lisää stressiä siivoamisesta tai siististi syömisestä, että parempi näin. Ehkä sitten joskus, jos vielä siltä tuntuu!

 

 

Pöydästä tykkään kovasti edelleen ja lapset tykkäävät jostain syystä istua paljon mielummin penkillä kuin tuolilla. Jopa ennen kuin heillä oli tämä pehmeä penkki, he istuivat mielummin puupenkillä kuin tuoleilla. Pienin vielä istuu syöttötuolissa, mutta kaksi isompaa vierekkäin penkillä, joka on säilynyt ihmeen siistinä.

Metallituolit miellyttävät silmääni edelleen myös ja siirsin itseasiassa jo tuon yhden tuolin tuolta nurkasta pois kun tein itselleni pienen kirjoituspisteen olohuoneen puolelle. Tuoli pääsi sinne. Ja sehän johti sitten sellaiseen ongelmaan, että olohuoneessa oleva korituoli pistää silmääni! Eikä lainkaan hyvällä tavalla. Ja mattokin on jotenkin huono.

Pöytäliina sai myös lähtöpassit kun pesun jälkeen se kipristyi enkä ole jaksanut sitä silittääkään. Kuvat on siis otettu eilen, joten melkomoista myrskyä täällä sisustusrintamalla taas pitelee.

 

 

Että se taitaa tosiaan olla kevät kun tämä sisustusinspiraatio iski jälleen! Itse kuitenkin pyrin tyynnyttämään inspiraationi mukana tuomat tuskat mahdollisimman vähillä hankinnoilla. Yritän vaihdella kotona jo olevia tavaroita, tekstiilejä ja huonekaluja keskenään sekä kantaa tavaraa edestakaisin autotallin, saunarakennuksen ja kodin välillä. Aina kun ei tarvitse olla uutta!

Mutta tosiaan, minä jatkan täällä olohuoneen mullistamista seuraavaksi ja mietin, että miten saisin kirjoituspisteeni sopimaan sinne. Voi, ihana kevät!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram