Kirjoitukset avainsanalla GreenDeal

 

Muutamana kesänä olen käyttänyt vain fysikaalisen suojan antavia aurinkovoiteita itselläni ja lapsilla. Omat valintani ovat luonnonkosmetiikkaa, mutta ainakin apteekeista löytyy tuotteita, joissa on fysikaalinen suoja kemiallisen suojan sijaan. Marketeista löytyy osasta tuotteista sekä kemiallinen että fysikaalinen suoja, mutta suurimmaksi osaksi ne omaavat kemiallisen suojan.

Luonnonkosmetiikan voiteet ovat toki luonnollisempia kuin apteekkien fysikaalisen suojan omaavat ja siksi niitä suosin. Haluan välttää aurinkovoiteiden kemiallisia UV-suoja-aineita, parabeeneja, synteettisiä hajusteita, PEG-yhdisteitä, petrokemian ainesosia sekä eläinkokeita ja näistä syistä luonnonkosmetiikkaa suosinkin. Luonnonkosmetiikkaa löytyy onneksi jo marketeistakin!

Haluan myös, että aurinkovoiteemme ovat turvallisia merien koralliriutoille ja eliöille - toisin kuin synteettiset voiteet. Haluan myös, että voiteemme eivät sisällä hormonihäiritsijöitä tai muita synteettisiä aineita, joita kemiallisen suojan voiteet ovat pullollaan.

 

 

Lapsille tilasin tänä vuonna Greendealiltä Ey! -aurinkosuojasuihkeet.  Toisessa suihkeessa on suojakerroin 20 ja toisessa 50. Korkeamman suojakertoimen omaavaa suihketta käytän lapsilla päivisin ja sitten illalla olen lisännyt matalamman kertoimen omaavaa. Aurinkosuihkeet sisältävät fysikaalisen suojan ja ovat sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa.

Ey! -suihkeiden teho perustuu kasviöljyihin ja mineraalipigmentteihin. Ne eivät sisällä nanopartikkeleita tai nanoteknologiaa eivätkä mineraaliöljyperäisiä ainesosia. Suihkeet antavat välittömän suoja, joten levittämisen jälkeen ei tarvitse odotella voiteen imeytymistä ihoon toisin kuin kemialliseen suojaan perustuvien voiteiden kanssa täytyy.

Suihkeet ovat miellyttäviä levittää, tuoksuvat ihanalle ja yksi suihkaus riittää melko laajalle ihoalueelle. Suihkeet ovat siis riittoisia ja helppoja levittää. Niistä jää hieman valkoinen kalvo iholle, jos suihketta ei levitä huolellisesti. Kunnolla levitettynä suihke kyllä häviää iholle eikä jätä sille tahmaista pintaa.

 

 

Itselleni ostin YA Egolta Biosoliksen aurinkoöljyn,  sillä tykkään öljymäisistä aurinkosuojista itselläni. Aurinkoöljy sisältää karanjaöljyä, joka on iholle hyvin levittyvä kuivaöljy. Biosoliksen aurinkoöljy kosteuttaa, suojaa ja hoitaa ihoa sekä sisältää suojakertoimen 20. Öljystä jää iholle hieman helmiäinen pinta, mutta ei missään nimessä liian kimaltava kuitenkaan,

Biosolis on myös sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa, joten senkin suoja on fysikaalinen eikä sekään sisällä ns. pahiksia. Aurinkoöljy on myöskin turvallinen vesieliöille ja koralleille. Tuotteen ainoa miinuspuoli on tuoksu. Se on kovin voimakas ja mielestäni ehkä sellainen pistävän pähkinäinen. Onneksi tuoksu kyllä haihtuu iholta aika nopeasti.

Aurinkoöljy ei jätä ihoa öljyisen tai tahmaisen tuntuiseksi varmaankin juuri sisältämänsä kuivaöljyn ansiosta. Se on iholla hyvin miellyttävä ja helppo levittää. Ainoa miinus tosiaan on sen tuoksu, mutta kyllä sen kanssa onneksi pärjää ja minun mielestäni se muuttuu paremmaksi kun on hetken iholla.

Nyt vain toivotaan, että aurinkoiset ilmat jatkuisivat. Ihanaa kun on kesä vihdoinkin!

 

-R

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Minä tykkään siivota.  Minun mielestäni on aivan ihanaa kun saan imuroida, viedä matot parvekkeelle tuulettumaan ja pestä lattiat sekä vessan. On ihanaa kun tulee puhdasta ja kaikki tavarat ovat pienen hetken paikoillaan.

Kotona tuoksuu raikkaalle ja ihan ohitsekiitävän hetken on rauha maassa.  Hetki on todellakin lyhyt, sillä kun lapset pääsevät vauhtiin, menee vartti ja se hetki on mennyttä. Mutta sen pienen hetken sisälläni asuva perfektionisti on tyytyväinen.

Yksi asia, mitä tosin inhoan, on pölyjen pyyhkiminen.  Se on ärsyttävää puuhaa. Täytyy nostella yksi kerrallaan kaikki esineet ylös ja rättiä saa huuhdella vähän väliä. Olen niin lyhyt (vaikka en siis oikeasti edes ole), että minun täytyy nousta tuolille, jotta yllän putsaamaan kaikki ylähyllyt ja se vasta onkin ärsyttävää.

 

 

Omat vinkkini nautinnolliseen siivoukseen:

1. Siivoa yksin ja kaikessa rauhassa. Avain siihen, että nautin siivoamisesta, on se, että saan tehdän sen kaikessa rauhassa. Jos lapset ovat kotona, ei kokemus valitettavasti ole yhtä nautinnollinen, joten aina kun mahdollista siivoan silloin kun mies on lasten kanssa menossa.

2. Turvalliset ja tehokkaat aineet. Itse käytän siivouksessa vain ekologisia, luonnollisia, puhdistusaineita. En halua lattioille tai kodin pinnoille synteettisiä kemikaaleja ja myrkkyjä vaan minulle on tärkeää, että käyttämäni tuotteet ovat luonnollisia. Itse luotan siivoustuotteiden ostamisessa GreenDealiin  ja heidän tiukkiin kriteereihin myytävien tuotteiden valinnassa.

 

 

3. Siivoa pitkin viikkoa. Siivoaminen on ehkä väärä termi, mutta pyrin joka päivä laittamaan pitkin taloa ajelehtivat tavarat paikoilleen sekä pitämään ruoka- ja tiskipöydän sekä keittiötasot puhtaina. Imuroin ruokapöydän alusen, keittiön sekä eteisen varrellisella rikkaimurilla aikalailla päivittäin.

4. Järjestele koti ennen viikkosiivousta. Ennen kuin aloitan imuroinnin, laitan lattioilla lojuvat lelut ym. tavarat paikoilleen, jotta niitä ei tarvitse siirrellä samalla kun imuroin. Samoin myös pöydillä ja hyllyillä olevat tavarat järjestelen paikoilleen, jotta pölyjen pyyhkiminen sujuu mukavammin.

5. Nauti hiljaisuudesta. Jos imurin hurinaa ei lasketa niin on ihanaa olla ihan hiljaisuudessa ja antaa aikaa omille ajatuksille. Minun mielestäni viikkosiivous on loppujen lopuksi melko terapeuttista omaa aikaa, jolloin voi rauhassa kuunnella itseään.

 

 

6. Ota siivous hyötyliikuntana. Itse ainakin saan hien pintaan viikkosiivouksella. Imurointi, mattojen pudistelu ja edestakaisin kantaminen sekä lattioiden kunnollinen moppaaminen on yllättävän tehokasta!

7. Ota lasillinen viiniä. Kyllähän lasillinen viiniä tekee hommasta kuin hommasta huomattavasti nautinnollisempaa, jos vain dietti antaa periksi!

 

Mukavaa alkuviikkoa kaikille! Muistetaan nauttia arjesta.

 

-R

 

Kommentit (6)

Torey
1/6 | 

Siis se kun saa rauhassa yksikseen siivota on parasta siivousta! Tai miehen kanssa kaksin. Sillon lattianpesut jne. menee nopeammin kuin lasten kanssa. Mä siivoan pitkin viikkoa. Imuroinnit ja vessan pesut jne. eri päivinä. Silloin ei mene koko päivää. Ja musiikin kuuntelu siivotessa on rentouttavaa!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Joo, suosittelen lämpimästi! ;) Aion kyllä myös pistää lapset siivoamaan kun vähän tuosta kasvavat. Kovastihan ne nytkin "auttavat", jos kotona sattuvat olemaan, mutta mielummin teen sen yksinäni! :D

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija
3/6 | 

Jos Greendeal on maksanut mainostamisesta tai "lahjoittanut" siivousaineita juttua varten niin sen voisi mainita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Ihan uskomattoman positiivinen yllätys tuli vastaan kun löysin GreenDealiltä Avril 7-free Kynsilakan. Olin aivan varma, että kun kyseessä on, voisiko sanoa, myrkytön lakka, se ei varmasti tule pysymään kynsissä.

Lakan ostin oikeastaan tyttöäni ajatellen, sillä hänkin tykkää aina silloin tällöin kynsiään lakata ja minua on mietityttänyt kovasti peruslakkojen sisältämät myrkyt. Olisi siis aivan lottovoitto, jos löytyisi myrkytön lakka, joka kuivuu nopeasti, pysyy hyvin, on edullinen ja valikoimista löytyisi runsaasti herkullisia sävyjä.

 

 

Uskomatonta, mutta totta. Tämä on juuri sellainen lakka kuin salaa toivoin. Aivan täydellinen! Lakka ei GreenDealin sivujen mukaan sisällä formaldehydiä, ksyleeniä, hartseja, kamferia, ftalaatteja (DBP = dibutyl phthalate), parabeeneja tai tolueenia. Sivuilla kerrotaan myös, että 79 % kynsilakan raaka-aineista on luonnollista alkuperää eli siis mineraali- tai kasviperäisiä.

Levitin lakkaa ensin kerroksen enkä voinut uskoa, että se kuivui niin nopeasti. Pinnasta tuli kiiltävä, kova ja sileä eikä tarvinnut kauaa odotella, että sai levitettyä toisen kerroksen siihen päälle. Toinenkin kerros kuivui ja kovettui todella nopeasti enkä saanut aikaiseksi ainuttakaan painumajälkeä tai kolhua, joita yleensä tulee kun lakka jää pehmeäksi eikä kuivu kunnolla.

 

 

Tänään on kolmas päivä kun lakka on minulla kynsissäni ja edelleenkään lakkaus ei ole lohjennut mistään. Pientä kulumaa päissä on, mutta sanoisin, että lakkaus on vielä aivan kunnossa. Tytön kynsissä oli vain yksi kerros ja se on jo ihan vähän lohjennut jostain kohtaa näiden kolmen päivän aikana. Mutta ei mitenkään pahasti!

Tässä alla juuri nyt minun kynteni, kolme päivää lakkauksen jälkeen ja pakko mainita, että meillä on taas tauti päällä eli olen pessyt käsiä varmasti sen sata kertaa päivässä. Muutamien oksennusten siivoamisien jälkeen olen jopa joutunut käyttämään käsidesiäkin ja silti lakkaus on tässä kunnossa:

 

 

Olen aivan ällikällä lyöty ja minun tekisi mieli mennä GreenDealin sivuille ja tilata kaikki sävyt mitä sieltä löytyy! Lakan hintakaan ei mielestäni ole paha - 4,99 euroa taisi olla kappalehinta kaikilla sävyillä ja lakkapullon koko on 7 ml. Meidän sävy on siis tämä, Sorbet Framboise N° 565.

Mutta tosiaan, en voi kuin suositella! Meidän kokemukset ovat aivan erinomaiset, sillä lakka pysyy kynsissä oikeasti paremmin kuin peruslakat - kuivumisesta puhumattakaan. Tämä on uusi ihastukseni.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Löysin joku aika sitten maailman yksinkertaisimman vinkin nestesaippuan tekoon jostain netin syövereistä. Pinterestistä varmaankin! Testasin itseasiassa sitä jo aiemmin oliiviöljysaippuasta, mutta se tuoksui minun nenääni niin pahalle, että en silloin voinut ohjetta julkaista.

Nyt tilasin GreenDealiltä Ecodoon marseillesaippuahiutaleita, jotka eivät tuoksuneet muulle kuin puhtaalle. Tein niistä jo satsin pyykinpesunestettä (samalla ohjeella kuin tein tämän) ja innostuin eilen tekemään myös nestesaippuaa käsienpesua varten.

 

 

Nestesaippuaa varten keitetään vettä pari desiä ja veden annetaan jäähtyä niin, että se kuitenkin on vielä lämmintä. GreenDealin sivuilla hiutaleiden tuoteselosteessa neuvotaan sekoittamaan siihen pariin desiin vettä 100 g marseillehiutaleita, mutta meillä ei ole vaakaa, joten summassa laittelin hiutaleita veden sekaan.

 

 

Hiutaleet liukenivat veteen ja olin laittanut niitä liikaa, sillä tuloksena oli se, että saippua oli hetken päästä melkein kokonaan jähmettynyt. Lisäsin lämmintä, keitettyä vettä ja sekoittelin. Edelleen oli vielä liian jähmeää. Lisäilin aina lisää ja lisää vettä kunnes koostumus vihdoin muistutti nestesaippuaa, jota minulla sitten yhtäkkiä olikin melkein litra.

Onneksi käsisaippua oli loppu keittiöstä sekä vähissä molemmista vessoista, joten saippua tulee käyttöön ihan pian muuallekin kuin keittiöön. Nestesaippua säilyy muutaman viikon hyvänä, sillä aina kun tuotteessa on vettä eikä lainkaan säilöntäaineita, alkaa se pikkuhiljaa pilaantua. Meillä onneksi saippuaa kuluu niin paljon, että kolmessa viikossa tämä satsi on todellakin jo käytetty!

 

 

Kaadoin keittiön saippuan puhtaaseen pumppupulloon ja loput puhtaaseen muovipulloon, josta sitä voi sitten ottaa käyttöön. Lisäsin keittiön saippuan joukkoon eteerisen öljysekoituksen jämät. Siinä oli tuoksuina neilikkaa, sitruunaa, kanelia, eukalyptusta ja rosmariiniä, joten hyvin jouluinen tuoksu saippuaan tuli, mutta ei se mitään!

Googlettelin hieman ja antibakteerisia eteerisiä öljyjä ovat ainakin teepuu, kaneli, timjami, oregano, sitruuna, sitruunaruoho, rosmariini, pelargoni ja eukalyptus. Jotain siis ihan tuurillakin osui kohdilleen, sillä haluan saippuan puhdistavan kädet tehokkaasti ja eteeriset öljyt ovat siinä hyvä lisä.

 

 

Syy, miksi en tykkää tavallisia käsisaippuoita käyttää on se, että ne kuivattavat käsiäni todella paljon! Kotona käytän aina palasaippuaa vessassa ja nyt sitten keittiössä tätä nestemäistä marseillesaippuaa. En ole sitä vielä niin pitkään käyttänyt, että osaisin sanoa, onko siitä apua kuiville käsilleni, mutta toivon kovasti, että olisi!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat