Kirjoitukset avainsanalla meikkaus

 

Olen monesti kirjoitellut arkimeikistäni, joten olisiko nyt kenties juhlameikin vuoro? Tykkään pitää arkimeikin suht luonnollisena ja neutraalina, joten harvoin myöskään juhlameikin kanssa tulee reviteltyä.

Meikissä kuin meikissä suosin luonnonkosmetiikkatuotteita ja pyrin etsimään edullisia, monikäyttöisiä, tuotteita. Tykkään siis siitä, että luomiväriä voi käyttää luomien lisäksi silmänrajauksiin ja kulmakarvoihin. Peitevoiteella voi peittää sekä korostaa ja bb-voide toimittaa meikki- sekä kosteusvoiteiden virkaa.

 

 

Pikkujoulumeikkiä varten tarvitset:

  • BB- tai meikkivoiteen. Levitä voide ihollesi puhtain käsin ja huolehdi, ettei kaulaan jää rajaa. Meikkivoide kaipaa alleen kosteusvoiteen, mutta bb-voide lupaa kosteuttaa ihon samalla kuin tasoittaa sen sävyn ja häivyttää pieniä kauneusvirheitä.
  • Peitevoiteen. Laadukkaalla ja paljon pigmenttiä sisältävällä peitevoiteella saat peitettyä tummat silmänaluset, näppylät sekä muut pikkuvirheet. Peitevoide on yleensä hieman vaaleampaa sävyä kuin meikkivoide, joten se toimii myös korostusvärinä esimerkiksi kulmaluille.
  • Voimakaspigmenttisen luomivärin (tai kaksi). Samalla luomivärillä voi hyvin rajata silmät ylä- ja alaluomelta sekä käyttää sitä myös koko luomella. Vastaavasti voi valita kaksi luomiväriä ja tehdä toisella rajaukset ja toisella luomet.
  • Ripsentaivuttajan sekä ripsivärin. Minulla nämä kaksi ovat sellainen yhdistelmä, jotka kulkevat käsi kädessä. Ripset täytyy taivuttaa ennen ripsivärin levitysta ja ainoa ripsiväri, joka niitä ei suorista, on Lumenen  vedenkestävä (synteettinen, ikävä kyllä) ripsiväri. Ripsiväriä sudin yläripsiin monta kerrosta ja alaripsiin kevyesti myös.

 

 

  • Kulmaväri. Omissa kulmissani on microblading, mutta jos sellaista ei ole tai, jos se on vaalea, kannattaa kulmat meikata kulmavärillä. Itse käytän kulmille tarvittaessa ihan ruskeaa luomiväriä. Pääasia, että luomivärin sävy on oikea ja, että käytössä on kunnollinen sivellin.
  • Aurinkopuuteri. Teen aurinkopuuterilla varjostukset nenän pieliin, poskiin, otsaan sekä leukaan. Kuvissa varjostukset ovat tosi kevyet ja ne voisi oikeastaan tehdä hieman voimakkaampinakin niin lopputulos olisi näyttävämpi.
  • Poskipuna. Poskipunaa tarvitaan ihan ehdottomasti! Vaikka kasvojen varjostuksen jättäisi välistä, tarvitsevat kasvot ehdottomasti poskipunan tuomaa raikkautta!
  • Huulipuna. Tykkään itse yleensä juhlameikissä korostaa silmiä ja jättää huulimeikin melko luonnolliseksi. Joka tapauksessa huulet kaipaavat joko huulikiiltoa tai -punaa, joten sellaista niille kannattaa sipaista!

 

 

Kikkailua luomivärillä sekä polkkatukan kiharrusta

Omat luomeni ovat todella raskaat, joten niiden kanssa joutuu hieman näkemään vaivaa. Luomiväri täytyy levittää tarpeeksi ylös ja häivyttää huolella, jotta ilme ei jää väsyneeksi. Myös luomivakoihin jää melkolailla kaikki luomivärit viiruille jossain kohtaa iltaa, joten niitä saa olla häivyttelemässä illan myötä. Täytyy ehkä tutustua primereiden maailmaan!

Meikkaus sujuu minulta kyllä, mutta hiusten laitto ei todellakaan! Se ei ole minulle mieleistä puuhaa alkuunkaan ja osaan tehdä balettinutturan sekä kihartaa hiukset yhdellä tietyllä laitteella. Näistä jommalla kummalla mennään oikeastaan aina, jos hiuksia jotenkin haluan laittaa, ja nyt polkkatukan kanssa ainoa vaihtoehto on se kiharrus!

 

 

Kuten sanottu, hiusten laittaminen ei ole minun juttuni, mutta meikistä tykkään kyllä! Hiusten laittoakin varmasti oppisi kun vain jaksaisi opetella, mutta ehkä sitten joskus. 

Mukavia pikkujouluja ja muitakin juhlia kaikille! Jos mielenkiintoa riittää, voin yrittää enemmänkin avata meikkauksen saloja sekä käyttämiäni tuotteita jonkinsorttisen tutorialin muodossa. Olen siis koulutukseltani meikkaaja-maskeeraaja ja meikkaaminen on varsin lähellä sydäntäni. Kertokaa kommenteissa tai sähköpostilla, jos tutorial kiinnostaa!

 

-R

 

Kommentit (6)

Torey
1/6 | 

Mä tuskailin joskus hiusten kiharruksen kanssa. Osasin kyllä sellasella puikolla kihartaa, mutta sillä tulee kunnon säkkärä. Kampaajani sen sijaan aina kiharsi suoristusraudalla ja lopulta mäkin opin sen! Pitkiä hiuksiahan kiharsin niin jossain kohtaa jatkuvasti. Mutta kyllä sillä lyhyenkin saa kivaksi. :) Joten varmasti sunkin polkkamalliin saisi sillä todella kauniit kiharat. :)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kyllä munkin varmaan tarttis se suoristusraudalla kiharrus opetella! Se näyttää niin helpolta, mutta en oo ikinä uskaltanut koittaa. :D

-R / Koti Kumpulassa

Tingeling
3/6 | 

Sinulla on kauniit (ihan baletti-primadonna) kasvot👯. Todella hyvin onnistunut mikroblading kulmakarvoissa! Harvoin näkee noin tasaisen värin! Meikki sopii sulle värien puolesta tosi hyvin. olet kaunis vaimo ja äiti! Ihanaa illan jatkoa ja meikkihetkiä, ja joulun odotuksen taikaaikaa🎁🛍🎀

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Teimme esikoisen kanssa eilen itse huulipunaa. Tai itseasiassa minulle teimme huulipunan ja tytölle pari huulikiiltoa tai oikeastaan sävytettyä huulirasvaa. Tyttö halusi lisäksi myös meikin, jota hän voisi laittaa luomille, joten teimme yhdessä sinisen, voidemaisen, värin samalla reseptillä kuin huulituotteet.

Meillä tyttö ei todellakaan vielä meikkaa, mutta minusta on parempi, että hän saa luvan kanssa välillä testata minun meikkejäni. Yhdessä valitsemme tai teemme hänelle parit omat meikit, joilla voi kotona leikkiä. Toivon, että näin ollen meikeistä ja meikkaamisesta ei ainakaan kehity kielletty hedelmä, sillä en halua, että tyttö joutuisi testailemaan meikkejä minulta salaa.

 

 

Huulipunan tekeminen on tosi helppoa eikä se poikkea huulirasvan tekemisestä muuten kuin värin ansiosta. Vesihauteessa sulatetaan saman verran kaakaovoita, mehiläisvahaa, sheavoita ja kookosöljyä. Kun ne ovat sulaneet, joukkoon lisätään väriaineet ja sekoitetaan huolellisesti. Kaakaovoista ja sheasta tulee huulipuniin aivan ihana tuoksu!

Me käytimme väriaineina mica-värejä, jotka olen tilannut Limepopista.  Kosmetiikkakäyttöön tarkoitetut mica-värit on erityisen tarkasti puhdistettuja, joten niitä on turvallista käyttää esimerkiksi juuri huulilla. Mica-värit ovat värijauheita, jotka syntyvät, kun muskoviittikiillehiutaleita päällystetään korkeassa lämpötilassa rautaoksidilla, ultramariinilla tai väriaineilla. Niin kerrotaan täällä.

 

 

Väriä sai laittaa huulipunaan yllättävän paljon ja alkuun laitoin liian vähän eikä huulille jäänyt oikeastaan muuta kuin kiiltoa. Tytölle se kiilto oli juuri sopiva, mutta omaan huulipunaani halusin voimakkaan värin. Sulatin oman huulipunani uudestaan vesihauteessa ja lisäsin siihen enemmän väriä.

Omaan huulipunaani laitoin väriksi micaa, jonka sävy oli tumma kirsikka  ja tytölle sekoittelimme eri sävyjä keskenään, jotta saimme sellaiset huulikiillot kuin hän halusi. Micat maksavat Limepopissa alkaen 1,90 euroa (5 g), joten olen niitä raskinut tilata muutamia eri sävyjä ihan testimielessä.

Huulipunani on kuvissa aika sotkuisen näköinen kun onnistuin pudottamaan sen lattialle ja katkaisemaan sen. Onneksi sitä vielä vähän jäi hylsyynkin ja tosiaan, uuden tekeminen on helppoa. Vanhan hylsyn voi käyttää uudestaan kun puhdistaa sen liottamalla kuumassa vedessä.

 

 

Micoja olen käyttänyt huulituotteiden lisäksi saippuan värjäyksessä. Niitä voi käyttää saippuan ja huulipunan lisäksi esimerkiksi kylpytuotteissa sekä muissakin mineraalimeikeissä kuten luomiväreissä, poskipunissa ja silmänrajauksissa. Micoja voi tosiaan sekoitella keskenään ja näin kehitellä omia sävyjä.

Minulla on suunnitelmissa kokeilla tehdä poskipunaa ja aurinkopuuterin tapaista varjostusväriä sitten kun tämänhetkiset joskus loppuvat. Irtopuuteria olen tehnyt jo pitkään ja täällä jaoinkin juuri ohjeeni sen tekoon. Tosin puuterissa en käyttänyt värinä micaa, mutta ehkä sitäkin voisi kokeilla.

 

 

Hauska kokeilut oli kyllä taas tämä ja lopputuloskin oli onnistunut! Aion ehdottomasti tehdä itse huulipunaa jatkossakin, vaikka en mikään huulipunan suurkuluttaja olekaan. Muutama hyvä sävy kun löytyy meikkilaatikosta niin niillä pärjään arjessa ja juhlissa.

Mukavaa sunnuntaita!

 

-R

 

Kommentit (2)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017
2/2 | 

Kiitos! :) Sama täällä, silloin harvoin kun laittaa niin on kyllä jotenkin hieno olo. 

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen aina tykännyt meikata ja olenkin yhdeltä koulutukseltani meikkaaja-maskeeraaja. Meikattua tulee aikalailla päivittäin, mutta arkimeikin tykkään kuitenkin pitää kevyenä ja luonnollisena ripsiä lukuunottamatta. Juhliin on sitten mukava panostaa vähän enemmänkin!

 

 

Pyrin pikkuhiljaa siihen tilanteeseen, että kaikki meikkituotteeni olisivat luonnonkosmetiikkaa, mutta vielä meikkilaatikoistani synteettisiä tuotteita löytyy. Sitä mukaa kun ne kuluvat loppuun, ostan tilalle luonnonkosmetiikan valikoimasta vastaavan tuotteen ja on aivan mahtavaa, että luonnonkosmetiikasta ihan oikeasti löytyy todella tehokkaita ja toimivia meikkejäkin.

 

Omat vinkkini arkimeikin tekoon

 

 

1. Kevyt meikkipohja. Vaikka ihollani on näppyjä ja muita pikkuvirheitä, haluan pitää meikkipohjan kevyenä. Minua ei niin häiritse, jos näpyt hieman näkyvät läpi, mutta silmanaluset pyrin peittämään huolellisesti. Minun mielestäni ilmeeni on niin paljon väsyneempi, jos silmänaluset ovat tummat.

Levitän peitevoiteen  silmänalusille ja pahimpien näppyjen päälle. Sitten on vuorossa meikkivoide  ja sen päälle vielä hieman lisää peitevoidetta, jos siltä näyttää. Kiinnitän peitevoiteen kevyesti arrowjuurijauheella,  mutta muuten iholle en puuteria käytä, sillä meikkivoide ei jätä ihoani rasvaiseksi.

Nämä kaikki tuotteeni ovat luonnonkosmetiikkaa ja olen ne todennut toimiviksi.

 

 

2. Huolitellut kulmat. Levitän kulmakarvoille kulmavärin  siihen tarkoitetulla, viistopäisellä, siveltimellä. Käytän sekä vaaleampaa että tummempaa väriä ja haluan, että kulmissani on linnunsiiven muoto. Haluan pitää kulmat luonnollisena, mutta kuitenkin huoliteltuna

Sipaisen vielä kulmaluille korostusväriä  ja kulmat ovat valmiit. Tämä kulmaväripalettini ei ole luonnonkosmetiikkaa ja täytyy pikkuhiljaa ruveta katselemaan sille seuraajaa kun pohja näkyy jo.

 

 

3. Kasvojen varjostus. Käytän varjostamiseen aurinkopuuteria  ja tykkään, että sillä saa kasvoihin ilmettä. Varjostan posket, nenän sivut, otsan sekä leukalinjan. Vetämällä posket sisään löytyy oikea kohta, johon poskien varjostus levitetään ja häivytetään huolellisesti. Otsaan varjostus tehdään melkeinpä hiusrajaan ja sitten tosiaan leukalinjaan sekä nenän sivuihin.

On tärkeää muistaa häivyttää väri huolella, jotta varjostukset eivät hypi silmille vaan sulautuvat kasvoihin. Jos haluaa käyttää korostusta, sitä lailtetaan kasvojen korkeimmille kohdille. Itse en sitä arkimeikissä käytä.

Tämä aurinkopuuterini on luonnonkosmetiikkaa ja käytän siitä tuota tummempaa puolta. Vaalea on liian kellertävä iholleni ja olen käyttänyt sitä luomivärinä. Levitän sitä leveällä luomivärisiveltimellä luomivakoon ja häivytän huolellisesti.

 

4. Muista poskipuna. Poskipuna on ihan ehdoton. Sillä saa kasvoille niin paljon eloa ja pirteän ilmeen. Minä laitan poskipunan varjostusvärin yläpuolelle, poskien korkeimpaan kohtaan. Omille kasvoilleni se on paras paikka poskipunalle, mutta sitäkään ei kannata laittaa liikaa.

Poskipuna, joka vielä on käytössäni, ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta olen jo löytänyt sille korvaajan ja testannut sitä kertaalleen. Vaikutti hyvältä!

 

Muuta ei sitten tarvitakaan!  Aikaa arkimeikkiini menee viisi minuuttia ja se tulee tehtyä aikalailla joka päivä. Minulla on ripsipidennykset  (ei niin luonnollista - tiedän), joten ripsiväriä en käytä. Mutta, jos käyttäisin, taivuttaisin ripset ennen luomivärin levitystä, sitten levittäisin luomivärin ja ripsarin.

 

 

5. Luomivärirajaus. Siinä kohtaa kun ripset ovat huollon tarpeessa, saatan tehdä tummanharmaalla luomivärillä  ja ohuella siveltimellä rajaukset  ripsien tyveen. Tykkään, että luomivärillä saa pehmeämmän lopputuloksen kuin rajauskynällä ja tätä tulee tosiaan käytettyä vain silloin kun ripsihuollon väli on ollut pitkä tai ripsiin on tullut kolo.

Kaikki varsinaiset luomivärini ovat synteettisiä, mutta seuraavat aion ostaa ehdottomasti luonnonkosmetiikkana. 

 

Kuten kuvistakin näkyy, meikkipohja on kevyt enkä jaksa meikata kaikkia näppyjäkään piiloon. Silloin kun perioraalidermatiitti oli pahana, meikkasin kyllä näppyjäkin pois peitevärillä ja lisäilin sitä pitkin päivää, jos oli tarve. Mutta tällä hetkellä onneksi on hyvä vaihe, joten kevyt peitto riittää!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit (4)

Torey
1/4 | 

CC-voida (kesällä BB), sit ripsiväri, kulmiin väriä jos värjäykset ei oo kohdillaan, poskipunaa/aurinkopuuteria, huulirasva ja valmis! Jos haluaa vähän arkeen lisää ni joskus huulipunaa, silmien rajaukset, luomiväriä. 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt kasvojen ja vartalon ihonhoidossa jo pitkän aikaa, mutta luonnonkosmetiikan meikkivalikoimaan olen päässyt tutustumaan vasta hiljattain. Luonnonkosmetiikan meikeistä olen kokeillut vasta muutamia eri peitevoiteita ja yhtä meikkivoidetta, joten tosi alussa tässä hommassa ollaan.

Luonnolliset meikit ovat minulle aivan uusi juttu.

Haluan kuitenkin siirtyä luonnonkosmetiikkaan myös meikeissä sitä mukaa kun nykyiset, synteettiset, meikkituotteeni loppuvat. Toivon kovasti, että pystyn korvaamaan kaikki käyttämäni tuotteet luonnonkosmetiikan puolelta, mutta varmasti se vaatii monta hutiostosta ennen kuin suosikit sieltä pikkuhiljaa löytyvät. Aivan sama juttuhan se on synteettistenkin tuotteiden kanssa.

Kaikki tuotteet eivät vain toimi tai sovi kaikille.

 

 

Ensimmäisenä minulta pääsi loppumaan synteettisistä meikeistä peitevoide.

Päätin kokeilla luonnonkosmetiikkavalmistaja Laveran nestemäistä peitevoidetta, jota löytyi lähimarketista. Minulle siinä ei kuitenkaan ollut läheskään tarpeeksi pigmenttiä, joten se ei päässyt jatkoon vaan jatkoin etsimistä.

 

 

Seuraavaksi ostin Vire -messuilla tarjouksessa olleen Zuii Organic Concealer Pencil -peitekynän. Sen sävy on minulle sitten kuitenkin ehkä liian vaalea enkä liioin pidä siitä, että se on kynä. Olen kokenut tosi hankalaksi levittää sitä silmänalusille, mutta yksittäiset näpyt sillä kyllä saisi näppärästi peitettyä, jos sävy olisi oikea.

Tällä hetkellä se lähinnä korostaa näppyjä ja itseasiassa kynää voi hyvin käyttää kasvoilla korostamiseen!

Silmänalusille aion kyllä vielä Zuiin kynän käyttöä harjoitella, sillä silmänalusilla peitevoiteen sävy saakin olla hieman vaaleampi kuin muualla. Silmänaluset kuitenkin kaipaavat valoa ja jos vain opin tuotteen huolellisesti häivyttämään, uskon, että se voisi sävynsä ja peittävyytensä osalta kyllä toimia minulla. Mitään valkoisia rinkuloita silmien ympärille en kuitenkaan halua!

Zuii Organics on luomusertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja usean kansainvälisen sertifiointitahon tunnustama. 

 

 

Tilasin GreenDealiltä pesuaineita ja niiden sekä täydellisen kynsilakan lisäksi tilaukseeni tiensä löysi Sante Camouflage Concealer -peitevoide. Se on osoittauttunut erittäin positiiviseksi yllätykseksi eikä todellakaan ole hinnalla pilattu. Tällä hetkellä sen hinta näyttäisi olevan GreenDealillä 5,99 euroa, joka minun mielestäni ei ole paljoa.

Santen peitevoiteessa on mukavasti pigmenttiä ja vaalein sävy on näin talvella toiminut minun ihollani hyvin.

Tykkään kun tuote on pehmeän voidemainen, joten se on helppo taputella iholle kevyesti sormin. Itse käytän aina meikin kiinnittämiseen irtopuuteria ja sen kanssa peitevoide on pysynyt hyvin paikoillaan.

Santen peitevoide on NaTrue -sertifioitu eli se on myöskin luotettavaa luonnonkosmetiikkaa. Peitevoide sisältää luomulaatuisia jojoba- sekä manteliöljyä ja mikro-ionisoituja mineraaleja. Se on dermatologisesti testattu ja vegaaninen.

 

 

Seuraavana pääsi meikkivoide loppumaan ja ostin Cittarista Lavera Natural Mousse Make-Up vaahtomeikkivoiteen. Se on hyvin kevyt ja jättää ihon todella mattapintaiseksi, mutta jos en levitä sitä heti kosteusvoiteen päälle, kuivattaa se ihoani todella paljon. Iho jää kiristävän tuntuiseksi ja kuivan näköiseksi.

Kun levitän vaahtomeikkivoiteen heti kosteutuksen perään, olen tykännyt lopputuloksesta paljon.

Kovin peittävä tämä meikkivoide ei tosin ole, mutta silloin kun iho on hyvässä kunnossa, on se ihan riittävä ja iho jää luonnollisen näköiseksi. Silloin kun iho on huononpana ja peitettävää löytyy enemmän, tarvitsee peitevoidetta levitellä meikkivoiteen päälle vielä erityisen paljon.

Tykkään kuitenkin siitä, että iho jää kuultavaksi ja vaahto on helppo levittää. Taidan vielä ostaa lisäksi jonkun peittävämmän voiteen niille päiville kun iho on huonossa kunnossa ja käyttää tätä muulloin. En tykkää, jos meikkivoide jättää iholle maskimaisen lopputuloksen vaan tykkään juuri tästä luonnollisuudesta, jonka vaahtomeikkivoide iholle jättää.

Kuitenkin huonoina ihopäivinä pääsen helpommalla peittävämmän meikkivoiteen kanssa.

Laveran vaahtomeikkivoide on myös NaTrue -sertifikoitua eli se on aitoa luonnonkosmetiikkaa ja myöskin vegaaninen. Hinta GreenDealillä on muuten edullisempi kuin esimerkiksi tuossa meidän lähi-Cittarissa eli sieltä tilaan seuraavan kerran tätäkin.

 

 

Miksi siis suosin luonnonkosmetiikkaa?

Ihan yksinkertaisesti siksi, että en halua iholleni ylimääräisiä kemikaaleja, säilöntä- ja lisäaineita. Haluan, että tuotteet ovat puhtaita ja turvallisia. Toki kestää ennen kuin omat suosikit ja sopivat tuotteet löytyvät, mutta minusta on ihana, että luonnonkosmetiikan ostaminen onnistuu ihan yhtä helposti kuin synteettisenkin.

Oletko sinä löytänyt omat meikkituotteesi luonnonkosmetiikan saralta?

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram