Kirjoitukset avainsanalla pakkomielteet

 

Nyt mentiin vähän heikoilla jäillä, mutta pyysin miestä listaamaan minun pakkomielteeni. Kirjoittaessani täällä omista pakkomielteistäni, mainitsin sivulauseessa, että miehellä olisi varmasti pidempi lista, jos häneltä kysyttäisi. No, kysyin ja täältä pesee.

 

Pakkomielteeni miehen suusta:

 1. Jatkuva tiskirätin pois heittäminen. Myönnän. Heitän todella usein tiskirätin roskiin tai pesuun! En voi sietää sitä hajua, joka siihen tulee.
   
 2. Kierrättäminen (ulko-ovelle asti). Olen kova kierrättämään ja lajittelemaan roskat, mutta melko usein ne jäävät sitten omissa astioissaan ulkoeteiseen ja mies joutuu ne hoitamaan kierrätyspisteeseen. Onneksi sellainen löytyy lähi-K-Marketilta.   
 3. Etikka. Etikkaa käytetään meillä nykyään pyykin huuhteluaineena ja yleispuhdistuksessa. Myönnän, että saattaa olla pakkomielteen omainen seikka kyllä tämä etikalla läträäminen. 
   
 4. Luontaistuotteet ja luonnonkosmetiikka. Kuulemma rahaa kuluu Lifeen ja Luontaistuntijaan sekä luonnonkosmetiikkaan ihan liikaa. Mies ei siis usko, että maitohappobakteereista on mihinkään tai että luonnonkosmetiikka oikeasti toimii. Minä kyllä uskon!   
 5. Kotikosmetiikkakokeilut. Kuulemma oliiviöljyllä ei voi pestä tukkaa. Hah! Haaste vastaanotettu. Ja muuten tähän huomautan, että tekemämme aftershave -voide on ollut miehellä kovassa käytössä ja hän jopa itse joutui myöntämään, että se toimii.
   
 6. Eteeriset öljyt. Minä hamstraan sekä käytän niitä ja miehen mielestä niistä ei ole mihinkään. Silti huomauttaisin, että se aftershave -voide toimii ja itseasiassa sisältää eteerisiä öljyjä. Mutta ei kerrota miehelle!   
 7. Pyykin lajittelu. Myönnän!
   
 8. Pyykin viikkaaminen. Joo-o, ei auta kiistäminen.
   
 9. Pesulaput irti vaatteista (ja niiden jättäminen pöydälle). Kyllä! Laput lähtee kaikista vaatteista, sillä ne kutittavat. Ja ilmeisen usein ne jäävät pöydille lojumaan.
   
 10. Lasten pukeminen sopivasti. Kuulemma aika tarkkaa mitä ulkovaatteita lapsille puetaan ja miten. Saattaa olla perää!   
 11. Käsien pesu ja desinfiointi. Itse en tätä ehkä pakkomielteeksi laske, mutta olen oppinut, että kädet pestään saippualla kun tullaan kotiin tai mennään kylään, vessassakäynnin jälkeen sekä ennen kuin syödään. Pitäisi olla ihan itsestäänselvyys!
   
 12. Täit ja muut tartunnat. Tämä on totta! Olen kyllä pöpökammoinen ja viime vuonna sairastettiin niin paljon sekä rajusti, että traumat jäi. Ja pöpökammo. Ja täikammo, vaikka niitä ei (kop, kop, kop) ole meillä näkynytkään.   
 13. Siivoaminen oikealla tavalla. No, kyllä vain.
   
 14. Näppyjen raapiminen. Sanonpahan vain, että kielsin juuri itseltäni näppyjen puristelun, ellei niissä ole valkoista päätä. Oli taas kasvojen repiminen lähtenyt ihan käsistä.    
 15. Jatkuva remontointi ja muut kodin pikku projektit. Voi kyllä. Ihan täysi pakkomielle! Kokoajan joku projekti meneillään tai ainakin suunnitteilla. Kuten keittiönkaappien maalaus.
   
 16. Homeiset vadelmat. Myönnän, että tosi tarkasti syynään vadelmat ennen kuin ne syödään. Aika monta matoa ja melko paljon hometta on niistäkin löytynyt. Kuka niitä haluaa syödä?
   

Tosiaan, minun listani löytyy täältä ja jännä huomata, että vaikka kuinka itse pyysin tätä miehen listaa niin ensimmäisenä sitä lukiessani olin puolustuskannalla ja yritin perustella, että eivät nämä nyt mitään pakkomielteitä ole. Kävi jopa mielessä, että mies on vain listannut kaikki minun ärsyttävimmät piirteeni!

Eiköhän meissä jokaisessa tälläisiä pakkomielteitä ja tapoja ole, jotka ovat pinttyneet kiinni eikä niitä ole ihan helppo ohittaa. Ne ovat meissä niin tiukassa ja syvällä, että tuntuu jopa loukkaavalta kun joku muu niistä puhuu.

No, tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että näille pitää pystyä nauramaan, sillä tottahan nämä ovat eikä tästä taida muulla kuin huumorilla selvitä!

 

-R

 

Kommentit (4)

Torey
2/4 | 

Ihan huippu! Musta on ihan parasta jos joku bloggaaja saa miehensä vastaamaan johonkin. Yleensä niiltä saa ikuisuuden pyydellä vastauksia tälläsiin. 😄

Mä pesen tiskirättejä. Heitän pyyhkeiden kanssa 60 asteen pesuun ja niitä voi käyttää taas. Ostelen kaikkia nättejä rättejä ja pesemälle ne saa käytettyä useammankin kerran. Tiskikoneessakin voi pestä mutta mun mielestä se ei oo sama asia. 😅

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Heh, kiitti! 😅

Mä kans pesen rättejä 60:ssä ja sit kun ne on karseen näkösiä niin heitän meneen. Ja nimenomaan pyykkikoneessa! Tiskiharjan pesen astianpesukoneessa. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tyhjentelin jokapäiväiseen tapaani astianpesukonetta ja oikein rupesi naurattamaan kun tajusin, että pystyn tekemään sen vain yhdellä tavalla. Siinähän sitten mietiskelin ja tulin siihen tulokseen, että pääni itseasiassa on täynnä kaikenmaailman kodinhoitoon liittyviä pakkomielteitä. Mies kutsuu niitä neurooseiksi, mutta pitäydytäänpä pakkomielle -sanassa kuitenkin.

 

 

 1. Astianpesukoneen voi luonnollisesti tyhjentää vain tietyssä järjestyksessä. Ensin aloitetaan alimmalta hyllyltä (vai mikä se nyt onkaan) ja tyhjennetään se kokonaan. Siitä edetään keskimmäiselle hyllylle ja kun se on tyhjennetty kokonaan, on ruokailuvälinetason vuoro.

  Järjestys on tämä siksi, ettei ylemmiltä hyllyiltä valu vettä alemmilla hyllyillä olevien astioiden päälle. Sehän olisi hirvittävää! On myös tiettyjä astioita, jotka pitää vielä erikseen huuhdella, kuten nokkamukien nokkaosat ja tietenkin astiat, jotka ovat koneessa kaatuneet.   
 2. Astiat pitää laittaa kaappeihin, laatikoihin ja komeroon siisteihin riveihin ja pinoihin koon mukaan. Ihan maailmanloppuun verrattavissa, jos astiakaapit on sekaisin tai astiat niissä väärässä järjestyksessä!
   
 3. Kaapeissa ja lipastoissa vaatteet, pyyhkeet, lakanat ja kaikki muu pitää olla tietenkin siisteissä pinoissa viikattuna ja mitenpä muutenkaan kuin oikealla tavalla. Olen myös sen verran kahjo, että laitan vaatteet ja pyyhkeet kaappeihin niin, että pesusta tulevat tekstiilit laitetaan kasojen alimmaisiksi, jotta kaikkia tulee käytettyä yhtä paljon.

  Kuitenkin aina otetaan hyllyiltä käyttöön esim. vaatteet siitä kasan päältä eli, jos aina laitettaisi tekstiilit kasan päälle, käytettäisiin vain niitä. Ja sehän vasta olisikin kamala juttu se! Voi vaateraukkoja.
   
 4. Omien vaatteideni tasapuolisen käytön suhteen en ole niin pakkomielteinen, mutta yksi pakkomielle niihinkin liittyy. En voi sietää, jos mustien (tai minkä väristen sukkien tahansa) varret ovat eri pituiset. Tälläinen saa pakkomielteisen mieleni ihan sekaisin.
   
 5. Kaikista vaatteista, jotka tulevat iholle, on ihan pakko leikata kaikki laput pois tai ne kutittavat. Uudet tekstiilit on myös pakko pestä ennen käyttöönottoa. En kestä sitä tehtaan hajua!
   
 6. Pyykinpesu on minun pyykkihuoneellani - yllätys, yllätys - äärimmäisen tarkkaa. Likapyykit lajittelen omiin koreihinsa värin ja pesulämpötilan mukaan. Siitä sitten on helppo laittaa pyykkiä pesuun. Käännän kaikki vaatteet nurinpäin ennen kuin laitan ne likapyykkikoreihin ja pyyhkeet sekä lakanat pestään aina kuudessakympissä.
   
 7. Siivouksessakin on omat pakkomielteensä. Aloitan viikkosiivouksen aina imuroinnilla ja vien matot samalla parvekkeelle tuulettumaan. Sitten pesen lattiat tietyssä järjestyksessä (tottakai) aloittaen keittiöstä ja edeten siitä eteenpäin tietyssa järjestyksessä. Luudun huuhtelen vedellä hanan alla ja sitten pesuaineämpärissä monen monta kertaa lattianpesun aikana.
   
 8. Järjestelen lasten ulkovaatteet kaappeihin aina samalla tavalla, koska se on luonnollisesti ainoa tapa millä ne kuivuvat. Tumppujen tarrat sekä vetoketjut pitää avata ja laittaa ne kaapin hyllyille kuivumaan. Kaikki vaatteet pitää roikkua henkareissaan vaatekaapissa ilmavasti tai muuten ne jäävät märäksi ja sehän olisi aamukiireessä täysi katastrofi.
   

Huvittavaa kyllä, että aikuinen ihminen on näinkin rajoittunut! Ja lista olisi varmasti vielä pidempi, jos esimerkiksi mieheltä kysyttaisi. Onneksi kuitenkin tiedostan nämä pakkomielteeni ja esimerkiksi kun mies siivoaa, pidän mölyt mahassani enkä välitä, jos sohvanalusia ei imuroida tai mattoja tuuleteta.

Minun mielestäni on tärkeää, että tälläisille pakkomielteille pystyy nauramaan ja tietää, että ne ovat ihan oikeasti aika hassuja! Ihan kuin sillä oikeasti olisi jotain väliä, että minkä kerroksen astianpesukoneesta tyhjentää ensimmäisenä. Pääasia, että se tulee tyhjennettyä.

 

-R

 

Kommentit (2)

Torey
1/2 | 

Mulle kerran eräs vanhempi naapuri sanoi, että kaikilla on joitain neurooseja/pakkomielteitä/piintyneitä tapoja. Ne voi olla ihan pieniäkin. Juurikin että miten joku asia pitää tehdä. Tai ennen kotoa lähtöä tarkastaa hellan aina, tai ulko-oven. ☺

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Se on kyllä varmasti totta! 😊 Mulla ainakin on kaiken maailman pinttyneitä tapoja. 😉

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram