Kirjoitukset avainsanalla diffuuseri

 

Viimepäivinä meillä on kotona tuoksunut hyvälle. Olen testaillut useita erilaisia tuoksuyhdistelmiä ja tässä postauksessa on suosikkini kuluneelta viikolta. Edelliset tuoksuyhdistelmät voi lukea täältä ja sain sen jälkeen monta viestiä, jossa pyydettiin lisää tuoksuvinkkejä, joten tässä niitä nyt olisi.

Eteeristen öljyjen hankkimisesta tuli sähköpostilla monta kysymystä ja itse olen tilannut omat öljyni suoraan ranskalaiselta Florihanan  tislaamolta. Toimituskulut ovat korkeahkot, mutta öljyjen hinta-laatusuhde on erinomainen. Öljyt ovat siis laadukkaita, EcoCert  -sertifioituja ja ilman verkostomarkkinointifirmojen rakenteesta johtuvia kuluja hinnaltaan kohtuullisia.

 

 

Inkivääri-Eukalyptus-Frankincense

Meillä on ollut yskää ja kesäflunssaa liikkeellä, joten ajattelin, että tälläinen yhdistelmä voisi toimia ja helpottaa nuhanenien oloa. Toisaalta se saattaisi myös auttaa meitä muita säästymään flunssalta. Mene ja tiedä, mutta ihanan raikkaalta tämä yhdistelmä tuoksuu! Inkivääri ja frankincense ovat muutenkin minun lemppareitani.

Tiputtelin jokaista diffuuseriin veden sekaan viisi tippaa ja laitoin laitteen päälle. Minun isoon, melkein puolen litran vesisäiliööni saa tiputella aika reippaasti öljyjä, joten pienemmissä diffuusereissa kannattaa hieman himmailla,

 

 

Sitruuna-Piparminttu-Laventeli

Tämä sekoitus on sellainen, jonka kehutaan auttavan allergiaoireisiin. Minä olen käyttänyt sekoitusta ihan vain sen ihanan tuoksun takia, mutta ehkä sitä kannattaa testata myös allergiaoireisiin, jospa vaikka siitä olisi apua! Taas kerran tippoja meni jokaista se viisi kappaletta isoon säiliöön veden kanssa ja raikas tuoksu levisi olohuoneeseen.

 

 

Sitruunaruoho-Wintergreen-Appelsiini

Tämä sekoitus on todella jännän ja erittäin piristävän tuoksuinen! Wintergreen taitaa olla suomeksi talvikki, jos en nyt aivan väärässä ole ja sen tuoksu on todella vahva. Itse tiputtelin sitä vain muutaman tipan ja muita sitten sen viitisen tippaa. Sekoitus on minun mielestäni aivan ihanan tuoksuinen, mutta mies esimerkiksi ei tykkää ollenkaan tuosta wintergreenistä.

 

Nämä tuoksuasiat ovat kyllä ihan mielipidejuttuja, mutta nämä tosiaan ovat minun viimepäivien suosikkini. Kaikki edellämainitut tuoksusekoitukset ovat mielestäni todella raikkaita ja ihanan pirteitä jokainen omalla tavallaan. Hyvälle mielelle niistä olen ainakin tullut!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Käytän eteerisiä öljyjä lähinnä ihonhoitotuotteissa, joita teen itse kotona. Esimerkiksi kuorinnoissa ja erilaisissa voiteissa ne ovat hyvä lisä tuomaan tuoksua sekä hoitamaan ihoa. Eteerisiä öljyjähän voi käyttää vaikka mihin ja jotkut vannovat niiden nimeen erilaisten sairauksien ja vaivojenkin hoidossa. Minä olen tosiaan pitäytynyt kosmetiikassa sekä diffuuserin käytössä.

Diffuuseriin laitetaan vettä, sekaan tiputellaan haluttuja eteerisiä öljyjä ja laite painetaan napista päälle. Itse olen öljyjä lisäillyt diffuuseriin yleensä vain tuoksujen takia, mutta kerrotaanpa niillä olevan myös muitakin ominaisuuksia. Osan sanotaan helpottavan vaikkapa nuhaa, osa rauhoittaa ja takaa hyvät yöunet kun taas jotkut esimerkiksi piristävät tai auttavat keskittymään. 

 

 

Olen tilannut omat öljyni suoraan ranskalaiselta tislaamolta ja ollut todella tyytyväinen niiden laatuun. Tilasin aiemmin öljyni verkostomarkkinointifirmasta, mutta sitten rupesin kyseenalaistamaan öljyjen hintaa. Tutkiskelin ja lueskelin asiaa kunnes tulin siihen tulokseen, että en halua maksaa verkostomarkkinoinnin rakeenteen aiheuttamista kuluista ja sitten aloin testailemaan.

Testasin muutamia merkkejä ja tämä ranskalainen Florihana  vaikutti hyvin laadukkaalta sekä hinnatkin olivat minun mielestäni aika kohdillaan. Testailtuani erimerkkisiä eteerisiä öljyjä, huomasin kyllä heti, että kaikki öljyt eivät olleet täyttä eteeristä öljyä vaan niitä oli laimennettu. Eron huomaa kun haistaa täyttä tavaraa ja sitten sitä laimennettua.

 

 

Diffuuseri haihduttaa öljyn vesihöyryn seassa huoneilmaan ja koko huone täyttyy ihanasta tuoksusta. Diffuuserista haihtuva höyry ei siis ole kuumaa, joten palovammaa höyrystä ei voi saada ja meilläkin uskallan pitää diffuuseria matalalla olohuoneen pöydällä. Lapset tykkäävät kun diffuuseri pöhisee ja kotona tuoksuu hyvältä.

Isommilla lapsilla on omat suosikkituoksunsa ja heidän mielestään diffuuseri on parhaimmillaan kun siinä vaihtuu eriväriset valot. Itse tykkään käyttää sitä ihan ilman niitä valoja, mutta aikalailla aina joku on valot käynyt napauttamassa päälle kuitenkin.

Viime päivinä olen tykännyt käyttää kahta seuraavanlaista sekoitusta:

 

 

Energinen sitrussekoitus
Appelsiini, bergamotti ja eukalyptus

Tätä pirteän sitruksista tuoksusekoitusta varten diffuuseriin tiputetaan veden sekaan appelsiinin sekä bergamotin eteerisiä öljyjä molempia neljä tippaa ja eukalyptusta kaksi tippaa. Lopputuloksena on todella raikas tuoksu ja energinen tunnelma olohuoneeseen, jossa meillä diffuuseri tosiaan pöhisee.

Minun diffuuseriini menee vettä puolisen litraa, joten se on ehkä normaalia tilavampi ja sen takia tippamäärät voivat tuntua suurilta. Meillä on alakerrassa myös toinen diffuuseri, mutta sinne ei taida mennä kuin vajaa pari desiä vettä, joten siihen saisi ainakin puolittaa nämä tippamäärät. 

 

 

Kukkainen piparminttusekoitus
Piparminttu ja ylang ylang complete

Tämä ihanan makea, mutta kuitenkin raikas tuoksu syntyy kun veden joukkoon diffuuseriin tiputellaan kuusi tippaa piparmintun ja neljä tippaa ylang ylang completen eteeristä öljyä. Tuoksu on myös hyvin pirteä ja minulle tulee mieleen ne sellaiset kepin muotoiset karkkitangot, joita varsinkin joulunaikaan myydään.

Vaikka tuoksu tuo mieleen jouluiset karkkitangot, tulee minun käytettyä tätä tuoksusekoitusta näin kesälläkin. Minulle se ei siis tuo mieleen joulua vaan olohuoneeseen ihanan raikkaan ja pirteän fiiliksen. Minun joulunajan tuoksusekoituksissani on enemmän kanelia, appelsiinia, havupuita ja neilikkaa.

 

 

Diffuuseri tuo meillä olohuoneeseen oman tunnelmansa ja itse haen usein Pinterestistä  uusia ohjeita diffuuserisekoituksiin. Jos on hermo kireällä tai pms-oireet päällä niin katsastelen sopivia sekoituksia ja laitan kokeiluun. Osa ei toimi lainkaan, mutta jotkut sekoitukset olen kyllä havainnut ihan toimiviksikin esimerkiksi mieltä nostattamaan.

Enimmäkseen meillä tosiaan diffuuseria käytetään tuomaan hyvää tuoksua kotiin, mutta joskus esimerkiksi myös juuri niitä pms-oireita lievittämään tai muuten vaan ketutusta poistamaan. Muskatellisalvia, geranium ja ylang ylang complete ovat suosikkituoksujani juuri näihin tarkoituksiin.

 

-R

 

Kommentit (2)

Sara
1/2 | 

Kiitos kun jaoit hyviä tuoksureseptejä, näitä pitää lähteä itsekin testailemaan :) Osaatko kertoa kävisivätkö nämä tuoksut myös (soija)kynttilöiden tekoon?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moikka ja kiitos kommentistasi! :) Uskoisin kyllä, että sopivat myös kynttilöiden tekoon. Tosin en ole ikinä itse kynttilöitä tehnyt, mutta mietin kyllä, että nyt kun taas syksy tulee niin voisin kokeilla. Piti jo viime syksynä tehdä, mutta en ikinä saanut aikaiseksi tilata tarvikkeita. Jos kokeilet niin tule ihmeessä kertomaan, onnistuiko! :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Tein itselleni työpisteen olohuoneeseen ostettuani uuden läppärin ja se on itseasiassa toiminut aika kivasti. Päivittäin tämän pienen työpöydän ääressä tulee kirjoiteltua - kuten juuri nytkin teen. Pöytä on vanha ja kulunut, mutta tykkään siitä silti kovin.  Sillä on minulle tunnearvoa, sillä isäni sen on joskus jostain pelastastanut ja kunnostanut.

Pöytä on itseasiassa juuri sopivan matala  ja minun on sen ääressä hyvä kirjoittaa. Diffuuserissa pöhisee tällä hetkellä bergamotin eteerinen öljy, jonka tuoksusta tykkään kovasti. Tykkään muutenkin käyttää diffuuseria usein ja öljyt siihen valitsen mielialani mukaan.

 

 

Aluksi laitoin työtuolikseni metallisen ruokailutuolin, mutta se oli mielestäni liian suurikokoinen tämän minipöydän ääreen. Ostin sitten Ikeasta pienen, metallisen jakkaran  ja ruokailutuoli pääsi takaisin sinne, minne se kuuluukin - ruokailutilaan. Kokosin jakkaran eilen ja se sopii mielestäni paljon paremmin työpöydän ääreen kuin isompi, selkänojallinen tuoli.

Jakkaralla minun tulee jostain syystä istuttua paljon ryhdikkäämmin  kuin selkänojallisella tuolilla. Huomaan, että kannattelen itseäni paremmin ja jalkani ovat tukevammin maassa tämän kanssa. Yllättävän hyvä valinta siis, mutta kertokaahan millä ihmeellä saan kaikki nämä sähköjohdot piiloon?

 

 

Nojatuoli sai kannettavakseen oranssin tyynyn,  jonka päällisen kaivoin esiin kaapin perukoilta. Siitä tulee keväinen fiilis eikä ole kyllä valittamista tuon auringonpaisteenkaan suhteen. Ihanasti on paistanut nyt monena päivänä!

 

 

Mukavaa lauantaita kaikille  ja muuten työpisteen edelliset kuulumiset löytyy täältä!

 

-R

 

Kommentit (3)

Sandra
1/3 | 

Hei! Kiitos kivasta postauksesta. Aivan ihana tuo sinun työpöytäsi! Noista johdoista, kun kysyit..Itselläni on työpöydän alla Ikeasta ostettu johtokouru, jonne olen niputtanut kaikki johdot kiinni "maksimipituuteensa" ja kytkenyt ne johtokourussa olevaan jatkojohtoon. Tuo johtokouru voi olla sinun työpöytääsi nähden liian pitkä, joten toinen vaihtoehto voisi olla niputtaa johdot yhteen (siis menemään samasta kohdasta alas pöydän takaa) ja naamioida sellaisen muovisen johtokourun sisälle kaikki. Vaikea selittää näin sanallisesti, mutta jos kiinnostuit, voisin ehkä napata sinulle pari kuvaa omista ratkaisuistani :) 

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moikka ja kiitos kommentistasi!

Olen miettinyt myös noita johtokouruja ja täytyy varmaan sellainen käydä ostamassa tämän työpöydän lisäksi tv-tasolle. Sielläkin johdot roikkuu tosi rumasti. Sitten vielä kun keksin jotain tuolle pitkälle jatkojohdolle, joka kiemurtelee lattialla niin hyvä! :D

Mutta mielelläni kyllä katson sinun ratkaisustasi kuvat, kiitos! :)

-R / Koti Kumpulassa

Sandra

Meillä lattialla kiemurtelevat johdot on laitettu listoihin kiinni sellaisella teipillä kiinnittyvällä kaapelikourulla. Niitä saa rautakaupoista ja esim. Biltemalta. Taidan jossakin vaiheessa tehdä aiheesta postauksen kuvineen :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Tallinnan loman prioriteetti kahdestaan olemisen lisäksi oli tuliaiset lapsille. Kierrettiin vaikka kuinka monta kauppaa Palomies Sami -leluja etsien, mutta ei löytynyt yhdestäkään kaupasta! Paita löytyi eräästä liikkeestä, mutta mitään muuta Palomies Samiin liittyvää ei löytynyt mistään. Ihme paikka!

Käytiin sitten kotimatkalla Kauppakeskus Kaaren Prismasta ostamassa palomönkijä sekä Elvis ja Penny. Ekaluokkalaiselle löytyi kyllä reissusta kaikkea ihanaa, mutta pikkupoika oli toivonut hurjan paljon Palomies Sami -leluja ja oli ihan varmaa, että hän niillä kyllä sitten leikkisikin kovasti. Päätimme siis, että järkevämpää ostaa niitä kuin jotain, millä hän ei välttämättä leikkisi. Rakastan antaa tuliaisia! Siitä tulee tosi hyvä hyvä fiilis. Ja pakko myöntää, että onhan niitä aika kiva saadakin.

Siinä sitten ostoskeskuksia kierrellessä the PIER -nimisestä sisustusliikkeestä ostin kotiin tuliaiseksi tuoksudiffuuserin. Olen sellaista jo jonkin aikaa miettinyt ostavani, mutta en ole saanut aikaiseksi hommata. Ostin yhden myös äidilleni tuliaiseksi, sillä muistin hänenkin sellaisesta puhuneen. Tuoksuöjyyn upotetaan puutikkuja, jotka sitten imevät öljyä itseensä ja haihduttavat tuoksua huoneilmaan.

 

 

Minulla toki on sellainen diffuuseri, jonne laitetaan vettä sekä eteerisiä öljyjä ja ne höyrystyvät levittäen tuoksua ilmaan. Tuoksu on aivan ihana silloin kun diffuuseri on päällä, mutta haihtuu ilmasta hyvin nopeasti kun laitteen sammuttaa. Halusin, että meillä tuoksuu hyvälle kokoajan, joten siihen tämä tuoksutikkumalli on oiva. Minä valitsin tuoksuksi Canadian Landscape -nimisen, ihanan raikkaan, tuoksun ja se oli hyvä valinta se! Tuoksu on aivan ihana.

 

 

Paikaksi valitsin takan viereisen hyllyn, joka ei nyt ihan ole täydessä edustuskunnossa. Yhdestä kehyksestä puuttuu kuva kokonaan (isänpäiväsalaisuus) ja toisen kehyksen kuva on valahtanut kehyksestä ulos. Nyt viimeinen asia on korjattu eli kehys vaihdettu ehjään ja toisen kehyksen kuva ehkä tulee vielä takaisin joku päivä. Niin ja nyt meillä tuoksuu ihanalle!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat