Kirjoitukset avainsanalla matto

 

Lähtötilanne mattojen suhteen oli se, että meidän makuuhuoneemme kaipasi vaaleampaa mattoa siellä olevan tumman maton kaveriksi. Ikeassa  matto-osastolla komeili meidän olohuoneeseen täydellinen Torrild  -matto ja mattosuunnitelmani kirkastuivat samantien. Olohuoneen vanha matto menee pesuun ja siitä sitten makuuhuoneeseen, jonne on ihan omiaan.

Pallomatto sopii olohuoneeseen enemmän kuin hyvin ja tykkään ihan kamalan paljon sen väreistä! Kuvista on vaikea nähdä, mutta matossa on myös puuteriroosaa, jota löytyy sohvasta ja pyöreästä nukkumatosta. Raitamatto, joka olohuoneessa ennen oli, oli ehkä makuuni vähän liian mitäänsanomaton näiden kaikkien värien rinnalla, mutta makuuhuoneeseen se sopii kyllä hyvin.

 

 

Olen myös hurjan tyytyväinen, että siirsin vanhan tv-tason sohvapöydäksi. Se on palvellut todella hyvin uudessa tehtävässään ja näyttääkin ihanalta! Vappupallot vielä koristavat kotia ja saavatkin olla paikoillaan pojan synttäreihin asti. Meillä siis on huomenna pojan virallinen synttäripäivä ja juhlia suunnittelin ensi viikolle. Tälläkin viikolla kahvitellaan kyllä ja sunnuntaina onkin äitienpäivä.

Lampaantalja ja koira ovat aivan kuin kaksi marjaa enkä ole vieläkään raskinut laittaa taljaa talviteloille. Voi hyvin olla, että se on lattiassa koko kesän - riippuu tietenkin paljon siitä, että millaisen kesän me saamme. Joskus tulee otettua kesäksi kaikki matot pois lattiasta, mutta esimerkiksi viime kesä oli niin kylmä, että matot saivat olla rauhassa.

 

 

Olohuone kaipaa vielä ripauksen turkoosia niin nuo pojan valitsemat verhotkin istuvat sinne paremmin. Esimerkiksi turkoosi tyynynpäällinen tuohon nojatuolille voisi toimia hyvin. Täytyykin kaivaa vähän kaappeja, josko sieltä jotain sattuisi löytymään!

 

-R

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Maton kuviot eivät ole palloja, eivät edes ympyröitä, vaan kahdeksankulmioita eli oktagoneja.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Lähdin aamupäivällä lasten kanssa ostamaan akvarioon koristeita ja samalla poikettiin Turtolan Löytötexissä.  Siellä oli itseasiassa muutamia ihan kivoja sisustusjuttuja ja meille tarttui mukaan pari mehikasvia ruukkuineen sekä keittiöön puuvillamatto. Akvaariokoristekin löytyi Faunattaresta,  joten palattiin kotiin koko sakki tyytyväisenä Hesen  kautta. Perjantain kunniaksi!

Olen jo jonkin aikaa etsinyt sivusilmällä meidän keltaiseen keittiöön sopivaa mattoa ja nyt kun sellainen tuli vastaan, oli toimittava. Hintaa matolla oli viitisentoista euroa, jota en pitänyt sitä mitenkään pahana. Vähän ehkä matto saisi olla pidempi ja jotenkin kuvittelin, että 150 cm pitkä matto riittää, mutta ehkä 180 cm olisi ihan nappivalinta.

Minulla on keittiöön nyt kolme mattoa, joita vuorottelen, sillä tykkään, että keittiön mattoja on hyvä olla monta. Näin lattiassa on aina puhdas matto. Pesua odottelee välillä parikin mattoa kun kolmen lapsen kanssa sitä pyykkiä tulee melko paljon ja välillä saa odotella, että matto pääsee koneeseen. Ja keittiössä matto sotkeentuu tosi helposti!

 

 

Uusi matto on ihanan värinen ja juuri sopivan pirteä meidän keittiöön. Keltainen, jota matossa on, on ihan oikean sävyinen kaappien seuraan ja maton muutkin värit löytyy keittiöstä. Matto on merkiltään Kauniskoti  ja materiaaliltaan se on puuvillaa. Lapussa lukee, että käsinpesu, mutta meinasin kyllä heittää koneeseen niinkuin teen oikeastaan kaikelle.

Mukavaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Meillä sama matto ollut jo vuoden päivät. Käy noin kerran viikossa pyykkikoneessa, eikä ole suuremmin kärsinyt.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiva kuulla! Vaikuttaakin kyllä siltä, että kestää konepesua eikä ota siitä nokkiinsa. :)

-R / Koti Kumpulassa

West coast
2/6 | 

Hei, olen seurannut sinun blogisi ihan kiinostuksen vuoksi, en asu suomessa. Sinulla on hauska tapa kertoa jokapäiväisestä arjesta. Muutin jo kauan sitten pois suomesta... Meillä ei pestä mitään mattoja, ne ovat liian suuria että voisi pestä🙍
En tiedä missä tämä kumpula on suomessa, mutta se on varmasti ihana paikke👍🏻🤗. Olen lukenut usampia blogeja ja sinun blogisi on minusta mukavin, luetuista!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos ihanasta kommentista ja kauniista sanoista! Tämä meidän Kumpula sijaitsee Tampereella, mutta Helsingissä ainakin on myös omansa. Mukavaa kevättä ja kesää sinulle, jos teillä siellä nyt on myös kevät aluillaan! :)

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija

Kyllä meillä on ollut täysi kesä päivä tänään, nyt siemailn chanlis terrassilla. Lähetin aupairin nauttimaan illasta omien kavereitten kanss. Oma seura ei hullumpaa, hyppään pian kylpyyn ja sitten dekkari seuraksi. Mies liikematkoillatulee kotiin tytärpuolen kanss huomenna. Meillä on sitten illalliset🍷🍾🍰❤️... Joskus ajattelen että laitan vain makaroonilaatikkoa...😱 Olisi katastroofi...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Saimme kahdeksan vuotta sitten häälahjaksi lampaantaljan miehen serkulta Ruotsista. Talja oli ensin esikoisella vaunuissa talvella hänen nukkuessaan päiväunia ja sitten keskimmäisellä sekä kuopuksella pulkassa - he kun eivät koskaan vaunuissa suostuneet nukkumaan. 

 

 

Nyt kun taljalla ei enää ole käyttöä vaunu- eikä pulkkahommissa, pääsi se sisälle olohuoneeseen. En oikein keksinyt kyseiseen paikkaan divaanin ja työpöydän väliin mitään sopivaa mattoa ja yhtäkkiä tuli mieleeni, että taljahan siihen voisi sopia hyvin.

En halunnut ostaa uutta vaan miettiä jotain kotoa jo valmiiksi löytyvää ja onneksi taas löytyi tälläinen aarre. Viimeksi löysin tuon Ikean Poäng -tuolin autotallista ja nyt tämän ihanan taljan. Mitähän sieltä vielä paljastuukaan!

 

 

Lapsille jouduin jo selittämään taljan alkuperän ja sen, että kyseessä on ihan oikean lampaan talja. Lampaan, joka on joskus ollut elossa ja nyt meillä on sen turkki nahkoineen päivineen täällä kotona. 

Itse käytän nahkasta valmistettuja kenkiä ja laukkuja enkä ole kasvissyöjä, mutta hetken jouduin pohtimaan taljan tuomista sisälle. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että parempi selittää asia lapsille ja ottaa talja käyttöön kuin heittää se autotallin nurkkaan pölyttymään.

 

 

Minun mielestäni talja tuo olohuoneeseen mukavasti lämpöä ja kodikkuutta. Se on ihanan pehmeä ja lapset tykkäävätkin makoilla sen päällä varsinkin aamulla. Tai oikeastaan isommat lapset tykkäävät. Pienimmäinen ei suostu astumaan taljan päälle, sillä se muistuttaa ilmeisesti liikaa meidän koiramme turkkia. Pikkuinen kiertää taljan ja hokee koiran nimeä.

 

 

Siinä se nyt on. Jälleen yksi lumipesty aarre autotallin uumenista! Jotenkin se nyt sopii näihin helmikuun pakkaskeleihin, joita täällä ainakin on ollut. Ja onneksi taljan saa sitten kesäksi varastoon, jos tulee lämmin kesä. Viime kesänä se olisi varmasti saanut pysyä lattiassa koko kesän.

 

 

Helmikuun pakkasiin sopii mainiosti myös takkatuli, mutta tämä kuume saisi jo kyllä helpottaa. Eilen se hipoi 40 astetta ja tänään on vielä pysytellyt 38:ssa.

 

-R

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Se on melko varmasti kevät nyt! Tämän voi arvata siitä, että kotona sisustus uusiutuu ihan kokoajan, ehkä jopa kiivaammin kuin yleensä. Kuten jo aiemmin kerroin, ruokailutilan matto sai lähtöpassit ja siirtyi eteiseen. Ja nyt ihan oikeasti tuntuu siltä, että ruokailutila on ihana ilman sitä liian tummaa mattoa. 

 

 

Minusta tuntuu, että pääsen nyt miljoona kertaa helpommalla pöydän alustan siivoamisen kanssa kun siellä ei ole mattoa. Edes koira ei onnistunut putsaamaan kaikkea kolmen lapsen murustamaa ruokaa, joka matolle monta kertaa päivässä päätyi ja tuntui, että matto oli kokoajan tosi likaisen näköinen. Eikä siis vain näköinen vaan likainenhan se oli! Nyt ilman mattoa siivoaminen on paljon helpompaa.

 

 

Eikä ruokailutila nyt hassumalta näytäkään ilman sitä mattoa. Alkuun ajattelin, että se on varmasti kovin kylmä, jos siellä ei ole lainkaan mattoa, mutta en ole kyllä huomannut, että olisi. Tuolit liikkuvat kevyesti lattialla kun laitoin huopatassut alle ja ruokailutila on paljon valoisampi kuin tumman maton kanssa.

Halusin pöydän alle alkujaan jonkun vaalean maton, mutta sehän olisi ollut ihan katastrofi. Sen verran sotkuinen tämä meidän elämänvaiheemme tällä hetkellä on, että se olisi vain tuonut lisää stressiä siivoamisesta tai siististi syömisestä, että parempi näin. Ehkä sitten joskus, jos vielä siltä tuntuu!

 

 

Pöydästä tykkään kovasti edelleen ja lapset tykkäävät jostain syystä istua paljon mielummin penkillä kuin tuolilla. Jopa ennen kuin heillä oli tämä pehmeä penkki, he istuivat mielummin puupenkillä kuin tuoleilla. Pienin vielä istuu syöttötuolissa, mutta kaksi isompaa vierekkäin penkillä, joka on säilynyt ihmeen siistinä.

Metallituolit miellyttävät silmääni edelleen myös ja siirsin itseasiassa jo tuon yhden tuolin tuolta nurkasta pois kun tein itselleni pienen kirjoituspisteen olohuoneen puolelle. Tuoli pääsi sinne. Ja sehän johti sitten sellaiseen ongelmaan, että olohuoneessa oleva korituoli pistää silmääni! Eikä lainkaan hyvällä tavalla. Ja mattokin on jotenkin huono.

Pöytäliina sai myös lähtöpassit kun pesun jälkeen se kipristyi enkä ole jaksanut sitä silittääkään. Kuvat on siis otettu eilen, joten melkomoista myrskyä täällä sisustusrintamalla taas pitelee.

 

 

Että se taitaa tosiaan olla kevät kun tämä sisustusinspiraatio iski jälleen! Itse kuitenkin pyrin tyynnyttämään inspiraationi mukana tuomat tuskat mahdollisimman vähillä hankinnoilla. Yritän vaihdella kotona jo olevia tavaroita, tekstiilejä ja huonekaluja keskenään sekä kantaa tavaraa edestakaisin autotallin, saunarakennuksen ja kodin välillä. Aina kun ei tarvitse olla uutta!

Mutta tosiaan, minä jatkan täällä olohuoneen mullistamista seuraavaksi ja mietin, että miten saisin kirjoituspisteeni sopimaan sinne. Voi, ihana kevät!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat