Kirjoitukset avainsanalla ruisjauhot

 

Pakkohan sitä oli kokeilla kun siitä on kovasti puhuttu. Hiusten pesua ruisjauhoilla meinaan! Ruisjauhojen pH on sama kuin hiuksilla, joten se ei pH:nsa puolesta rasita niitä eikä päänahkaa tai ihoa. Ruisjauhoissa on todella reilusti proteiineja, mineraaleja, vitamiineja sekä rasvahappoja. Ruisjauhot sisältävät sapoiinia, joka on se ruisjauhojen pesevä ainesosa ja pakko myöntää, että kyllä muuten tulee puhdasta!

 

 

Ruisjauhoshampoo valmistetaan niin, että desiin vettä sekoitetaan 2-3 ruokalusikallista ruisjauhoja. Sitten sekoitetaan huolellisesti kunnes seos on sileää ja shampoomaista. Seoksen annetaan turvota kymmenisen minuuttia ja sitten vain pesulle. Itse lisäsin vielä tässä vaiheessa sekaan muutaman tipan Laventeli sekä Rosmariini -eteerisiä öljyjä ja sekoitin.

Kastelin suihkussa hiukset huolellisesti ja hieroin ruisjauhoshampoon hiuksiini aivan tavallisen shampoon tapaan. Annoin vaikuttaa hetkisen ja huuhtelin mahdollisimman huolellisesti. Ruisjauhot eivät varsinaisesti kosteuta hiuksia, joten jonkinsorttinen hoitoaine on varmasti useimmille hiustyypeille paikoillaan ainakin, jos ruisjauhoshampoo on jatkuvassa käytössä.

 

Hiukset aamulla ruisjauhopesun ja yöunien jälkeen.

 

Kuten sanoin, ruisjauhoilla hiukset tulivat todella puhtaiksi ja yllättävän kiiltäviksi. Itse en laittanut hoitoainetta, sillä halusin nähdä kuinka pelkkä ruisjauhoshampoo toimii. Monet kehuvat, että hiukset tulevat todella tuuheiksi ja paksuiksi kun ruisjauhoillla pesee, mutta minä en huonnut eroa. Sanotaan myös, että usein pesuväli pitenee, mutta ainakin nyt iltapäivällä vaikuttaa siltä, että illalla kyllä pesen hiukset. Pesen muutenkin hiukset joka ilta eli oma päänahkani on varmasti tottunut siihen, että joka päivä pestään.

Käytin ihan perus ruisjauhoja, mutta ruissihtijauhot olisivat varmasti paljon parempi vaihtoehto, sillä minä en ainakaan saanut huuhdeltua kaikkia ruisjauhon karkeita osia hiuksistani pois ja niitä sitten aamulla hiuksia harjatessani varisi lavuaariin. Ruissihtijauhojen pitäisi olla paljon hienompaa, joten silloin hiuksiin ei jää mitään enää huuhtelun jälkeen. Mietiskelin myös, että tukkiikohan ruisjauhoshampoo putket, mutta en usko, että viemäriputkiin huuhtoutuvat ruisjauhot tukkisivat putkia sen enempää kuin muutkaan jauhot, joita ruoanlaitossa tai leivonnassa käytetään. 

Täällä lisää tietoa ruisjauhopesusta, tosin englanniksi kylläkin.

 

-R

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Kannattaa kokeilla ruisjauhoa kuivapesuaineena. Vaatii hyvän harjaamisen, mutta samahan koskee kaikkia kuivapesutuotteita. Hiuksista tulee todella tuuhean näköiset. En jaksa pestä ohuita hiuksiani joka päivä. Joka toinen päivä tartun jauhopussiin. Kannattaa kokeilla tätä hajusteetonta kikkaa. :-)252

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram