Kirjoitukset avainsanalla suolakuorinta

 

Jos vielä on joululahjoja tai -muistamisia hankkimatta, niin tässä olisi kaksi hurmaavaa kuorintaa, jotka voi tehdä itse. Nämä molemmat on helppo sekä nopea tehdä ja raaka-aineet löytyvät ihan vaikka lähikaupasta, jossei jo kotoa valmiina.

Kuorinnat tuoksuvat ihanalle ja jättävät ihon todella pehmeäksi. Toisessa kuorinnassa käytin pääraaka-aineena suolaa ja toisessa sokeria, joten kuorinnat poikkeavat hieman toisistaan. Se niitä kuitenkin yhdistää, että molemmat valmistuvat käden käänteessä ja ovat varmasti hurmaava joulumuistaminen yhdessä tai erikseen.

 

 

Sokerinen kaneli-kahvikuorinta

1 dl sokeria (ruokosokeri tai valkoinen sokeri)
2 tl vaniljasokeria (tai vaniljauutetta)
1 tl kanelia
1 tl jauhettua kahvia
n. 90 ml öljyä (esim. rypsi-, oliivi-, manteli- tai makadamiapähkinäöljy)

 

Sokerit, kahvi ja kaneli sekoitetaan keskenään kannellisessa, steriloidussa, lasipurkissa. Joukkoon lisätään pikkuhiljaa kaadellen öljy, joka tosiaan voi hyvin olla ihan vaikka rypsiöljyä. Öljyä kannattaa lisäillä vähän kerrallaan, jotta kuorinnan koostumuksesta ei tule liian öljyinen.

Kuorintaan voi lisätä vielä muutaman tipan kanelin eteeristä öljyä, jos sellaista löytyy kotoa. Kahvi, jota kuorinnassa käytetään, ei saa olla käytettyä eli suodatinpussista ei kahvia tähän kuorintaan käytetä. Jos kahvi on jo kertaalleen keitettyä ja sitä käytetään kuorinnassa, alkaa siinä bakteerit kasvaa nopeasti.

Sokerikuorinta kahvilla ja kanelilla höystettynä tekee vartalon ihosta ihanan pehmeän ja kahvi sekä kaneli tehostavat ihon pintaverenkiertoa. Kahvin kerrotaan myös olevaan omiaan selluliitti-ihon hoidossa sekä poistamaan turvotusta. Itse en niinkään vanno näiden ominaisuuksien nimeen, mutta kuorinta kyllä poistaa tehokkaasti kuolleet ihosolut!

 

 

Sitruunainen suolakuorinta

1 dl suolaa (ruususuola tai "tavallinen" hieno suola)
n. 90 ml öljyä (esim. rypsi-, oliivi-, manteli- tai makadamiapähkinäöljy)
1 tl sitruunan mehua
    tai
8 tippaa sitruunan eteeristä öljyä

Mittaa suola kannelliseen, steriloituun, lasiastiaan ja lisää joukkoon öljyä hiljalleen. Lisää öljyä sen verran, että koostumus on kuorinnalle sopiva. Mittaa joukkoon sitruunamehu tai tiputtele sekaan sitruunan eteerinen öljy ja sekoita huolellisesti.

Suolakuorinta on ihan ehdoton suosikkini itsetehdyistä kuorinnoista. Se laittaa mukavasti pintaverenkierron, kuona-aineet ja nesteet liikkeelle ja jättää ihon todella pehmeäksi sekä sileäksi.

 

 

Kuorinnat on mukava antaa lahjaksi kauniissa lasipurkeissa ja pakettiin kannattaa kirjoittaa mukaan ainesosaluettelo. Silloin vastaanottaja tietää, mitä tuotteet sisältävät, sillä jollakin saattaa olla allergioita tai yliherkkyyksiä tietyille aineille.

Lasipurkkeja voi löytyä kotoa valmiina tai sellaisia voi ostaa ainakin marketeista tai sitten esimerkiksi Ikeasta. Minun tulee itse aina säilytettyä kauniita lasipurkkeja kansineen juuri näitä diy-juttuja varten, joten kotoa löytyy aina jonkinlainen purkki valmiina.

Lasiastia ja kansi kannattaa steriloida kiehuvassa vedessä viitisen minuuttia ja antaa jäähtyä sekä kuivua ennen kuorinnan tekoa. Jos kansi ei kestä kiehautusta, pese, kuivaa ja steriloi se esimerkiksi isopropyylialkoholiliuoksella. Kuorinnat säilyvät hyvinä ainakin kolmisen kuukautta, mutta toki niiden tuoksua ja koostumusta kannattaa tarkkailla.

Kuorintaa käytetään vartalon iholla suihkun jälkeen. Kuorinta hierotaan pyörivin liikkein jokapuolelle vartaloa ja huuhdellaan hyvin pois. Oma ihoni ei enää kuorinnan jälkeen kaipaa lisäkosteutusta, sillä kuorinnassa oleva öljy sulkee tehokkaasti kosteuden iholle. Suihkun lattia saattaa jäädä kuorinnan käytön jälkeen liukkaaksi, joten sekin tieto voi olla hyvä kirjoittaa ainesosaluettelon perään.

Myöskään kahvikuorinnan sisältämät kahvipurut ja kaneli eivät kuulu viemäriin, joten ne on hyvä pyyhkiä iholta pois ja laittaa biojätteeseen.

 

 

Lahjaksi voi antaa vaikka molemmat kuorinnat tai sitten toisen vain. Kauniissa lasipurkissa, kauniisti paketoituina, ne ovat varmasti mieluisa lahja tai joulumuistaminen esimerkiksi joulukukan sijaan.

Ihanaa aatonaattoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Taisin saada viime kesänä Limepopilta  kesälahjaksi tilauksen yhteydessä Crystal OPC vaahdottuvaa kylpytuotepohjaa, jota olemme tytön kanssa aikoneet testata jo pitkään. Teimme aiemmin yhden palasaippuan kuppikakkumuottiin ihan sitä varten, että teemme siihen kuorrutteen juuri tästä Crystal OPC:stä. Lisäksi tein lopusta vaahdosta aivan ihanan kuorivan suihkuvaahdon!

Crystal OPC:n käyttö on ihan äärettömän yksinkertaista. Tuotetta ei edes tarvitse lämmittää tai sulattaa vaan sen voi ihan tuosta noin vaan vaahdottaa esimerkiksi sähkövatkaimella. Joukkoon hieman Himalajan suolaa (ruususuolaa) ja eteerisiä öljyjä niin aivan ihanan pehmeä, kuoriva suihkuvaahto on valmista.

 

 

Kuoriva suihkuvaahto on aivan ihanaa! Se on todella ilmavaa vaahtoa, joka levittyy iholle kermaisen pehmeästi ja kuorii ihon samalla. Suolaa tai halutessaan sokeria voi lisätä vaahdon joukkoon maksimissaan 60 prosenttia, mutta minä lisäsin aika paljon vähemmän. Halusin tehdä suihkuvaahdon, joka kuorii hellästi, en tällä kertaa varsinaisesti kuorintaa.

Tyttö valitsi tuoksuksi raikkaan vihermintun, jota tiputtelimme vaahdon joukkoon sen verran, että tuoksu oli meidän mielestämme sopiva. Vatkaus vielä kunnolla sekaisin, kylpyvaahto purkkiin ja ei muuta kuin käyttöön. Ajattelin tilata Crystal OPC:tä ensi tilauksen yhteydessä lisää ja kokeilla lisätä joukkoon vaikkapa ihoa ravitsevaa magovoita.

 

 

Ennen kuin tein oman suihkuvaahtoni, laitoimme tytölle pursottimeen vaahtoa ja hän sai itse koristella oman kuppikakkunsa. Kuorrutetta tuli suhteellisen runsaasti ja päälle neiti ripotteli vielä biohajoavaa glitteriä sekä micajauheita. Lopputulos on melko runsas, mutta aika ihana!

Kuorrutteen olisi saanut vähän kovemmaksi lisäämällä vaahdon joukkoon puolet melt & pour -saippuamassaa ja hieman mehiväisvahaa. Vaahdotetun Crystal OPC:n joukkoon siis lisätään kokoajan vatkaten sulatettu saippuamassa ja mehiläisvaha. Kuorrute kannattaa pursottaa mahdollisimman nopeasti, ennen kuin se jähmettyy. Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta!

 

 

Melko näyttävä oli tämä tytön saippua kyllä kerrassaan. Ihanaa lauantai-illan jatkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Ostin jo jonkin aikaa sitten aktiivihiiltä tarkoituksenani käyttää sitä hampaiden valkaisuun. Olen kuitenkin aika varovainen kokeilemaan mitään kun puhutaan hampaista, joten googlettelin ohjeita sekä reseptejä hyvän tovin. Tulin sitten kuitenkin siihen tulokseen, että todennäköisesti ahtiivihiili vahingoittaa hampaita hankaamalla kiillettä, joka ei sitten muuten enää uusiudukaan.

Katsoin siis viisaammaksi jättää hampaidenpuhdistushaaveet sikseen ja ihan sattumalta Pinterestissä tuli vastaan resepti suolakuorintaan, jossa oli käytetty myös aktiivihiiltä. Olen aiemminkin kertonut rakastavani vartalon suolakuorintaa, joten päätin kehitellä oman reseptini ahtiivihiilikuorintaan ja testailla sitä kerran purkillinen hiiltä kaapista löytyi.

 

 

Aktiivihiili imee itseensä bakteereita, myrkkyjä, kemikaaleja sekä likaa, joten kuorinta on superpuhdistava. Aktiivihiilikuorintaan tarvittavat aineet tätä hiiltä lukuun ottamatta löytyy ihan markettien hyllyiltä ja tekeminen on todella helppoa. Ei muuta kuin aineet sekaisin ja käyttöön. Ei tarvitse mittailla tai punnita vaan ihan oman fiiliksen mukaan voi aineita sekoitella,

Tykkään käyttöö kuorinnassa ruususuolaa, sillä se saa ainakin minun vartalossani nesteet ja kuona-aineet ihan loistavan hyvin liikkeelle. Kuorinnan öljypohja sitten taas pitää huolen siitä, että iho saa myös kosteutusta ja hoitoa. Eteerisiä öljyjä tykkään käytää myös, mutta ne eivät toki ole pakollisia.

 

 

Kuorintaa varteen sekoitin ensin öljypohjan, johon käytin kaapistani löytyviä öljyjä. Lorautin lasipurkkiin oliiviöljyä, avokadoöljyä sekä jojobaöljyä, sillä niitä oli minulla sopivasti lähettyvillä. Lisäsin joukkoo teepuun ja sitruunaruohon eteerisiä öljyjä niin, että tuoksu oli mieleiseni. Lopuksi lisäsin joukkoon puoli teelusikallista aktiivihiiltä ja sekoitin hyvin.

Käytin kuorintaa varten ruusuhuolaa (Himalajan suolla) sekä merisuolaa. Ruususuola on kuorinnassa ihan ehdoton lempparini ja merisuola on sille hyvä kaveri. Itse suodattelin hieman isompia merisuolan palasia pois ja käytin vain niitä pienempiä murusia, jotka läpäisivät sihdin. Suolaa voi lisätä juuri sen verran, että koostumus miellyttää. Sen voi jättää öljyiseksi tai sitten kuivemmaksi.

 

 

Aktiivihiilikuorintaa käyttävät vannovat sen puhdistavan ja tasoittavan sekä pehmentävän ihon aivan täydellisesti. Itse olen sitä nyt muutaman viikon käyttänyt pari-kolme kertaa viikossa ja se on tuntunut tosiaan kyllä puhdistavan ihon todella tehokkaasti. Iho jää pehmeäksi ja tasaiseksi, mutta aktiivihiili värjää ihoa aika lailla. Saa siis olla huolellinen kun sitä hieroo iholta suihkun alla pois.

Jos perus suolakuorintaan vertaa niin iho jää kyllä kuivemman tuntuiseksi aktiivihiilikuorinnan jälkeen eli suihkun jälkeen kostealle iholle on hyvä levittää vielä tehokas ihoöljy. Normaalisti suolakuorinnan jälkeen oma ihoni ei ole kaipaillut lisäkosteutusta, mutta tosiaan aktiivihiilikuorinnan jälkeen se on ollut melko kuiva.

 

 

Jos aktiivihiiltä ei ole ennen käyttänyt, kannattaa varmasti testata, että reagoiko iho kenties aktiivihiileen jotenkin ennen kuin sitä levittelee koko vartalolle. Normaalia suolakuorintaa käytän joka päivä, mutta aktiivihiilikuorinta oli sen verran tujumpaa, että sitä olen käyttänyt vain muutamana päivänä viikossa.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Ihoni todellakin kaipaa öljypohjaista suolakuorintaa, johon se on ilmeisen tottunut. Laiskuuttani olin viikon verran ilman suolakuorintaa ja ihosta sen kyllä tunsi. Se oli kuiva, hilseilevä ja turvotuskin tuntui vaivaavan etenkin jaloissa.

Toki kaikki nämä voivat hyvin johtua auringosta, aurinkorasvasta ja helteestäkin, sillä niitähän nyt on tarjolla ollut. Haluan kuitenkin ajatella, että ne johtuivat siitä, että en ole käyttänyt suolakuorintaa säännöllisesti, sillä se on aiemminkin saanut ihoni voimaan hyvin ja nesteet liikkeelle.

Nyt asia on korjattu ja käytössä on taas kesäiholle sopiva kuorinta. Se laittaa nesteet ja kuona-aineet tehokkaasti liikkeelle ja hoitaa sekä suojaa ihoa. Normaalisti oma ihoni ei tarvitse lisäkosteutusta kuorinnan jälkeen, mutta nähtäväksi jää, mikä tilanne on nyt auringon kuivattamalla iholla.

 

 

Olen ennenkin kirjoittanut kuinka helppoa suolakuorinnan teko on. Ja niinhän se on! Öljyt sekaisin ja sitten lisätään suola. Tällä kertaa käytin oliiviöljyä, vehnänalkioöljyä sekä risiiniöljyä. Lisäsin joukkoon vielä laventelin, geraniumin, rosmariinin, sypressin ja clary sagen eteerisiä öljyjä ja sekoitin kunnolla. Tuoksu on muuten aivan ihana!

Suolakuorinnan tein ruususuolasta ja epsomsuolasta yhdessä. Oma lempparini on ruususuola (Himalajan suola), mutta koska minulla epsomsuolaa kaapissa on, haluan käyttää sen loppuun. Ruusuola kuorii ihon mielestäni paremmin ja tehostaa nesteiden poistoa myös tehokkaammin kuin epsomsuola.

Ehkä kuitenkin kesäiholle epsomsuola sopii paremmin, sillä minun mielestäni se on ehkä hieman pehmeämmän tuntuista kuin ruususuola. Muutenkin ehkä olisin varovainen suolakuorinnan kanssa, jos iho tuntuu yhtään ottaneen itseensä auringosta, sillä suola saattaa kirvellä ja rasittaa ihoa turhaan.

 

 

Suolaa lisätään öljypohjaan niin paljon, että koostumus miellyttää. Mitä vähemmän suolaa laittaa, sitä öljyisempi on lopputulos. Kuorintaa käytetään suihkussa ja kannnattaa pitää huoli, ettei purkkiin pääse vettä, ettei kuorinta-aine pääse pilaantumaan ennen aikojaan.

Minulla kuorinta on tosiaan tehokas nesteiden ja kuona-aineiden poistaja sekä verenkierron tehostaja. Tykkään siitä tunteesta, jonka suolakuorinta iholleni jättää ja se onkin ihan ehdoton vartalon ihonhoitorutiinini.

 

 

Minun tulee käytettyä suolakuorintaa joka ilta suihkussa enkä oikein enää osa olla ilmankaan. Se on aivan ihana tuote ja todella helppo tehdä. Esimerkiksi oliiviöljy sekä ruususuola riittävät ja niitä löytyy jo melkeinpä lähikaupoistakin. Eteeriset öljyt ovat hyvä lisä, mutta eivät mitenkään välttämättömiä!

Sitrusöljyjä pyrin välttämään kesällä, sillä se ovat valoherkkiä. Niiden käyttöä ei suositella, jos haluaa oleskella auringossa, mutta en sitten tiedä kuinka paljon kuorinnassa niitä edes iholle jää, mutta haluan silti ottaa varman päälle.

Suolakuorintaa kannattaa ehdottomasti kyllä kokeilla, jos se ei vielä ole entuudestaan tuttu!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat