Kirjoitukset avainsanalla eteeriset öljyt

 

Kerroin luopuneeni ripsipidennyksistä ja, että omat ripseni olivat niiden jäljiltä melkoisen lyhyet ja harvat. Pidennykset rasittavat ripsiä suhteellisen paljon ja minusta on täysi vale kun väitetään, että ne eivät häiritsisi omien ripsien kasvua ja hyvinvointia. Kyllä vain häiritsevät! Tämän olen itse todennut monen monta kertaa, mutta pidennysten kanssa se ei ole minua haitannut.

Melkoinen isku vasten kasvoja tosin on aina se pidennyksistä luopumisen jälkeinen peiliin katsominen. Omat ripset ovat hentoiset, muutaman millin pituiset nysät, ja harvat kuin mitkä. Shokki on alkuun aivan järkyttävän suuri, jos nyt rehellisiä (ja pinnallisia) ollaan, mutta kuten kaikki muukin, onneksi se menee ohi.

 

 

Ripset kasvavat takaisin ja vahvistuvat ajan kanssa kyllä - siitä ei ole epäilystäkään. Mutta, jos haluat, voit boostata ripsien kasvua ja tuuheutumista tällä hyvin simppelillä seerumilla, johon voit lisätä kasviöljyjen lisäksi muutamaa karvojen kasvua edistävää eteeristä öljyä.

Eteeriset öljyt voi hyvin myös jättää pois ohjeesta, jos se tuntuu itsestä paremmalta vaihtoehdolta. Minä en itse seerumiin eteerisiä öljyjä lisännyt, sillä en uskaltaisi ehkä kuitenkaan laittaa niitä niin lähelle silmää, mutta monet kyllä käyttävät ripsiseerumissa niitä. Joten siis eteeriset öljyt omalla vastuulla!

Toki ohjetta kannattaa kokeilla vaikkei omat ripset olisikaan pidennysten runnomat. Ripsiseerumin öljyt vahvistavat ja auttavat ripsiä kuin ripsiä kasvamaan pidemmiksi ja tuuheammiksi kun seerumia iltaisin ripsiin harjailee. Se myös voi tuuheuttaa sekä vahvistaa kulmakarvoja ja se, jos jokin, on aika positiivinen juttu ainakin minun harvoille kulmakarvoilleni!

 

 

Vahvistava ripsiseerumi

1 rkl risiiniöljyä
0,5 rkl makeaa manteliöljyä
0,5 tl arganöljyä
0,5 tl E-vitamiinia
pieni pullo
ripsiharja
(2 tippaa laventelin eteeristä öljyä
2 tippaa setripuun eteeristä öljyä
1 tippa rosmariinin eteeristä öljyä)

Mittaa ja tiputtele öljyt pientä suppiloa apuna käyttäen pulloon, sulje korkki ja ravistele öljyt kunnolla sekaisin. Eteeriset öljyt, jotka ohjeessa mainitsin, antavat karvojen kasvulle lisäboostia, mutta seerumin voi hyvin tehdä ilman niitäkin.

Jos käytät eteerisiä öljyjä, muista varoa seerumin joutumista silmiin! Sinne se ei missään nimessä kuulu ja itse en ole uskaltanut eteerisiä öljyjä seerumiin lisätä, sillä pelkään niiden joutuvan silmiin.

Levitä seerumia puhtaalla ripsiharjalla puhtaisiin ripsiin ja kulmakarvoihin iltaisin. Minun pulloni oli aivan turhan liian suuri seerumin määrään nähden, mutta hyvin silläkin olen pärjännyt. Muista puhdistaa ripset aamulla ennen meikkaamista tai muuten ripsari ei pysy ripsissä vaan löydät sen ala- ja yläluomiltasi!

 

 

Minä olen käyttänyt seerumia ripsilleni nyt pari viikkoa ja ripset ovat kasvaneet huimasti. Tosin tämä voi johtua pidennysten poiston jälkeen ihan ripsien luonnollisesta kasvusta, mutta aion käyttää seerumia jatkossakin. Alan myös käyttää sitä nyt ripsien lisäksi kulmakarvoilleni ja on hyvin mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin seerumi oikeasti toimii!

Käytän seerumia niin, että laitan pullon suun tiukasti kämmenselkääni vasten ja käytän pullon ylösalaisin. Levitän seerumia sitten kämmenselältäni ripsiin ja näin sitä ei tule harjaan liian paljon. Kasviöljyt olen tilannut Limepopista  ja eteeriset öljyt ranskalaiselta Florihanan tislaamolta. Jos eteerisiä öljyjä haluaa tilata lähempää niin niitä saa kyllä myös esimerkiksi juuri Limepopista.

 

-R

 

Kommentit (2)

Hilsen fra Oslo
1/2 | 

Moikka, kuullostaa hyvæltæ! Onko sulla ollut jotain ærsyyntymistæ silmissæ? Ajattelin kokeilla reseptiæ myøhemmin, kuten aiemmin kerroin kæytin IGlow merkkistæ seerumia joka oli tosi tehokasta...ups, ja kallista. Maksoi noin tuhat kruunua🤔😟. Todella ihanaa vkloppua sulle sinne Kumpulaan, en oikein tiedæ ettæ missæ pæin Suomea olet, mutta kuullostaa mukavalta paikalta. Sorry vaan kirjaimet ipad ei suostu suomen aakkosiin 🤔, teen varmaan jotain væærin!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moi! Ei minulla ole ollut silmissä ärsyyntymistä, mutta tosiaan en halunnut laittaa eteerisiä öljyjä seerumiin, ettei tulekaan mitään. :) Kokeile ihmeessä tehdä seerumia ja käyttää sitä jonkin aikaa niin huomaat, että toimiiko se! Se sinun ostamasi seerumi kuulosti hurjan hyvältä, mutta ymmärrän kyllä, että ei tee mieli ostaa sitä kun on niin kovin kallista!

Kumpula, jossa me asumme, on Tampereella, mutta Helsingissä on myös omansa. Olemme viihtyneet täällä tosi hyvin, sillä tämä on tosi rauhallista aluetta. Lapsille aivan ihanaa. :)

Ja, ei haittaa kirjaimet! Saa hyvin kyllä selvää. :) Mukavaa sunnuntain jatkoa!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Eikö olekin ihanaa mennä nukkumaan vastavaihdettuihin, puhtaan ja raikkaan tuoksuisiin lakanoihin? Minä ainakin tykkään ja vaikka lakanat vaihtaisi kerran viikossa (vai kuinka usein teidän tulee lakanoita vaihdettua?) kummasti se vastavaihdettujen lakanoiden raikas tuoksu niistä häviää.

Tein lakanoille oman tuoksusuihkeen, jolla ne saa taas tuoksumaan ihanan raikkaalle. Tämä suihke ei tietenkään pidennä lakanoiden vaihtoväliä, saati puhdista niitä, mutta saa ne kyllä tuoksumaan hyvälle vaihtovälin ajan ja saattaa jopa auttaa uniongelmien kanssa painivia luonnollisella tavalla.

 

 

Linen Spray
 

- keitettyä, lämmintä, vettä
- eteerisiä öljyjä
- Polysorbaatti 20 emulgaattoria
- säilöntäainetta, esim. Geogard ® 221 (Cosgard) 
- lasinen suihkupullo

 

Keitä vettä viisi minuuttia ja anna jäähtyä lämpimäksi. Mittaa pieneen astiaan yhtä paljon Polysorbaatti 20 sekä eteerisiä öljyjä ja sekoita hyvin. Määrät riippuvat siitä kuinka vahvan tuoksuista suihkeesta haluat. Itse käytin 100 ml:n lasipulloon noin teelusikallisen molempia. Polysorbaatti 20 avulla öljyt liukenevat veteen eikä suihke vaadi ravistelua ennen käyttöä.

Tiputtelin eteeriset öljyt teelusikkaan ja kaadoin ne kuppiin, josta on helppo kaataa. Laitoin perään saman verran Polysorbaatti 20 ja sekoitin hyvin. Kaadoin päälle lämmintä vettä ja sekoitin taas. Haistelin seosta ja kaadoin lisää vettä kunnes tuoksu oli sopiva. 

Kaadoin tuoksun lasipulloon pientä suppiloa apuna käyttäen, lisäsin meidän veden pH:lle sopivan Geogard 221 ® (Cosgard) -säilöntäaineen sen ohjeiden mukaisesti ja ravistelin hyvin. Säilöntäainetta on hyvä käyttää aina kun tuotteeseen käytetään vettä, jossa ei-toivotut bakteerit pääsevät nopeasti kasvamaan.

 

Ainekset olen tilannut eteerisiä öljyjä lukuun ottamatta Limepopista, josta minun tulee tilattua suurin osa kotikosmetiikkatarvikkeistani ja -raaka-aineistani. Eteeriset öljyt tilaan tätä nykyä suoraan ranskalaiselta Florihanan tislaamolta, mutta esimerkiksi Limepop myy niitä myös.

 

 

Eteerisistä öljyistä minä valitsin sypressin, myskisalvian (clary sage), laventelin ja ylang ylang:n, mutta kannattaa valita juuri ne omat lemppariöljyt. Joku toinen saattaa valvoa koko yön, jos on käyttänyt esimerkiksi laventelin eteeristä öljyä ja jonkun toisen uniongelmat se on karkoittanut kokonaan. Myös raskaanaolevien kannattaa tarkistella hieman eteeristen öljyjen sopivuutta.

Lasten lakanoihin en suihkuttele yhtikäs mitään, sillä se ei mielestäni ole tarpeellista enkä halua turhaan lisätä heille hajusteita vaikka luonnollisista hajusteista kyse onkin. Eli, jos lapsia nukkuu samassa sängyssä aikuisten kanssa, en lähtisi lakanoihin suihkuttelemaan eteerisiä öljyjä tai mitään muutakaan.

Suihketta pidän meillä makuuhuoneen pöydällä ja suihkin lakanoihin aina silloin tällöin illalla. Lakanoihin tulee ihana tuoksu ja mielestäni hyvän tuoksuisiin lakanoihin vain on ihana mennä nukkumaan! Niinkään synteettisten pesuaineiden hajusteet eivät enää viehätä minua vaan tykkään enemmän miedoista, luonnollisista tuoksuista.

Pian se taas on tullut aika painua nukkumaan ja taidankin suihkaista lakanoihin hieman raikkautta ennen niihin pujahtamista!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Erilaiset hajuvedet ja muut parfyymit kuuluivat aiemmin ihan jokaiseen päivääni, mutta nyt kun olen yrittänyt vähentää omaa ja perheeni kemikaalikuormaa, synteettiset hajusteet saavat minut voimaan pahoin ja vähintään aiheuttavat minulle päänsäryn. Edellä mainittu siis siinä tapauksessa, että itse käyttäisin vaikkapa hajuvettä joka päivä - en siis ole hajusteyliherkkä tai allerginen.

Tykkään kuitenkin tuoksuista ja aiemmin olen sekoitellut eteeristen öljyjen lempparituoksujani pieniin pulloihin kasviöljyjen kanssa ja käyttänyt niitä hajuvesien korvikkeena. Nämä tuoksut ovat edelleen ihan toimivia ja minulla käytössä, mutta niiden rinnalle tein myös pari suihkutettavaa tuoksua.

Suihkutettava tuoksu leviää paremmin esimerkiksi vaatteisiin ja mielestäni tuoksu säilyy näin pidempään kuin niissä minun öljypohjaisissa tuoksuissani. Olen suihkuttanut tuoksua samalla hieman myös hiuksiin ja tuoksu pysyy hiuksissakin melko pitkään. Nyt kesällä olen tykännyt kukkaistuoksuista, mutta syksyä kohden kun mennään niin varmasti tekee mieli jotakin täyteläisempää.

Alla on ohjeet tuoksun tekoon ja kun jatkat ohjeen lukemista, löytyy sieltä lisää vaihtoehtoja käytettäviin tuotteisiin. Kannattaa muistaa tuoksuja suihkiessa, että osa ihmisistä reagoi tuoksuihin hyvin voimakkaasti ja jotkut tosiaan ovat hajusteyliherkkiä sekä ihan kunnolla allergisia hajusteille. Ihan myös näille luonnollisillekin tuoksuille!

 

 

DIY Body Mist

- keitettyä, lämmintä, vettä
- eteerisiä öljyjä
- Polysorbaatti 20 emulgaattoria
- säilöntäainetta, esim. Geogard ® 221 (Cosgard) 
- lasinen suihkupullo

 

Keitä vettä viisi minuuttia ja anna jäähtyä lämpimäksi. Mittaa pieneen astiaan yhtä paljon Polysorbaatti 20 sekä eteerisiä öljyjä ja sekoita hyvin. Määrät riippuvat siitä kuinka vahvan tuoksusta haluat. Itse käytin 100 ml:n lasipulloon noin teelusikallisen molempia. Polysorbaatti 20 avulla öljyt liukenevat veteen, mutta tuoksun voi tehdä ilmankin.

Tiputtelin siis eteeriset öljyt teelusikkaan ja kaadoin ne kuppiin, josta on helppo kaataa. Laitoin perään saman verran Polysorbaatti 20 ja sekoitin hyvin. Kaadoin päälle lämmintä vettä ja sekoitin taas. Haistelin seosta ja kaadoin lisää vettä kunnes tuoksu oli sopiva. En siis halunnut tehdä kovin voimakasta, hajuvesimäistä, suihketta vaan kevyen tuoksun.

Kaadoin tuoksun lasipulloon pientä suppiloa apuna käyttäen, lisäsin säilöntäaineen sen ohjeiden mukaisesti ja ravistelin hyvin. Säilöntäainetta on hyvä käyttää aina kun tuotteeseen käytetään vettä, jossa bakteerit pääsevät nopeasti kasvamaan.

Säilöntäaine, jota minä käytin, oli EcoCert -sertifioitu Geogard 221 ® (Cosgard), mutta kannattaa tarkastaa oman veden pH ja valita sille sopiva säilöntäaine. Säilöntäaineen sekä Polysorbaatti 20:n olen tilannut Limepop:sta.

Tuoksun voi tehdä myös esimerkiksi taikapähkinäveteen, jolloin säilöntäainetta ei tarvita. Jotkut tekevät tuoksun myös alkoholiin, mutta minusta se ei ole välttämätöntä vaan saattaa ärsyttää ihoa turhaan. Itse olen käyttänyt keitettyä vettä ja säilöntäainetta tai sitten taikapähkinävettä.

Jos et käytä säilöntäainetta ja teet tuoksun veteen, säilyy tuoksu käyttökelpoisena ehkä viikon ja säilöntäaineen kanssa ajattelisin tuoksun olevan käyttökelpoinen muutaman kuukauden. Polysorbaatti 20:kään ei ole välttämätöntä käyttää, mutta siinä tapauksessa tuoksua täytyy ravistaa kunnolla ennen käyttöä, sillä öljyt eivät liukene nesteeseen ilman sitä.

Polysorbaatti 20 tekee tuoksun ulkonäöstä sumean, joten itse olen kokenut mielekkäämpänä käyttää tummaa lasipulloa, jotta sumeus ei näy niin paljon. Eteeristen öljyjen kanssa kannattaa käyttää lasipulloja, sillä öljyt saattavat liottaa muovista irti myrkkyjä.

 

 

Toiseen tuoksuuni laitoin eteerisistä öljyistä ylang ylang -kukkaistuoksua sekä mustakuusi -havutuoksua. Ne ovat tuoksuina yksiä lemppareitani ja kokeilin, toimiiko niiden yhdistelmä kuinka. Minun nenääni tuoksu toimii hyvin, mutta tietenkään kaikki eivät näitä kahta yhdistäisi.

Toiseen tuoksuuni yhdistin sypressin ja ruusugeraniumin tuoksut. Tämä on yhdistelmänä yksi lemppareistani ja löysin sen joskus ihan sattumalta. Parastahan näissä itsetehdyissä tuoksuissa on se, että niistä saa juuri sellaiset kuin itse haluaa. Voi tehdä mausteisen, kukkaisen tai vaikkapa sitruksisen tuoksun.

 

 

Eteerisiä öljyjä toisiinsa sekoitettaessa kannattaa miettiä tuoksun tasapainoa. Tuoksuja on kolmea eri tuoksunuottia (ylä-, ala- sekä keskinuotti) ja esimerkiksi Limepop:n  ohjeissa neuvotaan käyttämään tuoksuja niin, että laitetaan 50 % ylänuottia, 40 % alanuottia ja 10 % pohjanuottia.

Jos esimerkiksi sekoittaa keski- ja ylänuotin tuoksuja saman verran, tuoksuyhdistelmässä keskinuotin tuoksu peittää alleen ylänuotin tuoksun. Jotta valmiista tuoksusta saadaan tasapainoinen, ylänuotin tuoksua pitää laittaa enemmän kuin keskinuotin tuoksua. Täältä löytyy runsaasti tietoa eteeristen öljyjen käytöstä ja tuoksunuoteista - kannattaa tutustua!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Viimepäivinä meillä on kotona tuoksunut hyvälle. Olen testaillut useita erilaisia tuoksuyhdistelmiä ja tässä postauksessa on suosikkini kuluneelta viikolta. Edelliset tuoksuyhdistelmät voi lukea täältä ja sain sen jälkeen monta viestiä, jossa pyydettiin lisää tuoksuvinkkejä, joten tässä niitä nyt olisi.

Eteeristen öljyjen hankkimisesta tuli sähköpostilla monta kysymystä ja itse olen tilannut omat öljyni suoraan ranskalaiselta Florihanan  tislaamolta. Toimituskulut ovat korkeahkot, mutta öljyjen hinta-laatusuhde on erinomainen. Öljyt ovat siis laadukkaita, EcoCert  -sertifioituja ja ilman verkostomarkkinointifirmojen rakenteesta johtuvia kuluja hinnaltaan kohtuullisia.

 

 

Inkivääri-Eukalyptus-Frankincense

Meillä on ollut yskää ja kesäflunssaa liikkeellä, joten ajattelin, että tälläinen yhdistelmä voisi toimia ja helpottaa nuhanenien oloa. Toisaalta se saattaisi myös auttaa meitä muita säästymään flunssalta. Mene ja tiedä, mutta ihanan raikkaalta tämä yhdistelmä tuoksuu! Inkivääri ja frankincense ovat muutenkin minun lemppareitani.

Tiputtelin jokaista diffuuseriin veden sekaan viisi tippaa ja laitoin laitteen päälle. Minun isoon, melkein puolen litran vesisäiliööni saa tiputella aika reippaasti öljyjä, joten pienemmissä diffuusereissa kannattaa hieman himmailla,

 

 

Sitruuna-Piparminttu-Laventeli

Tämä sekoitus on sellainen, jonka kehutaan auttavan allergiaoireisiin. Minä olen käyttänyt sekoitusta ihan vain sen ihanan tuoksun takia, mutta ehkä sitä kannattaa testata myös allergiaoireisiin, jospa vaikka siitä olisi apua! Taas kerran tippoja meni jokaista se viisi kappaletta isoon säiliöön veden kanssa ja raikas tuoksu levisi olohuoneeseen.

 

 

Sitruunaruoho-Wintergreen-Appelsiini

Tämä sekoitus on todella jännän ja erittäin piristävän tuoksuinen! Wintergreen taitaa olla suomeksi talvikki, jos en nyt aivan väärässä ole ja sen tuoksu on todella vahva. Itse tiputtelin sitä vain muutaman tipan ja muita sitten sen viitisen tippaa. Sekoitus on minun mielestäni aivan ihanan tuoksuinen, mutta mies esimerkiksi ei tykkää ollenkaan tuosta wintergreenistä.

 

Nämä tuoksuasiat ovat kyllä ihan mielipidejuttuja, mutta nämä tosiaan ovat minun viimepäivien suosikkini. Kaikki edellämainitut tuoksusekoitukset ovat mielestäni todella raikkaita ja ihanan pirteitä jokainen omalla tavallaan. Hyvälle mielelle niistä olen ainakin tullut!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat