Kirjoitukset avainsanalla kotikosmetiikka

 

Kerroin luopuneeni ripsipidennyksistä ja, että omat ripseni olivat niiden jäljiltä melkoisen lyhyet ja harvat. Pidennykset rasittavat ripsiä suhteellisen paljon ja minusta on täysi vale kun väitetään, että ne eivät häiritsisi omien ripsien kasvua ja hyvinvointia. Kyllä vain häiritsevät! Tämän olen itse todennut monen monta kertaa, mutta pidennysten kanssa se ei ole minua haitannut.

Melkoinen isku vasten kasvoja tosin on aina se pidennyksistä luopumisen jälkeinen peiliin katsominen. Omat ripset ovat hentoiset, muutaman millin pituiset nysät, ja harvat kuin mitkä. Shokki on alkuun aivan järkyttävän suuri, jos nyt rehellisiä (ja pinnallisia) ollaan, mutta kuten kaikki muukin, onneksi se menee ohi.

 

 

Ripset kasvavat takaisin ja vahvistuvat ajan kanssa kyllä - siitä ei ole epäilystäkään. Mutta, jos haluat, voit boostata ripsien kasvua ja tuuheutumista tällä hyvin simppelillä seerumilla, johon voit lisätä kasviöljyjen lisäksi muutamaa karvojen kasvua edistävää eteeristä öljyä.

Eteeriset öljyt voi hyvin myös jättää pois ohjeesta, jos se tuntuu itsestä paremmalta vaihtoehdolta. Minä en itse seerumiin eteerisiä öljyjä lisännyt, sillä en uskaltaisi ehkä kuitenkaan laittaa niitä niin lähelle silmää, mutta monet kyllä käyttävät ripsiseerumissa niitä. Joten siis eteeriset öljyt omalla vastuulla!

Toki ohjetta kannattaa kokeilla vaikkei omat ripset olisikaan pidennysten runnomat. Ripsiseerumin öljyt vahvistavat ja auttavat ripsiä kuin ripsiä kasvamaan pidemmiksi ja tuuheammiksi kun seerumia iltaisin ripsiin harjailee. Se myös voi tuuheuttaa sekä vahvistaa kulmakarvoja ja se, jos jokin, on aika positiivinen juttu ainakin minun harvoille kulmakarvoilleni!

 

 

Vahvistava ripsiseerumi

1 rkl risiiniöljyä
0,5 rkl makeaa manteliöljyä
0,5 tl arganöljyä
0,5 tl E-vitamiinia
pieni pullo
ripsiharja
(2 tippaa laventelin eteeristä öljyä
2 tippaa setripuun eteeristä öljyä
1 tippa rosmariinin eteeristä öljyä)

Mittaa ja tiputtele öljyt pientä suppiloa apuna käyttäen pulloon, sulje korkki ja ravistele öljyt kunnolla sekaisin. Eteeriset öljyt, jotka ohjeessa mainitsin, antavat karvojen kasvulle lisäboostia, mutta seerumin voi hyvin tehdä ilman niitäkin.

Jos käytät eteerisiä öljyjä, muista varoa seerumin joutumista silmiin! Sinne se ei missään nimessä kuulu ja itse en ole uskaltanut eteerisiä öljyjä seerumiin lisätä, sillä pelkään niiden joutuvan silmiin.

Levitä seerumia puhtaalla ripsiharjalla puhtaisiin ripsiin ja kulmakarvoihin iltaisin. Minun pulloni oli aivan turhan liian suuri seerumin määrään nähden, mutta hyvin silläkin olen pärjännyt. Muista puhdistaa ripset aamulla ennen meikkaamista tai muuten ripsari ei pysy ripsissä vaan löydät sen ala- ja yläluomiltasi!

 

 

Minä olen käyttänyt seerumia ripsilleni nyt pari viikkoa ja ripset ovat kasvaneet huimasti. Tosin tämä voi johtua pidennysten poiston jälkeen ihan ripsien luonnollisesta kasvusta, mutta aion käyttää seerumia jatkossakin. Alan myös käyttää sitä nyt ripsien lisäksi kulmakarvoilleni ja on hyvin mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin seerumi oikeasti toimii!

Käytän seerumia niin, että laitan pullon suun tiukasti kämmenselkääni vasten ja käytän pullon ylösalaisin. Levitän seerumia sitten kämmenselältäni ripsiin ja näin sitä ei tule harjaan liian paljon. Kasviöljyt olen tilannut Limepopista  ja eteeriset öljyt ranskalaiselta Florihanan tislaamolta. Jos eteerisiä öljyjä haluaa tilata lähempää niin niitä saa kyllä myös esimerkiksi juuri Limepopista.

 

-R

 

Kommentit (2)

Hilsen fra Oslo

Moikka, kuullostaa hyvæltæ! Onko sulla ollut jotain ærsyyntymistæ silmissæ? Ajattelin kokeilla reseptiæ myøhemmin, kuten aiemmin kerroin kæytin IGlow merkkistæ seerumia joka oli tosi tehokasta...ups, ja kallista. Maksoi noin tuhat kruunua🤔😟. Todella ihanaa vkloppua sulle sinne Kumpulaan, en oikein tiedæ ettæ missæ pæin Suomea olet, mutta kuullostaa mukavalta paikalta. Sorry vaan kirjaimet ipad ei suostu suomen aakkosiin 🤔, teen varmaan jotain væærin!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moi! Ei minulla ole ollut silmissä ärsyyntymistä, mutta tosiaan en halunnut laittaa eteerisiä öljyjä seerumiin, ettei tulekaan mitään. :) Kokeile ihmeessä tehdä seerumia ja käyttää sitä jonkin aikaa niin huomaat, että toimiiko se! Se sinun ostamasi seerumi kuulosti hurjan hyvältä, mutta ymmärrän kyllä, että ei tee mieli ostaa sitä kun on niin kovin kallista!

Kumpula, jossa me asumme, on Tampereella, mutta Helsingissä on myös omansa. Olemme viihtyneet täällä tosi hyvin, sillä tämä on tosi rauhallista aluetta. Lapsille aivan ihanaa. :)

Ja, ei haittaa kirjaimet! Saa hyvin kyllä selvää. :) Mukavaa sunnuntain jatkoa!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Nyt on vuorossa helppo ohje eyelinerin tekoon. Päätin luopua ripsipidennyksistäni ja silmät kaipasivat rajausta ripsarin seuraksi, mutta minulla ei ollut rajauskynää tai nestemäistä eyelineriä enää. Omat ripset ovat vielä niin lyhyet ja harvat tyngät, että katse kaipaa pidennysten jälkeen kipeästi kehyksiä.

Päätin kokeilla eyelinerin tekoa itse aktiivihiilijauheesta, jota minulta löytyi kotoa. Sovelsin ihan itse ja kokeilin kahta eri versiota, joilla molemmilla on hyvät ja huonot puolensa. Ajattelin nyt jakaa ohjeet teille, jos haluatte itsekin kokeilla näitä helppoakin helpompia vinkkejä.

 

 

  • Aktiivihiilijauhe ja taikapähkinävesi. Pieneen rasiaan laitetaan puolisen teelusikallista aktiivihiilijauhetta ja sekaan tiputellaan taikapähkinävettä. Sekoitetaan kunnes tahna on sopivan paksuista.

    Eyelineriä levitään ohut kerros eyeliner-siveltimellä ripsien tyveen ja annetaan kuivua. Eyeliner kuivuu hyvin, mutta toisaalta taas on melko varisevaa aluksi. Itse häivytin kevyesti häivytyssiveltimellä ylimääräiset pois ja siistin silmänaluset. Päivän mittaan silmänalusille varisi hieman mustaa, mutta muuten pysyi ihan hyvin.
 

  • Aktiivihiilijauhe ja risiiniöljy. Aktiivihiilijauhe ja öljy sekoitetaan pienessä rasiassa sopivaksi tahnaksi. Määrät ovat hyvin pieniä ja kannattaa varoa laittamasti liikaa öljyä. Muuten aktiivihiiltä saa lisätä sekaan paljon, jotta saa sopivan koostumuksen.

    Eyeliner levitetään eyeliner-siveltimellä ripsien tyveen ohueksi rajaukseksi. Tämä versio ei varise, mutta toisaalta ei kuivukaan vaan jää hieman öljyiseksi. Rajaus pysyi päivän hyvin paikoillaan, mutta varmasti leviää kyllä, jos rajaukseen esimerkiksi koskee.

 

 

Rajaukset näyttävät mielestäni melko hyviltä, mutta kuten sanottu, mitenkään erityisen kestäviä ne eivät ole. En ehkä vesisaateeseen niiden kanssa lähtisi ilman sateenvarjoa ja hikijumppa todennäköisesti saa ne valumaan. Kuitenkin ihan normaalipäivän niillä pärjää vallan mainiosti ja oma suosikkini on tällä hetkellä ehkä tuo öljyyn tehty versio, sillä se ei varise.

Raaka-aineet olen tilannut Limepopista, mutta kyllä niitä varmasti muualtakin saa. Itse olen vain tykännyt kovasti Limepopin laajasta valikoimasta ja palvelusta, joten sieltä tulee yleensä aikalailla automaattisesti aineet tilattua.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Kirjoittelen blogiin usein DIY-kosmetiikkaohjeita ja kerron testaamistani luonnonkosmetiikkatuotteista. Tietyt tuotteet ovat sellaisia, jotka teen aina itse ja osa taas on niitä, joita käytän ns. suoraan purkista. Ehkä hieman huono sanonta, sillä kyllähän itsetehtyjäkin tuotteita käytetään suoraan purkista, mutta niissä on omat näppini pelissä siinä välissä ennen purkkiin päätymistä.

 

 

Nämä tuotteet teen itse:

 

 

Nämä tulevat suoraan purkista:

*) tuotteet saatu, mutta hyviksi koettu

 

 

Teen siis paljon kosmetiikkaa itse, mutta paljon on sellaisia, jotka ovat ihan valmistuotteitakin. Linkitin edelliseen listaan omia ohjeitani kosmetiikan tekoon ja sitten niitä minulla käytössä olevia tuotteita eli jos kiinnostaa niin ei muuta kuin klikkailemaan! Tähdellä merkatut tuotteet olen saanut, mutta ne ovat olleet niin hyviä, että ovat jääneet vakkarikäyttöön.

Minulla on tällä hetkellä käytössä luonnonkosmetiikkaa kaikki kosmetiikka meikkituotteita lukuun ottamatta. Niissä minulla on vielä käytössä synteettiset kulmavärit sekä luomivärit, sillä ne eivät ole vielä päässeet loppumaan. Mutta kun loppuvat, ostan tilalle luonnonkosmetiikkaa, joka toimii ihan yhtä hyvin kuin synteettinenkin.

Luonnonkosmetiikkaan ja kotikosmetiikkaan olen siirtynyt siksi, että haluan vähentää omaa ja perheeni kemikaalikuormaa. Haluan välttää turhia säilöntä- ja lisäaineita ja haluan, että iholleni levittelemät tuotteet ovat mahdollisimman puhtaita ja luonnollisia.

 

-R

 

Kommentit (2)

Hilsen fra Oslo

Hei vaan Oslosta, olen lukenut blogiasi aina sillöin tällöin. En koskaan kirjoittanut....Kiva blogi sulla, kivoja ja rehellisiä ajatuksia asioista. Tykkään siittä että, uskaltaa olla rehellinen. Se on vaikeampaa kuin olla jotain muuta kun muut haluavat. Olen lukenut sun vanhempia postauksia, ja ihastuin todella. Kivoja vinkkejä luonnon kosmetiikasta, ei saa Oslosta. Mut ehkä netistä.🤔🤔Hauskaa illan jatkoa! Ja kiitos rehellisistä ja omakohtaisista postauksista😀😃😄

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos kauniista sanoistasi ja ihanaa kun kirjoitit! :) Toivottavasti löydät sieltä myös luonnonkosmetiikkaa tai tosiaan saat tilattua netistä.

Mukavaa illanjatkoa sinulle sinne Osloon myös!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Käyttämäni saippuamassa loppui ja tilasin tilalle tällä kertaa Pienestä tuoksukaupasta  luomulaatuista Stephensonin  melt & pour -saippuamassaa. Minua miellytti toki se, että massa on luomulaatuista ja sen lisäksi myös se, että se on mietoa eikä se sisällä sulfaatteja tai muita voimakkaita pesuaineita.

Minulla oli vielä jäljellä kotona aktiivihiilijauhetta, jota ajattelin kokeilla saippuaan yhdessä ruususuolan eli Himalajan suolan kanssa. Tavoitteenani oli tehdä tehokkaasti puhdistava, mutta kuitenkin kuiville käsille sopiva palasaippua. Aktiivihiilijauheen ja ruususuolan lisäksi saippuaan tuli ihoa hoitavia kasviöljyjä, glyseriiniä sekä tytön toiveesta micajauheita ja biohajoavaa glitteriä.

 

 

Saippuamassa pilkottiin pieniksi palasiksi ja laitettiin kannussa kattilaan vesihauteeseen sulamaan. Kun se oli sulanut, joukkoon lisättiin kasviöljyt. Me käytimme risiiniöljyä, oliiviöljyä, avokadoöljyä sekä jojobaöljyä - jokaista lisäsimme pienen lorauksen. Tykkään lisätä valmiin saippuamassan joukkoon ihoa hoitavia öljyjä, jotta ne pitävät ihosta huolta ja kosteuttavat käsiä.

Yleensä sekoitan väriaineet suoraan sulan saippuamassan joukkoon, mutta nyt sekoitimme micajauheet ensin loraukseen glyseriiniä, jotta ne sekoittuisivat paremmin. Väri-glyseriiniseos sekoitettiin varovasti, mutta huolellisesti sulaneen saippuamassan joukkoon. Lisäsimme värejä vielä suoraan seokseenkin, jotta lopputulos oli tytön mieleen.

Luomulaatuinen saippuamassa tuntui olevan pehmeämpää kuin aiemmin käyttämäni Stephensonin massa ja se myös suli huomattavan paljon nopeammin kuin aiempi massani. Ja tämähän on siis pelkkää plussaa! Mielestäni luomumassa myös tuoksuu paremmalle kuin se ei-luomu eli tätä tulen varmasti tilaamaan jatkossakin, vaikka väri tässä onkin vähän kellertävä.

 

 

Ripottelimme tytön toivomia biohajovia glittereitä muotin pohjalle valmiiksi ja lisäsimme ripauksen aktiivihiiltä saippuamassaseoksen joukkoon. Sekoitimme taas huolellisesti ja lisäsimme joukkoon hieman ruususuolaa. Sekoitimme ja lisäsimme hieman lisää. Ohjeiden mukaan ekstroja voi lisätä yhteensä 5 %, mutta me lisäsimme varmasti lähemmäs 10 %.

Kun massa tuntui sopivalta, kaadoimme sen muottiin ja ripottelimme päälle vielä lisää biohajoavaa glitteriä. Suolaa ei kannata lisätä liikaa, sillä se jähmettää massaseoksen yllättävän nopeasti ja massa kannattaakin kaataa nopeasti suolan lisäämisen jälkeen muotiin. Päälle voi suihkuttaa vielä taikapähkinävettä ilmakuplia poistamaan.

Kun saippua oli hieman jäähtynyt ja jähmettynyt, laitoimme saippuan muotissaan jääkaappiin jähmettymään. Saippua saa olla kylmässä muutaman tunnin ja sitten se kannattaa ottaa jo huoneenlämpöön. Meidän saippua oli jo siinä ajassa kunnolla jähmettynyt, joten poistimme sen muotista.

 

 

Saippua on käyttövalmista valmistajan mukaan muistaakseni kuuden tunnin päästä jähmettymisestä, mutta me annoimme saippuan lahjaksi, joten meillä se meni vielä varastoon odottelemaan. Käärimme palasaippuan leivinpaperiin ja laitoimme tiiviiseen rasiaan odottelemaan.

Olen ennenkin kirjoittanut, että palasaippua täytyy muistaa huuhdella aina käsienpesun jälkeen ja säilyttää sitä ilmavasti esimerkiksi saippuaritilän päällä. Jos se lilluu veden kanssa samassa astiassa eikä pääse kuivumaan, alkaa siinä varmasti kasvaa jos jonkinlaisia epätoivottuja bakteereita. Oikein käytettynä palasaippua on varsin hyvä valinta oman perheen käsienpesuun.

 

 

Me emme itse päässeet tätä saippuaa testaamaan, mutta jämäseoksesta tein meidän alakerran vessaan oman pienen palasaippuan ja se on vaikuttanut melko hyvältä. Aktiivihiili ja ruususuola vaikuttavat hyvin toimivalta parivaljakolta ja tytön valitsemat väritkin ovat aika ihanat. Giittereistä puhumattakaan!

Biohajoavia glittereitä olen ostanut ainakin Limepopista ja nyt täältä Pienestä tuoksukaupasta. Biohajoavat glitterit eivät siis sisällä mikromuoveja eivätkä kuormita vesistöjämme tai luontoa muutenkaan vaan hajoavat täysin. Aktiivihiilen ja kasviöljyt sekä glyseriinin olen ostanut Limepopista, josta tilaan suurimman osan tarvikkeistani.

Kannattaa kokeilla ja ihastua!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän seitsenvuotias tyttärensä, kolmevuotias pikkuveli, yksivuotias pikkusisko sekä karvainen koirakaveri.

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat