Kirjoitukset avainsanalla halloween

 

Lapset halusivat oikean Halloween-kurpitsan kaiverrettuna, joten rupesimme hommiin. Lähimarketista löytyi ihanan pieni kurpitsa, jolla oli teipattuna jo valmiiksi silmät ja suukin, joten kaiverrus oli superhelppoa. Itse olen aina ajatellut, että kurpitsan kaiverrus olisi vaikeaa, mutta ei se ole! Olenkin melko tyytyväinen ensimmäisen kaiverruskertani lopputulokseen.

Näillä ohjeilla kurpitsan kaiverrus onnistuu

  1. Leikkaa kurpitsan päältä kansi pois. Käytä kunnollista veistä ja leikkuulautaa, jotta homma onnistuu.
  2. Kaiverra kurpitsan sisukset lusikalla ja hyötykäytä ne. Jouduin käyttämään hieman veistä myös, jotta sain sisukset kunnolla esiin. Minulla oli muuten pari ihanaa apuria kaiverrushommissa mukana, mutta kyllähän se kaivertaminen loppujen lopuksi minulle jäi.
  3. Asettele tarrat oikeille paikoilleen tai piirrä itse kurpitsalle sopivat silmät ja suu. Katso, ettei silmien ja suun väleille jää liian ohuita kaitaleita, jotka pääsevät katkeamaan.
  4. Leikkaa silmät ja suu terävällä veitsellä läpi asti. Paina osat ulos sisältä päin ja kurpitsa on valmis!

 

 

Muistathan, että kynttilää ei saa polttaa kaiverretun kurpitsan sisällä, jos kansi on kiinni. Muutenkin kurpitsaa täytyy pitää kokoajan silmällä, jos siellä polttaa oikeaa kynttilää. Minä suosittelen käyttämään led-kynttilää, joka on huomattavasti paloturvallisempi kuin tuikku!

Kovin montaa päivää ei kurpitsaraukka säily, joten ei kannata kaivertaa sitä kovin montaa päivää etukäteen. Meillä ehti jo yksi Halloween-kurpitsa homehtua, joten siirsimme sen ulos ikkunalaudalle. Veikkaan, että ensi viikolla tarvitsee varmasti kaivertaan vielä toinenkin kurpitsa Halloweenin kunniaksi!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Halloweeninä kodin kruunaa ehdottomasti kummituspuu!  Se on erikoinen, jokseenkin hentoinen ja harva, hieman kituvankin näköinen huonekasvi ja sopii tähän Halloweenin hujakoille ihan täydellisesti. Yhdessä muiden Halloween-koristeiden kanssa kummituspuu kruunaa kodin Halloweenin täydellisesti aavemaisella olemuksellaan.

Olen myös melko varmas, että Halloweenin aikaan kun kummituspuun vie mukanaan ystävälle tai muuhun kyläpaikkaan, ollaan siellä hyvin otettuja. Kummituspuu kun taitaa olla yksi tämän hetken trendikkäimmistä huonekasveistakin kaiken lisäksi.

 

 

Kummituspuu (Corokia cotoneaster)  viihtyy hiekkapitoisessa mullassa ja pintamulta saa kuivahtaa kasteluiden välillä. Liikaa ei sitä siis saa kastella! Paras paikka kummituspuulle on valoisassa, puoliaurinkoisessa, mutta kaikkein kovimmassa paahteessa se ei viihdy. Kesällä sen voi viedä myös ulos ja leikatakin kummituspuuta voi, jos haluaa muotoilla siitä mieleisensä.

Olen nähnyt viimeaikoina erikoisliikkeiden lisäksi kummituspuita esimerkiksi ihan Citymarkeissakin. HInnatkin ovat olleet hyvin kohtuullisia (alle 10 euroa), joten mikään suuri sijoitus tämä karu, mutta kaunis kasvi ei ole! Veikkaan kyllä, että kummituspuusta on hyvin paljon iloa, jos sellaisen viemisiksi ostaa. Ja sopiihan se toki ihan omaa kotiakin ilahduttamaan!

 

-R

 

Kommentit (4)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Mulla on myös harmaata tuolla seassa ja oon kans miettinyt, että onkohan se kuolemassa! 🤔 Mutta toisaalta kun muiden kuvia katselee niin enimmäkseen ne taitaa kuitenkin olla harmahtavia. 😅

-R / Koti Kumpulassa

iida
2/4 | 

Itse ostin kummituspuun viime vuonna (ish?), ja vaikka kuinka yritin sitä hoitaa ohjeen mukaan, se kuoli. Enkä ollenkaan käsitä, miksi. Yhtenä päivänä kastelun yhteydessä vain huomasin, että sen lehdet lähtivät varisemaan pienestäkin kosketuksesta, ja pian ruukusta törrötti vain alastomat oksat :( Se oli kyllä supernäyttävä, ja haaveilen vastaavasta kasvista yhä vieläkin. Ehkä jonain päivänä uskallan uuden kotiin ostaa!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Voi harmi! 😔 Kyllähän tosiaan välillä noi kasvit tuppaa kuolemaan vaikka kuinka niitä yrittäisi oikein hoitaa. Toivotaan, että jos joskus vielä uuden hankit, niin se olisi pitkäikäisempi! 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram