Kirjoitukset avainsanalla Lastenhuone

 

Kirjoittelin aiemmassa postauksessa, että isommat lapset saivat pitkään vinkumansa kerrossängyn  ja sen ansiosta me vanhemmat saimme isomman makuuhuoneen takaisin. Lupasin myös, että lapset saavat itse sisustaa  makuuhuoneensa ja tässä olisi sitten kuvia lopputuloksesta.

Ja kyllä. Huoneessa on kassakaappi!  Talon entinen omistaja on muurannut sen talon laajennuksen yhteydessä vanhan ulkoseinän sisään, joten poistettua sitä ei ihan heti saa. Eikä sekään ehkä ole syy rakentaa uutta seinää kaapin eteen, vaikka mieli kyllä tekisi. Mutta siinä se kaappi nyt sitten on ja pysyy.

 

 

Lasten sisustuksen jäljiltä huoneessa on:

  • Aivan sairaasti piirustuksia ja erilaisia taideteoksia seinällä.
  • Keinuhippo kurkkimassa pinnasängyn vieressä.
  • Nalle Puh sängyn päässä nurkassa.
  • Lipaston päällä suojelusenkeli, tanssijapatsaat, esikoisen ensimmäiset balettitossit ja diffuuseri, joka laitetaan joka ilta päälle.
  • Yöpöydällä muutamat värikkäät yövalot.
  • Itse valitut lakanat.
  • Yöpöydän hyllyllä iltasadut pinossa.

Esikoisen ensimmäinen balettipuku  odottaa kehystettynä pääsemistä seinälle ja seinälamppu  sängyn jalkopäässä on saanut jo lähtöpassit. Esikoinen nukkuu siis yläsängyssä ja hän toivoi itselleen myös yöpöytää vesipullolle ym., joten täytyy miettiä seinälle joku pieni hylly esimerkiksi.

Matto  on myös likainen ja melko kulunut ja sen voisi kyllä jossain vaiheessa uusia. Se saa kuitenkin olla melko iso, sillä laattalattia on jalalle melko viileä ja kova ainakin. Lattialämmitys toki on pienellä koko ajan, mutta ilmalämpöpumppu lämmittää huoneita lisänä, joten lattia ei ole mitenkään lämmin.

 

 

Minun vanha korituolini  löysi paikan toisen jalkalampun juuresta ja mietin, että pitäiskö tuoli maalata vai ei. Toisaalta se on niin kulunut, että ehkä maalikerros tekisi ihmeitä, mutta sitten taas toisaalta se on aivan ihana kun se on niin kulunut!

Valaistus  on ongelmallinen tässä minihuoneessa, sillä jouduin poistamaan kattovalaisimesta lamput kun kuopus keskittyi nukkumiseen sijasta valojen räpsyttelyyn katkaisijan ollessa hänen ulottuvillaan. Laitoimme siis huoneeseen pari jalkalamppua ja yhden pöytävalaisimen yöpöydälle. Ihan hyvin niistä valoa tulee, mutta kuviin se ei kyllä riitä millään.

Melko paljon tavaraa mahtui noinkin pieneen huoneeseen! Mutta kyllähän lasten makuuhuone kuuluu olla lasten näköinen. Leikkihuone meillä on yläkerrassa erikseen ja sieltä tosiaan löytyy lelut sekä esimerkiksi koululaisen kirjoituspöytä.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Olemme kovasti raivanneet meidän lasten leikkihuonetta viime viikkoina. Siellä on ollut ja edelleenkin on leluja ja kaikenmoista roinaa niin paljon, että suurin osa tavaroista vain lojuu piilossa laatikoissa eikä niillä ikinä leikitä. Suuri osa oli ennen tätä raivausrakkaa jopa sellaista tavaraa, jolla ei varsinaisesti edes voinut leikkiä. Toki kaikella pystyy leikkimään kun käyttää mielikuvitusta, mutta tarkoitan lähinnä siis sitä sellaista pikkukrääsää, jota aina keräytyy kummasti jostain. Ja sitten kun on tarjolla sellaisia enemmän leikittävämpiä leluja, jää epämääräinen krääsä laatikkoihin lojumaan.

 

 

Tavoitteena on siis ollut saada huone sellaiseen kuntoon, että siellä on mukava leikkiä. Että lelut löytyy helpolla ja se tavara, mitä siellä on, on sellaista, että sillä myös leikitään. Joten kuten tässä tavoitteessa ollaan nyt onnistuttu, sillä hävettävän valtava määrä tavaraa on laitettu eteenpäin ja huoneessa on nyt ollut tilaa touhuta. Kaikilla tavaroilla on paikkansa eikä huoneen tarvitse enää näyttää jatkuvasti siltä, että tavara vain on heitetty ovesta sisään.

Aivan älyttömästi meidän kolmella lapsella leluja ja muuta tavaraa vieläkin on, mutta siitä kaikesta aivan turhasta sälästä on melko hyvin päästy eroon ja laatikoissakin on ihan oikeasti tilaa. Ne eivät ole enää niin täynnä ettei niitä saa vedettyä ulos hyllystä, saati laitettua sitten takaisin paikoilleen. Ennen oli se tilanne, että lapset eivät oikein edes saaneet itse tavaroita takaisin paikoilleen kun oli niin täyttä. Olen laittanut tavarat nyt laatikoihin niin, että alalaatikoissa on niitä suosikkileluja ja ylempänä sitten sellaisia, joilla ei niin usein leikitä.

 

 

Nyt kun huoneen lattiakin oli näkyvissä, teki mieli ostaa huoneeseen siistit matot. Halusin, että suurin osa lattiasta on maton peitossa, sillä lattia on aika kylmä ja kun yksivuotias nukkuu päiväunia juuri leikkihuoneen alapuolella, eristää matto edes vähän kaikenmoista kolinaa, jota leikeistä väistämättäkin alakertaan kuuluu.

Puuvillaiset räsymatot löytyivät eilen Tammer Outletista, jos kävin ihan ensimmäistä kertaa Löytöliiterin sulkemisen jälkeen. Liikkeestä on pakkoa sanoa sen verran, että se oli ihan posiiivinen yllätys ja tavara vaikutti melko laadukkaalta ja hyvännäköiseltä. Mutta siis takaisin mattoihin. Ne ovat sini-valkoraidalliset, vaikka jossain kuvassa ihan beigeltä näyttävätkin. Sininen on sävyltään hyvin sellainen violettinen ja matot taisivat olla kooltaan kumpainenkin 140 x 200 cm. Laitoin niitä kaksi vierekkäin ja sain lattian hienosti peitettyä.

 

 

Huoneesta löytyy myös erikoisia, vihreitä, kynnysmattoja ja ne ovat käytössä silloin kun konemies leikkii ja tarvitsee koneilleen nurmikot. Luonnollisesti! Valkoisissa Ikean muovilaatikoissa on pala- sekä lautapelejä ja kauppatavaroita, joita meillä on edelleen paljon. Niitä laitettiin jo eteenpäinkin, mutta silti niitä vielä on tosi paljon.

Jotenkin haluaisin vielä järkeistää leikkihuoneen säilytysjärjestelmiä, mutta sen olen huomannut, että suosikkilelujen täytyy olla helposti saatavilla ja matalalla, jotta niillä on helpoin leikkiä. Ne täytyy myös saada siivottua paikoilleen helposti, jotta on edes teoreettinen mahdollisuus, että lapset ne siivoisivat leikkien jälkeen.

 

-R

Kommentit (2)

Torey
1/2 | 

Toi lelujen läpikäynti on tavallaan myös vaikeaa. Joo, vauvalelut meiltä hävitettiin kun molemmat tytöt oli kasvaneet niiden ohi, mutta nyt kun välillä miettii, että olisi kiva vähentää tavaraa, niin ei se ole niin helppoa. Toki turhaa pientä tilpehööriä löytyy, mutta kunnon leluista kaikki on kyllä käytössä. Barbiet, vauvanuket, legot, duplot, nukketalo, ja sitten ne petshopit muine pienine kavereineen. Eli muutaman vuoden saan odotella, ennenkuin voin leluja pistää pois. :D Toki rikkinäiset hävitetään ja kun isompi sai synttärilahjaksi uusia barbeja, sovittiin että muutama jo paikkailtu nukke lähtee vaihdossa roskikseen. Lapset on myös hienosti ymmärtäneet, että kaikkea ei voi, eikä tarvitse olla eikä kerätä. Ja vaikka kaikki lelumainoksien keksinnöt on ihania, on meillä jo hyvä määrä leluja. Isompi esimerkiksi on joululahjaksi pyytänyt YHTÄ tiettyä nukkea ja sen hän tulee saamaan. :)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Niinhän se on! En kanssa laittanut pois mitään millä tosiaan leikitään, mutta kaikki se turha ja rikkinäinen lähti kyllä. Meillä myös lapset ymmärsi asian tosi hyvin ja keskimmäinen oli mukana katsomassa, että millä leikkii ja millä ei. Nyt lapset on olleet tosi tyytyväisiä kun on ollut tilaa leikkiä ja kun kaikki tärkeät lelut on löytynyt helposti!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram