Kirjoitukset avainsanalla kattovalaisin

 

Jos ei nyt keskitytä siihen, että olohuoneessa on vielä nuo kaamosvalot, joita kai jouluvaloiksikin voisi kutsua, niin tykkään kovasti meidän olohuoneesta juuri nyt. Olohuone on minusta se kodin huone, jossa ainakin täytyy olla hyvä olla. Toki kaikkialla muuallakin täytyy viihtyä, mutta olohuone ainakin meillä on se huone, jossa vietetään hereillä ollessa eniten aikaa.

Meidän olohuone on tässä talven aikana saanut uudet, pienemmät kattovalaisimet, uuden sohvapöydän ja mattokin on vaihtunut. Valaisimet ja sohvapöydän ostin, mutta matto on vanha. Vaihdoin päikseen olohuoneen ja ulkorakennuksen matot, sillä kaipasin enemmän luonnonmateriaaleja olohuoneeseen. Vanhat valaisimet laitoin myyntiin Tori.fi:hin ja vanha sohvapöytäkin tuli tarpeeseen kukkapöytänä.

Minulle on hyvin tärkeää, että kotona on juuri meidän näköistä ja sellaista, että meidän on hyvä olla. Viihtyvyys menee edelle aina sisustusjuttuja miettiessäni enkä suo ainuttakaan ajatusta sille, että mitä joku muu ajattelee meidän kodista. Minusta kenenkään muun kuin meidän perheen, ei tarvitse tykätä meidän kodin sisustuksesta tai siitä, millaista meillä on. Pääasia, että me itse tykkäämme ja viihdymme.

 

 

Sohvapöydän löysin Jyskistä alennuksesta ja se on juuri sopivan iso meidän käyttöömme. Meillä askarrellaan, piirrellään, joskus tehdään läksyjä ja ihan liian usein syödäänkin sohvapöydän ääressä. Sen siis oikeasti täytyy olla iso ja kestää käyttöä! Ja sellainen se juuri nyt on. Meidän tarpeita vastaava.

Matto on myös ihana! Tykkään sen materiaalista tosi paljon ja se on ollut yllättävän helppo pitää puhtaana, vaikka se minua aluksi mietityttikin. Ilmeisesti luonnonmateriaalit ovat helposti puhtaanapidettäviä ja tämä ainakin on kestänyt hyvin esimerkiksi höyrypesurilla puhdistusta. Matto on myös aivan ihanan pehmeä!

 

 

Kattovalaisimia olin etsinyt jo tosi pitkään. Meillä haasteita tuo se, että huonekorkeus on matala enkä oikein tykkää plafondeista tai kohdevalaisimistakaan. Bauhausista löysin sitten nämä uudet valaisimet ja ne miellyttivät heti silmääni. Ne eivät ole liian roikkuvat, vaan ovat sopivan lähellä kattoa. Katto rupeaa olemaan reikiä täynnä ja täytyy varmaan tarttua pakkelipurkkiin!

Valaisimia on olohuoneessa kaksi ja niistä tulee hyvin valoa, sillä lamppuja tosiaan on yhteensä neljä. Nyt on ollut sen verran pimeä talvi, että valoa on kyllä tarvinnut paljon. Odotan kovasti, että kevät etenee ja saa ruveta sammuttelemaan valoja. Aurinko kun on ihan muutamana päivänä paistanut hetken, on valo ollut aivan hurmaavaa!

 

 

Nahkasohva on kyllä ollut meidän perheessä aivan ehdoton. Se on aivan superhelppo puhdistaa ja tämä meidän sohvan väri on myös ollut hyvin armollinen. Ihan kaikki kynän piirtämät ym. elämisen jäljen eivät näy läheskään yhtä pahasti kuin edellisessä, vaaleassa, nahkasohvassa näkyi.

Sohvan ainoa miinuspuoli on se, että noihin koloihin jää muruja. Onneksi Dyson ja siihen kuuluva lisäsuutin pelastaa. Sillä sohva on tosi helppo imuroida eikä haittaa vaikka joku leipää tai muuta murustavaa purtavaa sohvalla syökin. Koira myös oleskelee sohvalla ja sen tassujen mukanaan tulleet hiekat saa myös näppärästi imuroitua pois sohvalta.

Meidän olohuoneessa on meidän hyvä olla ja se on pääasia! Tänään vietetään ystävänpäivää ja kävin hakemassa kerholaisille sydänmunkit jo kotiin odottelemaan. Koululaisella on ihan omat suunnitelmansa ystävänpäivän varalle ja me menemme miehen kanssa myös iltaa viettämään kahdestaan.

Hyvää ystävänpäivää kaikille!

 

-R

 

Kommentit (11)

Ludmila
3/11 | 

Onko tuo kangassohva? Väri erikoinen, vähän munakoison värinen.
Onko kattolamppu itse tehty? Näyttäisi siltä.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Nahkasohva tämä on ja väri on aikalailla konjakki. Kattovalaisimet ostin Bauhausista. :)

-R / Koti Kumpulassa

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos, tykkään myös kovasti! 😊 Jos oikein muistan niin se on ostettu aikanaan Tampereelta Tammer Outletista jostakin alennusmyynnistä.

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Ostettiin olohuoneen kattoon pari uutta yleisvalaisinta. Katossa oli aiemmin kaksi roikkuvaa, tumman harmaata, Ikean Hektar -kattovalaisinta, mutta meidän matalassa olohuoneessa ne olivat kokoajan tiellä. Olisi upeaa, jos olisi korkeat huoneet ja riippuvalaisimet tulisivat kunnolla oikeuksiinsa, mutta kun ei ole niin ei ole.

 

 

Nymåne led-valaisimissa (myöskin Ikeasta) on aivan täydellinen valo. Se on kirkas, mutta pehmeä eikä se häikäise silmiä. Sävy on myös ihanan lämmin, mutta ei kuitenkaan liian keltainen. Kuviin on tosi vaikea saada minun taidoillani valaistusta kuvattua, mutta uskokaa, että sävy ja teho ovat aivan mahtavat!

 

 

Valaisimet ovat myös mukavan huomaamattomat vaikkakin tyylikkäät. Plafondityyliset lamput eivät yleensä minua miellytä, mutta nämä muistuttavat sellaisia kattoon upotettavia valoja, koska ne ovat niin litteät, joten plafondiefekti jää melko pieneksi. Valaisimissa ei siis ole varsinaisia lamppuja vaan sisällä on jonkunsorttinen led-nauha ja käyttöikä valaisimissa on 25 000 tuntia.

Nyt kun olohuoneessa on kunnon yleisvalaistus, tuntuu hölmöltä, että ennen ollaan tihrustettu varsin hämärässä! Myös kaikkien muiden huoneiden yleisvalaistus tuntuu yhtäkkiä aivan surkealta ja huomaan suunnittelevani valaistuksen petraamista muihinkin huoneisiin.

 

-R

Kommentit (8)

Vierailija
2/8 | 

Hei!
Kivan näköinen valaisin.
Oliko minkälainen asentaa tuo valaisin? Asensitteko itse?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! Juu, itse asennettiin ja ei kuulunut kamalasti ainakaan kiroilua. ;) Mutta meillä meni siis ihan edellisen valaisimen paikalle ilman mitään sen kummempaa säätöä.

Meillä tosin kaksi neljästä valaisimesta hajosi peräkkäisinä päivinä. Yhtäkkiä vain lakkasi toimimasta ja koitetaan nyt selvittää, että onko vika valaisimissa vai meidän sähköissä tai siinä asennuksessa. Yksi valaisin vielä näyttää lasten leikkihuoneessa toimivan ja samoin toinen olohuoneessa.

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija

Just. Sillä kyselinkin, kun ostin valaisimen ja se toimi 3 päivää kunnes ei enää syttynyt. Asennuksessa ei vikaa kysyin sähkömieheltä. Nyt valaisin menossa Ikealle vaihtoon.

MIelensäpahoittaja
3/8 | 

Meillä on myös hajonnut kaksi kappaletta näitä. Edellisellä kerralla myyjä arvasi jo ennen kuin sain suutani auki mistä on kyse. Valaisimen virtalähde hajoaa muutaman päivän tai viikon jälkeen. Saa nähdä vetävätkö nämä kokonaan pois markkinoilta. Onneksi korvaavia malleja alkaa olla saatavilla. Kannattaa muuten kokeilla 4000 K värilämpötilan valaisimia, tämä näyttää ikävän keltaiselta jos viereisessä huoneessa on näitä lähempänä päivänvaloa olevia lamppuja. Hehkulampun vieressä tosin nämäkin menevät.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Tosi kurja juttu kyllä! Meillä kaksi on vielä ehjänä (kop, kop, kop) ja ne kaksi tosiaan palautettiin. Valaisimet oli myymälästä loppu, joten ei saatu uusia tilalle. Ostettiin sitten ihan toisenlaiset ja kyllä tuntuu pimeältä! Noissa oli tosi hyvä valo meille. :(

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram