Kirjoitukset avainsanalla nestesaippua

 

Löysin joku aika sitten maailman yksinkertaisimman vinkin nestesaippuan tekoon jostain netin syövereistä. Pinterestistä varmaankin! Testasin itseasiassa sitä jo aiemmin oliiviöljysaippuasta, mutta se tuoksui minun nenääni niin pahalle, että en silloin voinut ohjetta julkaista.

Nyt tilasin GreenDealiltä Ecodoon marseillesaippuahiutaleita, jotka eivät tuoksuneet muulle kuin puhtaalle. Tein niistä jo satsin pyykinpesunestettä (samalla ohjeella kuin tein tämän) ja innostuin eilen tekemään myös nestesaippuaa käsienpesua varten.

 

 

Nestesaippuaa varten keitetään vettä pari desiä ja veden annetaan jäähtyä niin, että se kuitenkin on vielä lämmintä. GreenDealin sivuilla hiutaleiden tuoteselosteessa neuvotaan sekoittamaan siihen pariin desiin vettä 100 g marseillehiutaleita, mutta meillä ei ole vaakaa, joten summassa laittelin hiutaleita veden sekaan.

 

 

Hiutaleet liukenivat veteen ja olin laittanut niitä liikaa, sillä tuloksena oli se, että saippua oli hetken päästä melkein kokonaan jähmettynyt. Lisäsin lämmintä, keitettyä vettä ja sekoittelin. Edelleen oli vielä liian jähmeää. Lisäilin aina lisää ja lisää vettä kunnes koostumus vihdoin muistutti nestesaippuaa, jota minulla sitten yhtäkkiä olikin melkein litra.

Onneksi käsisaippua oli loppu keittiöstä sekä vähissä molemmista vessoista, joten saippua tulee käyttöön ihan pian muuallekin kuin keittiöön. Nestesaippua säilyy muutaman viikon hyvänä, sillä aina kun tuotteessa on vettä eikä lainkaan säilöntäaineita, alkaa se pikkuhiljaa pilaantua. Meillä onneksi saippuaa kuluu niin paljon, että kolmessa viikossa tämä satsi on todellakin jo käytetty!

 

 

Kaadoin keittiön saippuan puhtaaseen pumppupulloon ja loput puhtaaseen muovipulloon, josta sitä voi sitten ottaa käyttöön. Lisäsin keittiön saippuan joukkoon eteerisen öljysekoituksen jämät. Siinä oli tuoksuina neilikkaa, sitruunaa, kanelia, eukalyptusta ja rosmariiniä, joten hyvin jouluinen tuoksu saippuaan tuli, mutta ei se mitään!

Googlettelin hieman ja antibakteerisia eteerisiä öljyjä ovat ainakin teepuu, kaneli, timjami, oregano, sitruuna, sitruunaruoho, rosmariini, pelargoni ja eukalyptus. Jotain siis ihan tuurillakin osui kohdilleen, sillä haluan saippuan puhdistavan kädet tehokkaasti ja eteeriset öljyt ovat siinä hyvä lisä.

 

 

Syy, miksi en tykkää tavallisia käsisaippuoita käyttää on se, että ne kuivattavat käsiäni todella paljon! Kotona käytän aina palasaippuaa vessassa ja nyt sitten keittiössä tätä nestemäistä marseillesaippuaa. En ole sitä vielä niin pitkään käyttänyt, että osaisin sanoa, onko siitä apua kuiville käsilleni, mutta toivon kovasti, että olisi!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram