Kirjoitukset avainsanalla kylpypommi

 

Kahlasin kylpypommiohjeita läpi Pinterestissä kun lapset halusivat sellaisia saada. Sovelsin ohjeita sen mukaan, mitä diy-kosmetiikkavarastostani löytyi ja tälläiseen lopputulokseen pääsin. Aika hauska idea viedä esimerkiksi mukanaan kun menee jonnekin kyläilemään!

 

 

Näihin kylpypommeihin tarvittiin ruokasoodaa, sitruunahappoa, manteliöljyä ja oliiviöljyä. Väriaineet sekä eteeriset öljyt ovat kiva lisä ja myös vaikkapa kuivattuja laventelinkukkia voi hyvin käyttää varsinkin jalkakyvyssä. Kylpyammeessa ne voivat ehkä tehdä kylpyvedestä vain roskaisen näköisen, sillä eivät ne nyt mitään ruusunterälehtiä kuitenkaan ole! Kaikki omat aineeni eteerisiä öljyjä lukuun ottamatta olen tilannut näppärästi Limepop:sta ja sitä voin suositella lämmöllä. 

 

 

Kylpypommit

0,75 dl ruokasoodaa
0,25 dl sitruunahappoa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl manteliöljyä
väriainetta
eteerisiä öljyjä

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään omassa astiassaan. Samoin tehdään myös öljyille. Väriainetta ja eteerisiä öljyjä laitetaan öljyseokseen ihan oman maun mukaan. Minä käytin valtameren sini-vihreää mp-väriä sekä vihermintun (spearmint) eteeristä öljyä. Spearmint on meidän ekaluokkalaisen ehdoton lemppari, joten se oli varma valinta näihin pommeihin.

Öljyseos kaadetaan kuivien aineksien joukkoon ja sekoitetaan huolellisesti. Seos sihisee hieman aluksi, se on ihan asiaan kuuluvaa! Itse käytin loppujen lopuksi käsiäni sekoittamiseen, sillä seos jää tosi kuivan oloiseksi enkä muuten oikein saanut aineksia kunnolla sekaisin. 

Minä käytin Ikean meritähtikuvioisia jääpalamuotteja, mutta suosittelen kyllä käyttämään muottia, joka on kuvioltaan sellainen, että siihen ei jää ulokkeita. Ne murtuvat tosi helposti! Muotin on myös hyvä olla suurempi, jos tekee kylpyammeeseen tarkoitettua pommia. Jalkakylpyyn tämä pikkuinen on ihan riittävä kyllä ja voihan niitä ammeeseenkin heittää parikin kappaletta.

Seoksen painelin muotteihin tiiviisti sormillani ja teimme tosiaan yhden isommankin pommin käyttäen muffinsimuottia. Taikina tosiaan on hyvää silloin kun se on melko muruista ja kuivaa, mutta siitä saa käsillä muotoiltua kiinteän pallon.

Meillä pommit kuivuivat muoteissaan yön yli ennen kuin ne varovasti irroitettiin ja hetihän niitä oli pakko testata!

 

-R

 

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram