Kirjoitukset avainsanalla ihottuma

 

Näköjään taas oli niitä juttuja, mitä ei olisi saanut mennä ääneen sanomaan kun kerroin muutama postaus sitten, että ihoni ei ole herkkä ja voin huoleti vaihdella ja kokeilla käyttämiäni kosmetiikkatuotteita. No, eipäs se nyt niin sitten ollutkaan, sillä tällä hetkellä nenänalus ja -pielet ovat punaisen ihottuman peitossa. No ei nyt ihan peitossa, mutta kuitenkin! Kas näin:

 

Pahoittelut kuvista, mutta ovatpahan ainakin todenmukaisia. Nyt tein niin, että jätin kaikki käyttämäni tuotteet tuolta alueelta pois ja olen levittänyt puhtaalle iholle vain aloevoita. Katsotaan rauhoittuuko iho sillä ja, jos ei, niin ei auta kuin mennä lääkärin pakeille. Itse mietin tietenkin perioraalidermatiittiä eli suunympärysihottumaa, mutta voisikohan se tulla näin ylös? Ruusufinniä mietin myös.

 

 

Aloevoita (eli aloe veraa kookosöljyssä) olen iholle levitellyt ahkerasti. Tosin en tiedä onko tuo kookosöljykään hyvä juttu juuri nyt iholleni. Ehkä pitäisi käyttää pelkkää aloe veraa? Vinkkinä kuitenkin, että tämä on aivan ihana tuote ihonhoidossa! Vaikka yleensä en tykkää kookosöljystä, mutta tämä ei tunnu niin ällöttävän öljyiseltä ja raskaalta. Aloevoi pehmentää sekä hoitaa ihoa ja kosteuttaa sen nopeasti. Lisäksi aloe vera auttaa eteerisiä öljyjä imeytymään ihoon, jos niitä siihen sekoittaa. Aloevoi voisi toimia hyvin myös auringonoton jälkeiseen kosteutukseen.

Oman aloevoini olen tilannut Limepop:sta.

 

-R

 

 

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 | 

Ei kannata käyttää kookosöljyä kasvoilla. Se on kovin tukkiva öljy ja iho saattaa kukkia ihan kookoksen vuoksi. Pelkkä shea olisi huomattavasti parempi ja näkisi auttaako. Kookoksen haittojen vuoksi apu ei välttämättä näy, kun kookos paukauttaa uusia finnejä. Kookosöljyn tukkimskerroin on 4 asteikolla 0-5.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Mäkään en oo yleensä kookosöljyä tykännyt käyttää oikeestaan minnekään! Vaihdan siis sheaan kun sitäkin löytyy, kiitos. :)

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija
2/7 | 

Moi! Itselläni on ollut POD  joka muuttui sittemmin ruusufinniksi ja en haluaisi peloitella, mutta PODlta tuo silmääni näyttää. Suosittelen, että et laita hetkeen mitään voidetta ihottuma-alueelle, näin oma lääkärini neuvoi kun kävin PODin takia lääkärissä (vääränlaiset tuotteet voivat vain pahentaa asiaa). Nim. 1,5 vuotta taistellut kyseisen taudin kanssa

Vierailija

Komppaan tätä, valitettavasti. Mulla todettiin Pod pari viikkoa sitten ja ihottuma on nimenomaan nenänpielissä. Nyt lääkärin määrämällä antibioottivoiteella hieman rauhoittunut...

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Ahaa, eli voi siis tulla näin ylös. Täytyy mennä tosiaan lääkäriin, jos ei helpota tai jos uusiutuu! Toivottavasti saat ihottuman hoidettua. :)

-R / Koti Kumpulassa

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Millä kosteutat ihottumaihon? Mulla ainakin hilseilee ja kiristää, jos ei laita mitään. :/ Voiko POD siis tulla noin ylös? Tsemppiä taisteluun!

-R / Koti Kumpulassa

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kommentit näkyy hassusti, mutta siis kyselin kommentoijalta, jolle lääkäri oli suositellut jättämään kaikki voiteet pois, että millä hän kosteuttaa ihottumaihon? :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram