Kirjoitukset avainsanalla sheavoi

Kuivaa ihoa hoitava vartalovoi syntyy helposti vaahdottamalla sheavoi ja mangovoi sekä lisäämällä joukkoon manteliöljyä ja eteerisiä öljyjä.
Kuivaa ihoa hoitava vartalovoi syntyy helposti vaahdottamalla sheavoi ja mangovoi sekä lisäämällä joukkoon manteliöljyä ja eteerisiä öljyjä.

 

Kuivaa ihoa hoitava vartalovoi on todella helppo tehdä! Ei tarvitse muuta kuin vaahdottaa esimerkiksi sheavoita sekä mangovoita ja lisätä joukkoon hieman kasviöljyä sekä eteerisiä öljyjä.

Monessa ohjeessa kasvivoit sulatetaan vesihauteessa, annetaan jäähtyä ja vaahdotetaan sen jälkeen. Minun kokemukseni tällä tapaa vaahdottamalla, on se, että vartalovoi ei pysy pehmeänä kovin pitkään vaan kovettuu muutamassa päivässä. Sinänsä se ei haittaa mitään, mutta pehmeää vartalovoita on yksinkertaisesti mukavampi levittää kuin kovettunutta.

 

Itsetehty vartalovoi on mukava lahjaidea esimerkiksi näin joulun alla.
Itsetehty vartalovoi on mukava lahjaidea esimerkiksi näin joulun alla.

 

Vartalovoin teko ilman aineksien sulattamista

Kokeilin tehdä vartalovoin yksinkertaisesti vatkaamalla voit sellaisenaan ja lisäämällä sitten joukkoon ns. ekstrat. Tämä ohje toimii niin kauan kun reseptiin ei lisätä kovia vahoja, mutta jos vahoja (esim. mehiläisvaha tai kaakaovoi) käytetään, vaativat ne sulattamisen.

En ole kokeillut, riittäisikö vain vahojen sulatus ja niiden lisääminen esimerkiksi vaahdotetun sheavoin joukkoon vai tarvitseeko sheakin sulattaa. Kovia vahoja ei kannata lisätä kovin paljoa tai vartalovoista tulee helposti kovaa. Pehmeät voit tosiaan vaahdottuvat hyvin ilman sulattamistakin!

Tässä ohjeessa voit vatkataan sellaisenaan ja joukkoon lisätään makea manteliöljy sekä laventelin ja piparmintun eteeriset öljyt. Valmis vartalovoi on mukava lahja esimerkiksi nyt jouluna ja se hoitaa kuivaa ihoa tehokkaasti. Ekstrat voi toki valita oman maun mukaan, jotta vartalovoista saa haluamansa.

 

 

Laventeli-piparminttuvartalovoi

55 g sheavoita
35 g mangovoita
30 g makeaa manteliöljyä
3 tippaa laventelin eteeristä öljyä
2 tippaa piparmintun eteeristä öljyä

Paloittele voit lohkareiksi ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes ne sekoittuvat täysin ja ovat sileää massaa.

Lisää joukkoon manteliöljy sekä eteeriset öljyt kokoajan vatkaten ja vatkaa kunnes vartalovoi on sopivan kuohkeaa.

Vartalovoin voi pursottaa tai lusikoida sopivaan lasipurkkiin ja lahja on valmis!

Tästä ohjeesta tulee suunnilleen yksi pienehkö purkillinen vartalovoita, mutta jos teet isomman erän, voit käyttää vatkaamisessa vaikka Kitchen Aidiä sähkövatkaimen sijasta.

 

 

Sheavoi, mangovoi ja manteliöljy hoitavat kuivaa ihoa

Sheavoi on erinomainen hoitamaan sekä kosteuttamaan kuivaa ja kutisevaa ihoa. Se sisältää vitamiineja A, E, F ja K sekä oleiinihappoa ja steariinihappoa. Sheavoi on melko runsasta ja rasvaista, joten tykkään sekoittaa siihen esimerkiksi kevyempää mangovoita sekä kasviöljyjä.

Mangovoi on myös yksi suosikkini, sillä se on mukavan pehmeää ja kevyttä, mutta hoitaa ja kosteuttaa ihoa kuitenkin tehokkaasti. Se sisältää runsaasti hyviä rasvahappoja sekä E-vitamiinia ja antaa iholle elastisuutta. Mangovoi auttaa mielestäni vartalovoita imeytymään ihoon paremmin.

Manteliöljy puolestaan on monikäyttöinen perusöljy. Se on mieto öljy, joka sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti kuivalle, herkälle ja ärtyneelle iholle. Kylmäpuristettu manteliöljy on pehmentävä, elvyttävä sekä ravitseva ja sopii vartalovoihin erinomaisesti.

 

 

Vartalovoi ekstra-aineilla tai ilman

Laventelin ja piparmintun eteeriset öljyt toimivat vartalovoissa myös hyvin. Laventeli hoitaa ja rauhoittaa kun taas piparminttu raikastaa sekä piristää. Piparminttua ei kannata lisätä kovin montaa tippaa, sillä se on todella voimakas öljy. Pari tippaa menee, mutta ei sen enempää!

Vartalovoin voi toki tehdä myös ilman ekstroja eli vaahdottamalla vain esimerkiksi pelkän sheavoin tai pelkän mangovoin. Sheavoi sellaisenaan on kuitenkin melko kovaa levitettävää esimerkiksi vauvan vaippaiholle, joten vaahdottomalla sen yksinään, saa koostumuksesta pehmeämmän.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tein ekaluokkalaisen kanssa vartalovoin meidän kuivaihoiselle pikkuiselle. Googlettelin, että sheavoi yleisesti on sopinut kuivaihoisille, joten toivottavasti se sopii meillekin! Oma ihoni vartalolla on pysynyt ainakin toistaiseksi kunnossa vartalon suolakuorinnalla, joten minulla tämä ei varsinaisesti tule käyttöön, mutta pienimmäiselle kyllä.

Vartalovoin tekeminen on helppoa ja meiltä löytyi kaikki tarvikkeet jo valmiiksi kotoa. Vartalovoihin tarvitaan sheavoita, manteliöljyä ja kaakaovoita (ohje Pinterestistä). Ainekset sulatetaan vesihauteessa, annetaan jäähtyä jääkaapissa (ei kuitenkaan kiinteäksi asti) ja vatkataan sopivaksi. Me laitoimme aluksi liian vähän sheavoita ja lisäsimme sitä sitten kunnon köntin. Sulatimme siis jo jääkaapissa jäähtyneen seoksen uudestaan lisätyn sheavoin kanssa ja laitoimme uusiksi jäähtymään. Sen jälkeen vatkaaminen onnistui ja vartalovoi olikin valmista.

 

 

Sheavoissa on runsaasti A-, E- sekä F-vitamiineja ja se hoitaa, kosteuttaa, vahvistaa sekä suojaa ihoa. Sheavoi auttaa ihosoluja uusiutumaan nopeammin joten se parantaa ihon haavoja sekä ruhjeita tehokkaasti. Se vahvistaa ihoa ja lisää sen elastisuutta. Kaakaovoi sisältää luonnollisia antioksidantteja ja se imeytyy ihoon hyvin suojaten sitä ympäristön haittavaikutuksilta. Makea manteliöljy sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisen hyvin kuivalle, herkälle sekä ärtyneelle iholle. Se pehmentää, elvyttää ja ravitsee ihoa. 

 

 

En lisännyt tähän voiteeseen eteerisiä öljyjä, sillä tuote tulee käyttöön yksivuotiaalle. Tuskinpa pari tippaa laventelia tai appelsiinia olisi haitannut, mutta kokeilen nyt ensin, että sopiiko tämä meille näiden perusraaka-aineiden puolesta. Jos öljyjä olisi halunnut lisätä, olisi ne lisätty jäähtyneeseen seokseen ennen vatkaamista. Jos vartalovoita tekisi isomman määrän, lisäisin siihen myös e-vitamiinia, jotta tuoteen säilyvyys paranisi. Raaka-aineet olen tilannut Limepop:sta ja taas tarvitsisi santsata varastoa!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram