Kirjoitukset avainsanalla kameliaöljy

 

Syksy kun saapuu ja ilmat viilenevät, minun käsieni iho kuivuu kuivumistaan. Käsiä tulee pestyä ainakin parikymmentä kertaa päivässä kun kokoajan on pesemässä jonkun pyllyä, käsiä, tassuja tai tarjoilemassa ruokaa jollekin. Käsien pesu on varmasti tuon kylmän ja kuivan ilman ohella käsille se kaikkein pahin vihollinen ja minun käteni menevät ihan siihen kuntoon, että iho menee haavoille. HIlseilevä iho on vielä ihan siedettävä, mutta kun iho on rikki, se ei enää ole niin jees.

 

 

Teinpä siis itselleni appelsiini-ruusunmarjaöljyn kuivia käsiäni ajatellen. Käy toki muillekin kuiville alueille, mutta minulla kädet on se kaikkein pahin. Käsien iho on siinä mielessä haastava, että minulla se ainakin on ihan kokoajan rasituksella. Kotona kun kolmen lapsen kanssa olen, ei käsien iho paljon saa lepohetkiä vaan on kokoajan jonkun ärsykkeen kohteena. Toisaalta juurikin myös näistä samoista syistä käsille levitettävä öljy on oltava helposti imeytyvää, sillä öljyisillä käsillä en tykkää olla eikä niillä pysty mitään tekemäänkään.

 

 

Appelsiini-ruusunmarjaöljyn sekoitin pieneen spray-pulloon ja siitä sitä on helppo annostella käsien selkäpuolelle ja hieroa juurikin niille selkäpuolille. Itse en tykkää annostella öljyä kämmenpuolelle, sillä siitä kun sitä läträä selkäpuolille, on jokapaikka öljyssä. Eli selkäpuolille ja siitä sitä kuitekin riittää sopivan vähän myös kämmenille.

Ja sitten itse öljyn sisältöön. Spraypulloon kaadoin manteliöljyä, viinirypäleensiemenöljyä, kameliaöljyä ja ruusunmarjaöljyä. Sekaan loraus E-vitamiinia sekä Orange ja Lavender -eteerisiä öljyjä niin, että tuoksu miellyttää ja valmista! Spraypullo on kätevä kuljettaa esimerkiksi laukussa mukana ja kotona on sitten omansa. Käsiä täytyy muistaa kosteuttaa monen monta kerta päivässä, jotta teho säilyy yllä! Paras olisi kun jokaisen pesun jälkeen muistaisi tai pystyisi kosteuttaa.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Käytän ihonhoidossa paljon öljyjä. Vartalolle niitä käytän enimmäkseen itsetehdyssä suolakuorinnassa, mutta tarvittaessa myös ihan sellaisenaan. Kesällä esimerkiksi manteliöljy toi säärille ihanaa hohdetta ja auringossa oleilun jälkeen iho tarvitsi lisäkosteutusta. Silloin oli helppo hieroa iholle öljyä suoraan pullosta, mutta enimmäkseen vartalon kosteutus hoituu suihkussa kuorinnan avulla.

Vartalon suolakuorintaan käytän normaalisti avokado-, oliivi- manteli- sekä makadamiapähkinäöljyjä ja viime kerralla lisäsin ruusunmarja- sekä kameliaöljyjä. Kasvoilla olen nyt jonkin aikaa näitä kahta käyttänyt seerumityylisesti ja ne ovat elvyttäneet ihoani mukavasti. Öljyihin olen ihonhoidossa yleisestikin ottaen ollut todella tyytyväinen enkä ole näiden käyttämieni tuotteiden huomannut tukkivan ihohuokosiani tai jättävän ihoani öljyisen tuntuiseksi. Olen yllättynyt siitä kuinka hyvin iholleni oikeat öljyt siihen imeytyvätkään ja kuinka hoitavia ne ovatkaan. Esimerkiksi kookosöljy ei imeydy ihooni millään kun taas kameliaöljy imeytyy hetkessä.

 

 

Avokadoöljy sisältää runsaasti terveellisiä A-, B- ja E-vitamiinejä sekä tyydyttymättömiä rasvahappoja ja lesitiiniä. A-vitamiini edesauttaa uusia soluja muodostumaan ja hidastaa ihon pintakerroksen solujen sarveistumista sekä hilseilyä. B-vitamiinit puolestaan edistävät solujen aineenvaihduntaa ja rasvahapot taas ehkäisevät ihon ylimpien kerrosten halkeilua. E-vitamiini suojaa ihoa sekä pitää huolta sen rakenteesta. Lesitiini puolestaan kosteuttaa, pehmentää, muodostaa kalvon ja auttaa muita aineita imeytymään.

Oliiviöljyn sisältämät hyvänlaatuiset rasvat sekä A- ja E-vitamiinit säilyttävät edellä kirjoittamieni ominaisuuksien lisäksi ihon kimmoisuutta. Oliiviöljy on siis hyvin vitamiinipitoinen ja ravitsee ihoa tehokkaasti, joten se soveltuu todella hyvin ruoanlaiton lisäksi myös ihonhoitoon. Olen tykännyt siitä paljon juuri kuorintojen pohjaöljynä. 

Manteliöljy koostuu kertatyydyttymättömistä rasvoista, öljyhaposta ja linolihaposta. Se sisältää runsaasti A- ja E-vitamiineja sekä esimerkiksi Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja. Manteliöljy imeytyy ihoon nopesti, sillä se on hyvin kevyt. Se tekee sellaisenaan käytettynä ihosta ihanan pehmeän ja kimmoisan, joten olen tykännyt käyttää sitä myös kuorinnoissa. Manteliöljy soveltuu kaikille ihotyypeille ja on meillä ainakin sellainen perusöljy koko perheelle.

Makadamiapähkinäöljy sisältää runsaasti palmitoleiinihappoa, jota on iholla luontaisesti, mutta joka kuitenkin häviää iän myötä. Palmitoleiinihappo suojaa ihoa haitallisilta ympäristövaikutuksilta ja vapailta radikaaleilta. Makadamiapähkinäöljy muistuttaa rasvahappokoostumukseltaan ihon luontaisesti tuottamaa talia. Öljy sisältääkin siis runsaasti luonnollisia rasvahappoja kuten Omega-7, joten se kosteuttaa ja suojaa ihoa erinomaisesti. Valitettavasti minulta pääsi makadamiapähkinäöljy juuri loppumaan, joten kuvissa sitä ei näy, mutta tilataan ensi kerralla lisää!

Viinirypäleensiemenöljy on kevyt ja imeytyy ihoon hyvin. Se sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisen hyvin kuivalle ja ärtyneelle iholle, sillä se kosteuttaa ihoa tehokkaasti eikä se kuitenkaan jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Viinirypäleensiemenöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia sekä linoleenihappoa.

 

 

Ruusunmarjaöljy on myös pullollaan A- ja E-vitamiinia sekä erilaisia rasvahappoja, kuten oleiinihappo, linolihappo ja linoleenihappo. Nämä rasvahapot ovat välttämättömiä ihon uusiutumiselle. Ruusunmarjaöljyä pidetään erityisen tehokkaana vanhenemista hidastavana öljynä ja se sopii erityisesti kuivan, herkän, allergisen ja vanhenevan ihon hoitoon. Sen sisältämien rasvahappojen on todettu pitkäjänteisellä käytöllä korjaavan arpia, sillä ne parantavat ihon rakennetta ja lisäävät sen kimmoisuutta. Ruusunmarjaöljy myös parantaa ihon sävyä.

Kameliaöljy eli teeöljy on hyvin kosteuttava ja ravitseva. Se on lisäksi erittäin antioksidanttinen ja imeytyy ihoon nopeasti tukkimatta ihohuokosia. Kameliaöljy vähentää myös ihon tulehdusta ja edistää haavojen sekä naarmujen paranemista. Tästä johtuen siitä saattaa olla apua esimerkiksi atooppisen ihon hoidossa ja oivallisesti ikääntyvälle iholle.

Öljyjä säilytetään normaalissa huoneenlämmössä suoralta auringon valolta suojattuna. Mielummin jopa pikkuisen viileässä kuin kuumassa ja niitä kannattaa säilyttää tummissa tai auringon valoa läpäisemättömissä pulloissa. Öljyen säilyvyyttä voi pidentää välttämällä voimakkaita lämpötilan vaihteluita ja myös oikean kokoinen pullo on tärkeä. Mitä enemmän pullossa on ilmaa sitä todennäköisemmin öljy pilaantuu nopeammin, sillä öljyt eivät tykkää hapettumisesta. On tärkeää sulkea korkki tai kansi heti käytön jälkeen, jotta tuote ei pääse pilaantumaan. 

Yleisesti ottaen tilaan kaikki kasviöljyt Limepop:n verkkokaupasta ja voin suositella sitä aivan vilpittömästi! Oliiviöljyn aion ostaa ruokakaupasta jatkossakin, mutta esimerkiksi kun tämä avokadoöljy loppuu, tilaan seuraavan pullon Limepop:sta. Ihan huippukauppa ja ihanasti asiastuntevia ohjeita, vinkkejä ja neuvoja! Sieltä kaivoin suurimman osan tiedosta tähänkin postaukseen. Kannattaa käydä vierailulla sivuilla ja inspiroitua!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram