Kirjoitukset avainsanalla aikataulut

Kaupallinen yhteistyö

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ 
*) tuote saatu

 

Sain tutustua (ja arpoa - ohjeet postauksen lopussa) aivan mahtavaan, suomalaiseen, Elämäni Vuosi 2019 -kalenteriin*. Kalenterin* on valmistanut kotimainen kahden naisen yritys, Daintys, ja se on lisäksi painettukin täällä Suomessa. Kalenterin* tarkoitus on kaikessa yksinkertaisuudessaan auttaa elämän eri osa-alueiden kokonaisvaltaisessa suunnittelussa ja seurannassa.

Yksinkertaistahan tämä elämän ja arjen ajanhallinta ei ole ja Elämäni Vuosi -kalenterissa* on aivan huippuhyvin otettu se huomioon. Siinä on ensimmäisessä osassa selkeät kalenterisivut ns. perusajanhallinnalle ja kalenterin* toisesta osasta löytyy erilaisiä taulukoita, listoja ja työkaluja, joilla voi jäsennellä elämän eri osa-alueita sekä kiinnittää huomiota omaan hyvinvointiin.

Kalenterin* alussa on vuoden tärkeät päivämäärät ja suunnitelmat -yhteenveto ja sen jälkeen alkaa kalenteriosuus. Jokainen viikko on yhden aukeaman kokoinen ja aukeaman reunassa on To Do -kohta, jonne voi merkitä viikon tehtävät. Jokaiselle viikolle on myös oma mietelause tai ajatus ja joka päivälle kohdat tavoitteille sekä onnistumisille. Minä rakastan mietelauseita, joten on ihanaa, että joka viikolle on omansa!

 

 

Jokaisen kuun lopussa on tyhjää tilaa muistiinpanoille ja ideoille sekä tietysti inspiraatiolle. Tyhjien aukeamien reunoissa on myös vinkkejä ja ajatuksia oman hyvinvoinnin sekä tavoitteiden saavuttamisen edistämiseen. Kalenterin* kakkososasta löytyy sitten enemmän työkaluja ja vinkkejä omien tavoitteiden saavuttamiseen, arjen ja elämän ajanhallintaan sekä oman hyvinvoinnin edistämiseen.

Kalenterin* toisessa osassa keskitytään tärkeisiin asioihin ja arvoihin, hyvinvointiin, tavoitteiden saavuttamiseen sekä inspiroitumiseen. Se sisältää lukujärjestyksiä ja viikkokalentereita, parisuhteen ja perheen onnellisuuden työkaluja, liikuntakalenterin, taloussuunnittelua, loman suunnitteluun tarkoitettuja listauksia sekä kodin siivouskalenterin. Ja hirveän paljon muita hyödyllisiä ajan- ja elämänhallinnan työkaluja.

 

 

Kalenteri* on aivan ihana! Olen todella tyytyväinen ja onnellinen, että sain tilaisuuden tutustua siihen, sillä olin juuri suunnitellut aloittavani jonkinsorttista bujoilua saadakseni arkeen hieman enemmän järjestystä. Nyt ei todellakaan ole tarvetta sille, sillä tämä kalenteri* yhdistää nerokkaasti perinteisen kalenterin ja saa kuitenkin oman inspiraation valloilleen.

Minä en ainakaan malta odottaa, että pääsen täyttelemään elämäni tavoitteita ja muita minua koskettavia sekä inspiroivia juttuja kalenteriini*. Minulle sopii täydellisesti se, että kalenterin* elämänhallintapuoli on tavallaan puoliksi täytetty eikä minun tarvitse aloittaa aivan tyhjästä. Minulle sopii se, että vastailen kysymyksiin, täyttelen taulukoita sekä listauksia ja pohdin elämääni sekä saan ahaa-elämyksiä niiden kautta.

Minun valintani kalenterin* väriksi on ehdottomasti pinkki, mutta kalentereita on saatavilla neljässä eri värissä. Värivaihtoehdot ovat pinkin lisäksi harmaa, valkokultainen sekä punainen ja täältä pääset selailemaan värivaihtoehtoja sekä tarkempia tietoja kalenterista. Kalenterit ovat nyt ennakkomyynnissä ja niiden toimitus alkaa ensi viikolla (viikko 40).

 

 

Ja kuten jo kirjoitin, saan arpoa yhden vapaavalintaisen värisen kalenterin* lukijoideni kesken! Riittää kun vain tykkäät Koti Kumpulassa -blogin Facebook-sivusta sekä sinne sivun alkuun kiinnitetystä, tätä arvontaa koskevasta, julkaisusta. Molemmista täytyy tykätä, jotta on arvonnassa mukana! Kalenterin värivaihtoehdot löydät siis täältä, Daintys:n sivuilta.

Arvonta suoritetaan sunnuntaina 30.9.2018 klo 18.00 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti Facebookin kautta. Arvonnasta vastaa Koti Kumpulassa -blogi eikä Facebook ole arvonnassa mukana.

Onnea arvontaan!

 

-R

 

Kommentit (10)

Niina K
1/10 | 

Molemmista tykätty! Vaikuttaa kyllä super kivalta kalenterilta ensi vuodeksi :-) Harmaa tai valkoinen olisi noista mieleisin.

Riikka Ruut
2/10 | 

Aivan ihana kalenteri❤ Pinkki näin aikuisen naiseuden uusi väri on tänään lähellä sydäntäni. On uusien haasteiden aikaa ja siksi ois hienoa alkaa täyttämään kalenteria niiden osalta.

Eleena
3/10 | 

Ihana ja inspiroiva! Harmi vaan, että arvonta on vain facebookin puolella - itse en ole siinä maailmassa mukana ollenkaan 😊. Kiitos muuten suloisesta blogistasi!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! Harmi kun päässyt osallistumaan mukaan arvontaan. Täytyy ehkä ensi arvontaan kehitellä myös jotakin tänne blogin puolelle! Ja kalenteri tosiaan on ihana ja inspiroiva. :)

-R / Koti Kumpulassa

Eleena

Juu, laitahan joskus tälle puolellekin arvontaa pystyyn :). Vaikka taidan olla melko poikkeus tässä totaalisessa facebookittomuudessani 😀.

Tinka
4/10 | 

Mulla oli tuo kalenteri käytössä tämän vuoden alusta, mutta jo helmikuussa oli pakko lopettaa sen käyttö kun en vain yksinkertaisesti kestänyt kirjoitus- ja kielioppivirheitä, joita sivut vilisivät. Oli vielä abivuoteni, joten en halunnut vahingossakaan saada äidinkielen kirjoituksiin huonoja vaikutteita. Muuten olisi ollut todella ihana ja monipuolinen kalenteri.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Mulla on kanssa tarkka silmä näiden kanssa. Katsotaan, miten käy! 😉

Mukavaa joulunodotusta!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka olenkin lasten kanssa kotona, on meidän arki melko aikataulutettua. Joka aamu herätään viimeistään seitsemältä, yleensä puoli seiskan maissa. Lapsista nuorin, yksivuotias, herää ensimmäisenä ja yleensä samaan aikaan herätetään myös ekaluokkalainen. Kolmevuotias pikkupoika on meidän lapsista se kaikkein unisin tapaus ja hän saattaa nukkua joskus jopa ysiin asti. Yleensä kyllä heräilee kasin maissa.

 

 

Pienin tarvitsee pullollisen lämmintä kauramaitoa heti kun herää. Ekaluokkalainen hoitaa aamutoimet sillä aikaa ja vaihtaa vaatteet, jotka on jo edellisenä iltana katsottu valmiiksi. Sitten syödään aamupalaa yleensä sohvalla Pikku Kakkosta katsellen ja siinä samalla letitän ekaluokkalaisen hiukset. Mies lähtee töihin jossain välissä, joskus jo ennen kuin me muut heräämme. Lukujärjestyksestä riippuen koulu alkaa joko varttia yli kahdeksalta tai tasan yhdeksältä ja kotoa pitää lähteä 45 minuuttia sitä ennen, jos neiti kävelee kavereiden kanssa. Silloin kun sataa, joko minä ja pikkusisarukset tai mies viemme koululaisen autolla kouluun.

Toissapäivänä veimme lasten kanssa neitokaisen kouluun, mutta muuten hän on kyllä kävellyt. Silloin juuri jouduinkin pikkupojan herättämään varttia yli kasi kun vettä satoi oikein kunnolla ja täytyi päästä varttia vaille ysin aikoihin lähtemään. Hoidettiin aamutoimet, vaihdettiin vaatteet ja poika söi vähän aamupalaa. Hyvin kerettiin koululle ja kävimme siinä samassa sitten ostoksilla.

Normaalisti kun koululainen kävelee, poika saa herätä silloin kun haluaa. Hän alkaa yleensä leikkiä melkolailla heti kun herää ja syö aamupalaa sitten hetken päästä. Tässä kohtaa minäkin yleensä ehdin syödä jotain, mutta aamukahvin tarvitsen kyllä heti kun herään, hammaspesun jälkeen! Leikit jatkuu aamupalan jälkeen eikä pikkupojan suusta koskaan kuulu, että ei ole mitään tekemistä.

Päivän aikana me laitamme pyykkiä koneeseen sekä kuivausrumpuun, viikaamme puhdasta pyykkiä ja laitamme sitä kaappeihin. Petaamme sängyt, leikimme, täytämme ja tyhjennämme astianpesukonetta, ulkoilemme, käymme kaupassa tai kylässä. Varsinkin pyykkihuolto on sellainen, että jos sitä ei joka päivä hoida moneen kertaan, kasaantuu likapyykki ja pian on täysi kaaos päällä. Joka päivä meillä pestään, kuivataan ja viikataan kaksi tai kolme koneellista pyykkiä. Näin homma pysyy hallinassa.

Lounas syödään yhdentoista, viimeistään kahdentoista, aikaan ja se meillä on aikalailla aina valmiina jääkaapissa. Mies tekee ruuan edellisenä iltana valmiiksi tai esimerkiksi laatikkoruokia ja keittoja syödään monena päivänä peräkkäin. Lämmitetään siis laatikkoa tai keittoa ja kastikkeen seuraksi keitetään riisit tai makaroonit. Tämä helpottaa arkea tosi paljon kun ruuan tekemiseen ei mene aikaa! Voimme siis ulkoilla, käydä kaupassa tai kyläillä rauhassa.

 

 

Lounaan jälkeen leikitään vielä hetken aikaa ja sitten on yksivuotiaan päikkäriaika. Jos ei sada, hän menee nukkumaan noin puoli yhden tai yhden aikoihin. Jos sataa, haemme koululaisen kotiin ja lukkarista riippuen joudun venyttämään unille viemistä joskus jopa sinne melkein kahteen saakka. Unta pikkuneidille maistuu nykyään jopa parisen tuntia ja koululainen tulee sillä välin kotiin, jos kulkee kävellen. 

Sitten kun koululainen on päässyt kotiin, tehdään läksyt ja syödään välipalaa. Yksivuotias heräilee ja saa myös syötävää. Sitten leikitään, ulkoillaan tai käydään kaupassa. Ekaluokkalainen saattaa leikkiä kavereiden kanssa ja jos on harrastuspäivä, syödään päivällinen ennen reeneihin lähtöä. Yleensä torstaisin otan pikkusisaruksetkin mukaan tanssikoululle, mutta tiistaisin normaalisti mies ehtii tulla kotiin ennen kuin tarvitsee lähteä. Silloin menemme kahdestaan vanhimman kanssa. Onneksi pojan reenipäivä on lauantaisin, joten viikolla tarvitsee kuljettaa vain kahtena päivänä.

Päivällinen syödään normaalisti viiden maissa ja iltapala pyritään syömään seiskan aikoihin, mutta tiistaisin reenit loppuvat vasta varttia vaille seitsemän, joten silloin syödään sitten kun ollaan tultu kotiin ja käyty suihkussa. Lapset pyritään laittamaan nukkumaan kasin maissa, mutta aika usein se venähtää hieman. Hiljaisuus tulee normaalisti arkena kuitenkin aikalailla ennen ysiä.

Illalla on sitten muutama tunti sitä kallisarvoista omaa aikaa. Vaikka kuinka rakastankin lapsiani ja arki toimii pääasiassa aika hyvin, tarvitsen sen päivittäisen hetken vain ihan itselleni ja toki miehelleni. Mies tekee vielä hetken töitä ja sitten tekee meille illallisen. Minä käyn suihkussa ja sitten kirjoittelen näitä blogijuttujani. Illalla voidaan rauhassa vaihtaa päivän kuulumiset ja syödä yhdessä.

Meidän arki tarvitsee toimiakseen selkeät aikataulut ja rutiinit. Tai minä tarvitsen, jotta saan asiat rullaamaan lasten kanssa. Silloin toimin parhaiten. Jostain syystä minusta ei ole sellaiseen kotona haahuilemiseen osittain varmasti siksi, että lapsetkin vaativat touhua ja tekemistä. Hekään eivät pysy tyytyväisinä, jos ei ole ohjelmaa. Ovat olleet sellaisia ihan vauvoista asti.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat