Kirjoitukset avainsanalla kuorintapala

 

Tein aivan ihanan kahvisen kuorintapalan, joka tuoksuu kahvin lisäksi greipiltä. Kuorivina ainesosina ovat kahvipurut sekä ruususuola (Himalajan suola). Greippi, kahvi ja suola ovat kaikki nestettä ja kuona-aineita poistavia sekä aineenvaihduntaa parantavia aineksia, joten kuorintapala ei vain jätä ihoa kosteutetuksi vaan se myös laittaa nesteet tehokkaasti liikkeelle.

 

 

Kuorintapalaa varten vesihauteessa sulatetaan ruokalusikallinen kaakaovoita, kookosöljyä ja mangovoita sekä teelusikallinen mehiläisvahaa. Kun ainekset ovat sulaneet, otetaan kattila pois lämmöltä, mutta pidetään astia silti vesihauteessa, jotta seos ei ala jähmettyä. Sitten lisätään vajaa teelusikallinen E-vitamiinia ja eteeriset öljyt.

Minä käytin vain greipin eteeristä öljyä ja lisäsin sitä niin paljon, että tuoksu oli melko voimakas. Sitten sekoitin joukkoon ruususuolan ja suodatetut kahvinpurut suoraan suodatinpussista. Lisäsin kuorivia aineksia niin, että seoksesta tuli paksua ja kaadoin silikoniseen muffinssivuokaan. Laitoin vuoan vielä jääkaappiin jähmettymään yöksi.

 

 

Kuorintapala tuoksuu aivan ihanalle ja levittyy todella hyvin kostealle iholle suihkussa. Meidän kylpyhuoneessa on niin viileä, että siellä pala ainakin pysyy kiinteänä eikä ala sulaa, mutta on silti sopivan pehmeästi levittyvää. Levitän kuorintaa suihkussa kostealle iholle ja hieron vielä käsillä kunnolla vartalolle. Sitten huolellinen huuhtelu ja iho jää ihanan kosteutuksi, sileäksi sekä pehmeäksi. Tuoksusta puhumattakaan!

Mehiläisvaha suojaa ja rauhoittaa ihoa sekä pehmentää kuivan ja kireän ihon, mutta sitä ei kannata laittaa liikaa tai iho jää todella vahaiseksi eikä kuorinta levity vartalolle helpolla.

Kaakaovoi suojaa ihoa ja auttaa palauttamaan sen kosteuden. Se myös auttaa häivyttämään sekä estämään mahdollisia arpia. Sisältämänsä E-vitamiinin ansiosta kaakaovoi hoitaa, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa sekä auttaa sitä tuottamaan kollageenia, joka vähentää ikääntymisen merkkejä. 

Kookosöljyä en yleensä tykkää ihonhoidossa käyttää, mutta kuorintapalaan se tuo kaivattua pehmeyttä, joten tässä se on ihan omiaan. Kookosöljyn sanotaan imeytyvän ihoon tehokkaasti, mutta itse olen kyllä eri mieltä. Osana tuotteita se toimii hyvin, mutta yksinään ei.

Mangovoi puolestaan antaa iholle elastisuutta, pehmentää ja kosteuttaa sitä erittäin tehokkaasti. Koostumukseltaan se ei ole ihan yhtä kiinteä kuin sheavoi, joten mangovoikin pehmentää kuorintapalaa mukavasti. 

 

 

Jos omassa kylpyhuoneessa on kovin lämmin, kaakaovoi ja sheavoi toimivat mehiläisvahan kanssa mainiosti. Kookosöljyä kannattaa varmasti laittaa myös jonkin verran, mutta se alkaa sulaa jo 24:ssä asteessa, joten se kannattaa toki huomioida. Normaalistihan huoneen lämpötila on 21 asteen tietämillä, joten silloin kookosöljy kyllä pysyy kiinteänä.

Myös greipin eteerinen öljy tehostaa aineenvaihdunta ja kuona-aineiden poistumista sekä auttaa mahdollisten arpien paranemisessa. Se siis on kahvin ja suolan lisäksi mainio valinta kuorintaa ajatellen ja sopii tuoksultaankin todella hyvin kahvin seuraksi!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kahvikuorinta toimii
1/2 | 

Muistakaa, että kahvinporoja ei ole tarkoitettu viemäriin. Kahvikuorinta sopii paremmin mökille, jossa voi huuhtoa pelkän kahvikuorinnan ulkona vedellä. Kotona voi taas pyyhkiä kahvikuorinnan paperilla ennen pesua, vaikka tuntuisikin etteivät juuri nämä minun käyttämäni kahvinporot mitenkään aiheuta ongelmia viemäriverkossa.... Joissain kahvikuorintavoide ohjeissa onkin hienosti muistettu myös mainita, etteivät kahvinporot kuulu viemäriin.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Tuo on totta! Sama asia toki myös kaikissa muissakin kuorinta-aineissa. Ei ne synteettisetkään muovirakeet ym. ainakaan hyvää tee viemäriputkissa, luonnosta puhumattakaan!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kumpulan kosmetiikkakeittiössä on kova joululahjaideoiden testaus meneillään ja tällä kerralla tein kuorintapalan (scrub bar) vartalolle. Kyseessä on siis kiinteä pala, jolla vartalon iho kuoritaan ja kosteutetaan suihkussa. Suolan ansiosta se myös poistaa tehokkaasti kuona-aineita ja laittaa nesteet kiertämään.

 

 

Kuorintapalaa varten sulatin vesihauteessa viinirypäleen siemenöljyn kanssa mehiläisvahaa, aloevoita ja kaakaovoita. Laitoin kaikkia aineita kulhoon saman verran ja sulatin ne kokonaan. Annoin seoksen jäähtyä ihan pienen hetken pitäen sitä kokoajan silmällä, sillä mehiläisvaha jähmettyy tosi nopeasti. Lisäsin joukkoon greipin eteeristä öljyä sen verran, että tuoksu miellytti ja sekoitin kunnolla. Sitten kaadoin joukkoon ruususuolaa (Himalajan suolaa) sen verran, että koostumus oli sopivan kuoriva. Lusikoin seoksen silikoniseen muffinssivuokaan ja laitoin jääkaappiin jähmettyään. Kun pala oli jähmettynyt, irroitin sen muotistaan.

 

 

Olen kuorintapalaa käyttänyt nyt suihkussa parina iltana ja tullut siihen tulokseen, että siinä on liikaa mehiläisvahaa. Ensi kerralla laitan sitä paljon vähemmän, jotta tuote levittyisi iholle helpommin ja se olisi myös helpompi huuhdella pois. Tämä koostumus ainakin jättää ihon todella vahaiseksi ja minä en tykkää siitä. Eli vähemmän mehiläisvahaa! Tilasin Limepop:sta myös kaikkea muuta ihanaa, kuten mangovoita ja loppumaan päässyttä sheavoita ja ajattelin niitä käyttää seuraavalla kerralla myöskin.

 

 

Mehiläisvaha suojaa ja rauhoittaa ihoa sekä pehmentää kuivan ja kireän ihon, joten se tekee iholle hyvää. En sitä siksi haluaisi jättää kuorintapalasta poiskaan, mutta ei sovi laittaa sitä liikaakaan. Aloevoi (eli aloe vera ja kookosöljy) myöskin hoitaa ja rauhoittaa ihoa sekä auttaa eteeristä öljyä imeytymään. Kaakaovoi suojaa ihoa ja auttaa palauttamaan sen kosteuden. Se myös auttaa häivyttämään sekä estämään mahdollisia arpia. Sisältämänsä E-vitamiinin ansiosta kaakaovoi lievittää, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa sekä auttaa sitä tuottamaan kollageenia, joka vähentää ikääntymisen merkkejä. Greipin eteerinen öljy poistaa nesteitä tehokkaasti ja tuoksuu aivan ihanalle!

Melkoinen tehopakkaus tämä kuorintapala siis on. Parantelen reseptiä vielä ja lupaan julkaista sen parannellun version sitten kun sen saan hiottua valmiiksi. Mukavaa perjantaita ja ihanaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram