Kirjoitukset avainsanalla pyykinpesuaine

 

Kirjoitin aiemmin tehneeni pyykinpesuainetta siitä kissasaippuasta (Le Chat Savon de Marseille), joka ei siis ole nähnytkään aitoa marseillesaippuaa. Nyt sain sen kulutettua loppuun ja ostettua Luontaistuntijasta aitoa Emma Noël -oliiviöljysaippuaa eli sitä kunnon marseillesaippuaa.

Tässä aidossa marseillesaippuassa oliiviöljypitoisuus on 72 % eli se on siis suurimmaksi osaksi oliiviöljyä. Tästä johtuen saippua on väriltään vihreää ja tuoksuu todella voimakkaalle. Tuoksu on minun mielestäni kamala, mutta onneksi haju ei kuitenkaan tarttunut pyykkiin, vaikka sitä pahoin pelkäsinkin.

Saippua on aito luonnontuote eikä se sisällä kemiallisia lisä- tai väriaineita ja juuri siksi siitä haluan meidän pyykinpesunesteemme tehdä. Pakkauskoko saippuassa on 300 g ja hinta oli reilut neljä euroa. Yhdestä saippuapalasesta teen kolme pullollista pyykinpesunestettä ja yhdellä pullollisella pesen reilut kymmenen koneellista pyykkiä.

 

Pyykinpesunesteen teko on helppoa, sillä se vaatii vain keitettyä, lämmintä, vettä ja marseillesaippuaa. Itse lisään vielä joukkoon eteerisiä öljyjä pesutehoa lisäämään, mutta ne eivät ole pakollisia. Lisään koneelliseen myös pesusoodaa, jota olen tilannut edullisesti Limepop:sta. Sooda lisää myöskin pesutehoa poistamalla tahroja erittäin tehokkaasti.

Pyykinpesunestettä varten marseillesaippuaa raastetaan noin 100 g (1/3 tuosta palasta) ja sekoitetaan noin litraan keitettyä, lämpimäksi jäähdytettyä, vettä. Raaste liukenee hyvin veteen kun sitä välillä sekoittelee. Lopuksi lisäsin valmiin nesteen joukkoon kolmisenkymmentä tippaa eteeristä öljysekoitusta, jonka olen tehnyt pyykinpesua varten.

 

Annostelen pyykinpesunestettä koneeseen normaalin pyykinpesunesteen tapaan noin desin verran, lisään pesusoodan ja valitsen sopivan pesuohjelman. Pesen arkipyykit 40 asteessa sekä lakana- ja pyyhepyykin 60 asteessa. Huuhteluaineena käytän omatekoista pyykkietikkaa, jonka ohjeen löydät täältä.

Puhdasta on tullut ja onneksi tosiaan se saippuan ominaishaju ei ole pyykkeihin tarttunut. En myöskään ole huomannut, että valkopyykki olisi värjäytynyt tuosta saippuasta vihreäksi, mutta hajun ja värin takia tilasin jo GreenDeal:ltä marseillesaippuaa, joka ei toivottavasti haise ja ainakin on väriltään vaaleaa.

Suosittelen kyllä marseillesaippuan käyttöä pyykinpesussa erittäin lämpimästi ja kannattaa tosiaan haistella sitä pakettia ennen ostoa niin ei tule kurjia hajuylläreitä saippuan suhteen!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram