Kirjoitukset avainsanalla kaurapannukakku

 

Operaatio omppupuiden tyhjennys jatkuu ja tänään tehtiin välipalaksi omena-kaurapannukakkua. Kaurapannukakkua olen tehnyt ennenkin ja tänään päätin lisätä joukkoon omenaraastetta kun niitä omenoita nyt puista niin paljon tulee. Kaurahiutaleet tekevät pannarista täyttävämmän ja minusta omenakin sopii joukkoon oikein hyvin.

Operaationi kaksi ensimmäistä reseptiä löytyy näiden linkkien takaa:

 

 

Omena-kaurapannukakku
uunipellillinen

4 dl vehnäjauhoja
4 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
2 rkl fariinisokeria
4 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl suolaa

8 dl kaurajuomaa
4 kananmunaa
4 rkl rypsiöljyä

5 pikkuomenaa raastettuna

 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kaurajuoma, kananmunat sekä öljy. Lisää sitten nesteet jauhojen sekaan kokoajan sekoittaen ja kun ainekset ovat kunnolla sekaisin keskenään, anna taikinan turvota puoli tuntia.

Kuori ja raasta omenat sekä laita uuni lämpenemään 200-225 asteeseen. Minun uunin lämpötila oli siinä niiden kahden välissä kun en oikein osannut päättää, että laittaisinko 200 vai 225 astetta.

Lisää taikinan sekaan omenaraaste ja sekoita huolellisesti. Kaada seos sitten leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200-225 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pannukakku näyttää sopivan väriseltä. Kannattaa antaa pannarin jäähtyä kunnolla ennen kuin alkaa leikellä sitä.

Minä tarjosin pannukakun lapsille (ja itselleni) turkkilaisen jugurtin ja omenasoseen kera.

 

 

Öljyn tilalla voisi varmasti käyttää myös sulatettua voita ja toisaalta taas sokerin voisi varmasti korvata esimerkiksi hunajalla. Meillä pannukakku on maistunut välipalaksi tosi hyvin ja sitä kuulemma saa tehdä toistekin.

 

-R

 

Kommentit (2)

Terveiset Oslosta

Heippa, hieman myøhæstynyt kommentti! Keitæ omenoista marmeladia...kiehauta omena kuutiot sokerin kanssa (joukkoon voi laitta kokonaista kanelia, anista, minttua, hunajaa, rosmariinia tai vaniljaa) . Keitæ niukassa liemessæ, ettæ kaikki omenat on tasaisena muusina. Anna jææhtyæ todella kylmæksi ja pakasta pieniin rasioihin. Sulla on koko talveksi omena marmrladia. Lampaanpaistin kanssa jos maustat rosmariinilla, tai noita toisia vaihtoehtoja voi kæyttææ joko kakkuihin, pannareihin ja paahtoleipiin....jee! 🍏🍎🍏🍐🍏🍎🍾🍾🍾

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Ei suinkaan ole myöhästynyt kommentti, kiitos vain! :) Hilloa olemmekin keitelleet ja pakastaneet, mutta maustetut marmeladit voisivat ollakin kivaa vaihtelua. Hyvä vinkki, kiitos!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen pitkään katsellut sillä silmällä Pirkan Kaurajuomatölkin kyljessä ollutta Appelsiini-kaurapannukakkujen ohjetta ja pohtinut, että olisiko se kokeilemisen arvoinen. Minä siis en todellakaan ole mikään jauhopeukalo (jos en viherpeukalokaan), joten tälläiset kokeilut ottavat minulta aikaa. No, mutta. Ryhdistäydyin ja nyt sitten lasten kanssa testattiin ohjetta ja kyllähän se kannatti!

Ohje oli siis pannukakuille (meillä päin niitä kutsutaan lätyiksi), mutta kun aika oli vähän kortilla enkä kerennyt seistä lieden ääressä niin laitoimme taikinan alumiinivuokaan ja uuniin. Ohjeeseen oli myös tarjoiluvaiheessa viipaloitu appelsiinia, mutta meillä ei sitä hedelmäkorissa ollut, joten mentiin ilman. Ensi kerralla sitten!

 

 

Kaurapannukakku

2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
4 dl kaurajuomaa
2 kananmunaa
2 rkl juoksevaa kasviöljyvalmistetta

 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja mittaa toiseen kulhoon kaurajuoma, kananmunat sekä rasva. Lisää sitten sekaan jauhoseos, sekoita hyvin ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Kaada seos uunipaperilla vuorattuun alumiinivuokaan ja paista 200-225 asteessa noin puolisen tuntia. Meidän käyttämämme vuoka oli noin puolet uunipellistä, joten taikina pitää varmasti tuplata, jos haluaa tehdä koko uunipellillisen. 

Minä tarjosin pannukakun lapsille turkkilaisen jugurtin ja pensasmustikoiden kera, mutta alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin tarjoamaan lätyt appelsiiniviipaleiden ja vaahterasiirapin sekä hasselpähkinärouheen kanssa.

Alkuperäinen ohje löytyy kaurajuomatölkin lisäksi myös täältä.

 

 

Kaurahiutaleiden ansiosta pannukakku on hieman ruokaisampi kuin peruspannari ja tosiaan, jos käyttää maidotonta kasviöljyseosta tai ihan vaan öljyä niin silloin pannukakusta saa maidottoman.

Jos ei halua käyttää sokeria niin sen voi varmasti korvata käyttämällään makeutuksella. Itsekin meinasin kokeilla hunajaa, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että perjantain kunniaksi voi laittaa ihan sokeria. Ei vaan, hunaja oli oikeasti aivan lopussa.

Mukavaa viikonloppua!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän seitsenvuotias tyttärensä, kolmevuotias pikkuveli, yksivuotias pikkusisko sekä karvainen koirakaveri.

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat