Kirjoitukset avainsanalla Limepop

 

Kerroin luopuneeni ripsipidennyksistä ja, että omat ripseni olivat niiden jäljiltä melkoisen lyhyet ja harvat. Pidennykset rasittavat ripsiä suhteellisen paljon ja minusta on täysi vale kun väitetään, että ne eivät häiritsisi omien ripsien kasvua ja hyvinvointia. Kyllä vain häiritsevät! Tämän olen itse todennut monen monta kertaa, mutta pidennysten kanssa se ei ole minua haitannut.

Melkoinen isku vasten kasvoja tosin on aina se pidennyksistä luopumisen jälkeinen peiliin katsominen. Omat ripset ovat hentoiset, muutaman millin pituiset nysät, ja harvat kuin mitkä. Shokki on alkuun aivan järkyttävän suuri, jos nyt rehellisiä (ja pinnallisia) ollaan, mutta kuten kaikki muukin, onneksi se menee ohi.

 

 

Ripset kasvavat takaisin ja vahvistuvat ajan kanssa kyllä - siitä ei ole epäilystäkään. Mutta, jos haluat, voit boostata ripsien kasvua ja tuuheutumista tällä hyvin simppelillä seerumilla, johon voit lisätä kasviöljyjen lisäksi muutamaa karvojen kasvua edistävää eteeristä öljyä.

Eteeriset öljyt voi hyvin myös jättää pois ohjeesta, jos se tuntuu itsestä paremmalta vaihtoehdolta. Minä en itse seerumiin eteerisiä öljyjä lisännyt, sillä en uskaltaisi ehkä kuitenkaan laittaa niitä niin lähelle silmää, mutta monet kyllä käyttävät ripsiseerumissa niitä. Joten siis eteeriset öljyt omalla vastuulla!

Toki ohjetta kannattaa kokeilla vaikkei omat ripset olisikaan pidennysten runnomat. Ripsiseerumin öljyt vahvistavat ja auttavat ripsiä kuin ripsiä kasvamaan pidemmiksi ja tuuheammiksi kun seerumia iltaisin ripsiin harjailee. Se myös voi tuuheuttaa sekä vahvistaa kulmakarvoja ja se, jos jokin, on aika positiivinen juttu ainakin minun harvoille kulmakarvoilleni!

 

 

Vahvistava ripsiseerumi

1 rkl risiiniöljyä
0,5 rkl makeaa manteliöljyä
0,5 tl arganöljyä
0,5 tl E-vitamiinia
pieni pullo
ripsiharja
(2 tippaa laventelin eteeristä öljyä
2 tippaa setripuun eteeristä öljyä
1 tippa rosmariinin eteeristä öljyä)

Mittaa ja tiputtele öljyt pientä suppiloa apuna käyttäen pulloon, sulje korkki ja ravistele öljyt kunnolla sekaisin. Eteeriset öljyt, jotka ohjeessa mainitsin, antavat karvojen kasvulle lisäboostia, mutta seerumin voi hyvin tehdä ilman niitäkin.

Jos käytät eteerisiä öljyjä, muista varoa seerumin joutumista silmiin! Sinne se ei missään nimessä kuulu ja itse en ole uskaltanut eteerisiä öljyjä seerumiin lisätä, sillä pelkään niiden joutuvan silmiin.

Levitä seerumia puhtaalla ripsiharjalla puhtaisiin ripsiin ja kulmakarvoihin iltaisin. Minun pulloni oli aivan turhan liian suuri seerumin määrään nähden, mutta hyvin silläkin olen pärjännyt. Muista puhdistaa ripset aamulla ennen meikkaamista tai muuten ripsari ei pysy ripsissä vaan löydät sen ala- ja yläluomiltasi!

 

 

Minä olen käyttänyt seerumia ripsilleni nyt pari viikkoa ja ripset ovat kasvaneet huimasti. Tosin tämä voi johtua pidennysten poiston jälkeen ihan ripsien luonnollisesta kasvusta, mutta aion käyttää seerumia jatkossakin. Alan myös käyttää sitä nyt ripsien lisäksi kulmakarvoilleni ja on hyvin mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin seerumi oikeasti toimii!

Käytän seerumia niin, että laitan pullon suun tiukasti kämmenselkääni vasten ja käytän pullon ylösalaisin. Levitän seerumia sitten kämmenselältäni ripsiin ja näin sitä ei tule harjaan liian paljon. Kasviöljyt olen tilannut Limepopista  ja eteeriset öljyt ranskalaiselta Florihanan tislaamolta. Jos eteerisiä öljyjä haluaa tilata lähempää niin niitä saa kyllä myös esimerkiksi juuri Limepopista.

 

-R

 

Kommentit (2)

Hilsen fra Oslo

Moikka, kuullostaa hyvæltæ! Onko sulla ollut jotain ærsyyntymistæ silmissæ? Ajattelin kokeilla reseptiæ myøhemmin, kuten aiemmin kerroin kæytin IGlow merkkistæ seerumia joka oli tosi tehokasta...ups, ja kallista. Maksoi noin tuhat kruunua🤔😟. Todella ihanaa vkloppua sulle sinne Kumpulaan, en oikein tiedæ ettæ missæ pæin Suomea olet, mutta kuullostaa mukavalta paikalta. Sorry vaan kirjaimet ipad ei suostu suomen aakkosiin 🤔, teen varmaan jotain væærin!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moi! Ei minulla ole ollut silmissä ärsyyntymistä, mutta tosiaan en halunnut laittaa eteerisiä öljyjä seerumiin, ettei tulekaan mitään. :) Kokeile ihmeessä tehdä seerumia ja käyttää sitä jonkin aikaa niin huomaat, että toimiiko se! Se sinun ostamasi seerumi kuulosti hurjan hyvältä, mutta ymmärrän kyllä, että ei tee mieli ostaa sitä kun on niin kovin kallista!

Kumpula, jossa me asumme, on Tampereella, mutta Helsingissä on myös omansa. Olemme viihtyneet täällä tosi hyvin, sillä tämä on tosi rauhallista aluetta. Lapsille aivan ihanaa. :)

Ja, ei haittaa kirjaimet! Saa hyvin kyllä selvää. :) Mukavaa sunnuntain jatkoa!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Minulla on todella kuivat kädet oikeastaan aina. Kesällä tilanne on hieman parempi, mutta muuten kuin kesällä kärsin kuivista käsistä kyllä aikalailla aina. Kuivat kädet ovat saaneet minut luopumaan omien käsieni pesussa nestesaippuan käytöstä kotona ja olen jo hyvän aikaa tehnyt itse palasaippuaa valmismassasta, joka ei sisällä minun käsiäni eniten kuivattavia SLS-tensidejä.

Tällä kertaa kokeilin tehdä Himalajan suolasaippuaa, sillä muistan kuulleeni ja lukeeni, että ruususuolaksikin kutsuttu mineraalipitoinen vuoristosuola olisi hyväksi kuivalle iholle. Ruususuola tasapainottaa ihon omia luonnollisia toimintoja ja tukee ihon omaa kosteustasapainoa. Lisäsin saippuaan myös ihoa hoitavia kasviöljyjä sekä mangovoita ja lopputulos on ihana!

 

 

Suolasaippuaa varten pilkoin palasen kirkasta saippuamassaa, joka ei sisällä SLS:ää. Pilkottu massa sulatetaan vesihauteessa liedellä kevyesti sekoitellen ja massa kannattaa muuten pilkkoa mahdollisimman pieniksi paloiksi niin se sulaa nopeammin. Kun massa on sulanut, joukkoon lisätään kasviöljyt, glyseriini, mangovoi ja kookosöljy. Omat aineeni olen tilannut Limepopista.

Käytin kasviöljyistä kehäkukkaöljyä ja risiiniölyä, sillä ne ovat sopineet minun iholle hyvin. Ne hoitavat hyvin kuivaa ihoa ja risiiniöljy vielä kaiken kukkuraksi lisää saippuan vaahtoavuutta. Käytän yleensä saippuassa myös kookosöljyä sekä glyseriiniä lisäämään saippuan hoitavuutta. Myös mango- tai sheavoi kuuluu vakiotuotteisiin saippuaa kuiville käsille tehdessäni.

 

 

Kasviöljyjä, mangovoita, glyseriiniä ja kookosöljyä lisätään yhteensä maksimissaan 10 prosenttia ja kun ne ovat sulaneet massan joukkoon, sekoitetaan kevyesti, mutta huolellisesti. Vatkata ei kannata, jotta sekaan ei pääse hirveän paljoa ilmakuplia, mutta ainesten täytyy kuitenkin sekoittua kunnolla. Väriaineita en tällä kertaa käyttänyt, sillä tykkään ruususuolan väristä.

Seuraavaksi kattila otetaan pois kuumalta liedeltä, mutta saippuaseoksen annetaan kuitenkin olla vielä vesihauteessa. Joukkoon lisätään eteeriset öljyt, jos niitä haluaa käyttää. Minä käytin tähän saippuaan bergamotin pirteän raikasta sitrusöljyä ja tiputtelin sitä  seokseen kunnes saippuan tuoksu oli tarpeeksi vahva minun nenääni. Ja jälleen sekoitetaan huolellisesti, mutta varovasti.

Viimeisenä joukkoon lisätään ruususuola ja ennen sen lisäämistä kannattaa laittaa muotit ja nuolijat valmiiksi, sillä saippua jähmettyy alle aikayksikön. Suolaa ei tarvitse lisätä paljoa ja minä lorautin aluksi ihan liikaa - lopputuloksena massa jähmettyi kulhoon. Tein sitten uuden satsin ilman suolaa ja lisäsin sen jo jähmettyneen massan joukkoon.

 

 

Laitoin massan uudestaan vesihauteeseen ja sekoittelin kunnes sain uuden erän sekoittumaan jähmettyneeseen erään. En enää lisännyt suolaa vaan kaadoin seoksen heti ensimmäiseen muottiin, laitoin loput takaisin vesihauteeseen ja suihkutin saippuan päälle taikapähkinävettä kuplia poistamaan. Annoin loppumassan taas sulaa hetken vesihauteessa, kaadoin ne toiseen muottiin ja suihkutin päälle taikapähkinävettä.

Kuviollinen muotti ei ollut hyvä vaihtoehto, sillä massa oli edelleen niin jähmeää, että se ei oikein muotoutunut muotin mukaan. Olisi ehkä kannattanut hieman painella massaa muottiin, jotta sitä olisi levinnyt ihan kaikkialle. Suolan olisi ehkä myös voinut sekoittaa saippuan sekaan vasta muoteissakin, jotta massa ei olisi jähmettynyt kulhoon niin nopeasti.

Kun saippuat olivat hieman jäähtyneet muoteissaan, laitoin ne muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Kun saippuat ovat kunnolla kovettuneet ja jäähtyneet, voi ne ottaa varovasti pois muoteistaan. Yleensä leikkaan tuon isomman muotin saippuan kahtia, mutta suolasaippua on melko helposti halkeilevaa, joten jätin sen sen kokonaiseksi ja itseasiassa se onkin aika passelin kokoinen.

 

 

Yllä olevassa kuvassa näkyy kuinka kuviollisen muotin saippua ei ole kunnolla ulottunut jokaiseen muotin kohtaan vaan saippuassa on koloja. Käyttöä tämä ei haittaa, mutta kovin esteettinen se ei kyllä ole! Valmismassasta tehty saippua on kuuden tunnin päästä valmistuksesta käyttövalmista ja saippuan, joka ei tullut käyttöön, laitoin tiiviiseen rasiaan leivinpaperiin käärittynä.

Muuten saippua on käytössä aika hauskan tuntuinen kuorivine suolakiteineen ja tulen tätä kyllä tekemään jatkossakin! Toinen saippua on jo käytetty melkein kokonaan ja toinen odottelee vuoroaan komerossa. Palasaippua pitää muistaa huuhdella käsienpesun jälkeen ja laittaa ilmavasti esimerkiksi saippuaritilälle odottelemaan seuraavaa käsienpesua. Näin se on hygieninen!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Pyykkietikan tekoa koskeva postaukseni on yksi luetuimmista ja jaetuimmista kirjoituksistani, joten ajattelin jakaa myös ohjeen emulgoituun pyykkietikkaan. Emulgoidussa pyykkietikassa eteeriset öljyt ovat sekoittuneena etikka-vesi -seokseen, joten emulgoitua pyykkietikkaa tarvitse ravistella ennen koneeseen annostelua.

Emulgaattorina toimii Polysorbaatti 20, jonka olen tilannut Limepopista. Polysorbaatti 20 on helposti biohajoava ja sen perustana ovat rasvahapot sekä lauriinihappo. Polysorbaatti 20:llä saadaan muuten nesteeseen liukenemattomat tuoksu- tai eteeriset öljyt liukenemaan nesteeseen. Se on vesi- ja glyseriiniliukoista sekä toimii myös lievänä pinta-aktiivina. Minä olen tilannut Polysorbaatti 20:n Limepopista.

Pyykkietikka toimii hyvin myös ilman emulgointia vaikka silloin eteeriset öljyt toki nousevat pullon yläosaan eivätkä sekoitu pyykkietikkaan. Ravistelemalla pulloa saa öljyt kyllä hetkeksi sekaisin etikan joukkoon, mutta emulgoimalla pyykkietikan, ovat eteeriset öljyt varmasti tasaisesti mukana jokaisessa annoksessa.

Toisaalta myös eteeriset öljytkään eivät ole täysin pakollinen lisä ja pelkkä etikka-vesi -seoskin toimii hyvin. Minä tykkään, että pyykki saa tuoksua miedosti ja eteerisillä öljyillä saa mukavaa, mutta kuitenkin mietoa tuoksua ja raikkautta tekstiileihin. Kosteana pyykissä on vielä hieman etikan hajua, mutta se onneksi haihtuu kun pyykki kuivuu.

 

 

Emulgoitu pyykkietikka

7 dl väkiviinaetikkaa
3 dl keitettyä vettä
2,5 tl (12,5 ml) Polysorbaatti 20:tä
max. 2,5 tl (12,5 ml) eteerisiä öljyjä

 

Tästä ohjeesta tulee reilu litra valmista pyykkietikkaa, joten ohjeen voi huoletta myös puolittaa, jos on esimerkiksi hankaluuksia löytää tarpeeksi isoa pulloa tai jos pyykkiä tulee vähän.

Vesi keitetään kiehuvaksi ja annetaan kiehua viitisen minuuttia. Sitten sen annetaan jäähtyä niin että se ei enää ole kuumaa. Polysorbaatti 20 mitataan astiaan, johon mahtuu myöhemmin myös vesi ja sekaan lisätään eteeriset öljyt oman mielen mukaan. Öljyjä ei kuitenkaan saa laittaa enempää kuin polysorbaatti 20:tä vaan maksimissaan saman verran.

Pyykkietikkaa ei kannata valmistaa kovin suurta määrää kerrallaan, jos pyykkiä ei tule paljon, sillä tässä ohjeessa ei käytetä säilöntäainetta. Tosin etikka taitaa itsessään kuitenkin toimia säilöntäaineena happamuutensa ansiosta ja meillä tulee pestyä pyykkiä niin paljon, että säilöntäaineeton pyykkietikka ei pääse pilaantumaan.

Minä käytin tällä kertaa rosmariinin, eukalyptuksen, teepuun sekä sitruunaruohon eteerisiä öljyjä. Tiputtelin niitä teelusikkaan, jotta tiesin, että en laita liikaa. Minun satsiini tuli litra nestettä ja Polysorbaatti 20:tä tuli se 2,5 teelusikallista, joten eteerisiä öljyjä ei saanut tulla sitä enempää. Seos saa minun nenääni suoksua voimakkaalle, sillä tuoksu laimenee paljon kun seos sekoitetaan etikka-vesi -seokseen.

 

 

Polysorbaatti 20 sekä eteeriset öljyt sekoitetaan keskenään hyvin, joukkoon kaadetaan lämmin vesi ja sekoitetaan kunnolla. Etikka mitataan kannelliseen tai korkilliseen lasipulloon, jossa valmis pyykkietikka sitten säilytetään. Kannattaa muistaa, että jos kannessa tai korkissa on metallia, etikka saa sen ruostumaan.

Vesi-polysorbaatti-öljy -seos kaadetaan etikan joukkoon ja sekoitetaan kunnolla. Oma etikkani ainakin vaahtoaa hieman tässä kohtaa, mutta vaahto laskee kyllä ja pyykkietikka tosiaan säilyy emulgoituna eli öljyt eivät nouse pintaan niinkuin ne tekevät ilman emulgointia.

Annostelen pyykkietikkaa isoon koneelliseen noin 35 ml. Minulla on käytössäni pieni kuppi, jonka koko tilavuus on 70 ml ja lorautan pullosta etikkaa kupin puoliväliin asti. Pyykkietikka annostellaan koneen huuhteluainelokeroon tavallisen huuhteluaineen tapaan.

 

 

Pyykkietikasta jää mieto tuoksu pyykkiin ja minä tykkään kovin kun pyykki ei jää tuoksumaan vahvoille, synteettisille, hajusteille niin kuin huuhteluaineen kanssa on tapana. Pyykkietikkaan ei ole välttämätöntä laittaa vettä, mutta käytän itse sitä sen takia, että muuten pyykkietikkaa tulisi helposti annosteltua liikaa. Minun ainakin tulee kaadettua kuppiin tuo 35 milliä yhdellä lorauksella.

Pyykkietikka poistaa pyykistä sähköisyyden sekä pesuainejäämät. Se jättää pyykin raikkaaksi ja pehmeäksi eikä kuluta värejä pyykistä. Oikeastaan se kirkastaa värit ja poistaa pyykistä hajuja sekä tahroja ja kellastumista. Pyykkietikka ei huononna esimerkiksi pyyhkeiden imukukyä kuten taas huuhteluaine tekee.

Etikka pitää lisäksi huolta pesukoneesta poistaen pesuainesaostumat ja estäen niiden muodostumista. Kannattaa muistaa kuitenkin, että eteerisistä öljyistä sitrus- sekä havuöljyt haurastuttavat koneiden muoviosia ja tiivisteitä, joten niitä ei kannata käyttää! Pyykkietikka ei välttämättä myöskään sovellu koneille, joihin pesu- ja huuhteluaineet annostellaan valmiiksi.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Kerroin lisänneeni aktiivihiilijauhetta kuorinnan joukkoon kun en sitä uskaltanut sitten kuitenkaan käyttää hampaiden valkaisuunkaan. Kokeilut sen kun jatkuvat ja tällä kertaa lisäsin aktiivihiiltä palasaippuaan. Aktiivihiilen kerrotaan vetävän puoleensa bakteereita, myrkkyjä, kemikaaleja ja likaa, joten ajattelin sen sopivan käsienpesuun mitä parhaiten!

Palasaippuaa varten sulatin vesihauteessa valkoista saippuamassaa, joka ei sisällä SLS:ää. Pilkoin massan ensin pieniin paloihin ja laitoin sulamaan metallikannuun vesihauteeseen. Oman massani olen aikoinaan tilannut aikoinaan Limepopista.

Kun saippuamassa oli sulanut, lisäsin joukkoon arviolta yhteensä kymmenisen prosenttia kookosöljyä, risiiniöljyä sekä glyserolia. Sekoittelin joukkoon myös frankincensen sekä elemin eteerisiä öljyjä, sillä niiden tuoksut puhuttelivat juuri nyt jostain syystä. Frankincense on ihan ehdoton lempparini ja elemi taitaa olla sen sukulainen, joten sekin tuoksuu minusta ihanalle.

 

 

Sekoitin lopuksi joukkoon puolisen teelusikallista aktiivihiilijauhetta ja ripottelin vuokien pohjille väriaineita. Laitoin erivärisiä micajauheita, tiputtelin mp-värejä ja ripottelin biohajoavaa glitteriä. Kaadoin saippuamassan muotteihin sekä sekoittelin hieman vielä värejä massan joukkoon puutikuilla ja suihkasin päälle taikapähkinävettä. Lopuksi laitoin muotit jääkaappiin jähmettymään.

Muutaman tunnin päästä otin saippuat pois kylmästä ja irroitin ne muoteista. Leikkasin saippuat paloihin, otimme heti yhden käyttöön ja pakkasimme loput varastoon. Käärimme palasaippuat leivinpaperiin ja laitoimme tiiviisti muovipussiin. Saippuat kannattaa säilyttää hämärässä sekä viileässä ja ottaa käytöön sitten tarpeen mukaan.

 

 

Olemme nyt viikon verran käytelleet aktiivihiilisaippuaa ja itse olen ollut tyytyväinen. Saippua vaahtoaa hyvin ja kädet tuntuvat tulevan ihanan puhtaiksi, mutta en tiedä sitten esimerkiksi talvella, että kuivattaako tämä aktiivihiili käsiä kuinka paljon. Nyt ainakin tuntuu, että ködet tosiaan tulevat todella puhtaiksi, mutta en osaa sanoa, auttavatko saippuan hoitavat aineet käsiä pysymään kunnossa.

Palasaippuan käytössä on tärkeää muistaa huuhdella saippua ja antaa sen kuivua ilmavasti pesujen välillä. Saippua vaahtoaa parhaiten kun sen kastelee lämpimässä vedessä. Sitten käsienpesun jälkeen saippua huuhdellan ja laitetaan esimerkiksi ritilälle kuivumaan ilmavasti. Jos saippua jää lillumaan veteen, pääsevät pöpöt kasvamaan vedessä ja leviävät joltain osin myös saippuaan.

Meillä on käytössä Ikean saippuaritilät (täällä), joissa saippuat pääsevät kuivumaan ilmavasti ja ovat aika kivan näköisiäkin. Kivan näköisiä tuli myös saippuoista ja nyt kesällä käsien iho tuntu kestävän aktiivihiiltä hyvin. Pelkäsin hieman, että lavuaari värjääntyy aktiivihiilestä, mutta onneksi niin ei ole käynyt.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän seitsenvuotias tyttärensä, kolmevuotias pikkuveli, yksivuotias pikkusisko sekä karvainen koirakaveri.

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat