Kirjoitukset avainsanalla maalaus

 

Sain eilen yhtäkkiä aamupalalla loistoidean - maalaan sohvapöydän. Ja koska kaikki pitää tapahtua heti, kaivoin kaapista keltaisen maalin ja rupesin hommiin. Maalia jäi yli siitä kun maalasin keittiön kaapit keltaiseksi (täällä lisää) ja telakin löytyi sopivasti.

Syy maalaukselle on tässä alla kuvassa. Neiti melkein kaksivee toteutti itseaan kuulakärkikynällä pöytälevyyn enkä saanut taideteoksia putsattua siitä millään. Keksin sitten, että maalataan pöytälevy niin ei tarvitse ostaa uutta!

 

 

Keltainen pöytä istuu meidän olohuoneen tosi mukavasti ja on minun mielestäni sinne tosi pirteä sekä keväinen lisä. Sain pinnan omasta mielestäni ihmeen tasaiseksi, mutta koska hutiloin pohjatöiden kanssa, epäilen, että maali lohkeilee kun saa vähänkään iskua osakseen. Eli varmaan jo tänään!

Ajattelin, että hion pöydän kunnolla sitten, jos maali tuosta lähtee lohkeilemeen ja aloitan alusta. Annan jokaisen maalikerroksen kuivua kunnolla sen 16 tuntia ennen kuin levitän seuraavan. Maalaaminen on itseasiassa tosia hauskaa ja varmasti saan kestävän lopputuloksen kun tosiaan teen pohjat kunnolla enkä hätäile kuivumisen kanssa.

 

 

Pöydästä tuli ihana! On muuten myös tosi ihanaa, että nyt rupeaa olemaan kevät. Meillä tosin on vielä lunta puoli metriä pihassa, mutta katu on jo sula ja pyöräilykausi käynnissä.

Voisin muuten antaa tähän väliin suosituksen ekologisesta tahranpoistajasta. Meillä kaatui lasillinen punaviiniä tuohon villamaton etureunaan ja Ecodoon tahranpoistoaineella se hävisi melkein näkymättömiin. Uskomatonta!

Mukavaa ja keväistä perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Muistatte ehkä kuinka olen tuskastellut meidän synkän ja pimeän keittiön kanssa. No, eipä tarvitse tehdä sitä enää! Sain meinaan ihan kahjon idean, että maalataan meidän keittiön kaappien ovet keltaiseksi.

Ei muuta kuin maalikauppaan keltaista maalia ostamaan niin siinähän se viikonloppu kepeästi menikin maalatessa. Minä irrotin vetimet, maalasin yläkaapit sekä välitilan ja mies hoiteli alakaapit sekä vetolaatikot.

Kaapinovet ja laatikot olivat aiemmin ne sellaiset Ikean puiset, valkoiset, mutta minun makuuni kuitenkin liian punertavat. Myös yläkaappien alla oleva lista häiritsi silmääni, sillä se oli erisävyisen valkoinen kuin kaapinovet. Maalasin nyt senkin keltaiseksi, mutta rupesin miettimään, että olisiko se parempi kuitenkin valkoisena.

 

 

Välitila oli aiemmin rapattu sekä maalattu helmiäisen harmaaksi ja tykkäsin siitä kyllä kovasti. Keltaisten kaapinovien ja laatikoiden kanssa se vain oli liian tumma, joten maalasin sen valkoiseksi kotoa löytyneellä maalilla. Valaistuna se näyttää edelleen vielä mukavan eläväpintaiselta, vaikka onkin ihan valkoinen.

 

 

Keltainen maali näyttää valosta ja päivän pimeysasteesta riippuen vähän erilaiselta, mutta se on sävyltään tuollainen kylmä keltainen ja kiiltoasteeltaan puolihimmeä. En uskaltanut valita lämmintä, vaalean keltaista, sillä pelkäsin, että se näyttäisi äkkiä beigeltä ja se taas ei ollut nyt tällä kertaa suunnitelmani. Halusin keltaisen!

Myös puutasot vahattiin kertaalleen harmaalla vahalla, jota on niihin käytetty aiemminkin ja jota meillä oli vielä varastossa. Mietin, että voisin vahata ne vielä kertaalleen, josko punertavuus ja kirjavuus hieman tasoittuisi. Tasot ovat siis ennen olleet tummat, joten harmaan vahan alta kuultaa kaikenlaisia sävyja vaikkakin tasot on kyllä hiottu ennen vahausta.

 

 

Keltaiset ovet näyttävät olohuoneenkin puolelta tosi pirtsakoilta ja minun tekisi kovasti mieli vahata myös tuo saarekkeen taso. Se ei nyt vaan jotenkin istu tuonne keittiöön tuon värisenä vaikka onkin samansävyinen ruokapöydän kanssa.

 

 

Ruokapöytäkin sai uuden kaitaliinan Ikeasta ja Tigerista aikaa sitten ostamani peltiastiat toimivat piilopaikkana kosteuspyyhkeille ja serveteille. Mies vähän vinkkasi, että josko tämä pastellihempeily jo rupeaisi pikkuhiljaa olemaan tässä. Ettei tulisi enää lisää hetkeen. No, kuka tietää?

 

 

Aika villi valinta kyllä tuo keltainen maali, mutta tykkään kovasti väreistä ja näin kevään tullen tekee mieli sisustaa kevyillä sekä pirteillä väreillä entistä enemmän. Sitten vielä sisustan keittiöön vähän keltaisen kanssa sopivia värejä esimerkiksi tekstiileihin niin rupeaa näyttämään hyvältä.

Minuun nämä tälläiset seikat vaikuttavat tosi paljon ja on aivan ihanaa kun parina päivänä on paistanut aurinko! Tuntuu, että kevät tulee muuallekin kuin meidän keittiöön.

 

-R

 

Kommentit (6)

Vierailija
2/6 | 

Saako udella värikoodia? Etsiskelen juuri keltaisen oikeaa sävyä ja tämä näyttää ihanan raikkaalta :) Upea tuli, hyvä sinä!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Tottakai! Eli tämä maali oli Tikkurilan Helmi 30, puolihimmeä ja värikoodi T1003. Kiitos! 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram