Kirjoitukset avainsanalla eteinen

 

Yksi asia, joka minua nyppii ja pahasti on tuolien selkänojille kerääntyvät vaatekasat. Yleensä ne tuoleilla roikkuvat vaatteet kuuluvat nimeltä mainitsemattomalle mieshenkilölle ja tuoleilta saattaa helposti löytyä kymmenenkin vaatekappaletta. Kaikki puoliksi käytettyjä, totta kai.

Olen yrittänyt järjestää niille kaapista tilaa ja henkareita, mutta se on kuulemma liian hankalaa ja vaatteet päätyvät tuoleille. Paikan täytyy olla sellainen, johon "ne voi vain laittaa" ja vaatekaappi ei kai sitten ole sellainen. Jos meillä olisi paljon ylimääräistä tilaa eteisessä, laittaisin sinne vaaterekin, jonka päälle puoliksi käytetyt vaatteet saisi heittää, mutta ei meillä ole sellaiselle tilaa.

 

 

Minun luova ratkaisuni vaatekasojen taltuttamiseen on Clas Ohlsonilta  ostamani vaatekoukut. Ne laitettiin eteisen seinään roikkumaan myöskin Clas Ohlsonilta löytyneiden kiinnikkeiden avulla. Eiväthän nämä vaatekasat eteisen seinälläkään nyt mitenkään kauniilta näytä, mutta eikö se niin ole, että mitä ei voi piilottaa, täytyy korostaa?

 

 

Eteisen varsinainen matto on likaisena koiran toimesta ja odottaa pesua. Syksyksi täytyy saada kunnon matto eteiseen kun alkaa olla kurakelit. Nyt kesällä vielä räsymatolla pärjää hyvin, mutta sitten kun märkiä tai lumisia ulkovaatteita riisutaan eteisessä, täytyy olla kunnon matto lattiassa, jotta lattia ei pääse kastumaan.

Nähtäväksi jää, toimivatko koukut eteisen seinässä toivottuun tapaan vai löytyykö pian taas vaatteita tuolien selkänojilta. Vielä ainakin vaatteet näyttävän roikkuvan koukuissa eivätkä vaateröykkiöt ole häirinneet minua, sillä eteisessä ei tule oleskeltua eikä vaatteet näy sieltä onneksi muualle.

 

-R

 

Kommentit (2)

The old woman
1/2 | 

Hei taas!
😂...Tämä on problem myös meillä. Miehelläni on todella monta vaatekaapia, mutta tuolit täyttyvät..ja ihan todella vaatteista jotka on ollut tunnin, päivän tai jotain yllä. OBS mieheni ei ole suomalainen..ja hänellä on vaatteita 3 eri kerroksessa...siis todellakin! Hän myöskin ilmoittaa minulle että kaikki täytyy olla näkyvillä ellei hän voi löytää mitään...koreissa on siis kolme t paitaa jne...näytin blogiasi hänelle ja kerroin sisällön, hän sanoi että ymmärtää hyvin tämän miehen "ongelman".

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moikka! 😊 Ihana kuulla, että muillakin on sama ongelma. Pieniä juttujahan nämä ovat, mutta minua ärsyttää ne tuoleilla roikkuvat vaatteet! Kun en oikein halua niitä hetken päällä olleita vaatteita laittaa kaappiin puhtaiden sekaan ja sitten taas toisaalta, vaikka miehellä olisikin niille omat hyllyt kaapissa, eivät ne ikinä päädy paikoilleen! 😅 Ikuisuusongelma.

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Ei nyt ihan otsikon mukaisesti uutta, mutta uutta ruokailutilassa kyllä. Pengoin varastosta pari vanhaa tarjotinpöytää, jotka ovat aikoinaan olleet meillä yöpöytinä ja laitoin toisen ruokailutilan nurkkaan sekä toisen eteiseen.

Aiemmassa postauksessa kerroin, että eteisessä ollut apupöytä pääsi olohuoneeseen ja, että uudelleensijoittelin mehikasveja sekä kaktuksia ympäri kotia. Osa kasveista pääsi nyt sitten ruokailutilan nurkkaan vanhalle tarjotinpöydälle.

 

 

Myös keittiön saarekkeella vaihtui kasvit ja toivon kovasti, että saisin ne pidettyä nyt hengissä siellä. Aloelta jo yksi "lehti" tippuikin kun se oli ihan läpimätä. Epäilen, että syynä oli olohuoneen ilmalämpöpumppu, joka puhalsi suoraan kasveihin. Mutta nähtäväksi jää, onko se todella syynä vai kenties vain minun onnettomat kasvinhoitotaitoni.

 

 

Toinen vanha tarjotinpöytä pääsi tosiaan eteiseen ja kai se on siihen ihan hyvä. Vähän olen vielä kahden vaiheella, mutta ehkäpä silmä tottuu siihen. En tosiaan viitsisi uuttakaan ostaa kun tämä kuitenkin löytyi kotoa valmiina. Vähän sitä voisi siirtää kyllä kauemmas seinästä ja peilistä!

 

 

Ruokailutila sai nyt hieman lisää kodikkuutta kasvien ansiosta eikä tuo eteinenkään kai nyt ihan pöllöltä näytä. Vielä täytyisi keksiä sinne joku näppärä järjestelmä paperijätteelle. Nyt ne kerätään paperipussiin ja viedään paperinkeräykseen siitä suoraan. Ei mitenkään nätti ratkaisu, mutta toimiva kyllä.

Täytyisi olla ehkä joku isohko kori tai sellainen iso kangaskassi - miksiköhän niitä kutsutaan? Sinne koriin tai kassiin voisi laittaa sen paperikassin sisälle ja siitä sitten kuljettaa paperijätteen keräykseen. Se voisi toimia meillä.

Jos sinulla on joku loistovinkki paperijätteelle - anna tulla! Kaikki otetaan vastaan.

 

-R

 

Kommentit (2)

Torey
1/2 | 

Meillä on sellanen maalattu "sienikori". Siis iso punottu kori johon on maalattu kuva. Mahtuu just hyvin A4-kokoiset paperit ja taitellut sanomalehdet. Helppo napata mukaan kierrätyspisteelle. :) Jo lapsuudessani piti äitini myös paperikorina moista.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Joku sellanen tohon tarttee kyllä keksiä! Menee hermot kun ne paperipussit pyörii pitkin eteistä. 😅

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen jo jonkin aikaa tuskastellut meidän eteisin mattotilanteen kanssa. Alkuun siellä oli sellainen kunnon kumipohjainen eteisen matto, Kurakaappari nimeltään, mutta sitä oli jo pesty niin paljon, että siitä rupesi varisemaan sitä kumia ja reunat olivat inhottavasti käpristyneet. Matto oli myös vähän pieni tuohon meidän tarpeeseen.

Kolmen lapsen kanssa haalareita ja kurakamppeita pukiessa olen alkanut arvostaa isoa eteistä. Meillä siis ei todellakaan ole mitenkään iso tuo eteinen, mutta kyllä me sen kanssa pärjäämme. Toki se voisi isompikin olla ja olisi aivan luksusta, jos olisi sellainen kunnon kuraeteinen.

Siirsin nyt tumman, raidallisen, maton ruokailutilasta eteiseen ja se on kokonsa puolesta siihen tosi hyvä. Materiaali on myös hyvä, mutta aika tummahan se on. Juuri siitä syystä en matosta liioin pitänyt ruokailutilassakaan ja nyt se sai sieltä lähtöpassit. Tosin ruokapöydän alla, kuin myös eteisessäkään, ei voi olla kovin arkaa mattoa, sillä ne ovat ehkä ne sotkuisimmat paikat, mitä meidän kodista löytyy.

 

 

Koska vaatteita puettaessa sekä riisuttaessa käytännössä koko eteinen on vaatetta ja muuta kampetta täynnä, on maton myös hyvä peittää melkolailla koko eteinen. Meillä on eteisen lattiamateriaalina laminaatti, joten se ei kauheasti perusta vedestä ja kurasta. Vaatteet on paljon mukavampi levittää eteiseen kun se on maton peitossa. Maton on hyvä olla myös materiaaliltaan edes vähän vettä ja likaa hylkivä sekä helppo imuroitava!

Eteinen on myös meillä melko vetoisa kun sen jälkeen oleva ulkoeteinen on aikalailla yhtä kylmä kuin ulkoilma. Vaatekomero on myös tosi vilpoinen, sillä yksi seinä on sitä ulkoeteistä vasten ja eristys on ihan surkea. Senkin takia on ihan mukava, että eteisen matto on iso, vaikkei tämä nyt mikään villamatto olekaan. 

Kurakaapparin jälkeen minulla oli eteisessä ihanan raikas, raidallinen, matto, josta tykkäsin tosi paljon! Se ikävä kyllä oli mennyt jo aivan nukkaiseksi eikä oikein ollut eteiseen sopiva kun oli niin ohut ja kokoajan ryntyssä jostain kohtaa. Kai se on nyt vain luovutettava ja laitettava matto kierrätykseen vaikka edelleen tekisi mieli vielä se jonnekin sijoittaa.

 

 

Täytyy vielä pyytää miestä nostamaan eteisen kaappia sen verran, että saan maton sen alle. Nyt se on taitettuna, mutta tosiaan on niin iso, että riittää tuonne kaapin alle varmaan kokonaan. Vai olikohan tuo meidän kaappi muuten pultattu seinään kiinni, ettei se kaadu lasten päälle? Pienimmät kun tuppaavat kipeämään mihin vain.

Eteisen penkin takainen seinä on kovin tylsä ja täytyy siihen jossain kohtaa keksiä jotain kivaa. Hyllyä ei voi laittaa, sillä sitten siihen lyö päänsä kun penkiltä nousee. Se olisi kyllä muuten ollut hyvä, sillä pipoille ja tumpuille ei tunnu koskaan olevan tarpeeksi säilytystilaa! Mutta kyllä minä siihen jotain keksin.

Penkin alla olevissa koreissa on vain ne tumput ja pipot, jotka ovat nyt käytössä, mutta silti ne ovat ihan täynnä. Koululaisen pipot ja tumput mahtuivat onneksi koriin kaapin alahyllylle ja kuivumassa olevat tumput kaapin muille hyllyille. Kaappi on kyllä ollut tosi hyvä tuossa eteisessä ja muutenkin olen ollut erittäin tyytyväinen, että laitettiin tuo seinä umpeen!

 

-R

 

 

Kommentit (4)

Torey
1/4 | 

Mä tykkään tosta matosta tossa! 😊

Ja siis ei tosiaan ole tumpuille koskaan riittävästi säilytystilaa! Mies haki Ikeasta lipaston meidän eteiseen ja aika hyvin sain sen heti täytettyä. Miehen laatikko on tyhjin, lasten laatikot tursuaa. 😅

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 😊 Nyt munkin silmä on jo ruvennut tottumaan siihen. 👍🏼

Toi on kyllä just niin miehellä on vähiten tumppuja ym. ja sit lapsilla aivan sairaasti! 😅 Puolia ei kuitenkaan edes tuu käytettyä.

-R / Koti Kumpulassa

Tuulia
2/4 | 

Hei! Joku voi nyt tähän tuhahtaa, että nämä ovat näitä "first world problems", ja saa toki tuhahtaa, tottahan se on, mutta olen todellakin tuskaillut eteisen mattoasian kanssa. :) Meillä on vanha (ja myös vetoisa) puutalo, jonka eteisessä on puulattia, joka ei sekään ota mielellään selkäänsä kolmen lapsen ja kahden aikuisenkin edestä lunta/kuraa/hiekkaa jne. Tähän asti siinä on ollut sellainen "kuramatto", joka siihen levitettiin ensi hätään heti remontin päätteeksi, mutta olen pitkään halunnut siihen jotakin paremman näköistä mutta yhtä toimivaa. Sulan maan aikaan meille kulkeutuu tosi paljon hiekkaa ym, joten on hyvä, että matto ei päästä niitä läpi, mutta nyt, kun on aika luopua edellisestä kuramatosta, olen pähkäillyt villamaton, sisal/juuttimaton, polyesterimaton ja - niin, vaikka ruma onkin - sellasen samantyylisen kuramaton välillä. Pelkään, että villamatto ja sisal/juuttimatto eivät kestäisi tuota hiekka- ja lumisohjoa, enkä haluaisi kuitenkaan sitä lattiaakaan piinata niillä. Miten muut ovat ratkaisseet ongelman?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

No just näin! Kolmen lapsen, kahden aikuisen ja koiran mukanaan tuomat kurat, hiekat, lumet ja rännät. Vaatii eteisen matolta yllättävän paljon. Tämä (Ikean Kärbäk) on tarkoitettu myös ulkokäyttöön, joten olettaisin, että hieman kestää näitä olosuhteita, mutta pelkään myös, että päästää lävitseen veden, oli sitten missä muodossa tahansa! Materiaaliltaan se on polypropeenia (mitä ikinä se sitten onkaan), mutta ei ole sellainen muovisen tuntuinen kuitenkaan. Ikean sivuilla sanottiin, että se kestää sadetta, mutta tosiaan, päästääkö se vettä läpi? Kudottu se kuitenkin on, että maalaisjätki sanoisi, että jotain välejä siinä silloin on. Tosi ärsyttävää! Ja todellakin first world problem.

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Inspiraatio otti ja iski taas pimeän marraskuun keskelle. Eteisen ja olohuoneen välille rakennettiin seinä ja sisä- sekä ulkoeteisten vaatekaaos sai lopun Ikean aurinkoisenkeltaisen Hemnes -vaatekaapin ansiosta. Toivottavasti ainakin, sillä eteiset olivat ennen todella ahdistavia.

 

 

Kaappi tuo hyvin lisätilaa takeille sekä muille vaatteille ja tumput sekä pipot sain penkin alle koreihin. Yksi kori mahtui vielä kaapin sisään toiselle hyllylle. Meillä oli aiemmin sisäeteisessä yksi pieni komero, jonne ei siis mahtunut kävelemään sisälle ja se oli täynnä takkeja, housuja, haalareita, tumppuja sekä pipoja ym. muuta ulkovaatetta. Nyt sain sinne laitettua aikuisten pipot, huivit ja käsineet sekä ne vaatteet, jotka aiemmin olivat ulkoeteisessä, jonne oli sullottu vaatteita niin paljon, että sinne ei enää mahtunut sekaan. Ulkoeteinen on kylmä, joten siellä ei kengät ja vaatteet pääse kuivumaan, joten kaikki käyttövaatteet ja -kengät pitää säilyttää sisällä.

 

 

Arvoin hieman kaapin väriä, mutta onneksi valitsin keltaisen! Se tuo ihanasti väriä ja raikkautta eteiseen. Keltainen Ikean apupöytä siirtyi olohuoneesta eteiseen, eteisen vanha penkki puolestaan ruokapöydän ääreen ja siellä ollut penkki takaisin eteiseen. Rapattu, muuriseinä oli ennen tummanharmaa ja se maalattiin nyt valkoiseksi, jotta eteinen olisi mahdollisimman valoisa. Kuvat on otettu päivällä kahdelta eikä päivänvaloa riittänyt mihinkään, joten kaikki valoa tuovat keinot siis käyttöön. Eteisen peili vaihtoi seinää ja pöytälamppukin sai pysyä eteisessä. Seinällä olevassa puulaatikossa säilytetään jokapaiväisessä käytössä olevia avaimia ja lompakoita. 

 

 

Eteinen vaikuttaa nyt paljon toimivammalta kuin ennen. On ihan mahtavaa kun vaatteet mahtuvat hienosti kaikki omille paikoilleen ja tähän asti ainakin tumput sekä muut kosteat vaatteet ovat kuivuneet näppärästi kaapissa ja kengät vanhassa komerossa. Täytyy vielä etsiä kaappiin jonkinlaiset suojat hyllyille ja pohjalevylle, jos vaatteista valuu tai tippuu vettä niiden kuivuessa. Väliaikaisesti käytin nyt sanomalehtiä, mutta ne eivät ole kovin kauniita.

Mukavaa viikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram