Kirjoitukset avainsanalla vartalon kuorinta

 

Ostin jo jonkin aikaa sitten aktiivihiiltä tarkoituksenani käyttää sitä hampaiden valkaisuun. Olen kuitenkin aika varovainen kokeilemaan mitään kun puhutaan hampaista, joten googlettelin ohjeita sekä reseptejä hyvän tovin. Tulin sitten kuitenkin siihen tulokseen, että todennäköisesti ahtiivihiili vahingoittaa hampaita hankaamalla kiillettä, joka ei sitten muuten enää uusiudukaan.

Katsoin siis viisaammaksi jättää hampaidenpuhdistushaaveet sikseen ja ihan sattumalta Pinterestissä tuli vastaan resepti suolakuorintaan, jossa oli käytetty myös aktiivihiiltä. Olen aiemminkin kertonut rakastavani vartalon suolakuorintaa, joten päätin kehitellä oman reseptini ahtiivihiilikuorintaan ja testailla sitä kerran purkillinen hiiltä kaapista löytyi.

 

 

Aktiivihiili imee itseensä bakteereita, myrkkyjä, kemikaaleja sekä likaa, joten kuorinta on superpuhdistava. Aktiivihiilikuorintaan tarvittavat aineet tätä hiiltä lukuun ottamatta löytyy ihan markettien hyllyiltä ja tekeminen on todella helppoa. Ei muuta kuin aineet sekaisin ja käyttöön. Ei tarvitse mittailla tai punnita vaan ihan oman fiiliksen mukaan voi aineita sekoitella,

Tykkään käyttöö kuorinnassa ruususuolaa, sillä se saa ainakin minun vartalossani nesteet ja kuona-aineet ihan loistavan hyvin liikkeelle. Kuorinnan öljypohja sitten taas pitää huolen siitä, että iho saa myös kosteutusta ja hoitoa. Eteerisiä öljyjä tykkään käytää myös, mutta ne eivät toki ole pakollisia.

 

 

Kuorintaa varteen sekoitin ensin öljypohjan, johon käytin kaapistani löytyviä öljyjä. Lorautin lasipurkkiin oliiviöljyä, avokadoöljyä sekä jojobaöljyä, sillä niitä oli minulla sopivasti lähettyvillä. Lisäsin joukkoo teepuun ja sitruunaruohon eteerisiä öljyjä niin, että tuoksu oli mieleiseni. Lopuksi lisäsin joukkoon puoli teelusikallista aktiivihiiltä ja sekoitin hyvin.

Käytin kuorintaa varten ruusuhuolaa (Himalajan suolla) sekä merisuolaa. Ruususuola on kuorinnassa ihan ehdoton lempparini ja merisuola on sille hyvä kaveri. Itse suodattelin hieman isompia merisuolan palasia pois ja käytin vain niitä pienempiä murusia, jotka läpäisivät sihdin. Suolaa voi lisätä juuri sen verran, että koostumus miellyttää. Sen voi jättää öljyiseksi tai sitten kuivemmaksi.

 

 

Aktiivihiilikuorintaa käyttävät vannovat sen puhdistavan ja tasoittavan sekä pehmentävän ihon aivan täydellisesti. Itse olen sitä nyt muutaman viikon käyttänyt pari-kolme kertaa viikossa ja se on tuntunut tosiaan kyllä puhdistavan ihon todella tehokkaasti. Iho jää pehmeäksi ja tasaiseksi, mutta aktiivihiili värjää ihoa aika lailla. Saa siis olla huolellinen kun sitä hieroo iholta suihkun alla pois.

Jos perus suolakuorintaan vertaa niin iho jää kyllä kuivemman tuntuiseksi aktiivihiilikuorinnan jälkeen eli suihkun jälkeen kostealle iholle on hyvä levittää vielä tehokas ihoöljy. Normaalisti suolakuorinnan jälkeen oma ihoni ei ole kaipaillut lisäkosteutusta, mutta tosiaan aktiivihiilikuorinnan jälkeen se on ollut melko kuiva.

 

 

Jos aktiivihiiltä ei ole ennen käyttänyt, kannattaa varmasti testata, että reagoiko iho kenties aktiivihiileen jotenkin ennen kuin sitä levittelee koko vartalolle. Normaalia suolakuorintaa käytän joka päivä, mutta aktiivihiilikuorinta oli sen verran tujumpaa, että sitä olen käyttänyt vain muutamana päivänä viikossa.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen kirjoitellut ehkä miljoona kertaa, että rakastan vartalon suolakuorintaa.  Ja niin rakastan! Oi, se on niin ihanan puhdistavaa, kuorivaa ja kosteuttavaa. Aivan täydellistä ja niin superhelppoa tehdä sekä käyttää.

Yleensä teen suolakuorinnan ruususuolasta  (Himalajan suola), mutta tällä kertaa pistin ihan ranttaliksi. Menin ja tein sen epsom-suolasta  (karvassuola eli magnesiumsulfaatti). Pohjaöljyinä käytin vanhoja tuttujani - makeaa manteliöljyä, vehnänalkioöljyä ja avokadoöljyä  sekä muutamaa eteeristä öljyä.

 

 

Kuorinnan tekohan on ihan älyttömän helppoa. Pohjaöljyt kuppiin ja sekaan eteeriset öljyt.  Eteerisistä öljyistä käytin greippiä, sypressiä ja geraniumia.  Sitten öljyjen joukkoon lisätään sopivan verran suolaa.  Niin, että koostumus on sopiva. Voit tehdä kuorinnasta joko kiinteän tai sitten hieman öljyisemmän - ihan niin kuin parhaalta tuntuu. Sitten onkin valmista!

Kuorinnan voi helposti tehdä ihan vaikka vain oliiviöljystä ja ruususuolasta.  Mitään muuta ei välttämättä tarvita. Itse käytän kuorintaa aikalailla päivittäin suihkussa, mutta tuskinpa sitä ihan noin usein tarvitsee käyttää! Olen vain jäänyt totaalisen koukkuun siihen.

 

 

Täältä löydät yhden minun ehdottoman lempparikuorintani ohjeen  ja täytyy myöntää, että tämä epsom-suola ei minun mielestäni ole yhtä tehokasta kuin ruususuola. Mutta koska sitä kerran ostin, käytän sen loppuun ja seuraavaan kuorintaan laitan molempia sekaisin - samoin kuin laitoin tähän jalkakuorintaankin.

Ruususuola  on minun mielestäni hienompaa tai kenties kovempaa kuin epsom-suola, joten se kuorii ihon minusta tehokkaammin.  Tai ainakin tuntuu siltä, että se kuorii ihon tehokkaammin. Jostain luin, että ihoa ei oikeasti tarvitse kuoria, mutta minun ihoni ainakin jää ihanan pehmeäksi kuorinnan jälkeen. Öljyt myös tuntuvat imeytyvän ihoon tehokkaammin kun se on kuorittu ja kostea.

Ihanaa pääsiäisen aikaa jokaiselle! Nautitaan yhdessäolosta ja läheisistämme.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Ainakin minun maailmani ihanin ja helpoin vartalon kuorinta syntyy hetkessä, kosteuttaa ihon samalla kun kuorii sen pehmeäksi ja laittaa vieläpä nesteet sekä kuona-aineet liikkeelle. Eteerisillä öljyillä saa kuorintaan lisätehoja, mutta kuorinnan voi tehdä myös ilman niitä.

Kuorintaan ei välttämättä tarvita mitään muuta kuin ruususuolaa (Himalajan suola) ja oliiviöljyä. Jo näillä kahdella aineella saa valmistettua tehokkaan ja ihoa hellivän kuorinta-aineen. Öljyjä voi käyttää oman mielensä mukaan - minun suosikkini ovat avokadoöljy, makea manteliöljy sekä oliiviöljy.

 

Ruususuola eli Himalajan mineraalipitoinen vuorisuola tasapainottaa ihon toimintoja. Ruususuola tukee ihon omaa kosteustasapainoa ja tasoittaa ihon väriä. Se sopii kaikille ihotyypeille, sillä se tasapainottaa ihon omia, luonnollisia, toimintoja. Ruususuola vilkastuttaa ihon nestekiertoa ja näin ollen laittaa kuona-aineet liikkeelle.

 

 

Avokadoöljy sisältää runsaasti A-, B- ja E-vitamiinejä sekä tyydyttymättömiä rasvahappoja ja lesitiiniä. A-vitamiini edesauttaa uusia soluja muodostumaan ja hidastaa ihon pintakerroksen solujen sarveistumista sekä hilseilyä. B-vitamiinit edistävät solujen aineenvaihduntaa ja rasvahapot taas ehkäisevät ihon ylimpien kerrosten halkeilua. E-vitamiini suojaa ihoa sekä huolehtii sen rakenteesta. Lesitiini taas kosteuttaa, pehmentää, muodostaa iholle kalvon ja auttaa muita aineita imeytymään.

 

Makea manteliöljy koostuu kertatyydyttymättömistä rasvoista, öljyhaposta ja linolihaposta. Se sisältää runsaasti A- ja E-vitamiineja sekä esimerkiksi Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja. Manteliöljy imeytyy ihoon nopesti, sillä se on hyvin kevyt. Se soveltuu kaikille ihotyypeille ja tekee ihosta kimmoisan sekä joustavan.

 

Oliiviöljy sisältää hyvälaatuisia rasvoja sekä A- ja E-vitamiineja. Oliiviöljy on siis hyvin vitamiinipitoinen ja ravitsee ihoa tehokkaasti tehden siitä kimmoisan. Se soveltuukin siis todella hyvin ruoanlaiton lisäksi myös ihonhoitoon. Itse vähän vierastan oliiviöljyn tuoksua, mutta eteeristen öljyjen kanssa se ei onneksi ota nenääni.

 

 

Eteerisistä öljyistä tykkään kuorinnassa käyttää sitruunaa, greippiä, sypressiä ja muskatellisalviaa (clary sage). Muita kuorintaan sopivia eteerisiä öljyjä on toki myös ja niitä kannattaa käyttää ihan niinkuin itsestä parhaalta tuntuu. Ja nehän voi tosiaan jättää ihan kokonaan poiskin niin halutessaan!

 

Sitruunan eteerinen öljy kirkastaa ihoa sekä parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Sen tuoksu on mielestäni aivan ihana ja se onkin ihan suosikkini vartalon ihonhoitotuotteissa.

 

Greipin eteerinen öljy parantaa aineenvaihduntaa, häivyttää arpia ja antaa kyytiä nesteille. Jotkut vannovat sen nimeen myös selluliitin karkoittajana ja ihon siloittajana sekä kiinteyttäjänä. Greipin tuoksu miellyttää myös nenääni kovasti ja sitä tulee myös tiputeltua vartalon ihonhoitotuotteisiin.

 

Sypressin eteerinen öljy edistää verenkiertoa ja supistavan vaikutuksensa ansiosta sen sanotaan toimivan taistelussa suonikohjuja vastaan. Tuoksu sypressissä on mukavan raikas ja virkistävä.

 

Muskatellisalvian eteerinen öljy eli clary sage toimii minulla pms-oireisiin ja lähinnä sen takia olen sitä kuorintaankin käyttänyt. Näin ollen sitä tulee käytettyä säännöllisesti. Muskatellisalvia tasapainottaa ihon omien öljyjen tuotantoa ja parantaa ihon tulehduksia. Jotkut ovat saaneet siitä apua myös ihottumiin, mutta on hyvä muistaa, että käyttöä on vältettävä alkoholin kanssa ja raskauden aikana. Muskatellisalvia ei sovellu myöskään lapsille eikä imetyksen aikana. 

 

 

Niin, se ohje. Todellakin kuorinnan saa tehtyä niinkin yksinkertaisesti kuin sekoittamalla öljyt keskenään ja lisäämällä suolan. Kuorinnan koostumuksesta saa juuri sellaisen kuin itse haluaa kun säätelee suolan ja öljypohjan suhdetta. Tuoksusta saa myös haluamansa lisäilemällä eteerisiä öljyjä tai jättämällä ne pois.

Minä tykkään jättää kuorinnan melko öljyiseksi, jotta ihoni jää kuorinnan jälkeen niin kosteutetuksi, että en tarvitse sen huuhtelun jälkeen enää ihoöljyä tai muita kosteuttajia. Tykkään myös, että kuorinnan tuoksu saa olla voimakas ja minun tuleekin käytettyä kuorintaa aikalailla joka ilta.

 

-R

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Tein aivan ihanan kahvisen kuorintapalan, joka tuoksuu kahvin lisäksi greipiltä. Kuorivina ainesosina ovat kahvipurut sekä ruususuola (Himalajan suola). Greippi, kahvi ja suola ovat kaikki nestettä ja kuona-aineita poistavia sekä aineenvaihduntaa parantavia aineksia, joten kuorintapala ei vain jätä ihoa kosteutetuksi vaan se myös laittaa nesteet tehokkaasti liikkeelle.

 

 

Kuorintapalaa varten vesihauteessa sulatetaan ruokalusikallinen kaakaovoita, kookosöljyä ja mangovoita sekä teelusikallinen mehiläisvahaa. Kun ainekset ovat sulaneet, otetaan kattila pois lämmöltä, mutta pidetään astia silti vesihauteessa, jotta seos ei ala jähmettyä. Sitten lisätään vajaa teelusikallinen E-vitamiinia ja eteeriset öljyt.

Minä käytin vain greipin eteeristä öljyä ja lisäsin sitä niin paljon, että tuoksu oli melko voimakas. Sitten sekoitin joukkoon ruususuolan ja suodatetut kahvinpurut suoraan suodatinpussista. Lisäsin kuorivia aineksia niin, että seoksesta tuli paksua ja kaadoin silikoniseen muffinssivuokaan. Laitoin vuoan vielä jääkaappiin jähmettymään yöksi.

 

 

Kuorintapala tuoksuu aivan ihanalle ja levittyy todella hyvin kostealle iholle suihkussa. Meidän kylpyhuoneessa on niin viileä, että siellä pala ainakin pysyy kiinteänä eikä ala sulaa, mutta on silti sopivan pehmeästi levittyvää. Levitän kuorintaa suihkussa kostealle iholle ja hieron vielä käsillä kunnolla vartalolle. Sitten huolellinen huuhtelu ja iho jää ihanan kosteutuksi, sileäksi sekä pehmeäksi. Tuoksusta puhumattakaan!

Mehiläisvaha suojaa ja rauhoittaa ihoa sekä pehmentää kuivan ja kireän ihon, mutta sitä ei kannata laittaa liikaa tai iho jää todella vahaiseksi eikä kuorinta levity vartalolle helpolla.

Kaakaovoi suojaa ihoa ja auttaa palauttamaan sen kosteuden. Se myös auttaa häivyttämään sekä estämään mahdollisia arpia. Sisältämänsä E-vitamiinin ansiosta kaakaovoi hoitaa, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa sekä auttaa sitä tuottamaan kollageenia, joka vähentää ikääntymisen merkkejä. 

Kookosöljyä en yleensä tykkää ihonhoidossa käyttää, mutta kuorintapalaan se tuo kaivattua pehmeyttä, joten tässä se on ihan omiaan. Kookosöljyn sanotaan imeytyvän ihoon tehokkaasti, mutta itse olen kyllä eri mieltä. Osana tuotteita se toimii hyvin, mutta yksinään ei.

Mangovoi puolestaan antaa iholle elastisuutta, pehmentää ja kosteuttaa sitä erittäin tehokkaasti. Koostumukseltaan se ei ole ihan yhtä kiinteä kuin sheavoi, joten mangovoikin pehmentää kuorintapalaa mukavasti. 

 

 

Jos omassa kylpyhuoneessa on kovin lämmin, kaakaovoi ja sheavoi toimivat mehiläisvahan kanssa mainiosti. Kookosöljyä kannattaa varmasti laittaa myös jonkin verran, mutta se alkaa sulaa jo 24:ssä asteessa, joten se kannattaa toki huomioida. Normaalistihan huoneen lämpötila on 21 asteen tietämillä, joten silloin kookosöljy kyllä pysyy kiinteänä.

Myös greipin eteerinen öljy tehostaa aineenvaihdunta ja kuona-aineiden poistumista sekä auttaa mahdollisten arpien paranemisessa. Se siis on kahvin ja suolan lisäksi mainio valinta kuorintaa ajatellen ja sopii tuoksultaankin todella hyvin kahvin seuraksi!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kahvikuorinta toimii

Muistakaa, että kahvinporoja ei ole tarkoitettu viemäriin. Kahvikuorinta sopii paremmin mökille, jossa voi huuhtoa pelkän kahvikuorinnan ulkona vedellä. Kotona voi taas pyyhkiä kahvikuorinnan paperilla ennen pesua, vaikka tuntuisikin etteivät juuri nämä minun käyttämäni kahvinporot mitenkään aiheuta ongelmia viemäriverkossa.... Joissain kahvikuorintavoide ohjeissa onkin hienosti muistettu myös mainita, etteivät kahvinporot kuulu viemäriin.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Tuo on totta! Sama asia toki myös kaikissa muissakin kuorinta-aineissa. Ei ne synteettisetkään muovirakeet ym. ainakaan hyvää tee viemäriputkissa, luonnosta puhumattakaan!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän seitsenvuotias tyttärensä, kolmevuotias pikkuveli, yksivuotias pikkusisko sekä karvainen koirakaveri.

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat