Kirjoitukset avainsanalla kuivat kädet

 

Käteni ovat syksyn ja talven aina aivan kamalassa kunnossa. Eilen ne pääsivät entistä huonompaan kuntoon kun meillä on ollut jos jonkimoista pöpöä liikkeellä ja käsiä on tarvinnut pestä viime päivinä ihan kokoajan. Olen laiminlyönyt niiden rasvauksen ja lopputulos oli sitten kamala.

Rasvasin eilen illalla käsieni ihon Donna Taponeron Kuusenpihkavoiteella ja aamulla tilanne oli jo huimasti parempi! Alla on kasa kuvia käsieni tilanteesta illalla ja sitten vieressä on aamulla otetut kuvat. Muutos on aikamoinen, jos miettii, että käsiä on on rasvattu vain yhden kerran ja kuvien välillä on vain yksi yö.

Ja pieni varoituksen sana. Käsieni iho oli oikeasti pahassa kunnossa!

 

 

Tässä alapuolella on lähtötilanne kun kädet on jo rasvattu kuusenpihkavoiteella ennen nukkumaanmenoa. Kädet ovat kirkuvan punaiset, kirvelevät, kiristelevät ja rutikuivat.

 

 

Alla olevista kuvista näkee muutoksen, jonka voide sai aikaan yhdessä yössä. Vasemman puoleiset kuvat on otettu illalla ja oikean puoleiset aamulla. Pakko myöntää, että en olisi uskonut! Voitte kuvitella kuinka paljon paremmalta kädet tuntuivat aamulla.

 

 

Ero on valtava! Olenkin nyt tämän päivän rasvannut käsiäni jokaisen käsipesun jälkeen Kuusenpihkavoiteella eikä tilanne ole päässyt enää tuohon lähtötilanteeseen. Uskon vakaasti, että kun tästä jatkuvasta käsienpesu-sairastelu -vaiheesta päästään yli, saan Kuusenpihkavoiteella käsien iho melko täydelliseen kuntoon!

Kuusenpihkavoidetta on käytetty jo satojen vuosien ajan haavanhoidossa ja vuonna 2008 pihkavoide sai Suomessa ensimmäisenä luonnonhoitomenetelmänä hyväksynnän lääkinnälliseksi menetelmäksi. Näin kerrotaan Donna Taponeron sivuilla.

Sivuilla kerrotaan myös, että pihkavoide nopeuttaa haavojen paranemista ja vähentää tulehdusta. Kuusenpihkavoiteita käytetään sivujen mukaan jo useissa yliopisto- ja keskussairaaloissa mm. sääri- ja makuuhaavojen hoidossa.

"Pihkavoiteen vaikuttavuudesta ja sen vaikutusmekanismeista on tehty monitieteistä tutkimustyötä. Pihkavoiteella on todettu olevan bakteerien lisääntymistä estäviä vaikutuksia. Pihkan antimikrobiset ominaisuudet saattavat liittyä pihkan sisältämien terpeenien tunnettuun solukalvoja heikentävään ja niiden läpäisevyyttä lisäävään ominaisuuteen. Pihkavoiteella on todettu olevan puhdistava vaikutus myös kehittyneisiin sairaalabakteereihin kuten MRSA:n ja VRE:n.", Donna Taponeron nettisivut.

 

 

Kotimaisessa DT Kuusenpihkavoiteessa on käytetty pohjana pöytyäläisen Myssyfarmin luomusertifioitua kylmäpuristettua rypsiöljyä sekä luomulaatuista mehiläisvahaa. Voide on 100 % luonnontuote ja kuten ylläolevista kuvista voi todeta, toimii se erittäin hyvin ainakin huonoon kuntoon päässeille käsilleni.

Mehiläisvaha sekä rypsiöljy kosteuttavat ihoa todella tehokkaasti ja mehiläisvaha lisäksi vielä suojaa sekä rauhoittaa ihoa. Kuusenpihkaa voiteessa on 20 %, joten se on vahva pihkavoide. Kuusenpihkavoide ei sisällä mitään muita raaka-aineita, joten siinä ei ole ollenkaan vettä eikä myöskään lisäaineita.

Donna Taponerolla on valikoimissaan myös Extravahva Kuusenpihkavoide, joka sisältää huimat 30 % kuusenpihkaa. Olen ollut varsin tyytyväinen tähän 20 prosenttiseen voiteeseen, mutta vaativille haavoille tuo 30 prosenttinen on varmasti mitä parhain. Tuotteita pystyy tilaamaan DT:n sivuilta ja omani ostin Aito Luontaistuotekaupasta Prismalta.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Syksy kun saapuu ja ilmat viilenevät, minun käsieni iho kuivuu kuivumistaan. Käsiä tulee pestyä ainakin parikymmentä kertaa päivässä kun kokoajan on pesemässä jonkun pyllyä, käsiä, tassuja tai tarjoilemassa ruokaa jollekin. Käsien pesu on varmasti tuon kylmän ja kuivan ilman ohella käsille se kaikkein pahin vihollinen ja minun käteni menevät ihan siihen kuntoon, että iho menee haavoille. HIlseilevä iho on vielä ihan siedettävä, mutta kun iho on rikki, se ei enää ole niin jees.

 

 

Teinpä siis itselleni appelsiini-ruusunmarjaöljyn kuivia käsiäni ajatellen. Käy toki muillekin kuiville alueille, mutta minulla kädet on se kaikkein pahin. Käsien iho on siinä mielessä haastava, että minulla se ainakin on ihan kokoajan rasituksella. Kotona kun kolmen lapsen kanssa olen, ei käsien iho paljon saa lepohetkiä vaan on kokoajan jonkun ärsykkeen kohteena. Toisaalta juurikin myös näistä samoista syistä käsille levitettävä öljy on oltava helposti imeytyvää, sillä öljyisillä käsillä en tykkää olla eikä niillä pysty mitään tekemäänkään.

 

 

Appelsiini-ruusunmarjaöljyn sekoitin pieneen spray-pulloon ja siitä sitä on helppo annostella käsien selkäpuolelle ja hieroa juurikin niille selkäpuolille. Itse en tykkää annostella öljyä kämmenpuolelle, sillä siitä kun sitä läträä selkäpuolille, on jokapaikka öljyssä. Eli selkäpuolille ja siitä sitä kuitekin riittää sopivan vähän myös kämmenille.

Ja sitten itse öljyn sisältöön. Spraypulloon kaadoin manteliöljyä, viinirypäleensiemenöljyä, kameliaöljyä ja ruusunmarjaöljyä. Sekaan loraus E-vitamiinia sekä Orange ja Lavender -eteerisiä öljyjä niin, että tuoksu miellyttää ja valmista! Spraypullo on kätevä kuljettaa esimerkiksi laukussa mukana ja kotona on sitten omansa. Käsiä täytyy muistaa kosteuttaa monen monta kerta päivässä, jotta teho säilyy yllä! Paras olisi kun jokaisen pesun jälkeen muistaisi tai pystyisi kosteuttaa.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram