Kirjoitukset avainsanalla kuiva iho

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
*) tuote saatu

 

Yksi Atopikilta  testattavaksi valitsemistani tuotteista oli Atopik Sensitive Hoitobalmi*. Balmi* hoitaa kuivia ihoalueita ja esimerkiksi kuivia huulia erittäin tehokkaasti. Meillä Hoitobalmi* on ollut käytössä koko perheellä kaikkiin pieniin ihottumiin, kuiviin kohtiin, kolhuihin, ruhjeisiin ja esimerkiksi paarmojen sekä hyttysten kutiseviin puremiin.

Atopikin Hoitobalmi* sisältää ravitsevaa kauraa sekä skvalaania ja on koostumukseltaan ihanan tuhtia, mutta kuitenkin todella helposti levittyvää. Vedettömän koostumuksensa ansiosta hoitobalmi* ei ole meillä ainakaan kirvellyt iholla ja on sopinut herkällekin iholle loistavasti.

 

 

Hoitobalmin* sisältämän kauraöljyn antioksidantit ja keramidit estävät ihoa kuivumasta, mangon siemenvoin antioksidantit sekä rasvahapot pehmentävät ja E-vitamiini suojaa sekä kosteuttaa ihoa. Balmin* tuoksu on luonnollista alkuperää ja tuote on vegaaninen sekä gluteiiniton ja sertifioitua, kotimaista, luonnonkosmetiikkaa, jota myydään apteekeissa.

Hoitobalmin* rasian uniikki ulkonäkö houkutteli minua kun valitsin tuotteita testiin ja kun asiaan tarkemmin perehdyin, kävi ilmi, että purkki todellakin on uniikki. Balmi* on pakattu Sulapacin  ainutlaatuiseen, täysin biohajoavaan ja muovittoman rasiaan. Tämä suomalaisinnovaatio valmistetaan puusta sekä luonnonperäisistä sidosaineista ja mielestäni se näyttää todella kiehtovalle.

 

 

Meillä Atopikin Hoitobalmi* on vessan tasolla esillä ja jatkuvassa käytössä. Sitä tosiaan sivellään kaikkiin kuiviin kohtiin ja kutiseviin hyönteisten puremiin. Pienet ruhjeet, kolhut sekä ihottumat hoidetaan sillä myös ja huulillekin sitä tulee käytettyä. Oikea monitoimituote siis! Täytyy vain muistaa aina käyttää puhtaita käsiä, jotta purkkiin ei pääse ylimääräistä likaa ja pöpöjä.

 

-R

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Meillä on atoopikkoja joka lähtöönja ajattelin, että joo, tuota kokeilen.

Mutta hämmästyin, kun ei ollut mitään vinkkiä mistä tuotetta voi ostaa tai tilata.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moikka! Tuossa minun tekstissäni ainakin lukee, että tuotteita myydään apteekeissa! 😊 Huomasithan sen?

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
*) tuotteet saatu

 

Atopik  oli kyllä nimenä minulle entuudestaan tuttu, mutta tuotteita en ollut koskaan testaillut. Yhdistin nimen apteekkikosmetiikkaan ja niinhän asia onkin. Atopik on kotimainen sertifioitu luonnonkosmetiikkamerkki, jota myydään vain apteekeissa. Se on kehitetty suomalaisten herkälle iholle ja sen hoitavina raaka-aineina toimivat luomumustikka sekä luomukaura.

Minä valitsin testattavakseni SPF 30 Spray -aurinkosuojasuihkeen*, Itseruskettavan kasvoveden*  sekä Sensitive Hoitobalmin*. Valitsin sellaiset tuotteet*, joille minulla oli juuri nyt tarvetta vaikka valikoimissa olisi ollut kaikkea mielenkiintoista ja olisi tehnyt mieli testata melkeinpä kaikkia tuotteita. Kannattaa käydä Atopik:n sivuilla katselemassa - sieltä löytyy kaikki tuotteet!

 

 

Tuotteita herkimmällekin iholle

Atopik-tuotesarja sisältää laajan valikoiman tuotteita vartalon ja kasvojen ihonhoitoon. Tuotteet ovat yleisesti hyvin siedettyjä ja niiden pitäisi sopia kaikista herkimmällekin iholle. Tuotteet ovat vegaanisia sekä gluteiinittomia ja Atopik:n sivuilta löytyy lista tuotteiden raaka-aineista. Sieltä voi lukea mitä ovat esimerkiksi C12-20 Alkyl Glucoside ja C14-22 Alcohols, jos incit ihmetyttävät.

Atopik-tuotteet sisältävät kauraöljyä, joka kosteuttaa sekä rauhoittaa ihoa tuomalla siihen ihon kaipaamia lipidejä ja keramideja luonnollisessa muodossa unohtamatta tietenkään luonnollisia vitamiineja. Lipidit suojaavat ihoa kosteuden liialliselta haihtumiselta ja keramidit pitävät huolen ihon kosteustasapainosta.

Atopikin sivuilla kerrotaan, että tuotteiden ihoidenttiset ja ihoa rauhoittavat raaka-aineet vähentävät kuivan sekä herkän ihon reagointia kosmetiikalle. Atopik-tuotteet tukevat ihon luonnollista toimintaa, joten kuiva iho saa apua niiden käytöstä. Tuotteiden sisältämät luonnolliset öljyt sekä ihoidenttiset raaka-aineet kosteuttavat ihoa tehokkaasti ja täyttävät pintakerroksen välisiä rakoja.

Atopikin sivuilla on kerrottu hyvin kuivasta sekä herkästä ihosta ja sen toiminnasta, joten kannattaa käydä lukemassa, jos asia kiinnostaa.

 

 

Suomalaisen perheyrityksen kehittämä, valmistama ja pakkaama

Naviter Oy  on nopeasti kasvava kotimainen perheyritys, joka kehittää ja valmistaa ihon- sekä hiustenhoitotuotteita Helsingissä. Tuotteet kehitetään, valmistetaan sekä pakataan Helsingissä ja lähetetään sieltä suoraan jälleenmyyjille. Naviter on erikoistunut ammattikosmetiikkaan, luonnonkosmetiikkaan ja medikaaliseen kosmetiikkaan sekä herkälle iholle soveltuviin tuotteisiin.

Naviter kehittää ja valmistaa tuotteita myös muiden brändeille. Atopikin lisäksi Naviterin kaksi muuta brändiä ovat BTB13  sekä Ekopharma, joka on minulle itselleni entuudestaan tuttu. Tuotteita en ole ikinä testannut, mutta nimi vilahtee usein varsinkin Facebook:n  luonnonkosmetiikkaryhmissä. 

"Naviterin toiminta on saanut alkunsa sen perustajan Anni Linnavirran omista ihon ongelmista. Kosmetiikkatuotteet aiheuttivat hänelle ihoreaktioita. Sopivia tuotteita oli vaikea löytää ja tyypillisen herkkäihoisen tapaan kylpyhuoneen hyllyihin kertyi tuotteita, joita ei vain voinut käyttää. Lääketeollisuustausta antoi Annille hyvät eväät tutkia kosmetiikkatuotteiden sisältöä ja raaka-aineita. Pian ajatus omasta, hyvin siedetystä ja erittäin tehokkaasta ammattisarjasta alkoi itää."

Naviterin tarina; http://atopik.fi/yritys/

 

 

Saatavuus ja kokemukset tuotteistani*

Atopik-tuotesarjaa myyvät apteekit löydät tämän linkin takaa ja ainakin meidän lähiapteekki niitä näyttää myyvän. Hintahaarukka näillä minun valitsemillani tuolleilla* on siinä parinkympin molemmin puolin, tarkemmin ottaen 18,00-28,00 euroa eli aikalailla normaalin hintaisesta, laadukkaasta, luonnonkosmetiikkasarjasta on kyse.

Kirjoittelen kokemuksiani näistä minun valitsemistani tuotteista* sitten omissa postauksissaan. Ainakin itseruskettava kasvovesi* ja hoitobalmi* ovat vaikuttaneet erinomaisilta. Odottelen tässä vielä aurinkoisia päiviä, jotta pääsemme testailemaan aurinkosuojasuihkettakin*. Toivottavasti niitä on vielä luvassa!

*) tuotteet saatu

 

-R

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Harmillisesti Atopik pumpsautti pintaan perioraalidermatiitin. Kasvovesi teki ihon kyllä kerrostettaessa loistavan tuntuiseksi ja puhdistusaine taikoi meikit menemään. Tuotteina hyvät, mun nahka ei tykännyt ilmeisemmin luonnonkosmetiikassa käytettävästä säilöntäaineesta benzyl alcohol.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Voi ei!! Tiedän mitä on taistelu podin kanssa! Minullakin on ollut se - hormonaalisena tosin munasarjakystan seurauksena. Toivon kovasti, että itseruskettava kasvovesi ei saa sitä minulle uudestaan aikaan ja toivottavasti sinä saat omasi pian paranemaan!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Tein meidän kuivaihoisille lapsille voidepalan, jota olemme käyttäneet säännöllisesti kaikista pienimmällä kun hänen ihonsa sitä vaatii. Iho on pikkuisella ollut selkeästi paremmassa kunnossa - ei enää niin rutikuiva ja haavoilla kaikesta raapimisesta kuin ennen. 

 

Voidepalaan käytin sheavoita, mehiläisvahaa, kaakaovoita ja auringonkukkaöljyyn uutettua kehäkukkaa. Kaikki aineet hoitavat, suojaavat ja uudistavat ihoa hyvin tehokkaasti. Koska tein voidepalan lapsille, en käyttänyt eteerisiä öljyjä, mutta aikuisen iholle tulevaan voidepalaan niitä kyllä käytäisin. Tähän sopisi esimerkiksi ihoa rauhoittava ja hoitava laventeli.

 

Laitoin kulhoon sheavoita, mehiläisvahaa sekä kaakaovoita suunnilleen saman verran jokaista ja sulatin ne ensin vesihauteessa. Lisäsin sitten vielä lorauksen kehäkukkaöljyä ja sekoitin aineet keskenään. Kaadoin seoksen silikonimuottiin ja annoin jähmettyä hetkisen huoneenlämmössä ennen kuin laitoin muotin jääkaappiin.

Sitten kun voidepala oli kunnolla jähmettynyt, irrotin sen muotista. Säilytän sitä vessan tasolla lautasella ja halusin suojata sen jotenkin. Keksin laittaa lautaselle lasipurkin kannen, joka pitää pölyt ja muut pöpöt loitolla. Ei ehkä kaikista nätein viritys, mutta en muutakaan nopeasti keksinyt.

 

En hiero voidepalaa suoraan iholle vaan hieron sitä ensin puhtaisiin käsiin ja sitten vasta levitän iholle. Voidetta olisi hyvä muistaa käyttää säännöllisesti, jotta iho ei pääsisi uudestaan kuivumaan. Meillä ainakin ihon kuntoon saaminen on melko hidasta silloin kun se on raavittu rikki, joten järkevämpää on yrittää pitää se kunnossa, jos vain mahdollista.

 

-R

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Yhteistyössä Rosalis

 

Kirjoittelin täällä löytäneeni täydellisen miselliveden ranskalaiselta SO'BiO étic -luonnonkosmetiikkamerkiltä. Merkin maahantuoja, Rosalis, otti minuun yhteyttä ja kysyi, haluaisinko testata heidän maahantuomansa ja myymänsä SO'BiO étic Hydra Aloe Vera -sarjan muitakin herkälle ja reaktiiviselle iholle suunniteltuja uutuustuotteita. Vaikka sainkin tuotteet, ei minulla ole mitään velvoitteita niistä kirjoitella. Tuotteet ovat kuitenkin niin toimivia, että haluan niistä teille kertoa!

SO'BiO étic Hydra Aloe Vera -sarjaan kuuluu 3-in-1 Soothing Micellar Water -misellivesi, Repair Nourishing Care -kasvovoide, Soothing Eye Contour -silmänympärysvoide, Hydrating+ Serum -seerumi ja Soothing Cleansing Foam -puhdistusvaahto.

Sarjan kaikki tuotteet sisältävät luonnollisia aloe veraa, ruusuvettä sekä kamomillakasvista saatavaa bisabololia, jotka kaikki hoitavat sekä rauhoittavat herkkää ja reaktiivista ihoa. Tuotteet ovat myös sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa ja kun misellivedestä olen tykännyt ihan älyttömästi, otin erittäin mielelläni nämä muutkin tuotteet testiin.

 

 

Oma ihoni

Ihoni herkistyi muutama kuukausi sitten jostakin. Oliko kyseessä hormonit vai ulkoiset ärsykkeet, sitä ei tiedä kukaan, mutta lopputuloksena oli kuitenkin inhottava perioraalidermatiitti eli suunympärysihottuma. Ihottuma ei ilmennyt minulla suun ympärillä vaan nenänpielissä ja -alla. Lääkäri kuitenkin ihottuman totesi pod:ksi ja ajattelin yrittää hoitaa sen kuntoon ilman antibioottikuuria. Sitten tietenkin syön lääkkeet, jos tilanne pahenee tai, jos ihoni ei tule kuntoon ilman!

Iholleni on nyt tärkeää, että käyttämäni tuotteet ovat hyvin kosteuttavia ja ravitsevia, mutta ne eivät saa ärsyttää ihoani millään tapaa. Nämä SO'BiO étic Hydra Aloe Vera -sarjan tuotteet ovat nyt muutaman viikon käytön jälkeen tuntuneet iholleni erittäin sopivilta eikä ihottuma ole ainakaan räjähtänyt käsiin. Se on jopa hieman paremmassa kunnossa ja rauhoittunut mukavasti. Eli erittäin osuvat tuotteet sain siis itselleni!

 

 

Omat ihonhoitorutiinini

Pesen kasvoni vedellä vain iltaisin. Ennen pesua putsaan siltä meikit misellivedellä ja sitten suihkussa käytän Hydra Aloe Vera -sarjan puhdistusvaahtoa*. Vaahto ei sisällä saippuaa tai sulfaatteja, joten se ei kuivata ihoani. Vaahto sen sijaan sisältää aloe veraa ja ruusuvettä sekä tulehduksia ehkäisevää bisabololia. Levitän vaahdon kostealle iholleni kevyesti ja huuhtelen huolellisesti. Aamuisin en pese kasvojani vedellä, sillä yritän rasittaa herkkää ja reaktiivista ihoani mahdollisimman vähän.

Illalla pyyhkäisen kasvot puhdistuksen jälkeen vielä taikapähkinä- tai ruusuvedellä riippuen siitä mitä minulla sattuu olemaan kaapissa. Aamulla herättelen kasvoni myös samaisella hydrolaatilla eli kasvivedellä. Tämän jälkeen aamulla ja illalla levitän silmänympäryksilleni Hydra Aloe Veran silmänympärysvoiteen*, joka sisältää aloe veran, ruusuveden ja bisabololin lisäksi tattarivahaa. Tuote rauhoittaa ja kosteuttaa silmänympärysihon todella tehokkaasti.

 

 

Seuraavaksi on sarjan seerumin* vuoro. Se sisältää runsaasti aloe vera -nestettä, jonka imeytymistä seerumin liposomit edistävät. Seerumi antaa iholle kirkkautta ja joustavuutta sekä helpottaa herkän ihon kiristävää ja epämiellyttävää tunnetta. Seerumi imeytyy iholle todella nopeasti ja tekee hyvän pohjan kasvovoiteen levitykselle. Sitä olen käyttänyt aamuisin ja iltaisin.

Kasvovoiteen* rikas rakenne kietoo ihon korjaavaan kalvoon rauhoittaen sitä ja poistaen kuivan ihon epämukavaa tunnetta. Voide kosteuttaa ja ravitsee ihoa, sillä se sisältää aloe veraa, ruusuvettä, bisabololia sekä sheavoita. Voide on tuhdin oloista, mutta levittyy ja imeytyy ihoon todella hyvin jättäen sen erittäin kosteutetuksi ja hyvinvoivaksi. Myös kasvovoidetta olen levittänyt iholleni aamulla ja illalla.

Kannattaa muuten ehdottomasti tsekata tuo Rosaliksen nettikaupan valikoima. Aika hyvältä vaikuttaa!

*) tuotteet saatu


-R

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram