Kirjoitukset avainsanalla luonnontuotteet

 

Eikö olekin ihanaa mennä nukkumaan vastavaihdettuihin, puhtaan ja raikkaan tuoksuisiin lakanoihin? Minä ainakin tykkään ja vaikka lakanat vaihtaisi kerran viikossa (vai kuinka usein teidän tulee lakanoita vaihdettua?) kummasti se vastavaihdettujen lakanoiden raikas tuoksu niistä häviää.

Tein lakanoille oman tuoksusuihkeen, jolla ne saa taas tuoksumaan ihanan raikkaalle. Tämä suihke ei tietenkään pidennä lakanoiden vaihtoväliä, saati puhdista niitä, mutta saa ne kyllä tuoksumaan hyvälle vaihtovälin ajan ja saattaa jopa auttaa uniongelmien kanssa painivia luonnollisella tavalla.

 

 

Linen Spray
 

- keitettyä, lämmintä, vettä
- eteerisiä öljyjä
- Polysorbaatti 20 emulgaattoria
- säilöntäainetta, esim. Geogard ® 221 (Cosgard) 
- lasinen suihkupullo

 

Keitä vettä viisi minuuttia ja anna jäähtyä lämpimäksi. Mittaa pieneen astiaan yhtä paljon Polysorbaatti 20 sekä eteerisiä öljyjä ja sekoita hyvin. Määrät riippuvat siitä kuinka vahvan tuoksuista suihkeesta haluat. Itse käytin 100 ml:n lasipulloon noin teelusikallisen molempia. Polysorbaatti 20 avulla öljyt liukenevat veteen eikä suihke vaadi ravistelua ennen käyttöä.

Tiputtelin eteeriset öljyt teelusikkaan ja kaadoin ne kuppiin, josta on helppo kaataa. Laitoin perään saman verran Polysorbaatti 20 ja sekoitin hyvin. Kaadoin päälle lämmintä vettä ja sekoitin taas. Haistelin seosta ja kaadoin lisää vettä kunnes tuoksu oli sopiva. 

Kaadoin tuoksun lasipulloon pientä suppiloa apuna käyttäen, lisäsin meidän veden pH:lle sopivan Geogard 221 ® (Cosgard) -säilöntäaineen sen ohjeiden mukaisesti ja ravistelin hyvin. Säilöntäainetta on hyvä käyttää aina kun tuotteeseen käytetään vettä, jossa ei-toivotut bakteerit pääsevät nopeasti kasvamaan.

 

Ainekset olen tilannut eteerisiä öljyjä lukuun ottamatta Limepopista, josta minun tulee tilattua suurin osa kotikosmetiikkatarvikkeistani ja -raaka-aineistani. Eteeriset öljyt tilaan tätä nykyä suoraan ranskalaiselta Florihanan tislaamolta, mutta esimerkiksi Limepop myy niitä myös.

 

 

Eteerisistä öljyistä minä valitsin sypressin, myskisalvian (clary sage), laventelin ja ylang ylang:n, mutta kannattaa valita juuri ne omat lemppariöljyt. Joku toinen saattaa valvoa koko yön, jos on käyttänyt esimerkiksi laventelin eteeristä öljyä ja jonkun toisen uniongelmat se on karkoittanut kokonaan. Myös raskaanaolevien kannattaa tarkistella hieman eteeristen öljyjen sopivuutta.

Lasten lakanoihin en suihkuttele yhtikäs mitään, sillä se ei mielestäni ole tarpeellista enkä halua turhaan lisätä heille hajusteita vaikka luonnollisista hajusteista kyse onkin. Eli, jos lapsia nukkuu samassa sängyssä aikuisten kanssa, en lähtisi lakanoihin suihkuttelemaan eteerisiä öljyjä tai mitään muutakaan.

Suihketta pidän meillä makuuhuoneen pöydällä ja suihkin lakanoihin aina silloin tällöin illalla. Lakanoihin tulee ihana tuoksu ja mielestäni hyvän tuoksuisiin lakanoihin vain on ihana mennä nukkumaan! Niinkään synteettisten pesuaineiden hajusteet eivät enää viehätä minua vaan tykkään enemmän miedoista, luonnollisista tuoksuista.

Pian se taas on tullut aika painua nukkumaan ja taidankin suihkaista lakanoihin hieman raikkautta ennen niihin pujahtamista!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kirjoitan usein luonnollisuudesta.

Kirjoitan luonnollisista meikki- ja ihonhoitotuotteista. Tykkään, että arkimeikkini on luonnollinen. Haluan siivota kotini luonnollisilla, mahdollisimman myrkyttömillä, tuotteilla ja vieläpä pestä pyykkini luonnollisin ainein. Ja eipä unohdeta etikkaa ja eteerisiä öljyjä huuhteluaineena!

Mutta mitä luonnollisuus oikeasti on? Sehän tarkoittaa sitä, että on mahdollisimman lähellä luontoa. Tai että on mahdollisimman yhtä luonnon kanssa. Wikipedian mukaan se tarkoittaa myös sitä, että on mahdollisimman koristelematon ja tavallinen. Tämä jotenkin särähtää minun korvaani. Miksi luonnollisen tarvitsisi olla koristelematon ja tavallinen? Eihän luontokaan ole.

 

 

Jotenkin tuosta Wikipedian kuvauksesta tulee sellainen vaikutelma, että termillä luonnollinen on aika tylsä kaiku. Ja se harmittaa minua! Eihän luonto ole ikinä tylsä. Se on täynnä jännitystä, seikkailua, kauneutta, vaihtelua ja yllätyksiä. Se ei ole ikinä ennustettavissa ja pystyy yllättämään ihmisen kerta toisensa jälkeen. Ei luonto ole päivästä toiseen samanlainen vaan sehän muuttuu kokoajan.

 

 

Luonto ja siellä kasvavat kasvit ovat täynnä todella tehokkaita aineita.

Aineita, joita luonnonkosmetiikassa ja esimerkiksi luonnonmukaisissa siivoustuotteissa hyödynnetään. Minusta äärimmäisen kiehtovaa ja mielenkiintoista, että oikeasti luonnosta löytyy aineet meikkeihin tai pyykinpesuun. Ihan mahtavaa! Miten se voisi olla tylsää?

 

 

Vaikka tykkäänkin käyttää luonnontuotteita sekä -kosmetiikkaa ja haluan välttää turhia kemikaaleja, en suostu olemaan tylsä! En suostu olemaan tavallinen ja koristelematon.

Haluan käyttää meikkiä ja värjätä hiukseni. Haluan pukeutua nätisti ja käyttää ihania asusteita.

Tykkään pitää kodin puhtaana sekä kauniina enkä voi hillitä itseäni kun sisustusinspiraatio ottaa vallan. Haluan, että erotun joukosta.

 

 

En todellakaan kuvailisi itseäni luonnolliseksi ihmiseksi, jos luonnollisuudessa tavoitellaan tavallisuutta ja koristelemattomuutta.

Se kuvaus ei sovi minuun. Mutta ehdottomasti haluan koristella itseni luonnollisin keinoin mielummin kuin synteettisin kemikaalein kun se kerran on näinkin helppoa.

Tosin asia, josta en suostu luopumaan, on ripsipidennykset. Ne minulle tehdään edelleenkin synteettisin ainein ja niistä en ole ihan heti luopumassa. Jos ne voisi tehdä yhtä hyvin ja kestävästi luonnollisesti, olisi ihan mahtavaa! Valitettavasti se ei taida olla ihan mahdollista vielä ainakaan.

 

 

Minulle luonnollisuus ei tarkoita tylsyyttä tai harmautta. Minun mielestäni luonnollisuus ei ole tavallista ja koristelematonta. Minulle luonto ja luonnollisuus on täynnä värejä sekä yllätyksiä. Täynnä mahdollisuuksia ja kauneutta.

 

-R

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

olin vähän aikaa sitten kolme päivää kurssilla. lopuksi me osallistujat saimme tehtäväksi kirjoittaa positiivisia asioita toisistamme. pari ihmistä oli kirjoittanut että minä olen luonnollinen. jostain syystä loukkaannuin pienesti, vaikken oikein tiedä miksi :) senhän piti olla kehu, ja varmaan olikin. ehkä mielsin sen jotenkin samaksi kuin "väritön". 

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

No sellainen kaiku sillä sanalla kyllä vähän on eli ymmärrän loukkaantumisesi! Mutta kun asiaa miettii niin eihän se niin olekaan. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Perioraalidermatiitti (pod) eli suunympärysihottuma on viheliäinen vaiva ja välillä oman taisteluni aikana on tuntunut siltä, että mistään ei ole ollut apua ja taas toisaalta en ole saanut kiinni siitä, mikä sitä pahentaisikaan.

Edellisessä postauksessa kerroin elämästäni ja historiastani perioraalidermatiitin kanssa. Pohdin syitä, jotka taudin voivat laukaista ja mitä se voi tehdä itsetunnolle. Postauksen voi lukea täältä, jos aihe kiinnostaa etkä sitä ole vielä huomannut lukea.

 

 

Itsehoito

Koska pod:n voi laukaista lukuisat kosmetiikkatuotteiden sisältämät ainesosat, on kosmetiikka- ja meikkituotteiden vaihto suositeltavaa. Ihottumaa voi kokeilla hoitaa myös apteekista saatavilla ​​​​​​lääkevoiteilla. Hoito kestää useita kuukausia ja jos apua ei löydy, vaihtoehtona on pitkä antibioottikuuri. Kortisonivoiteet on myös suositeltavaa unohtaa, sillä niiden käyttö on yhdistetty pod:n puhkeamiseen, kertoo Terveyskirjasto.

Luonnollisia hoitokeinojakin toki kannattaa kokeilla. Tutkiessani pod:n hoitoa ja kahlatessani erilaisia blogipostauksia sekä artikkeleita läpi, törmäsin seuraaviin luonnollisiin vaihtoehtoihin:

- omenaviinietikka
- greipinsiemenuute
- aloe vera
- helokkiöljy
- luonnonjugurtti
- neitsytkookosöljy
- kehäkukkauute
- E-vitamiini
- hunaja sekä
- kurkuma.

Monet olivat kirjoitusten perusteella saaneet näistä keinoista apua, mutta osalla taas ei ole oikein auttanut mikään. Ei edes lääkevoiteet tai antibioottikuuri vaan tauti on aina uusiutunut.

Sain myös edelliseen postaukseeni kommentin, jossa kerrottiin luontaistuotekaupasta saatavan entsyymivalmisteen auttavan alkavan ruusufinnin kukistamisessa. Jos kerran kyseessä on sama tautiperhe niin ehkä siitä on apua podiinkin. Aina kannattaa yrittää ja kokeilla eri vaihtoehtoja, sillä ikinä ei voi tietää, mikä omalla kohdalla toimii!

 

 

Minun testaamani hoitokeinot

Itse en luonnollisia keinoja tai apteekin voiteita ole vielä kokeillut, mutta ehkä aloitan kuitenkin tuosta luonnollisemmasta päästä, jos tarve vaatii. Olen varalta vaihtanut kaikki ihonhoitotuotteeni, vaikka en ole huomannut, että ihoni olisi suoranaisesti reagoinut mihinkään ärsykkeeseen hormonitoiminnan lisäksi.

Myös hammastahnan olen vaihtanut sellaiseen, joka ei sisällä SLS:ää (sodium lauryl sulphate), mutta en tiedä onko sillä ollut mitään vaikutusta. Käsisaippuat, shampoot ja suihkugeelit olen vaihtanut myös, samoin kuin pyykinpesuaineet olen tehnyt viimeaikoina itse. Tyynyliinatkin vaihdan nykyään monta kertaa viikossa, sillä luin jostakin, että sekin saattaa auttaa.

Tuntuu, että kaikki käyttämäni ihonhoitotuotteet ovat sopineet iholleni tai sitten kaikki ovat yksinkertaisesti olleet sopimattomia kun pod on vain ollut ja pysynyt. Mistään vaihdoksesta se ei ole ottanut nokkiinsa, mutta toisaalta ilmiselvää parannustakaan ei niistä kuitenkaan löytynyt.

Terveyskirjasto suosittelee ihon pesemistä saippualla pari kertaa viikossa, mutta oma ihoni kuivui tästä aivan kamalaan kuntoon. Käytin saippuaa, jossa ei ollut SLS:ää, sillä se on joissakin tapauksissa ollut pod:n laukaisija ja pahentaja. Joillain tämä saippuapesu on toki tehonnutkin, sillä se on vienyt iholta mukanaan bakteerit ja pod:n hyvin tehokkaasti.

 

Ihonhoitotuotteeni tällä hetkellä

Lääkäri, joka perioraalidermatiitin minulla diagnosoi, neuvoi testaamaan saksalaista Dermaviduals -voidetta, sillä en halunnut pitkää antibioottikuuria enkä ihan ensimmäisenä lääkevoiteitakaan. Toki kuurin syön ja lääkevoiteita käytän, jos ihottuma ei parane, mutta ensin kokeilen muita keinoja. Haluan poistaa sen tekijän, joka pod:n minulle laukaisee, sillä en usko, että lääkkeistä on apua, jos sitä perimmäistä syytä ei selvitä ja poista.

 

 

Kyseinen Dermaviduals -voide oli lääkärin henkilökohtainen suositus, sillä se oli tehonnut hänellä itsellään samaiseen vaivaan hyvin. Voiteessa ei ole säilöntäaineita, mineraaliöljyjä, silikonia, väriaineita eikä hajusteita. Voide sisältää ainoastaan fysiologisia raaka-aineita, joten se on sopinut monille tavallisesta kosmetiikasta herkistyneelle.

Ostin voiteen, joka oli muuten kallein ikinä ostamani ihonhoitotuote, ja sitä olen nyt pari viikkoa käyttänyt. Voide on tuntunut miellyttävältä, mutta minun olisi varmastikin pitänyt valita vieläkin kosteuttavampi ja ravitsevampi voide valikoimasta. Lääkäri suositteli myös vaihtamaan kasvojen putsarin puhdistusvoiteeseen tai -maitoon, sillä pod-iho tarvitsee hellävaraista hoitoa ja puhdistusta.

Dermaviduals -voide on rauhoittanut pod-alueita tosi kivasti ja nenänpielten pod-näpyt ovat melkein kokonaan kadonneet. Tällä hetkellä pod-alueiden ongelmana on lähinnä se, että ihoni on äärimmäisen kuiva, kiristävä ja hilseilevä. Vaikka ihoni on osittain kuiva, tukkeutuvat ihohuokoset silti helposti. Ihoni on todella haastava tapaus niinkuin nämä ongelmaihot yleensä ovat. Pitäisi siis löytää kosteuttavat, hoitavat ja ravitsevat tuotteet, mutta silti ne eivät saisi olla liian rasvaisia ja ihoa tukkivia.

 

 

Kasvovetenä minulla on käytössäni aamulla ja illalla ruusuvesi ja kasvoni putsaan iltaisin puhdistusvaahdolla, joka on iholleni todennäköisesti turhan tehokas ja kuivattava. Misellivettä en enää käytä kuin silmämeikin puhdistamineen, sillä olen yrittänyt karsia iholtani kaiken ylimääräisen. Kosteusvoiteena on sitten tuo Dermaviduals aamulla ja illalla, mutta silti ihoni on edelleen todella kuiva.

Uskon, että lääkäri oli oikeassa ja minun iholleni täytyy löytää hellävaraisempi putsari, sillä puhdistusvaahdot ovat kaiketi melko kuivattavia. Seuraavana ostoslistalla onkin esimerkiksi pod-iholle sopiva puhdistusvoide, joka olisi riittävän hellävarainen, mutta puhdistaisi ihon kuitenkin kunnolla. Lisäksi ihoni tarvitsee selvästikin lisäkosteutusta, mutta ei kuitenkaan mitään liian raskasta voidetta, sillä ihoni tukkeutuu helposti.

 

 

Ihoni kunto nyt ja hoitosuunnitelmani

Tällä hetkellä tosiaan pod-alueet voivat melko hyvin, jos hilseilyä ei lasketa, mutta muualla iho kukkii. Näppyjä pukkaa sinne, tänne ja olenkin nyt melko hukassa ihoni kanssa. Mitkä siis olisivat sopivia ihonhoitotuotteita tälle kuivalle sekaiholleni? Mitään kovin voimakasta en uskalla kokeilla, sillä pelkään, että pod räjähtää taas käsiin, mutta ei tämä kuiva ja näppyinen ihokaan kovin kiva ole.

Uskon, että ihoni kunto voi hyvin johtua heittelevästä hormonitasapainosta ja huonosta vastustuskyvystä. Jos tätä vuotta vertaa viime vuoteen, olen sairastanut jo kolme flunssaa kun viime vuonna en sairastanut kertaakaan vaikka meillä jylläsi kokoajan joku pöpö. Olenkin siis päättänyt perehtyä keinoihin, joilla saisin vastustuskykyni kuntoon, josko sitä kautta ihokin rauhottuisi.

 

 

Hormonitoiminta olisi tietysti myös mukava saada tasoittumaan, mutta se voikin olla vähän isompi projekti. Siitähän tämä kaikki kuitenkin sai alkunsa, joten hyvä sekin olisi saada taas tasoittumaan. En tiedä auttaako siihen muu kuin aika ja se, että lopettaa stressaamisen. Ihoasiaa en niinkään stressaa, mutta perusluonteeltani olen kyllä melkoinen asioiden murehtija.

Aion etsiä muutamat täsmätuotteet iholleni, boostata vastustuskykyä ja joogata säännöllisesti. Aion myös yrittää selvittää voisinko jotenkin tasapainottaa hormonitoimintaani. Katsotaan saanko niillä keinoilla ihoni taas kuntoon! Tavoitteet ainakin ovat korkealla.

 

-R

 

Kommentit (5)

Elif
1/5 | 

Tulipa mieleeni, että mitä jos hoidon pitäisikin lähteä sisältäpäin eikä pintapuolelta? Oppieni mukaan hyvin iso osa ihovaivoista heijastuu suolistosta, ja kun sen kunto paranee, helpottavat ihovaivatkin - elleivät jopa häviä!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Näin mäkin vahvasti uskon! Kuten postauksessa kirjoitinkin, vastustuskyky ensin kuntoon niin siitä varmasti muukin paraneminen alkaa. Ja suolistostahan se vastustuskyky lähtee!

-R / Koti Kumpulassa

Elif

Olisitko kiinnostunut kokeilemaan luonnollisia, juotavia ravintolisiä, millainen vaikutus niillä voisi olla vointiisi? Mikäli kiinnostaa, laita viestiä niin saat testattavaa. :)

Vierailija
2/5 | 

Hei! Mistä onnistuit löytämään tuota Dermaviduals-voidetta? En ole löytänyt sitä mistään kaupasta enkä myöskään mitään nettikauppaa, joka sitä myisi :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Blogin seuraajille on varmasti käynyt selväksi, että olen täysin hurahtanut luonnontuotteisiin - varsinkin luonnonkosmetiikkaan - ja sitä kautta myös itsetehtyyn kotikosmetiikkaan. Ennen menin sillä ajatuksella, että jos tuotetta kerran kaupassa saa myydä niin kyllähän sen nyt pakko on olla turvallista. On kuitenkin EU:t sun muut ja nykyäänhän kielletään tai ainain merkitään kaikki vaaralliselta vaikuttava. Niin ei ilmeisesti kuitenkaan aina ole ja esimerkiksi Tanskassa ihan suositellaan, että raskaana olevien olisi hyvä välttää hormonihäiritsijöitä, joita kauppojen kosmetiikkatuotteet ovat pullollaan. Neuvolat kuulemma kehottavat naisia välttämään raskausaikana kaikkea kosmetiikkaa juurikin synteettisten kemikaalien takia, sillä ei tiedetä miten ne sikiöön vaikuttavat.

 

 

Olen pohdiskellut, että kun hoidan ja pesen ihoani monta kertaa päivässä joka päivä, olen jatkuvasti altistunut melkomäärälle kemikaaleja. Osa varmasti on ihan turvallisia, mutta kaikki varmastikaan eivät. Monet kosmetiikan kemikaalit, jotka nykyään on kiellettyjen listalla, ovat aiemmin olleet sallittuja. Tästä esimerkkinä ftalaatit, joita ennen on käytetty kosmetiikassa ja lastentarvikkeissa, mutta joiden käytön EU on sittemmin kieltänyt. Kemikaalitontahan elämä ei millään voi olla ja minä itsekin aiemmin ajattelin, että esimerkiksi kodin olisi hyvä olla kemikaaliton. Mutta eihän ilman kemikaaleja voi olla elämää! Luontokin on täynnä kemikaaleja ja meidän elimistömme koostuvat niistä.

Tosiaan vaikka suhtaudun nykyään varsinkin synteettisiin kemikaaleihin kriittisesti, ymmärrän kyllä, että ne eivät automaattisesti ole pahoja ja olen esimerkiksi älyttömän kiitollinen nykylääketieteen saavutuksista. Mutta miksi haluaisin ottaa riskin, jos tiedän, että synteettisten kemikaalien vaikutuksista ihmiseen jatkuvassa altistuksessa ei tiedetä tarpeeksi. Siis, jos kyse ei ole esimerkiksi sairauden hoidosta vaan vartalovoiteesta tai deodorantista. Useat tuotteet on mahdollista korvata luonnollisilla tai edes vähäkemikaalisilla tuotteilla ja ne toimivat yhtä hyvin, jos eivät jopa paremmin kuin synteettiset. Deodorantti on yksi niistä tuotteista, joista olen halunnut luopua alumiinin ja rintasyövän tutkitun yhteyden vuoksi. Ikävä kyllä vielä en ole löytänyt täydellistä, alumiinitonta deodoranttia, joka pitäisi kainalot kuivina ja hienhajun poissa, joten päätin tehdä sellaisen itse.

 

 

Luonnonkosmetiikasta puhuttaessa tulee esiin allergia-asiat hyvin usein. Luonnonkosmetiikan kuulee aiheuttavan allergioita herkemmin ja enemmän kuin synteettisten tuotteiden. Varmasti totta siltä osin, että jos olet allerginen laventelille ja hierot itseesi laventeliöljyä, saattaa olla, että jonkinsortin reaktiot saat aikaiseksi. Luonnonkosmetiikassa kuitenkin käytetään luonnon raaka-aineita, jotka varmasti allergisoivat, jos niille on allerginen. Itse olen kerran herkistynyt yhdelle luonnonkosmetiikan hiustenhoitoaineelle, joka ei huuhtoutunut kunnolla hiuksista pois vaan jäi tukkaan ja ajan mittaan iho herkistyi niskasta, korvalehdistä sekä yläselästä. En tiedä herkistyinkö jollekin ainesosalle vai ärsyttikö yksinkertaisesti kokoajan iholla oleva hoitoaine ihoa. Sittemmin minulle puhkisi ilmeisesti myös suunympärysihottuma, mutta tämän ihosairauden syytä ei tänä päivänä vielä tiedetä ja hoitokin on aika heikkoa. Siihenkin on esimerkiksi Pinterest pullollaan vinkkejä luonnollisista hoitokeinoista, joita täytynee kokeilla.

Itse joudun jatkuvasti etsimään itselleni sopivia tuotteita. Joutua on ehkä väärä termi, sillä tykkään tuotteiden testailusta älyttömästi! Sitä olen tehnyt ihan siitä asti kun kosmetiikkatuotteita olen alkanut käyttää. On ihana testailla erilaisia tuotteita, joilla on omat, erilaiset, koostumuksensa sekä tuoksunsa ja huomata mitkä toimivat minulla ja mitkä eivät. Mistä tykkään ja mistä en. Kaikki tuotteet käytän aina loppuun asti ja sitten vasta aloitan uuden. Tietenkin esimerkiksi sen hoitoaineen käyttämisen, jolle herkistyin, lopetin heti.

Kuten olen kirjoitellut, osan käyttämistäni ihonhoitotuotteista teen itse. Silloin tiedän, että sinne ei ole lisätty mitään ylimääräistä, sillä minun mielestäni vähemmän aineita on parempi. Kotikosmetiikkatuotteet ovat muuten todella tehokkaita tuotteita! Ihan mahtavaa, että itse saa tehtyä tuotteita, jotka todella toimivat. Pinterest on täynnä ohjeita sekä vinkkejä ja raaka-aineet saa tilattua näppärästi Limepop:sta. 

Luonnonkosmetiikan lisäksi olen halunnut siirtyä myös pyykin- ja astianpesussa sekä siivouksessa myrkyttömämpiin tuotteisiin. Tiedän kyllä, että esimerkiksi käyttämäni Ecoverin astianpesuaineet eivät myrkyttömiä ole, mutta haluan uskoa, että ne ovat ennen käyttämiäni Fairyja vähäkemikaalisempia kuitenkin. Pyykin pesen itsetekemälläni pyykinpesunesteellä ja huuhteluaineena toimii myöskin itsetehty pyykkietikka. Kodinpuhdistuksessa käyttämästäni Young Livingin puhdistusaineesta kirjoittelin täällä vanhassa blogissani ja uskon sen olevan myös peruspuhdistusaineita parempi vaihtoehto.

 

 

Kemikaaleista on monessa asiassa todella paljon hyötyä, sitä en todellakaan sano. Mutta mitä vähemmän niitä iholle, vaatteille ja kodinpinnoille levittelen niin aina parempi! Ja tosiaan itselläni on ripsienpidennykset, hiuksia värjätään normiväreillä ja osa käyttämistäni meikkituotteistakin ovat synteettisiä. Toivon kuitenkin, että kemikaalikuorman pienentämisellä olisi jotain merkitystä isommassa kuvassa!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram