Kirjoitukset avainsanalla Valaistus

 

Tykkään vaihdella tavaroiden ja huonekalujen paikkaa kotona sitä mukaa kun ne tulevat tarpeettomiksi vanhoissa tehtävissään. Tällä kertaa annoin uuden elämän ruokailutilassa olohuoneesta uusien seinävalaisimien tilalta väistyneelle Ikean Hektar -jalkavalaisimelle. Valaisin on tehdastyylinen ja mattapintainen sekä materiaaliltaan metallia ja väritään tumman harmaa.

 

 

Vanha jalkalamppu siirtyi ruokailutilaan takapihan oven ja saarekkeen väliin. Siihen se sopii oikein hyvin metallisten ruokailutuolien ja baarijakkaroiden sekä Ranarp -kattovalaisimien kanssa. Niitä meiltä löytyy olohuoneen lisäksi saarekkeen sekä ruokapöydän päältä. Koiran kupit nyt on vähän huonossa paikkaa, mutta tähän hätään en parempaakaan koloa niille keksinyt niin, etteivät ne olisi tiellä.

Tykkään kun aina ei tarvitse ostaa uutta vaan kierrättämällä omia, vanhoja tavaroita voi saada uutta aikaan!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kun kerran olohuoneen yleisvalaistus saatiin kuntoon, jatkettiin keittiöön. Tykkäsin tosi palon keittiön entisistä valaisimista, mutta jälleen kerran meidän matala huonekorkeus sai aikaan sen, että riippuvalaisimet olivat pidempien tiellä. Minä kyllä mahduin hyvin niiden alta kulkemaan, mutta pakko myöntää, että aika paljon avarampi vaikutelma on tämän Ikean Nymåne -valaisimen kanssa kuin ennen.

 

 

Kuten täällä kirjoittelin, poden pienoista kriisiä keittiön kanssa ja mieleni tekisi laittaa kaappien ja laatikoiden ovet uusiksi. Mitään järkevää syytä ei ole, mutta mieli vaan tekisi. Parempi valaistus nyt onneksi helpottaa keittiön pimeysongelmaa ja avartaa vaikutelmaa, joten toivottavasti pääsisin nyt tämän muutoksen avulla keittiökriisini yli kunnialla ja ilman sen suurempaa kuluerää!

Välitilasta, laatoista, tasoista, saarekkeesta sekä sen baarijakkaroista tykkään tosi paljon ja vanha mattokin tuntuu sopivan keittiöön ihan mukavasti. Mutta ehkä nyt ei ole se oikea aika miettiä kaapinovien vaihtoa kun kuitenkin se laajennuskin on jossain kohtaa ajankohtainen eikä meillä vielä ole suunnitelmia sen varalle. Ties vaikka keittiön paikka ei enää olekaan tämän hetkisessä keittiössä.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Ostettiin olohuoneen kattoon pari uutta yleisvalaisinta. Katossa oli aiemmin kaksi roikkuvaa, tumman harmaata, Ikean Hektar -kattovalaisinta, mutta meidän matalassa olohuoneessa ne olivat kokoajan tiellä. Olisi upeaa, jos olisi korkeat huoneet ja riippuvalaisimet tulisivat kunnolla oikeuksiinsa, mutta kun ei ole niin ei ole.

 

 

Nymåne led-valaisimissa (myöskin Ikeasta) on aivan täydellinen valo. Se on kirkas, mutta pehmeä eikä se häikäise silmiä. Sävy on myös ihanan lämmin, mutta ei kuitenkaan liian keltainen. Kuviin on tosi vaikea saada minun taidoillani valaistusta kuvattua, mutta uskokaa, että sävy ja teho ovat aivan mahtavat!

 

 

Valaisimet ovat myös mukavan huomaamattomat vaikkakin tyylikkäät. Plafondityyliset lamput eivät yleensä minua miellytä, mutta nämä muistuttavat sellaisia kattoon upotettavia valoja, koska ne ovat niin litteät, joten plafondiefekti jää melko pieneksi. Valaisimissa ei siis ole varsinaisia lamppuja vaan sisällä on jonkunsorttinen led-nauha ja käyttöikä valaisimissa on 25 000 tuntia.

Nyt kun olohuoneessa on kunnon yleisvalaistus, tuntuu hölmöltä, että ennen ollaan tihrustettu varsin hämärässä! Myös kaikkien muiden huoneiden yleisvalaistus tuntuu yhtäkkiä aivan surkealta ja huomaan suunnittelevani valaistuksen petraamista muihinkin huoneisiin.

 

-R

Kommentit (8)

Vierailija
2/8 | 

Hei!
Kivan näköinen valaisin.
Oliko minkälainen asentaa tuo valaisin? Asensitteko itse?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! Juu, itse asennettiin ja ei kuulunut kamalasti ainakaan kiroilua. ;) Mutta meillä meni siis ihan edellisen valaisimen paikalle ilman mitään sen kummempaa säätöä.

Meillä tosin kaksi neljästä valaisimesta hajosi peräkkäisinä päivinä. Yhtäkkiä vain lakkasi toimimasta ja koitetaan nyt selvittää, että onko vika valaisimissa vai meidän sähköissä tai siinä asennuksessa. Yksi valaisin vielä näyttää lasten leikkihuoneessa toimivan ja samoin toinen olohuoneessa.

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija

Just. Sillä kyselinkin, kun ostin valaisimen ja se toimi 3 päivää kunnes ei enää syttynyt. Asennuksessa ei vikaa kysyin sähkömieheltä. Nyt valaisin menossa Ikealle vaihtoon.

MIelensäpahoittaja
3/8 | 

Meillä on myös hajonnut kaksi kappaletta näitä. Edellisellä kerralla myyjä arvasi jo ennen kuin sain suutani auki mistä on kyse. Valaisimen virtalähde hajoaa muutaman päivän tai viikon jälkeen. Saa nähdä vetävätkö nämä kokonaan pois markkinoilta. Onneksi korvaavia malleja alkaa olla saatavilla. Kannattaa muuten kokeilla 4000 K värilämpötilan valaisimia, tämä näyttää ikävän keltaiselta jos viereisessä huoneessa on näitä lähempänä päivänvaloa olevia lamppuja. Hehkulampun vieressä tosin nämäkin menevät.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Tosi kurja juttu kyllä! Meillä kaksi on vielä ehjänä (kop, kop, kop) ja ne kaksi tosiaan palautettiin. Valaisimet oli myymälästä loppu, joten ei saatu uusia tilalle. Ostettiin sitten ihan toisenlaiset ja kyllä tuntuu pimeältä! Noissa oli tosi hyvä valo meille. :(

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram