Kirjoitukset avainsanalla kaktukset

 

Olen kertonut ennenkin, että rakastan kasveja. En saa niitä kauaa pidettyä elossa, mutta rakastan niitä. Varsinkin kaktuksia ja mehikasveja, mutta oikeastaan kaikkia viherkasveja sekä kukkivia huonekasveja. Leikkokukista puhumattakaan!

Miten muuten kukkien ja kasvien hoitaminen onkin niin hankalaa? Ei luulisi vaativan muuta kuin vettä ja valoa, mutta ei. Ei onnistu siltikään! Joko ne kuivuvat tai mädäntyvät. Ostan kyllä aina tilalle sitten uuden, mutta mahtavaahan se olisi, jos ne pysyisivät hengissä ja kasvaisivat oikein isoiksi!

 

 

Viherkasvit ja kukkivat huonekasvit sekä tietenkin leikkokukat ovat aivan loistava tapa piristää kotia ja tuoda sisustukseen väriä sekä eloa. Eikä aina todellakaan tarvitse ostaa uusia kasveja vaan, jos sattuu omaamaan viherpeukalon niin vanhoja, isoja, kasveja voi siirrellä paikasta toiseen ja vaihdella niiden järjestystä.

Niin minä teen jatkuvasti vaikkei minulla viherpeukaloa ja sen tuomia vanhoja tai isoja kasveja olekaan. Voisikohan siinä, että siirtelen kasvejani paikasta toiseen muuten olla syy siihen, että ne kuolevat?

 

 

Kasveilla saa sisustukseen todella paljon kodikkuutta ja ilmettä. Lisäämällä sisustukseen erilaisia kasveja, koti tuntuu juuri omalta. Persoonalliselta. Kasvit kuitenkin ovat eläviä, joten ne elävöittävät myös kotia ja parantavat huoneilmaa. Ne tuottavat happea ja poistavat hiilidioksidia sekä kuuleman mukaan poistavat ilmasta homeitiöitä ja bakteereitakin.

Minun uusi lemppariosastoni Ikeassa  onkin nykyään kasviosasto. Ennen jotenkin aina ohitin sen, mutta nykyään koluan sen tarkkaan läpi. Ihastelen kaikkia upeita kasveja, joita siellä myydään ja valikoima ainakin Tampereen Ikeassa on ihanan laaja ja kasvit ovat todellakin kohtuuhintaisia.

 

 

Viime Ikean reissulta mukaan tarttui lisää kasveja kotiin pääsiäisnarsissien tilalle. Lapset rakastavat ananasta ja minusta tuo pinkkikukintoinen kasvi on aivan hurmaava. Samoin kyllä myös tuo sulkaruukussa oleva viherkasvi. Kaikki ovat ihania, mutta ikävä kyllä minulla ei ole hajuakaan niiden nimistä!

Olen ostanut kotiin muutamia tekokukkiakin ja mielestäni ne toimivat kivasti kun niitä ei ole liikaa. Nykyään on myynnissä tosi aidon näköisiä tekokukkia ja -kasveja eikä aina edes huomaa, että onko kyseessä oikea kukka vai ei. Meiltä tekokukkia löytyy olohuoneen hyllyltä maljakoista sekä ruokailutilasta iso kaktus ja tuo tuollainen vihreä oksantyylinen.

 

 

Uskomatonta, että muutama vuosi sitten meidän kodista ei tainnut löytyä ainuttakaan viherkasvia. Nyt en voisi kuvitellakaan sisustusta ilman niitä!

 

-R

 

Kommentit (12)

Kadju
1/12 | 

Itse rakastan kasveja myös ja mulla on ollut vuosia samat kasvit ja olen hankkinu lisää eikä monikaan ole kuollu. Varmasti vaikuttaa kasvien siirtely paikasta toiseen, omiani en siirtele ikinä, muutakun mullanvaihdon yhteydessä ja sit takasin omalle paikalleen 😊
Myöskin jos jättää kauppojen ruukkuihin kasvit, niin niissä saattaa olla juurissa joku muovipurkki tmv mikä estää kasvin kasvun ja siten ne kuolee. Mulla oli sutipuussa kierretty todella tiukkaan jotain narua kasvuston ympärille, se olisi kuollut jossei mulla ois tapana poistaa kaikki ostokasvit kaupan ruukuista.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Se voisi hyvinkin olla se paikasta toiseen siirtely, sillä minä kanssa siirrän aina kasvit ruukkuihin ostettuani ne ja otan samalla ne kaupan muoviruukut pois. Lisään siinä myös tuoretta multaa ja esimerkiksi nyt "keväällä" vaihdoin mullat niihin kasveihin, jotka vielä oli elossa. :) Täytyypäs koittaa nyt pitää nämä kasvit näillä paikoillaan, jos vaikka se auttaisi. 

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija

Ne muoviset sisusruukut olisi hyvä pitää, vaikka siirtäisikin johonkin toiseen ruukkuun, sillä niistä muovisista pääsee liika vesi valumaan ruukun pohjalle. Tai sitten ruukun pohjalle ruukkusoraa tms. En tiedä päätekö kaikkiin kasveihin, mutta osaan ainakin!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Okei, kiitos tästä! Mutta pääseekö ne juuret tosiaan kasvamaan, jos se kasvi on siinä pienessä muoviruukussa?

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija

Aika usein se muoviruukkuhan ei ole juuri suojaruukkua isompi, joten pääsee kyllä, tai sitten siirtää kasvin isompaan muoviruukkuun joka sopii suojaruukun sisälle.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

No mä luulen niin kans. Nyt mä rupeen pitään nämä rakkaat kasvini omilla paikoillaan. Se on kyllä todella haastavaa tällä mun sisustustahdilla, mutta yritän!! :D

-R / Koti Kumpulassa

AnnKukkanen
4/12 | 

Ihanaa, että olet innostunut kasveista. Sen lisäksi, että ne tuovat raikkautta sisustukseen, osa kasveista puhdistaa myös huoneilmaa, osa taas saattaa aiheutta joillekin allergiaa. Itselle kukat ovat aina olleet vähän kuin perheenjäseniä, eläviä olentoja. Kasvattiäidiltäni opin, että kukkia ei saa hoitaa liikaa, eikä siirrellä paikasta toiseen. Olisi tosiaan myös hyvä tietää mikä kukka on nimeltään, pystyisi helpommin selvittämään tykkääkö se kosteudesta vai ehkä kuivuudesta, kastellaanko aluslautasen kautta vai suoraan juurelle, kuinka usein kaipaa lannoitusta, pitääkö vaihtaa multa joka kevät vai antaa olla vuosia samassa mullassa/ruukussa, minkä ilmansuunnan valossa viihtyy parhaiten. Osa kasveista kasvaa paremmin, jos ovat "liian pienessä" ruukussa. 

Mutta harjoitus tekee mestarin, muutama kukka on itseltäkin matkan varrella menehtynyt, eritoten silloin kun muutimme toiseen asuntoon, jossa valo tulee eri tavalla sisään. Onneksi osa säilyi ja osasta älysin ottaa pistokkaita juurtumaan ennen muuttoa :)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Ihana kommentti, kiitos! 😊 Nykyään minulla jo pysyy kasvit hyvin hengissä ja olen jo päässyt hieman perille niiden sielunelämästä ja tarpeista. Kasveja on nykyään kotona tosi paljon ja niistä on paljon iloa. Lapsetkin tykkäävät kastella ja suihkutella sekä osallistua multien vaihtoon. 🌿

Ihanaa kevättä sinulle! ☀

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Viherkasvit sekä kukkivat kukat ovat kiva tapa piristää ja elävöittää kotia. Ne tuovat sisustukseen väriä ja toki tekevät hyvää myös huoneilmalle. Kuten minulle on hyvin tyypillistä, kasvit vaihtavat meillä tiuhaan paikkaa sekä ruukkua ja koti tuntuu taas ihanan erilaiselta.

 

 

Vaikka rakastan kasvien ja kukkien tuomaa tunnelmaa sekä vehreyttä, mitään viherpeukalon vikaa minussa ei ole. Kovin kauaa en kasveja saa elossa pidettyä, mutta on meillä muutama kasvi useammankin kuukauden viihtynyt. Muutama taitaa olla jo vuoden vanha, yksi todistettavasti puolivuotias.

 

 

Mehikasvit ja kaktukset ovat aivan ehdottomia lemppareitani! Varsinkin mehikasvien hoito ei ole minun hommaani, sillä ne kyllä mädäntyvät pystyyn todella nopeasti tässä taloudessa. Nyt lupaan, että rakkaat mehikasvini, en kastele teitä. Tai kastelen, mutta ihan vain muutama tippa silloin tälloin. Ei edes joka viikko. Ja ei, en puhu kasveilleni vaikka ehkä pitäisikin!

 

 

Kasveilla ja kukilla saa todella kivaa vaihtelua kotiin! Ostamalla kukkakimpun tai ihan vain järjestelemällä kasvit uusiin paikkoihin kotona, saa ihmeitä aikaan! Ruukut ja maljakotkin ovat osa sisustusta ja itse olen ihastunut terrakottaruukkuihin. Tiedättekö, niihin perinteisiin saviruukkuihin? Ne ovat ihania!

 

 

Tulppaaneista ja neilikoista tykkään kovasti maljakossa. Ja toki ruusuista. No okei, ei taida olla kukkia, joista en tykkäisi, mutta välillä harmittaa kovasti kun esimerkiksi tulppaanikimppu nuupahtaa jo heti kun sen tuo kaupasta kotiin.

Kaikki kasvit ja kukat tuovat eloa ja piristystä kotiin eikä mikään ei ole ihanampaa kuin lapset, jotka ovat halunneet ostaa äidille kaupasta kukkia. Ehkä lapset, jotka ovat kesällä poimineet kukkia äidille, pääsevät lähelle sitä.

Viherkasvien ja kukkivien ruukkukukkien (mitä ne ova nimeltään?) lisäksi on tosiaan mukavaa, että maljakossa on kukkivia kukkia. Tällä hetkellä keittiön saarekkeella on maljakossa tulppaaneita, jotka koululainen oli miehen kanssa ostanut ruokakaupasta.

 

 

Terrakottaruukkuvillitys on levinnyt ympäri kotia ja menetetyn mehikasvin tilalle olohuoneen hyllyyn terrakottaruukkuun pääsi jopa valkoinen joulutähtikin. En millään raskinut heittää sitä poiskaan kerran se meillä on viihtynyt. Myös hääpäivälahjaksi mieheltä saatu orkidea pääsi terrakottaruukkuun, joka jäi kuivuneelta, pieneltä, sisäkuuselta.

 

 

Siirsin äitini tekemässä jouluasetelmassa olleen kullatun mehikasvin valkoiseen ruukkuun ja se pääsi eteisen pöydälle, missä asetelmakin oli. Asetelmassa olleet havut olivat jo kuivuneet ja varisivat pahasti, mutta mehikasvi oli vielä hyvässä kunnossa. Se sai siis uuden elämän ja koristaa edelleen meidän eteistä.

 

-R

 

Kommentit (2)

Maria Strong
1/2 | 

Kivannäköisiä ruukkukasvisisustuksis! Ainoat kasvit,jotka itsellä pysyy hengissä on aloe ja kaktukset.Muutama ikivihreäki on elossa vuoden takaa.Kasvit kyllä raikastaa sisustusta ja antaa hyvät energiat huoneeseen.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! :) Kaktukset mulla on ihan hyvin kanssa viihtyneet ja itse asiassa tuo nykyinen aloekin on voinut aika hyvn. Tykkään kanssa kasvien antamasta energiasta paljon!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram