Kirjoitukset avainsanalla lapset matkustaa

 

Vihdosta viimein saatiin eilen illalla pikkupojan tukka leikattua ja tänään lähdetään isompien lasten kanssa laivalle. Pienin menee mammalaan yökylään ja minä suuntaan kahden isomman lapsen kanssa iltapäivällä junalla kohti Turkua. Mies tulee sinne suoraan Helsingistä ja sitten illalla hyppäämme laivaan.

Kamala ikävä tulee toki pikkuista, mutta minun mielestäni myös isommat lapset tarvitsevat ja ansaitsevat huomiota, joten tehdään nyt välillä yksi reissu niin, että pienimmäinen ei ole mukana. Fakta kuitenkin on se, että kun pikkutöppönen on reisussa mukana, melkein koko aika menee hänen viihdyttämiseen, nukkuttamiseen tai syömisen kanssa taisteluun ym. pikkulasten normaaleihin juttuihin. Nukkumaankin pitää mennä pikkuisen kanssa suht ajoissa ja isommat lapset alkavat olla jo sen verran isompia, että heidän kanssaan voi valvoa vähän jo myöhempään. Ei tarvitse olla ihan vielä kahdeksalta sängyssä.

Toisaalta varmasti myös pieni ikävöi omalla tavallaan meitä, mutta uskon, että hän nauttii myös siitä täydestä huomiosta, jota mammalassa saa nyt kun isommat sisarukset eivät ole mukana. Ihan varmasti töppönen saa aivan kaiken, mitä haluaa eikä tarvitse paljon kiukutella. Kovin paikka varmastikin on se kun he vievät papan kanssa meidät juna-asemalle eikä pikkuinen pääsekään mukaan, sillä hänhän luonnollisesti haluaa aina kaikkea mitä muutkin saavat tai tekevät. Pappa lupasi onneksi keksiä sitten jotain, joka vie ajatukset pois harmituksesta, jos niin käy.

 

 

Varasimme laivalta hytin, jossa on lapsille makuuhuone erikseen ja meille sitten omamme. Yksi hytti siis, mutta väliovella. Aika hieno juttu! Saamme rauhassa sitten vielä miehen kanssa istua iltaa omassa huoneessamme kun lapset ovat nukahtaneet. Huomiselle ei ole sen suurempia suunnitelmia kuin yhdessä oleminen ja isompien lasten toiveiden toteuttaminen mahdollisuuksien mukaan! Iltamyöhällä sitten olemme jo kotona ja koko viikonloppu on vielä edessä.

Nyt on vielä pakkaamista luvassa ja postissakin odottelisi paketti noutamista. Käydään hakemassa se, syödään lounasta, koululainen tulee kotiin ja sitten pikkuisen päiväunien jälkeen alkaa olla jo reissuunlähdön aika.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Ei ole Ikean mainos vaikka toki voisi ollakin kun meidän kodissa melkolailla kaikki Ikeasta on! Mutta siis eilen oli matkapäivä vaikka ei koko päivää toki matkustettukaan. Aamulla siivottiin asunto, vaihdettiin lakanoita, pestiin pyykkiä ja tiskiä. Käytiin lounaalla, nukuttiin päikkäreitä, hoidettin lentokenttähommat sekä lento ja päästiin iltaysin aikoihin kotiin. Melkoinen touhupäivä kaikenkaikkiaan siis!

Mutta aivan ihana olla kotona. Eikä vähiten sen takia, että kun kolmen ja puolen tunnin lennosta puolitoista tuntia on ollut suoraa huutoa aivan täyttä kurkkua, sitä ehtii jo miettiä, että miksi ihmeessä me ei lähdetty reissuun kaksin? Että pahoittelut vaan kaikille Ryanairin lennolla sunnuntaina 15.10. Budapestistä Tampereelle olleille! Se oli meidän lapsi, joka karjui eikä mikään auttanut. Ei yhtään mikään.

Tosiaan, ihana olla kotona. Lapset alkoivat heräillä tänään vasta puoli yhdeksältä! Ei ole miesmuistiin moista käynyt. Tosin, jos tarkastellaan asiaa toiselta kantilta, he menivät nukkumaan vasta kymmenen maissa eli mitään huippupitkää unimaratonia ei suoritettu, mutta olisi voinut olla huonompikin tilanne! Mies oli ostanut illalla K-Marketista vadelmia aamukiukkua helpottamaan, mutta koko rasia oli homeessa. Hyvä yritys, mutta koitui melkein katastrofiksi. Onneksi jääkaapista löytyi kirsikkatomaatteja ja ne kelpasivat loppujen lopuksi.

Lapset ovat leikkineet tänään aivan mielettömän hyvin. Siis ihan oikeasti, aivan tajuton juttu! Olen sivusta seuraillut ja ihaillut, että vau. Minun lapseni leikkivät noin sulassa sovussa keskenään. Mutta älkää nyt luulko liikoja. Kyllä meillä tänäänkin on huudettu, kiukuteltu ja raivottu. Mutta keskenään eivät ole tapelleet ja se on ollut aivan ihanaa.

Oma koti tuntuu reissun jälkeen niin kodikkaalta ja mukavalta. Sisustus on jotenkin tosi raikas, valoisa ja kodikas. Kahden kerroksen pohjaratkaisu on kuin onkin tässä elämäntilanteessa meille se paras. Se tuli todistettua kun yhdessä kerroksessa viisi päivää asuttiin. Me tarvitaan kaksi kerrosta tai sitten aivan järjettömän älykäs ja äänieristetty pohjaratkaisu yhteen kerrokseen!

Saavuttiin kotiin kaksi isoa matkalaukkua täynnä puhdasta pyykkiä. Ei pyykkivuoria ja pyykkimaratonia. Puhtaat pyykit laukuista ulos ja valmista! Tosin ne odottavat vielä kaappeihin laittoa, mutta parempi sekin kuin, että ne ensin pitäisi pestä, kuivata ja viikata. Vähän oli kotona kyllä viileää, mutta takkatuli se vain on aina yhtä tunnelmallinen!

Oma piha on pelastus. Tänäänkin kun alkoi seinät kaatua päälle, ei muuta kuin ulos (kylmään syystuuleen). Siellä lapset keksivät kuin keksivätkin kaikkea puuhaa vaikka itse täytyy välillä ihmetellä, että miten kukaan voi nauttia tuosta viimasta, mikä tänäänkin puhalsi. Tekee ulkoilu toki aina itsellekin hyvää, mutta sanotaanko, että tunnin jälkeen haluan jo sisälle kahvikupin ääreen!

Mutta kuten sanottu, ihana olla kotona!

 

-R

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram